حرفه طراحی خود را با محتوای به‌روز و متفاوت ما که باهدفِ پرورش مهارت‌ها و رها کردن خلاقیت ایجاد شده است، به سطح بعدی ببرید

مشترک شوید
فیدها

اسپاتیفای | Spotify

اسپاتیفای (به انگلیسی: Spotify) یک رسانه جاری موسیقی، پادکست و ویدئو است که به‌طور رسمی در ۷ اکتبر ۲۰۰۸ راه‌اندازی شد. اسپاتیفای توسط شرکت نوپا Spotify AB در استکهلم توسعه یافت. اسپاتیفای مدیریت حقوق دیجیتال-محتوای محافظت‌شده از ناشران موسیقی و شرکت‌های رسانه‌ای را فراهم می‌کند. اسپاتیفای یک سرویس فری‌میوم است، یعنی ویژگی‌های اساسی همراه با تبلیغات، رایگان هستند، در حالی که ویژگی‌های اضافی شامل کیفیت پخش بهتر و دانلودهای موسیقی آفلاین از طریق پرداخت اشتراک ارائه داده می‌شود

اسپاتیفای را می‌توان یکی از بهترین سرویس‌های بخش موسیقی دانست که استریم موسیقی در جهان را متحول کرده است. این سرویس محبوب که در سال ۲۰۰۸ معرفی و آوریل ۲۰۱۸ وارد بازار سهام شد، اکنون تبدیل به محبوب‌ترین سرویس استریمینگ موسیقی در جهان شده است.

SPOTIFY- بررسی استارت آپ اسپاتیفای
[um_loggedin]

اسپاتیفای (Spotify) یک سرویس استریمینگ محتوای صوتی است که افراد می‌توانند در آن هرگونه محتوای صوتی مانند موسیقی، پادکست و… را استریم کنند. همچنین در نسخه پریمیوم این سرویس، کاربران می‌توانند هر فایلی را که می‌خواهند روی خود برنامه دانلود کرده تا به‌صورت آفلاین نیز به آنها دسترسی پیدا کنند. نام اسپاتیفای از ترکیب دو کلمه Spot و Identify الهام گرفته شده است.

اسپاتیفای در حال حاضر حدود ۱۸۲ میلیون کاربر دارد که حساب کاربری پریمیوم (Premium) تهیه کرده‌اند. ابتدای سال ۲۰۱۵ میلادی این تعداد، ۱۸ میلیون نفر بود؛ این یعنی اسپاتیفای در طول  مدت ۶ سال موفق شده است تعداد کاربران پریمیوم خود را ۱۰ برابر کند. همچنین تعداد کل کاربران اسپاتیفای در این مدت از ۶۸ میلیون به ۴۲۲ میلیون رسیده است. اسپاتیفای طی سال ۲۰۲۱ میلادی توانست ۹ میلیارد و ۶۴۰ میلیون دلار درآمد کسب کند. جالب است بدانید اسپاتیفای هنوز نتوانسته به سود برسد و تنها در سال ۲۰۲۰ میلادی، متحمل ۵۸۱ میلیون دلار ضرر شد.

اسپاتیفای با ارزش فعلی ۲۰ میلیارد و ۱۶۰ میلیون دلار، یک استارت‌آپ یونیکورن (استارت‌آپ‌هایی با ارزش بیش از ۱۰ میلیارد دلار) به حساب می‌آید.

طبق آخرین آمار، درآمد ماهانه اسپاتیفای به ازای هر کاربر (ARPU)، چهار دلار و ۳۴ سنت است. این سرویس در میان جوان‌ها محبوب‌تر است و ۵۵ درصد از کاربرانش را افراد ۱۸ تا ۳۴ ساله تشکیل می‌دهند. اسپاتیفای در میان زنان نیز بیشتر از مردان طرفدار دارد و ۵۶ درصد از کاربران آن زن هستند. بیشترین ضرر این شرکت در طول یک سال مالی، مربوط به سال ۲۰۱۷ است که رقم یک میلیارد و ۲۳۰ میلیون دلار را نشان می‌دهد.

ایده اولیه شکل‌گیری اسپاتیفای در سال ۲۰۰۶ از سوی دنیل ای‌کی و مارتین لورنتزون که هر دو سوئدی بودند مطرح شد. این استارت‌آپ دو سال بعد در سال ۲۰۰۸، با تمام شدن تحقیقات اولیه، تاسیس شد. اسپاتیفای توانست در دور اول سرمایه‌گذاری خود حدوداً ۲۲ میلیون دلار سرمایه جذب کند. این شرکت در دورهای بعد جذب سرمایه، سرمایه‌های ۵۰ میلیون دلاری و ۱۶۱ میلیون دلاری جذب کرد.

اسپاتیفای در سال ۲۰۱۱ با پیشنهاد دادن حساب‌های رایگان تریال (Trial) به کاربران، وارد بازار آمریکا شد. از ابتدای سال ۲۰۱۲ به تدریج حساب‌های تریال کاربران منقضی شد و استریم کردن هر کاربر به ۱۰ ساعت در هر ماه محدود شد.

بنیان‌گذاران اسپاتیفای در آوریل ۲۰۱۷ نامه‌ای به سیاستمداران سوئدی نوشتند. آنها در این نامه خواسته بودند در چند زمینه‌ای که مانع جذب استعدادهای نخبه و رشد این شرکت شده است، اقداماتی صورت بگیرد. درخواست آنها شامل مساله دسترسی به مسکن،‌ آموزش بهتر در زمینه برنامه‌نویسی و مباحث توسعه بود. آنها همچنین در این نامه هشدار داده بودند سیاستمداران برای فراهم کردن شرایط رقابت در اقتصاد جهانی باید سیاست‌های جدیدی اتخاد کنند، در غیر این صورت هزاران شغلی که اسپاتیفای ایجاد کرده است از سوئد به آمریکا منتقل می‌شود.

