طراحی برای حل مسئله | Problem Solving

حل مسئله (Problem Solving) بخشی از فرآیند تفکر است، حل مسئله پیچیدهترین بخش هر عملیات فکری تصور میشود، به عنوان یک روند مهم شناختی تعریف میگردد که محتاج تلفیق و مهار یک سری مهارتهای بنیادین و معمولی است. حلّ مسئله وقتی مطرح میشود که یک موجود زنده یا یک سامانهٔ هوش مصنوعی نداند که برای رفتن از یک موقعیت به موقعیت دیگر باید چه مسیری را بپیماید. این نیز خود بخشی از روند یک مسئلهٔ بزرگتر است که یافتن مسئله و شکلدهی مسئله بخشی از آن میباشد.
حل مسئله در هسته اصلی تکامل انسان قرار دارد و روشی برای درک بهتر مسائلی است که در محیط اطرافمان اتفاق میافتند.
گاهی اوقات، افراد مهارت حل مسئله (Problem-Solving) را با مهارت تصمیم گیری (Decision-Making) مترادف و هممعنی فرض میکنند؛ ما مهارت حل مسئله را بزرگتر و فراگیرتر از مهارت تصمیم گیری در نظر میگیریم. به عبارتی، با شما قرار میگذاریم که تصمیم گیری را به انتخاب بهترین گزینه از میان گزینههای پیش رو هممعنا بدانیم. مهارت حل مسئله به عنوان برخورد فعالانه در جستجو و تشخیص مسئلهها، مشکلات و فرصتها، استفاده از منطق و مهارت قضاوت در جمع آوری و تحلیل اطلاعات و جستجو و خلق راهکارها، مقایسهی راهکارهای مختلف و انتخاب بهترین شیوه برای مواجهه با یک مسئله تعریف میشود.
ما همچنین از حل مسئله برای شناسایی مواردی که میخواهیم تغییر دهیم استفاده میکنیم و سپس کارهایی که باید انجام شود را برای ایجاد نتیجه مطلوب مشخص میکنیم. حل مسئله منبع همه اختراعات جدید، تحولات اجتماعی و فرهنگی و مبنایی برای اقتصاد مبتنی بر بازار است. برای درک بهتر این موضوع با ما همراه باشید.
تعریف حل مسئله
اگر حل مسئله برای دنیای امروز ما بسیار مهم است، پس به چه معناست؟ حل مسئله را میتوان به اشکال زیر تعریف کرد:
- فرآیند مشاهده چیزی که در محیط جریان دارد و شناسایی مواردی که میتوانند تغییر یا بهبود یابند.
- تشخیص اینکه چرا وضعیت فعلی به این شکل است و چه عوامل بر آن تأثیر میگذارند.
- ایجاد رویکردها و گزینههایی برای تأثیرگذاری بر تغییر و تصمیم گیری است.
- اقدامی برای اجرای تغییرات و مشاهده تأثیر آن اقدامات در محیط است.
هر مرحله در فرآیند حل مسئله شامل مهارتها و روشهایی است که پیچیدگی مسائل را تعیین کرده و آنها را حل میکند.
انسان میآموزد که چگونه از سنین پایین مشکلات ساده را حل کند (یادگیری در غذا خوردن، ایجاد حرکات هماهنگ و برقراری ارتباط) و با گذراندن زندگی، مهارتهای حل مسئله در انسان اصلاح شده و پیچیدهتر میشوند (آنها را قادر میسازد تا مشکلات بیشتری را حل کنند).
مسائل را میتوان به یکی از دو دسته زیر طبقه بندی کرد:این محتوا فقط برای کاربران وارد شده است.لطفا برای مشاهده این مطلب وارد شوید.تفاوت بین حل مسئله و تصمیم گیری
نمایش کامل این مطلب مختص مشترکین دیزاین کلاب است.
- مشترکین به گروهی از کاربران گفته میشود که حق اشتراک ماهیانه پرداخت میکنند.
با فعال کردن اشتراک ویژه علاوه بر این مطلب به مطالب بسیار بیشتری دسترسی پیدا میکنید؛ برای اطلاعات بیشتر در مورد انواع مشترکین و انواع محتوا میتوانید به صفحهی ثبت نام مشترکین مراجعه نمایید.