حرفه طراحی خود را با محتوای به‌روز و متفاوت ما که باهدفِ پرورش مهارت‌ها و رها کردن خلاقیت ایجاد شده است، به سطح بعدی ببرید

مشترک شوید
فیدها

دانش کسب و کار

دانش کسبُ کار(Business knowledge) در جوامع امروزی با توجه به سرعت تغییرات و پیچیدگی محیط کسب و کار، دانش به یک منبع کلیدی تبدیل شده و به عنوان دارایی حیاتی جهت کسب مزیت رقابتی به شمار می‌آید، ما در عصر ارتباطات و اطلاعات زندگی می کنیم و شما هم با دانش سرو کار دارید. کیفیت و کمیت دانش شما و کسب نتایج مطلوب برای شرکت و دیگران، بیش از هر عاملی در ارزش، درآمد و مشتریان احتمالی شما در آینده، تعیین کننده است، قدرت تخصص در هر سازمانی وجود دارد و متعلق به افرادی است که دانش کاملی در مورد کسب و کار خود دارند؛
 برای رسیدن به این قدرت باید آموزش ببینید، کتاب بخوانید، در کلاس ها شرکت کنید و همه جنبه های کسب و کار خودتون رو یاد بگیرید.

دانش کسبُ کار

امروزه سرمايه‌هاي يك سازمان تنها سرمايه مالي و فيزيكي نيست بلكه سرمايه دانش افراد مهمتر،  و مورد توجه مديران کسب و کار می باشد؛وجود دانش و اطلاعات به روز در یک کسب و کار بهترین حامی تصمیم‌گیری برای مدیران و کارکنان ارشد است و تمامی کسب و کار های نوین به دنبال روش هایی جهت بهينه ‌سازي ارتباطات در ميان کارکنان و در میان رده‌هاي بالاي مديريت جهت تولید و انتقال دانش می باشند، اما بذارید به یک تعریف مشترک از دانش برسیم:
“به مجموعه ای از اطلاعات، شناخت‎، مهارت و راهکارهای عملی كه افراد براي حل مسئله بكار مي گیرند،  دانش گویند “

انواع دانش در کسبُ کار

دانش انسان به گونه ای است که ما همیشه بیشتر از آن چیزی که به زبان می آوریم ، می دانیم، به طور کلی ما دو نوع دانش داریم:
  دانش آشکار یا صریح و دانش ضمنی یا غیر آشکار

“نوناکا” چنین می گوید که دانش در حین ارتباط میان دانش آشکار و ضمنی خلق می شود و هرنوع آن بدون دیگری بی معنی است.

دانش آشکار (Explicit Knowledge)

دانش آشکار، دانشی است تجربی که به صورت مستند و طبقه بندی شده می باشد، این دانش قابل ثبت داشته و در دسترس گروه و افراد مشخصی قرار می گیرد؛
از نمونه های مربوط به این دانش می توان به مستنداتی مانند گزارش ، سند آموزشی ، کتابچه ، پادکست ، کلیپ ، مقاله ، دستورالعمل و غیره  اشاره نمود.
این محتوا می تواند توسط کامپیوتر مورد پردازش قرار گرفته و در سیستم های مدیریت محتوا ذخیره شود و در صورت لزوم می توان آن را با دیگران به اشتراک گذاشت.

دانش غیر آشکار(نهفته یا ضمنی)  (Tacit Knowledge)

دانش غیر آشکار ، به صورت غیر مستند بوده  و فرد آن را  در جایی ثبت نکرده است بلکه در ذهن اوست و از طریق تجربه و در حین کار بوجود آمده است و ممکن است بعد از مدتی به دلیل فراموشی و یا مرگ افراد، از بین برود.
پردازش و به اشتراک گذاری دانش ضمنی به دلیل اینکه در هیچ سیستم مدیریت محتوایی ذخیره و طبقه بندی نشده است ، بسیار مشکل است.
می بینیم که گاهی افراد بسیار با تجربه و ماهر این دانش خود را به صورت پراکنده و بدون ساختار و نظم خاصی ، در شبکه های اجتماعی و سایت ها با گروه هدف نامشخص ، به اشتراک می گذارند.