فوریه سال ۲۰۱۷ زمانی بود که اسپاتیفای فعالیت‌های خود را در ایالات متحده گسترش داد و اعلام کرد در منهتن و در ساختمان تجارت جهانی، هزار موقعیت شغلی جدید ایجاد کرده است. اکنون دفتر مرکزی این شرکت در نیویورک است.

محبوبیت اسپاتیفای باعث شد تا صنعت موسیقی به جای عرضه‌ی نسخه‌های فیزیکی، به انتشار آثار به صورت دیجیتال روی بیاورد و مهم‌تر این که بعد از اسپاتیفای، این صنعت به جای فرار از اینترنت، از آن استقبال کرد. این پلتفرم کمک کرده تا آثار هنرمندان مختلف به بسیاری از نقاط دنیا راه پیدا کند.

اسپاتیفای اعلام کرده که تا اکتبر ۲۰۱۹، در ماه ۲۴۸ میلیون کاربر فعال دارد که ۱۱۳ میلیون اشتراک ویژه (نسخه پریمیوم) را خریداری کرده‌اند. ارزش این کمپانی بیش از ۲۳٫۴ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود. با این حال، رقیبانی مانند اپل موزیک و آمازون نیز به بازار آمده‌اند. همه‌ی آن‌ها به دنبال سهمی از بازار موسیقی هستند. بازاری که به گفته‌ی فدراسیون بین‌المللی صنعت فونوگرافی، در سال ۲۰۱۶، حدود ۶۰٫۴ درصد رشد داشته. در همان سال، ۴۴ درصد از کل مشترکین متعلق به اسپاتیفای بود.

با وجود این که اسپاتیفای از زمان آغاز به کارش تحولات زیادی را رقم زده، اما تاکنون به سوددهی نرسیده. یکی از مشکلات بزرگ اسپاتیفای این است که میزان پرداختی آن‌ها به هنرمندان و همچنین نحوه‌ی محاسبه‌ی آن مشخص نیست.

پِرین لم (Perrin Lamb) که یک خواننده و ترانه‌نویس آمریکایی است، اعلام کرد که در سال ۲۰۱۵، از اسپاتیفای ۴۰،۰۰۰ دلار دریافت کرده. تک‌آهنگ او به نام Everyone’s Got Something بیش از ۱۰ میلیون بار بر روی پلتفرم اسپاتیفای شنیده شده بود. با این حساب، اسپاتیفای به ازای هر بار شنیده شدن آهنگ، به صورت میانگین ۰٫۰۰۴ دلار به هنرمندان می‌پردازد. در سال ۲۰۱۶، مجله‌ی فوربز گزارشی منتشر کرد که نشان می‌داد هیچ پولی به ازای دانلود به هنرمندان پرداخت نمی‌شود و پولی که بر اساس دفعات شنیده شدن به آن‌ها داده می‌شود، آن‌قدر برای افراد مختلف متفاوت است که نمی‌توان به میانگین قابل اتکایی از آن دست یافت.

اسپاتیفای نه تنها باعث نحوه‌ی درآمدزایی موسیقی‌دانان شده، بلکه در نحوه‌ی تولید آثار نیز تغییراتی ایجاد کرده. در اسپاتیفای تمرکز بیشتر بر روی پلی‌لیست‌ها قرار داده شده و از این طریق، پیدا کردن قطعات جدید کار ساده‌ای است. اما از طرفی آلبوم‌ها مورد کم‌توجهی قرار می‌گیرند. ایمون فورد (Eamonn Forde) که خبرنگار حوزه‌ی صنعت موسیقی و فناوری است، سال ۲۰۱۷ در گاردین نوشت که کمپانی‌های موسیقی در عصر اسپاتیفای بیشتر به دنبال تولید تک‌آهنگ‌های پر سر و صدا هستند؛ چرا که معتقدند از آثار تک، سود بیشتری نصیبشان می‌شود.

مدل پلتفرم اسپاتیفای بدون شک از هر نوع دیگر عرضه‌ی موسیقی دیجیتال، کاراتر و محبوب‌تر است. با این حال، شروع نسبتاً ضعیف این کمپانی در بازار بورس، نگرانی‌هایی ایجاد کرده. نگرانی‌هایی که بسیاری آن را با داستان‌های انتشار اطلاعات کاربران در فیس‌بوک مرتبط می‌دانند. با این حال، انجمن موسیقی آمریکا اعلام کرد که در سال ۲۰۱۷، درآمد این صنعت با رشد ۱۶٫۵ درصدی مواجه شده. رشدی که از زمان ظهور موسیقی آنلاین در سال ۱۹۹۹ بی‌سابقه بوده.

مختص مشترکین دیزاین کلاب. شما به این سطح محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید.

ورود یا نام نویسی 🔗

برای دسترسی به صدها درس و محتوای تخصصی در دیزاین کلاب شما نیاز به ثبت نام و تهیه اشتراک دارید.

تمدید یا تهیه اشتراک 🔗 | ورود یا نام نویسی 🔗

.:برای دانلود کاتالوگ آشنایی با محتوای دیزاین کلاب کلیک کنید:.

 

 

[/um_loggedin]

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

placeholder دیزاین کلاب

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

درس مرتبط در مدرسه دیزاین:

جمع‌بندی

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

منابع‌ی که در نگارش این مطلب از آن‌ها استفاده شده است

  1. منبع یکم:
  2. منبع دوم:
  3. منبع سوم:
  4. منبع چهارم:

مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *