حرفه طراحی خود را با محتوای به‌روز و متفاوت ما که باهدفِ پرورش مهارت‌ها و رها کردن خلاقیت ایجاد شده است، به سطح بعدی ببرید

مشترک شوید
فیدها

عناصر تاثیر گذار در طراحی محصول

اهمیت استفاده از ابزار در طراحی و دیزاین محصول

مان‌طور که پیداست، روند دیزاین محصول جدید برای عرضه به مشتریان “طراحی محصول” نام دارد، البته این تعریف بسیار پیش‌پا افتاده است، طراحی محصول مفهوم گسترده‌ای است که با تولید اصولی و توسعه‌‌ی ایده‌ها به خلق محصولات جدید می‌انجامد.
 کارشناسان طراحی روی مفاهیم و ایده‌ها کار می‌کنند و در نهایت آنها به اختراعات و محصولات ملموس تبدیل می‌شوند، کارشناس طراحی محصول برای خلق این محصولات با هنر، علم و فناوری سروکار دارند.

در حال حاضر با کمک ابزارهای دیجیتالی و تکنیک‌های توسعه‌یافته و روبه‌رشد نیاز به تشکیل تیم‌های بزرگ کاهش یافته و امکان شبیه‌سازی محصول قبل از ساخت آن فراهم شده که جلوتر به اون می‌پردازیم اما قبل ازون لازمه عناصر و عواملی که در طراحی محصول تاثیر گذار هستند رو بررسی کنیم و بخوبی بشناسیم تا در حین طراحی بتونیم به محصول خروجی و قیمت تمام شده اون هم نیم نگاهی داشته باشیم. 

برای انجام طراحی حرفه‌ای باید اصول اساسی در این زمینه را آموخت، این اصول شامل شناخت رنگ‌ها، خطوط، اشکال، مقیاس‌ها و اندازه‌ها، بافت ‌ها و رعایت فواصل و… می‌شود و تمامی این موارد در کنار هم کل محصول را می‌سازد. بدیهی است که هر محصول با توجه به ویژگی های منحصر به فرد اون می‌تونه عناصر زیادی روی طراحی اون متاثر باشه، اما ازونجایی که این سلسله مقالات برای تمام رشته های دیزاین محور در حال تهیه هستند، به گفتن موارد کلی بسنده خواهیم کرد.

برخی از عوامل موثر بر طراحی دیزاین محور محصول

[um_loggedin]1-هزینه و صرفه اقتصادی:

تناسب میان هزینه های تولید و سود حاصل از فروش باید در طراحی محصول لحاظ شود. یکی از مهمترین اصول طراحی محصول و عوامل موثر بر طراحی محصول “هزینه تولید” است که شامل هزینه های مواد اولیه و نیروی انسانی و… است. این هزینه ها روی سیاست های قیمت گذاری تاثیر می گذارند که باید با ارزش محصول نزد مشتری هم خوانی داشته باشد.

صرفه اقتصادی در فرآیند طراحی محصول نیز از واجبات است. هدف بخش تولید این است که محصول با حداقل هزینه های ممکن تولید شود تا سود حاصل از آن به حداکثر برسد و فروش محصول تضمین شود. محصولی که به ناچار با هزینه های زیادی تولید شده است قیمت بالاتری خواهد داشت و مشتری ها را فراری می دهد. این معضل اغلب به طراحی مجدد محصول و کاهش کیفیت آن می انجامد.

2-آشنایی با مصالح و مواد اولیه:

 نمی‌توانید یک مهندس مکانیک طراح باشید و چرخ‌دنده‌ها و بلبرینگ‌ها و تسمه‌ها و … را نشناسید. اگر چه شناختن همه‌ی آنها الزاماً شما را به یک طراح خوب تبدیل نمی‌کند؛
 نمی توانید یک آشپز خوب با غذاهای اختصاصی خودتان باشید اما ادویه های مختلف و مواد اولیه آشپزی را نشناسید. اگر چه شناختن ادویه ها الزاماً به شما توانایی آشپزی را نمی‌دهد؛
 نمی‌شود یک مشاور مدیریت خوب باشید اما استراتژی و بازاریابی و ساختار سازمانی و … را ندانید. اگر چه دانستن آنها به تنهایی شما را به یک «طراح سازمان» تبدیل نمی‌کند؛
علاوه بر آن لازم است از پیشرفت های جدید در زمینه فناوری غافل نباشید.

3-نیازهای مشتری و تطابق با نیازها و ویژگی های انسان:

یک عامل تاثیرگذار مهم و مشخص در طراحی محصول، مشتری و نیازهای اوست. تسخیر مشتری طی مراحل نظری و برنامه ریزی به اندازه برانگیختن او در برابر هرگونه نمونه اولیه ضروری است. حتی اگر نیاز به استفاده از یک فناوری پیشرفته و اضافه کردن قابلیتی هیجان انگیز به محصول موجب کاهش علاقه و همچنین ایجاد احساسات منفی در مخاطب می شود باید از آن چشم پوشی کرد. محصول باید کاربر پسند باشد و با عملکرد خود موجب آسایش شود. شاید لازم باشد با توجه به معیارهای انسانی تغییراتی در طراحی محصول ایجاد شود تا محصول پاسخگوی نیازهای اساسی باشد.

4-کارایی:

محصول قرار است چه مشکلاتی را برطرف کند؟
کارایی و نحوه استفاده محصول روی طراحی آن تاثیر می گذارد. شاید مخاطب محصول را تحت تاثیر خصوصیات جانبی یا ظاهر زیبای آن خریداری کند، اما رضایت خاطر و بقای فروش تنها زمانی اتفاق می افتد که محصول بیشترین بازده را داشته باشد.

5-فرهنگ:

اگر محصول برای بازاری با فرهنگ به خصوص طراحی می شود، باید در طول فرآیند طراحی محصول این موضوع را به یاد داشته باشید. محصولی که در یک فرهنگ مقبول است ممکن است در فرهنگ دیگری توهین آمیز تلقی شود و برای مخاطبی با فرهنگ متفاوت جذاب نباشد.

6-محیط زیست:

توجه به محیط زیست نیز در طراحی محصول مهم است و از ملاحظات لازم هنگام طراحی محصول بشمار می رود. امروزه اغلب مشتری ها بیش از پیش از معضلات محیط زیست آگاه هستند و به آن اهمیت می دهند. قابل بازیافت بودن مواد بکار رفته، نحوه تجزیه محصول پس از پایان عمرش و نحوه تجزیه بسته بندی آن از مواردی هستند که باید در نظر داشته باشید.

7-تعمیر و نگهداری:

طراحی محصول باید به گونه ای باشد که تعمیر و اعمال تغییرات در محصول آسان باشد. طراحان محصول، تولیدکنندگان و کارگران تعمیر و نگهداری، محصولی را که از قطعات کوچک تر ساخته شده است بیشتر می پسندند. هر چقدر قطعات محصول کارکرد مستقل و ساده تری داشته باشد، محصول منعطف تر خواهد بود؛ بنابراین در صورت نیاز به طراحی مجدد می توان به جای تغییر دادن کل طرح، قطعات اصلی را تغییر داد؛ تولید کننده به سادگی می تواند عوامل مشکل ساز را بدون ایجاد تغییر در کل فرآیند تولید به سادگی اصلاح کند و نیازی نخواهد بود کارگران تعمیر و نگهداری همه قطعات را از یکدیگر جدا کنند، اینگونه در زمان تعمیر صرفه جویی می شود. [/um_loggedin]

مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *