هولولنز | نسل جدید تکنولوژیِ واقعیت افزوده AR
حدود 2 سال است که مایکروسافت از فناوری جدید خود یعنی هدست هولوگرافی در رویداد ویندوز ۱۰ رونمایی کرد؛
هولولنز در اصل یک کامپیوتر هولوگرافی درون ساخت در هدست است که به شما اجازه میدهد در درون فضاهایی همچون اتاق و یا دفتر کاری هولوگرام ها را بشنوید، ببینید و با آنها تعامل داشته باشید . مایکروسافت این هدست را بدون نیاز به اتصال به کامپیوتر ساخته است و در درون آن لنزهای با کیفیت و فناوری صدای فضایی به کار رفته است تا بتواند یک تجربه ی هولوگرافی همه جانبه و تعاملی ایجاد کند.
هولولنز برداشت مایکروسافت از واقعیت افزوده (AR) است. این هولوگرامها با استفاده از چندین حسگر، اپتیک پیشرفته و پردازش هولوگرافیک، عناصر دیجیتالی را در دنیای فعلی و واقعی ما شبیه سازی و اضافه میکنند. مایکروسافت در ویندوز ۱۰ از عینک هوشمند هولولنز پشتیبانی میکند و کلیه نرم افزارهای بینالمللی میتوانند در این محیط اجرا شوند.
کاربرد عینکهای واقعیت افزوده HoloLens
هدستهای هولولنز ۲ مایکروسافت، دستگاه واقعیت افزودهای(AR) است که برای بخش تجاری طراحی شده است. قیمت این محصول در سایت مایکروسافت برچسب قیمت ۳۵۰۰ دلاری خورده است. یکی از تفاوتهای عمده این عینکهای واقعیت افزوده با هدستهای واقعیت مجازی(VR) در قیمت این محصولات است. در حال حاضر قیمت هدستهای Oculus 2 در حدود ۳۰۰ دلار است. در واقع هولنزهای مایکروسافت برای استفاده عموم مردم و سرگرمیهای معمول طراحی نشده است و هدف آن بیشتر روی بخش تجاری متمرکز است. شما میتوانید از عینکهای واقعیت افزوده HoloLens بهجای لبتاب استفاده کنید. و یا تصور کنید در کارخانهای استخدام شدهاید و استفاده از دستگاهی را بلد نباشید. در این موقعیت هولولنز به کمک شما خواهد آمد و تمامی چیزهایی که در مورد دستگاه نیاز دارید را در محیط واقعی به شما نشان میدهد.
تامین انرژی هولو لنز از کجاست ؟
در زیر درب آن ، مایکروسافت هولولنز را با یک سری از سنسورها به همراه یک CPU و GPU رده بالا مجهز کرده است . اگرچه هنوز باید در مورد جزییات معماری چیپست توضیحاتی داده شود . تنها چیزی که ما می دانیم این است که مایکروسافت یک تراشه ی هولوگرافی و سیلیکون سفارشی ساخت را برای تامین انرژی هدست واقعیت افزوده ی خود به کار برده است .هولولنز برای ایجاد یک تعامل بصری با هولوگرام ، دارای یک واحد پردازنده ی هولوگرافی (HPU ) است تا بتواند داده های زمان واقعی گرفته شده توسط سنسورهای On-board را به آرامی پردازش کند . مایکروسافت اعلام کرده است که این شرکت با ناسا در حال همکاری نزدیکی است تا بتواند این هدست را روانه ی بازار کند.
چه کارهایی را می توان با هولو لنز انجام داد ؟
مایکروسافت برخی از کاربردهای جالب هولولنز در ویدئو را به نمایش گذاشته است . در این میان ، هولولنز شما را قادر می سازد با پروژه های کاری همچون مونتاژ مدلهای سه بعدی ،انجام بازی و چت ویدئویی با نسخه ی هولوگرامی اسکایپ و حتی چت زنده تعامل داشته باشید . همچنین مایکروسافت ادعا میکند که هولولنز توانایی ایجاد اشیای سه بعدی از مونتاژ تا انتخاب رنگ های مختلف را دارد.یکی از کاربردهای جالب آن، حداقل برای ناسا،پتانسیل کنترل کاوشگر Curiosity روی مریخ از طریق هولولنز است.در کنفرانس توسعه دهندگان که اوایل سال برگزار شد، ما شاهد کاربردهای دیگر هولولنز نیز بودیم. در این میان دانشجویان رشته ی فیزیولوژی از آن برای بررسی آناتومی بدن انسان استفاده می کردند .
آیا می توان با هولولنز بازی کرد؟
خوب مایکروسافت اینکار را به خوبی انجام داده و اولین نمونه از آن در کنفرانس مطبوعاتی E3 2015 مایکروسافت بیان شد.اولین بازی ماین کرفت برای هولولنز طراحی شد و به شما اجازه میدهد نقشه های ساختمانی را به صورت جدولهای فیزیکی در آورید و تنها با گفتن یک جمله ی ساده ی ” جهان را بساز” اینکار را انجام دهید . سپس با دستان خود، می توانید با آیتم ها و شخصیت ها بازی کنید . در رویداد اخیر ویندوز ۱۰ ، مایکروسافت دموی کاملا جدیدی را نشان داد که به عنوان پروژه ی X-Ray شناخته شده و از فناوری واقعیت افزوده استفاده میکند.
یک فرد ناشناس وارد صحنه شده و به سرعت هولولنز را می پوشد، به یکی از دیوار ها شلیک میکند و درعرض چند دقیقه ترکی بر روی دیوار ایجاد می شود و یک ماشین فضایی بیگانه از آن به بیرون می آید. روبات ها به خوبی جای دیوار و مبلمان شما را می دانند و این بدین معنی است که این بازی برای شما ساخته شده است . شما می توانید با استفاده از دستورات صوتی نوع اسلحه ی خود را تغییر دهید و دشمن های مختلفی نیز وجود دارد که باید با آنها روبرو شوید .برخی امکانات هیجان انگیز نیز در آن وجود دارد .
اپلیکیشن های هولولنز
خبر خوب این است که اپلیکیشن های جهانی ویندوز ۱۰ مانند مجموعه ی آفیس ، Outlook و اپلیکشن های جدید تصویر در هولولنز قابل اجرا خواهد بود.به علاوه،ویندوز ۱۰ شامل API هایی خواهد بود که به توسعه دهندگان اجازه میدهد هولوگرام هایی را ایجاد نمایند . بنابراین پتناسیلی برای افرادی که اپلیکیشن هایی برای سایر دستگاههای واقعیت افزوده مانند عینک گوگل ایجاد کرده بودند، وجود دارد تا بتوانند تجربه ی هولوگرافی برای هدست مایکروسافت نیز ایجاد نمایند.مایکروسافت همچنین پلتفرم هولوگرافی ویندوز را نشان داده است .
بنابراین به جای استفاده از منوها شما می توانید اپلیکیشن های جهانی ویندوز را هر زمانی که خواستید ایجاد کنید. با استفاده از منوی استارت هولوگرافی می توانید اپلیکیشن جهانی جدیدی ایجاد کنید . اگر اپلیکیشنی را با هولولنز استفاده می کنید ،می تواند جمله ی ” مرا دنبال کن” را بگویید . در این حالت هر جایی که شما بروید محتوا نیز شما را دنبال خواهد کرد.همچنین می توانید اندازه ی هر کدام از پنجره ها را تغییر دهید تا فضای مورد نظر شما را پر کند .
اطلاعات نرمافزاری هولولنز ۲
شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. بخشی از محتوا مختص اعضاء و مشترکین میباشد.
خرید یا تمدید اشتراک | ورود یا عضویت
.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.
جمعبندی
امروزه دیگر واقعیت افزوده به مانند رویای خیالی نیست. درواقع این فناوری بخشی است که توسط گوگل و اپل در گوشیهایشان نیز گشترش یافته و بسیاری از سازندگان هدستها نظیر مجیک لیپ، گامهای امیدوارکنندهای را در این زمینه برداشتهاند. این شرکتها در این راستا توانستهاند هدستهایی که استفادههای راحتتری دارند و تعامل بهتری را با هلوگرام و اشیای دیجیتال به ارمغان میآورند، تولید کنند.
هولولنز اولیه دستگاه و هدست واقعیت مجازی پیشرفتهای محسوب میشود. چرا که از طراحی منحصربهفردی در کنار اینکه بی سیم و همچنین بدون هیچ اتصالی بود، پشتیبانی میکرد. با این حساب نسخه دوم این هدست یعنی هولولنز 2 محصولی جدید نیست اما سه ویژگی کلیدی دارد که باعث میشود تا ببینیم که با یک محصول مدرن و پیشرفته روبهرو هستیم؛ این سه مورد عبارتاند از: ردیابی چشم، زاویه دید وسیعتر و ردیابی دست بهتر؛
همچنین همانطور که در بالا هم اشاره شد باید استفاده کاربری راحت را نیز به این ویژگیها اضافه کنیم که میتواند حتی روی عینک کاربران نیز استفاده شود.
آدرس مطلب
داشبورد
سطح و نقش شما بعد از ثبت نام در سایت قابل مشاهده خواهد بود.
متأسفیم، اما شما به این بخش از محتوا دسترسی ندارید