مگامنو

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

شغل کارمندی

هر انسانی برای رفع نیازهای مالی روزمره خودش نیازمند داشتن یک شغل و کسب درآمده، عموم مشاغل باکار کردن برای شخصی تحت عنوان، کارفرما، مافوق یا عناوین این‌چنینی تعریف می‌شن، در این میان افرادی هم هستند که ترجیح می‌دن شیوه متفاوتی برای کسب سود، داشته باشن، داشتن کسب و کار شخصی و کارآفرینی، برای این افراد ارزش بیشتری دارد؛
یکی از مهم‌ترین ابعاد زندگی بشر امروزی، شغل و مسیر شغلی او در طول زندگی است. شغل انسان به دلایل مختلف، اهمیت بسیار زیادی در طبقه اقتصادی، اجتماعی و خط فکری افراد دارد،
 در مطلب قبلی به معرفی کسب و کار ها شخصی پرداختیم و در مطلب پیش رو شغل کارمندی و خوبی بدی هاش رو بررسی می‌کنیم، با ما همراه باشید؛

دوســت عزیــز ســلام،
 چنانچه اولیـن بارِ که به محبی‌دیزاین مراجـعه می‌کنیـد لازمه بدونید که در این سلسه مقالات ما داریم با روند و اصول دیزایـن و مدیریت یک محصـول و یا همون مسیر دیزاینــر شدن آشنا می‌شیم، برای درک بهتر مفاهیم و قرار گرفتن در بهینه ترین مسیر  توصیه می‌شه از اولین‌قدم ایـن مسـیر با ما همراه بشید، چون لازمه حتما یک سری پیش نیاز هارو بـدونیـد تا مطالب براتون قابل هضم باشه؛
از طریق لینک زیر می‌تونی بری نقشه راه رو ببینی و از اولین قدم این مسیر با ما هم‌قدم بشی؛

موقعیت شما در حال حاضر:
اگر علاقه داشتید، به همراه موسیقی مطالعه کنید:

پیش از این در / این مقاله / که مستقیما کارمندان جامعه رو هدف قرار داده بودیم راجع به اینکه کارمند به چه معناس و زندگی کارمندی از کی رواج پیدا کرد مفصل صحبت کردیم که توصیه می‌کنم اگر کارمند هستید حتما این مقاله رو یک مطالعه بکنید

تعریف کارمند

کارمند کسی است که به صورت پاره وقت یا تمام وقت و یا قراردادی موظف به انجام فعالیت فکری در سیستم اداری شرکت یا سازمانی می باشد.
و در ازای فعالیت خود حقوق ثابتی را دریافت می کند.

کارمند براساس ویژگی های خاص به چند بخش مختلف تقسیم می شود:

  • نوع قرارداد:

    طبق قانون استخدام کشوری و مدیریت خدمات کشوری در دستگاه‌ها و ادارات دولتی سه نوع قرارداد استخدامی وجود دارد:
    رسمی، پیمانی و خدماتی یا قرارداد کاری
  • کارمند رسمی

    این نوع کارمند شرایط خاص دارد و لذا باید گزینش‌های مربوطه را بگذراند. کارمند در تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی نقش دارد و در امور جاری اثرگذار است و در پیشبرد اهداف اداری و دولتی مهم است. کارکنان رسمی از نظر نظام استخدامی مشمول قانون استخدام کشوری و قانون مدیریت خدمات کشوری هستند و از نظر پوشش بیمه‌ای نیز مشمول صندوق بازنشستگی کشوری می‌شوند.

  • کارمند پیمانی

    برای انجام امور تصدی‌گری در سیستم اداری استخدام می‌شوند و از نظر نظام استخدامی مشمول آیین‌نامه استخدام پیمانی و از نظر پوشش تامین‌اجتماعی مشمول صندوق تامین‌اجتماعی هستند.

  • کارمند قراردادی

    گروهی از کارکنان در دستگاه‌های دولتی امور خدماتی و پشتیبانی را در ادارات بر عهده دارند. بر اساس بخشنامه مربوطه، تعداد مشاغل این گروه تعیین شده است که شامل خیاط، رخت‌شوی، آشپز و… می‌شود. کارکنان خدماتی از نظر اداری و استخدامی مشمول قانون کار و از نظر بیمه مشمول قانون تامین‌اجتماعی هستند.

  • محل خدمت:

    کارمندان می توانند در دو بخش خصوصی و دولتی مشغول کار باشند این دو بخش با هم تفاوت هایی دارند

اهمیت شغل‌های کارمندی

طبق آمار رسمی سایت اطلاع رسانی دفتر ریاست جمهوری ایران، در حال حاضر، نزدیک به ۲‌و‌نیم میلیون نفر، کارمند رسمی و حقوق‌بگیر مستقیم دولت هستند و این آمار شامل نیروهای مسلح و نظامی نیز نمی‌شود. این آمار در بخش خصوصی، نزدیک به ۹ میلیون نفر در کل کشور است. نتیجه تخمین نه‌چندان دقیق آماری نشان می‌دهد که حدود ۱۱ میلیون نفر از شهروندان، کارمند هستند!

عدد بزرگ ۱۱ میلیون نفر، خود نشان‌دهنده اهمیت کارمندان در سطح کشور است. علاوه بر تعداد بالای افراد شاغل در این دسته‌بندی شغلی، کارمندان یک شرکت یا اداره زنجیره‌ای از امور مجموعه را به یکدیگر پیوند می‌زنند که پاره شدن این زنجیره کل مجموعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

از ۲ ونیم میلیون موقعیت شغلی کارمندان دولتی، نزدیک به ۱ میلیون موقعیت در اختیار خانم‌ها است. این جمعیت در گذشته بسیار کمتر بوده است و در حال حاضر، روزبه‌روز در حال افزایش است. همین مسئله نشان‌دهنده اهمیت روزافزون نقش کارمندان خانم در بخش‌های خصوصی و دولتی کشور است.

آزادکاری یا فریلنسری

برخلاف کارمندان رسمی یا قراردادی یک مجموعه، آزادکاران افرادی هستند که به‌صورت تمام‌وقت و حضوری با هیچ شرکت یا اداره‌ای قرارداد کاری نبسته‌اند. درواقع، آزادکاران افرادی هستند که از محیط خانه و از طریق تلفن و اینترنت، کارها و پروژه‌های کارفرماهای مختلف را بر عهده می‌گیرند و به‌صورت خوداشتغالی انجام می‌دهند.

آزادکاری یا فریلنسینگ در حقیقت، نقطه مقابل زندگی کارمندی است و تفاوت‌های بسیاری با این سبک از مسیر شغلی دارد.
 در مورد مزایا و معایب هرکدام از شغل های کارمندی و آزادکاری هم در این مقاله مفصل صحبت کردیم و اینجا بهش نمی‌پردازم؛

کارمندان یکی از مهم‌ترین اقشار جامعه هستند که بخش مهمی از کارها بر عهده آنان است. در این مطلب تلاش شده است تا موارد زیر برای شما روشن شود:

اول: یکی از ویژگی‌های عصر فناوری‌های نوین، کاهش تعداد کارمندان دولتی و خصوصی و بهبود بخشیدن و افزایش تمرکز بر آموزش هدفمند مهارت‌ها و تقویت قوه خلاقیت افراد، در جهت ایجاد کسب‌وکارهای جدید و به‌روز نگه‌داشتن جامعه است.

دوم: هر فرد، ازلحاظ تمام ویژگی‌های شخصیتی با تمام افراد دیگر تفاوت دارد. استعدادها، توانایی‌ها و علایق همه افراد با یکدیگر متفاوت است. این موضوع بیانگر این است که هر فردی باید با توجه توانایی‌ها و با در نظر گرفتن علاقه خود، شغل و آینده حرفه‌ای خود را انتخاب کند.

ممکن است مدیر یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های دنیا،‌ اصلاً نتواند کارمند خوبی باشد؛ اما فرد دیگری در سِمَت کارمندی، خلاقیت‌هایی به خرج دهد که کسب‌وکار و گروه شغلی را به‌طورکلی متحول کند.

پایان عصر کارمندان اداری

 ما به‌هیچ‌عنوان به دنبال کم کردن ارزش کار کارمندان نیستیم اما این یک واقعیت انکار ناپذیره…

عصر کارمندی رو به افول است چرا که کشورهای توسعه‌یافته در غرب یا کشورهایی مثل ژاپن، ظرفیت کارمندی خود را بسیار کاهش داده‌اند و از ظرفیت افراد آزادکار از سراسر دنیا استفاده می‌کنند.

طبق آمارهای جدید، درآمد آزادکاران و دورکاران در سراسر دنیا با شیب بسیار زیادی در حال افزایش است و کشورهای توسعه‌یافته به این نتیجه رسیده‌اند که روال‌ها و بروکراسی خشک اداری عصر انقلاب صنعتی و پس‌ازآن، دیگر پاسخگوی نیازها و اولویت‌های بشر امروزی نیست.

تخمین‌های آماری نشان می‌دهد که در آینده نزدیک (سال ۲۰۳۰)، ۷۰ درصد از مشاغل دنیا به آزادکاری یا دورکاری اختصاص خواهد داشت.

اگر به فرهنگ قالب جامعه دقت کنید، اکثر افراد تصور می‌کنند که بهترین مشاغل، مشاغل کارمندی است. این طرز تفکر از دیوان‌سالاری در دوران قاجار و پهلوی ریشه می‌گیرد و نوع آموزش ما در مدارس هم به این تفکر دامن می‌زند. نتیجه این تفکر در بطن جامعه این است که افراد تمایل خود به کارآفرینی، خلاقیت و ابداع مفاهیم را از دست می‌دهند.

بیان این مسائل به این معنی نیست که کارمند بودن شغل آسانی است و فایده‌ای برای جامعه ندارد. درواقع، بهتر است بگوییم که تعداد کارمندان کشورهای درحال‌توسعه بسیار بیشتر از کشورهای توسعه‌یافته است. دلیل این مسئله هم این است که همه کارمندان در موقعیت‌های کارمندی استعداد، توانایی و علاقه ندارند و برای جامعه مفید مواقع نمی‌شوند.

بهترین راه برای انتخاب شغل،‌ در نظر گرفتن منطقی علاقه، استعداد، توانایی‌ها و بازار هدف آن کار است. همیشه در نظر داشته باشید که نوع کار شما، حق انتخاب شخصی‌تان است و الزاما برای انتخاب شغل نباید به عرف جامعه احترام گذاشت!

درصـد پیشـرفت شما در این مسیـر:
مسیر دیزاینر 31%
گـام بعــدی :
کارآفرینی

دوستش داشتید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *