نهمین دوره مسابقه طراحی و جشنواره فیروزه 1403
نهمین دوره جشنواره فیروزه، با تمرکز بر توسعه و ترویج کالاهای فرهنگی، فرصتی منحصربهفرد برای طراحان، کارآفرینان و علاقهمندان به حوزه فرهنگ فراهم آورده است تا ایدهها و محصولات خود را در سطح ملی به نمایش بگذارند.
- کشوربرگذارکننده: ایران
رویکردهای جشنواره:
- ایدههای فرهنگی استارتاپی: طرحها و ایدههای نوآورانهای که در مراحل اولیه توسعه قرار دارند و پتانسیل تبدیلشدن به کسبوکارهای موفق را دارند.
- کسبوکارهای فرهنگی نوپا: شرکتها و کسبوکارهای تازهتأسیس در حوزه فرهنگ که در حال رشد و توسعه هستند.
- کسبوکارهای فرهنگی تجاریشده و فعال: کسبوکارهای فرهنگی که به مرحله تجاریسازی رسیده و در بازار فعال هستند.

موضوعات جشنواره:
- طراحی شخصیت
- نوشتافزار
- اسباببازی
- عروسک
- هدایای فرهنگی
- بخش ویژه: ایدههای نوجوانان در صنایع فرهنگی
نحوه شرکت:
علاقهمندان میتوانند با مراجعه به سامانه پلتزار به نشانی Platzaar.ir ثبتنام کرده و آثار خود را ارسال نمایند.
نکات مهم:
- مهلت ارسال آثار: با توجه به اطلاعات موجود، مهلت ارسال آثار تا پایان آذرماه ۱۴۰۳ تمدید شده بود.
- مراسم اختتامیه: این مراسم در تاریخ ۶ اسفندماه ۱۴۰۳ با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن سینمایی وزارت ارشاد برگزار خواهد شد.
- شرایط شرکت: شرکت در جشنواره برای تمامی علاقهمندان آزاد و رایگان است.
توصیهها برای شرکتکنندگان:
- مطالعه دقیق فراخوان: پیش از ارسال آثار، حتماً فراخوان جشنواره را بهدقت مطالعه کنید تا با جزئیات و شرایط شرکت آشنا شوید.
- توجه به نوآوری: آثار و ایدههای خلاقانه و نوآورانه شانس بیشتری برای جلب نظر داوران دارند.
- رعایت مهلتهای تعیینشده: اطمینان حاصل کنید که آثار خود را در بازه زمانی مشخصشده ارسال نمایید تا از شرکت در جشنواره بازنمانید.
شرايط آثار ارسالي
شرايط آثار ارسالي کالاهايي که داراي عنوان نماد فرهنگي هستند، کارکردي آموزشي ، سرگرمي و ورزشي دارند اين کالاها با مقتضيات فرهنگي توليد و بصورت مستقيم و غير مستقيم در بينش جامعه موثر خواهد بود.
کالاهاي فرهنگي بخشي از فرهنگ ، هنر ، آداب و رسوم، آيين هاي يک مرز و بوم را به شکل کالاي قابل عرضه در آورده است و بعنوان سفير فرهنگ و ارزش هاي بومي و ملي هستند که در داخل و خارج ايران رسالت انتقال پيامهاي درست از هر منطقه و ارزشهاي مستتر در آن را دارند . گسترش کسب و کار فرهنگي در جامعه امروزي به يک امر ضروري تبديل شده است و امروزه بايد با استفاده از ظرفيتهاي داخل کشور و برنامه ريزي در اين زمينه از طريق کسب و کارهاي فرهنگي ضمن کارآفريني و اشتغال زايي گامي در جهت رونق اقتصاد و فرهنگ برداشت.
اين کالاها با سه رويکرد:
1- ايده هاي فرهنگي استارتاپي 2- کسب و کارهاي فرهنگي نوپا و 3-کسب و کارهاي فرهنگي تجاري شده و فعال در حوزه هاي مختلف از جمله اسباب بازي و عروسک اقوام ايراني ، نوشت افزار ايراني اسلامي ، هداياي فرهنگي با توجه به خرده فرهنگ هاي اقوام ايراني دسته بندي مي شوند که هر استان به تناسب صنعت فرهنگي غالب ميتواند موضوع جشنواره را تعيين کند.
کالاهاي فرهنگي که در سامانه جشنواره پذيرفته مي شوند وارد مرحله داوري و ارزشيابي خواهد شد.
برای اطلاعات بیشتر و دریافت جزئیات دقیقتر، به وبسایت رسمی جشنواره فیروزه مراجعه کنید.