حرفه طراحی خود را با محتوای به‌روز و متفاوت ما که باهدفِ پرورش مهارت‌ها و رها کردن خلاقیت ایجاد شده است، به سطح بعدی ببرید

مشترک شوید
فیدها

طراحی نور و رنگ | Light & Color

نور جزئی از ذات زندگی بوده و در بسیاری از فرهنگ ها نور یا خورشید به عنوان منبع نور عنصری خدایی محسوب میشده و اون رو ارج مینهادند، زرتشت در شش قرن پیش از میلاد دینی را بر پایه نور و تاریکی بنیاد می‌کنه. اون جهان رو به دو بخش روشنایی و تاریکی، درستی و نادرستی، نیکی و بدی تقسیم کرد؛
از طرفی ما در دنیای سرشار از رنگ ها زندگی می‌کنیم، دنیای از رنگدانه ها ته رنگ ها و سایه ها، ما  خودمون رو توی رنگ میپوشونیم
جستجوی پیرامون رنگ ها زمینه های مطالعاتی زیادی رو باهم پیوند میده،  علم، هنر، تاریخ، روانشناسی، انسان شناسی، و هرکدام ازین علوم قطعه از پازل رو فراهم میکنه…
در این برگه با اهمیت نور و رنگ در تمامی ابعاد زندگی آشنا می‌شید و یاد می‌گیرید از انرژی اون به نفع خودتون استفاده کنید.

استفاده از شیشه رنگی جهت خلق فضا های شگفت انگیز

نور

زیبایی که به چشم میآد از پرتو نور و رنگِ وگرنه در تاریکی زیبایی مفهومی نداره، زیبایی حقیقی با نور معرفت درک میشه و زیبایی ظاهری با حس بینایی دیده میشه،  نور عاملی فعال در معرفی فضاست و همچنین نور قادرِ از لحاظ بصری به فضا وسعت ببخشه، نور اولین شرط برای ادراک بیناییِ ، در تاریکی مطلق ما نه میتوانیم فضا را ببینیم ونه فرم روو نه رنگ رو. نور یکی از فراگیر ترین عناصر هستیِ، خورشید سرچشمه اصلی نور و هدایت کننده تمامی فعل و انفعالات بیولوژیکیِ که سر آغازش فتوسنتزه.

 نور نه تنها مارو قادر به دیدن میکنه بلکه تاثیر بسازی هم در حالات، احساسات و سلامت رفتار ما تاثیر داره، سطح روشنایی، رنگ نور، سایه ورنگ های اون در احساسات انسان در درک فضا موثر و آهنگ زندگی رو تظیم میکنن؛در دنیا های پیش از ما تامین روشنایی محل زندگی بیشتر به واسطه نور طبیعی انجام میشده، تمامی فعالیت ها در گذشته به طور مستقیم و غیر مستقیم تحت تاثیر شرایط و امکانات حاصل از نور طبیعی بود ، درحالی که امروزه با استفاده از نور های مصنوعی وضعی پدید اومده که در پرتو اون زمانبندی فعالیت انسانی در شب هم امکانپذیره و انسان مانند گذشته ناچار نیست فعالیتش رو بر اساس نور طبیعی تنظیم کنه، بهمین دلیل مفهوم اجتماعی شب و تاریکی با گذشته متفاوت شده و نوعی زندگی شبانه در کلان شهر ها گسترش یافته؛

موریس لاپیدوس میگه انسان ها مثل پشه هستن و هرکجا که نور باشه به سمتش هجوم میبرن ، بدون اینکه بدونن چرا!

هرکجا که نور وجود داره رنگ هم هست و در واقع با وجود نورِ که رنگ نمود پیدا میکنه و می تونه حضور داشته باشه و از طرفی می تونیم بگیم نور همون رنگه و رنگ همون نور؛ممکنِ که شنیده باشید که نور یک نوع موجِ و رنگ یک شیء  بستگی به طول موج یا فرکانس  نوری که از اون منعکس می‌شه داره.نور با طول موج بالا بنفش رنگ و نور با طول موج کوتاه رنگ قرمز داره، و بین این دو طول موج – فرکانس رنگ زرد، سبز، نارنجی، و تا آخر رو نشون می‌ده. شاید شما این رو ایده فیزیکی رنگ بگید چرا که که میگن  رنگ یک ویژگی فیزیکی ازخود نورِ و  این بستگی به درک انسان نداره؛ در حالی که این ایده اشتباه نیست، ولی تمام داستان هم نیست…

رنگ

رنگ‌ها در ژرفای وجود و احساسات  ما اثر میزارن بی هیچ کلامی تنها با شهود و حس
 اگرچه فرآیند این  تاثیر جادویی بیشتر شهودیِ تا منطقی  ،اما اساسا درنتیجه یک فرآیند فیزیکی بوجود اومده فرآیندی که منشا اون رو  باید در تطابق جست، بسیاری از جاندارانی که روی زمین در کنار ما زندگی میکنن رنگ هارو به شکل متفاوتی از ما میبینن، سوال اینه که ادراک رنگی ما در آینده چطور تکامل پیدا میکنه ؟