مرز بین دانش آشکار و دانش غیر آشکار(ضمنی)

دانش بشر از طریق تعامل اجتماعی  و روابط متقابلی که بین دانش آشکار و غیر آشکار صورت می گیرد ، تولید شده و  امکان توسعه آن وجود دارد. استفاده از دانش غیر آشکار ، به دلیل مستند نبودن و عدم ساختار و نظم ، برای تصمیم گیری و ارتباطات سخت استT ولی دانش آشکار  ساختار طبقه بندی شده ای دارد ؛  به صورت رسمی و عمومی بوده و با زبان قابل درکی که دارد می توان آن را به راحتی به دیگران انتقال داد.
مزیت دانش آشکار به این است که می توان آن را توسط ابزارهای فناوری و سیستم های مدیریت محتوا،  ذخیره، طبقه بندی و کدگذاری محتوایی نمود.

داده‌ها و اطلاعات به عنوان مبنای دانش (Data & Information)

ما در میانه چرخشی بنیادین در اقتصاد اطلاعات هستیم. تحولی که تغییرات در ساختار شرکت ها در کل صنایع و نحوه رقابت آنها را تسریع خواهد بخشید. این تحول با اقبال عمومی به فناوری های اینترنتی امکان پذیر شده است.داده ها و اطلاعات ، پایه دانش به حساب می آیند و اطلاعات به عنوان مبنای دانش،  توسط افراد در تیم کاری تولید می شود؛
داده ها، حقایق و اعدادی هستند که از پردازش و تحلیل آنها اطلاعات به دست می‌آید.
مثلا می گوییم : سیب 5000  ؛ اکنون این دو کلمه به عنوان داده به حساب می آیند؛ زیرا  بر روی آن پردازشی انجام نشده است؛
زمانی که داده ها به منظور خاص و بشکل منطقــی سازمانـــدهی ‌شوند،  تبدیل به اطلاعات مي‌گردند؛

مثلا یک کیلو سیب برابر است با 5000 تومان؛

اکنون با تحلیل و پردازش مناسب داده در مثال قبل ( سیب 5000 )،  توانستیم به آن هویت بخشیده و آن را تبدیل به اطلاعات کنیم.

خرد (Wisdom)

به کاربرد عملی و صحیح دانش به نحوی که منجر به منفعت در کسب و کار ما شود خرد گویند، خرد در واقع توانایی مستندسازی دانش و بکارگیری صحیح آن در مسیر موفقیت در کسب و کار است؛
اینکه چه کاری در چه زمانی  برای کسب  منفعت بالا در کسب و کار اولویت داشته و  باید انجام گیرد؛ همچنین با وجود خرد می توان تصمیم گیری های بهتر و عمیق تری را نسبت به دانش گرفت ؛
به زبان ساده انجام انتخاب های معقول و منطقی در زمان و مکان درست “خرد” است؛

خرد مند (Wise Man/Sage)

جهان بینی یک خردمند نسبت به یک دانشمند بسیار بالاتر می باشد و همیشه تعداد افراد باهوش در جهان خیلی بیشتر از افراد خردمند است.
خردمند با توجه به دانش های خود تصمیم می گیرد که چه چیزی برای چه مکانی و در چه شرایطی کاربردی می باشد، او این دانش را برای تصمیم گیری های معقول و قضاوت مورد استفاده قرار می دهد.
برای خردمند بودن، افراد نه تنها باید دانش کسب کنند بلکه باید فهم کاملی از اصول حاکم بر دانش  داشته باشند. اگر ما صرفا بگوییم  که شخصی خردمند است چون  علم و دانش زیادی دارد  نیز نمی تواند جمله صحیحی باشد.
“خرد رابطه تنگاتنگی با تجربه دارد”

تفاوت دانش با خرد

در بعضی تعاریف و فرهنگ و زبان عامه معمولا افرادی که خرد دارند (خردمند) ، با کسانی که تجربه بسیار بالایی دارند(با تجربه، ماهر ) ، به جای یکدیگر نیز استفاده می شوند، به دنبال دانش رفتن و کسب آن  بسیار ساده تر از  دستیابی به خرد است.

به هر حال با داشتن دانش کافی ، پر کردن خلاء میان اطلاعات و کاربرد معقول آن بسیار ساده تر می باشد. با بکارگیری عملی دانش و استفاده از آن در فرآیند کسب و کار می توان آن را تبدیل به خرد نموده و  برای تصمیم‌گیری های مناسب و موفقیت بکار گرفته شود.

خرد شامل دانش با شاخه ها و جزئیات بیشتری است و این مرهون مطالعات و تجربیات بالایی است که یک خردمند دارد.

دانش  بخشی از خرد می باشد و دانش را می توانیم به اطلاعات کسب شده و مستند شده در نظر بگیریم؛ ولی خرد  تجربیات کسب شده و مستند شده می باشد.
الزاما ، دانش را نمی توانیم به عنوان پیش نیاز خرد در نظر گرفت.

و در نهایت با استفاده از  خرد  می توان،  دانش ، اطلاعات و واقعیات دنیا و مردم را کنار هم گذاشته و با روشی درست آن را در زندگی و کسب و کار  خود  بکار برد.

دیزاین محصولات مبتنی بر دانش

لاستیکی که راننده خودرو را از فشار باد خود مطلع می سازد و پوشاکی که تحت تاثیر تغییرات دما، سرما یا گرما تولید می کند، نمونه های اولیه محصولات مبتنی بر دانش یا محصولات هوشمند هستند که هم اکنون نیز در بازار وجود دارند. آنها را هوشمند می دانیم، زیرا اطلاعات را پالایش و تفسیر می کنند تا امکان عمل موثرتر کاربر را میسر سازند.
مصرف کننده به هنگام استفاده از محصولات هوشمند مبدل به یادگیرنده می شود. این محصولات مصرف کننده را، هم ناگزیر از یادگیری می کند و هم در یادگیری به وی یاری می رسانند. شرکتها نیز به هنگام تولید محصولاتی که تجربه یادگیری را ارتقا می بخشند مبدل به آموزشیار می شوند.

دیویس و باتکین عقیده دارند که در سالهای پیش رو، استفاده از محصولات مبتنی بر دانش عاملی تعیین کننده در موفقیت اقتصادی افراد خواهد بود، شرکتهایی که بدانند چگونه اطلاعات را به دانش تبدیل کنند، از سایرین موفق تر خواهند بود.
نویسندگان برای کمک به شرکتها در آغاز کردن این فرایند، شش عنصر کسب و کار مبتنی بر دانش را مشخص کرده اند.
توسعه کسب و کار مبتنی بر دانش نشانه ای از تحولی بسیار گسترده تر است که در جامعه ما رخ می نماید. دیگر، تمرکز آموزش بر دانش آموزان رسمی نیست، بلکه به دنبال یادگیری مادام العمر است.
در اقتصاد دانش مدار، سرعت سرسامآور تغییرات فناوری به معنای آن است که یادگیری باید مستمر باشد و آموزش باید در تمام طول حیات کاری هر فرد به هنگام شود.
تجارت، بیش از دولت، تغییرات در آموزش را که لازمه اقتصاد مبتنی بر دانش در حال ظهور است، نهادینه می سازد و طی چند دهه آینده بخش خصوصی، بخش دولتی را به عنوان نهاد حاکم بر آموزش تحت الشعاع قرار خواهد داد.

10 اصل مهم در راه‌اندازی کسب ُ کار

مختص مشترکین دیزاین کلاب. شما به این سطح محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید.

ورود یا نام نویسی 🔗

برای دسترسی به صدها درس و محتوای تخصصی در دیزاین کلاب شما نیاز به ثبت نام و تهیه اشتراک دارید.

تمدید یا تهیه اشتراک 🔗 | ورود یا نام نویسی 🔗

.:برای دانلود کاتالوگ آشنایی با محتوای دیزاین کلاب کلیک کنید:.

 

 

مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *