دستگاه خودپرداز | Automated Teller Machine

پیشرفت فناوری به‌ویژه در حوزه‌های اینترنت و الکترونیک، موجب شده تا بسیاری از جنبه‌های زندگی بشر با تغییرات جدی روبرو شود. این تغییر و تحولات بزرگ را می‌توان در بسیاری از جنبه‌ها مشاهده کرد. به عنوان مثال، صبح از خواب بر می‌خیزید و به لطف هواپیماهای سریع‌السیر، شامتان را در کشوری آن سوی اقیانوس میل می‌کنید. تحصیل در دانشگاه لزوماً منوط به حضور در آنجا نیست و حتی از خانه یا محل کار هم می‌توان کلاس‌های آنلاین را دنبال نمود. در زندگی مدرن امروزی، ارتباط با دیگر افراد به سادگی امکان‌پذیر شده و کافی است اراده کنید تا از طریق تلفن همراه هوشمند خود، تماس تصویری با هر کسی در هر نقطه جهان برقرار نمایید. این‌ها همگی مظاهری از زندگی جدیدی است که شاید یک قرن پیش، هیچ‌کس حتی تصور آن را هم نمی‌کرد.

یکی از جنبه‌هایی که پیشرفت فناوری بر آن به شدت اثرگذار بوده، صنعت بانکداری است؛

بانکداری الکترونیک را می‌توان نقطه اوج این تغییرات دانست که عملاً بانک و تمامی امکانات آن را از طریق صفحات وب و یا گوشی تلفن همراه، در اختیارتان می‌گذارد. حتی اگر پایبندی شما به رویه‌های سنتی بیشتر است و دوست ندارید گرفتار هکرها و سارقان اینترنتی شوید، باز هم فناوری راهی پیش رویتان قرار می‌دهد. امروزه برای دریافت پول، نیاز نیست به بانک رفته و در صف بایستید. به سادگی به سراغ یک خودپرداز رفته و عملیات بانکی خود را در کمترین زمان ممکن انجام می‌دهید. دستگاه‌های خودپرداز یا «Automatic Teller Machines-ATM»، یکی از اختراعات بزرگی است که فرآیندهای مالی و بانکداری را به شدت متحول نموده است. البته تا رسیدن به این اختراع جالب و منحصربه‌فرد، مسیری طولانی طی شده و مخترعین متعددی برای توسعه و تکامل آن تلاش کرده‌اند؛

بریم که بیشتر با این اختراع مهم آشنا بشیم؛

خودپَرداز (Automated Teller Machine :ATM) که گاه عابر بانک هم نامیده شده دستگاهی الکترونیکی است که به مشتریان بانک این امکان را می‌دهد تا در هر زمان دلخواه به‌وسیلهٔ قراردادن کارت عابربانک خاصی در دستگاه و وارد کردن یک گذرواژه از حساب خود پول دریافت کرده یا موجودی حساب بانکی خود را بگیرند بدون اینکه نیاز به شمارشگر انسانی باشد. بسیاری از خودپردازها نیز به امکان واریز پول یا چک، جابجایی پول میان حساب‌های بانکی و حتی خرید تمبر را برای مشتریان فراهم می‌کنند.

نخستین دستگاه خودپرداز خاورمیانه، در ایران بوسیله بانک بیمه بازرگانان و در تهران قرار گرفت. امروزه اغلب دستگاه‌های خود پرداز ایرانی به شبکه شتاب متصل هستند. شبکه شتاب امکان برداشت و مشاهده موجودی را برای دارندگان کارتهای بانکهای عضو این شبکه از همه خودپردازها فراهم می‌آورد. در ایران می‌توان از طریق دستگاه‌های خودپرداز اقدام به پرداخت قبض‌های خدمات عمومی نظیر آب، برق و تلفن نمود.

تاریخ اختراع دستگاه خود پرداز
[um_loggedin]

خودپرداز در زبان‌های دیگر

برای خودپرداز در زبانهای گوناگون واژه‌های گوناگونی بکار می‌رود که برخی از آنها در زیر می‌آید:

انگلیسی آمریکا: (Automated Teller Machine (ATM (معنی: بانکدار خودکار)

در شرق آمریکا: MAC machine یا (MAC (Money Access Center (معنی: مرکز دسترسی به پول)

انگلیسی کانادا: (Automated Banking Machine (ABM (معنی: دستگاه خودکار بانکی)

در برخی زبانهای اروپایی Bancomat یا Bankomat (دستگاه خودکار بانک)

در اسپانیایی Cajero Automático (دستگاه خودکار نقد کردن)

در انگلستان Cashpoint و Cashmachine (نقدگاه) انگلیسی‌ها در زبان عامیانه به دستگاه خودپرداز «سوراخ در دیوار» می‌گویند.

، آلمانی Geldautomat (معنی: دستگاه خودکارِ پول)

در نروژ Minibank (معنی: بانک کوچک)

در هلند Pin Automaat (معنی: دستگاه خودکار پول کشیدن)

در سوئیس Postomat (معنی: دستگاه خودکار بانکی به نام سوئیس پست).

[/um_loggedin]

شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. بخشی از محتوا مختص اعضاء و مشترکین می‌باشد.

ورود یا عضویت

restricet content notice 3 دیزاین کلاب

خرید یا تمدید اشتراک | ورود یا عضویت

.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.

مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال انتقال