ارائه يك تعريف مشخص و تعبير مختصر، نه تنها مفهوم گسترده‌ رنگ رو دربرنخواهد گرفت، بلكه براي درك ابعاد وسيع اون، گمراه‌كننده هم هست، رنگ در همه‌ ابعاد زندگي جاریِ  و بنابراين مفهوم اون به همون گستردگي مفهوم زندگیه.
 نقش رنگ در زندگي و مسائل روزمره‌اي كه با اونها سرو كار داريم، اون قدر زياده كه هيچوقت رنگ رو به عنوان يك واژه‌ ناشناخته و غريب احساس نمی‌كنيم، موفقيت در ابداع اثر هنری، علاوه بر قريحه و ذوق هنرمند، بيش از هر چيز، بستگی به توانايی‌ها و تجربه‌ عملی هنرمند و شناخت اون از خصوصيات و امكانات ابزار و مواد مختلفِ كارش داره، زيرا که اثر هنری در عمل شكل می‌گيره و آفريده می‌شه و شناخت ويژگی‌های رنگ و كاربرد مؤثر اون، بيش از هر چيز در گرو شناخت رنگه.  نقش رنگ در آثار هنری، گرافيكي، معماری،فضا های عمومی و شهری، بسته‌بندي كالاها، ترسيم و اجراي يك اعلان، در آثار حجمي، مجسمه‌سازی، طراحی پارچه و لباس، مبلمان و تزئينات داخلی، عكاسی، سينما و صنعت، دارای اهميتی بسيار چشمگيریه.

اهمیت نور و رنگ در طراحی

با وجودی که اثر رنگ‌ها تا حدودی ذهنی است و در مورد اشخاص مختلف فرق می‌کند امّا برخی از تاثیرات نور و رنگ‌ها دارای معنی یگانه‌ای در سراسر جهان هستند. رنگ‌هایی که در طیف رنگ‌ها در ناحیه قرمز قرار دارند به عنوان رنگ‌های گرم شناخته می‌شوند که این دامنه‌اش از احساسات گرم و صمیمانه تا احساس خشم و عصبانیت متغیر است.

کلید دیزاین یک طرح خوب رعایت تمام عناصر تاثیر گذار در طرحه که رنگ یکی ازوناس، همونطور که گفتیم مغز و چشم انسان از هر رنگ با توجه به طول موج اون دریافت متفاوتی داره

تاثیر گذاری  رنگ ها وقتی در کنار یکدیگر قرار میگیرند دوچندان می‌شه و در واقع در کنار هم دیگه می‌تونن معنا پیدا کنن
لئون باتیستا میگه: زیبایی به معنای توازن تمامی اجزاس، هفت عنصر طراحی(انسجام، گشتالت، فاصله، غلبه، سلسه مراتب، توازن، رنگ) کلید هایی هستند که کمک میکنن که به طرحی قابل رویت و تاثیر گذار دست بیابیم
هرچند امکان داره بخواید از یکی از این عناصر کمتر یا بیشتر استفاده کنید اما امکان نداره بتونید فقط یکی رو انتخاب کنید و بقیه رو نادیده بگیرید!
اگر می‌خواید شکل مطلوبی داشته باشید باید با توجه به خواص هر رنگ اونا رو در کنار هم قرار بدین و با ساخت یک پالت رنگی متقارن بتونید حسی که مد نظرتونه رو به مخاطب منتقل کنید.
مغز بطور کلی در جستجوی نظم رنگیِ و این هماهنگی بیننده رو مجذوب خودش می‌کنه و احساس نظم و تعادل رو در اون ایجاد می کنه. هنگامی که چیزی ناهماهنگ عه، یا خسته کننده است یا وحشتناک. پالت های رنگی به ما در ایجاد تقارن، تعادل و نظم طرح کمک میکنن، استفاده از پالت رنگی در طراحی وب، طراحی گرافیک، سینما و تلوزیون، دکوراسیون داخلی، طراحی لباس، نقاشی، تبلیغات وبسیاری از صنعت های دنیا دارای اهمیت چشمگیریه! 

فید مطالب:


تأثیر روان شناسی فرم و رنگ در طراحی

مختص مشترکین دیزاین کلاب. شما به این سطح محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید.

ورود یا نام نویسی 🔗

برای دسترسی به صدها درس و محتوای تخصصی در دیزاین کلاب شما نیاز به ثبت نام و تهیه اشتراک دارید.

تمدید یا تهیه اشتراک 🔗 | ورود یا نام نویسی 🔗

.:برای دانلود کاتالوگ آشنایی با محتوای دیزاین کلاب کلیک کنید:.

 

 

جمع بندی

نمادهای رنگی از بارزترین نمادهایی هستند که روان انسان ها را متأثر می سازند. رنگ ها در ارتباطشان با طبیعت، فرهنگ، باورهای دینی و تجارب زندگی معانی ویژه به خود اختصاص می دهند؛ اما در هرحال تابع موقعیت های زمانی، جغرافیایی، اندیشه، فرهنگ، سیاست، دین و سنت مردم هستند. هنرمندان و شاعران نیز برای ملموس کردن تصاویر شاعرانه و ذهنی خویش و توضیح مفاهیم بیان نشدنی، از نمادهای رنگی استفاده می کنند. مخاطب با تحلیل رنگ ها در اثر هنری می تواند به افکار و عواطف هنرمند و نیز موضوع و درون مایه اثر دست یابد.

مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *