پیوت کردن در کسب کار | StartUp Piovt
- 2022-10-16
- 2 نوامبر 2022
بسیاری از استارتآپها ابتدا بر ایجاد پایگاه کاربری خود تمرکز میکنند و سپس تعیین میکنند که چگونه میتوانند به بهترین شکل از آن پایگاه درآمد کسب کنند. به عنوان مثال، Slack به عنوان یک شرکت بازی به نام Tiny Spec شروع به کار کرد و اپلیکیشن ارتباطی تیم آن برای استفاده داخلی توسعه یافت.
این شرکت به زودی متوجه شد که برنامهاش میتواند برای کسبوکارهای دیگر مفید باشد و به این ترتیب بود که به یکی از محبوبترین ابزارهای همکاری تیمی تبدیل شد. اگر در مورد پیوت (Pivot) موفق در کسب و کار خود فکر کردهاید، قبل از اینکه به سمت جلو حرکت کنید، باید بدانید پیش نیاز آن چه چیزی است.
یک پیوت (Pivot) موفق در کسب و کار میتواند جان تازهای به یک کسب و کار شکست خورده بدهد. اما این کار به این معناست که باید از صفر شروع کنید و تمام سرمایهگذاریهایی را که قبلاً در شرکت خود انجام دادهاید کنار بگذارید.
پیش نیاز: مطالعه مقاله مدل کسبُکار چیست؟ لازم است؛
در این درس خواهیم گفت که:
پیوت چیست؟،
بهترین زمان پیوستن به پیوت چه زمانی است،
چگونه یک پیوت موفق در کسب و کار داشته باشیم؟
و به معرفی چند نمونه از پیوتهای موفق خواهیم پرداخت

دوســت عزیــز ســلام،
چنانچه اولیـن بارِ که به محبیدیزاین مراجـعه میکنیـد لازمه بدونید که در این سلسه مقالات ما داریم با روند و اصول دیزایـن و مدیریت یک محصـول و یا همون مسیر دیزاینــر شدن آشنا میشیم، برای درک بهتر مفاهیم و قرار گرفتن در بهینه ترین مسیر توصیه میشه از اولینقدم ایـن مسـیر با ما همراه بشید، چون لازمه حتما یک سری پیش نیاز هارو بـدونیـد تا مطالب براتون قابل هضم باشه؛
از طریق لینک زیر میتونی بری نقشه راه رو ببینی و از اولین قدم این مسیر با ما همقدم بشی؛
موقعیت شما در حال حاضر:
اگر علاقه داشتید، به همراه موسیقی مطالعه کنید:
برخی از کسب و کار ها در مسیر توسعه خود با چالش ها یا فرصت هایی مواجه می شوند که برای گذر از آن یا بدست آوردن بیشترین بهره اقدام به ایجاد تغییراتی در حوزه های مختلف کسب و کار خود می کنند به این تغییر به اصطلاح pivot(چرخش) می گویند.
یکی از سخت ترین چالش هایی که یک بیزنس میتواند با آن مواجه شود، تصمیم گیری در مورد ادامه مسیر فعلی خود persevere (استقامت کردن) یا تغییر اساسی در مورد رویه و برنامه کسب و کار (پیوت) است.
انتخاب بین این دو راه کار ساده ای نیست؛ چرا که بیزنس به ندرت با شکست کامل روبرو خواهد شد. کسب و کار شما در شرایط یک بام و دو هوا قرار دارد و از طرفی امیدوارید پلن فعلی جوابگو باشد و از طرف دیگر نگران ریسک های احتمالی تغییر رویه هستید.
پیشنهادی که اریک رایس در کتاب خود میدهد تشکیل جلساتی منظم بسته به موقعیت استارتاپ به فاصله زمانی هر چند هفته تا هر چند ماه یکبار است. در این جلسات تیم فنی تولید محصول و مدیران استارتاپ گزارش های خود را ارائه می دهند، روند ها، پیام های دریافتی مشتریان و بهینه بودن محصول مورد بررسی قرار میگیرد. او این جلسات را به اصطلاح pivot or persevere meeting به معنای جلسات ثبات قدم یا چرخش(رویه) می نامد.
پیوت (Pivot) چیست؟
پیوتئ(Pivot) به معنای تغییر اساسی جهت یک کسب و کار درست در زمانی است که متوجه میشوید محصولات یا خدمات فعلی نیازهای بازار را برآورده نمیکنند. هدف اصلی یک پیوت (Pivot) موفق در یک کسب و کار کمک به یک شرکت برای بهبود درآمد یا بقای آن در بازار است. روشی که شما کسب و کار خود را در شرایط پیوت قرار میدهید، میتواند متفاوت باشد.
پیوت به معنای متوجه شدن یک اختلال و استقبال کردن از تغییرات است. درواقع میتوان گفت پیوت مخالف کلمه رکود است. البته این لغت به معنای تغییرات ناگهانی و سریع نیست. بلکه یک فرآیند است. فرآیند به سیستم تکرار شونده و سودمندی گفته میشود که هر بار نتایج پایدار و مشابهی تولید میکند.
با توجه به این موضوع، شما باید برای حفظ رشد و موفقیت کسبوکار خود از فرآیندهایی استفاده کنید که به شما نشان دهد چگونه باید روند فعالیتهای خود را تغییر دهید.
هیچ تیم ورزشی با بازی کردن در حالت دفاعی نمیتواند به پیروزی دست پیدا کند. دفاع کردن بسیار مهم است اما حمله نیز برای افزایش رشد، انرژی و موفقیت ضروری است.
چه وقت زمان مناسب برای پیوت (Pivot) است؟
گاهی اوقات یک کلمه آنقدر در طول روز برایمان تکرار میشود که معنای خودش را از دست میدهد. و بدترین اتفاق ممکن این است که این لغات دیگر نتوانند تأثیری روی رشد ما داشته باشند. از لغاتی که ممکن است بعد از گذشت مدتی ارزش و معنای اولیه خود را از دست بدهد پیوت (Pivot) است.
پیوت زمانی است که یک استارتآپ جهت استراتژیهای خود را تغییر میدهد. درواقع یک کسبوکار سعی میکند خودش را از مسیر دیگری به موفقیت برساند.

سخن پایانی
اغلب مردم تصور میکنند که یک کارآفرین واقعی، شخصی با اراده و سرسخت است که به هر ترتیبی تمام موانع موجود در مسیر تحقق ایدههای خود را از میان برمیدارد. قسمتی از این دیدگاه خوب و صحیح است؛ اما کارآفرینان موفق به این نتیجه رسیدهاند که در صورت عدم اطمینان بالا از یک محصول و خدمات جدید خود، بهتر است دست به تغییر در کسبوکار و یا به اصطلاح پیوت (Pivot) بزنند. این مسئله باعث خواهد شد تا یک رویکرد جدید برای کسبوکار و یا استارتآپ شما ایجاد شده و کارایی آن به طرز چشمگیری افزایش یابد.
بنابراین یک پیوت(Pivot) موفق در کسب و کار میتواند تاثیر زیادی در رشد و توسعه آن داشته باشد. اما باید دقت داشت قبل از انجام تغییرات به نکات مهمی چون شناسایی مخاطبان هدف، بررسی رقبا و استراتژی پیوت توجه کرد.