درحال انتقال

یک کفش ارگونومیک چه ویژگی هایی دارد

با کفش های ارگونومیک می توانیم راه رفتن راحت تری داشته و در ضمن از آسیب های وارده بر پاها (زانو و قوزک پا) و بخصوص کمر در راه رفتن های طولانی مدت جلوگیری کنیم.کفش ها تنها محل تماس پا با زمین حین راه رفتن است . پاها، قلب دوم ما هستند! پس لباس مناسبی به تنشان کنیم!

کفش ارگونومیک

طي‌ دهه‌هاي‌ گذشته‌ نقش‌ حياتي‌ ارگونومي‌ در بهبود كيفيت‌، افزايش‌ بهره‌وري‌، بهبود كيفيت‌ زندگي‌ كاري‌، ايمني‌ و كارايي‌ كلي‌ سازمان‌ مشخص‌تر شده‌ است‌. متخصصان‌ ارگونومي‌ با بهينه‌ كردن‌ تناسب‌ بين‌ انسان‌، ماشين‌، محيط و سازمان‌ كارايي‌ انسان‌ و سيستم‌ها را بهبود بخشيده‌اند. در حال‌ حاضر توجه‌ به‌ ارگونومي‌ از حد يك‌ ابزار فراتر رفته‌ و به ‌يك‌ استراتژي‌ جهت‌ بهبود كيفيت‌ و بهره‌وري‌، ايجاد محيط كار مناسب‌، پيشگيري‌ از حوادث‌ و بيماري‌هاي‌ ناشي‌ از كار و بهبود راندمان‌ و عملكرد انسان‌ تبديل‌ شده‌ است‌.

ارگونومی در صنعت کفش

در روند تکاملی پای انسان، دو وظیفه حرکت و حمایت توسعه یافته است. پاهای انسان با مجموع ۵۲ استخوان، بیش از یک چهارم استخوان‌های بدن انسان را به خود اختصاص داده اند و این امر نشانه اهمیت این عضو به لحاظ تحرک و حمایت از ساختار بدن انسان است.
پیش نیاز طراحی کفش متناسب با نیاز مصرف‌کننده، آگاهی از خصوصیات آنتروپومتری پا است. آنتروپومتری به معنای اندازه‌گیری ابعاد بدن انسان است. در ارگونومی، به منظور ایجاد تناسب بین هر محصولی که انسان از آن استفاده می‌کند تناسب ابعادی بین انسان و محصول شرط اولیه طراحی است. در این راستا اندازه‌گیری ابعاد پا در جمعیت مصرف‌کننده جهت ورود به فرآیند طراحی ارگونومیک کفش از ضروری‌ترین اقدامات اولیه در این زمینه محسوب می‌شود.
پاها در میان انسان‌ها کاملا با هم متفاوت است و آگاهی از این تفاوت‌ها به طراحی و همچنین انتخاب کفش کمک می‌کند. امروزه طول پا یکی از متعارف‌ترین ابعاد برای تعیین اندازه کفش است. با پیشرفت تکنولوژی، امروزه دستگاه‌های پیچیده‎ای ابداع شده‌اند که می‌توانند تصویر سه بعدی کاملی از اشیا ارایه کنند. این تکنولوژی‌های اسکن کننده برای تعیین شکل و اندازه پا و اطمینان از تناسب کفش طراحی شده با پا با استفاده از الگوریتم‌ها و تکنیک‌های مختلف ایده‌آل هستند. شکل زیر ابعاد هجده گانه مورد نیاز در اندازه‌گیری پا را نشان می‌دهد.

ویژگی های یک کفش ارگونومیک

  • زیره کفش های ارگونومیک موجود در بازار دو نوع است:
    یکی زیره پلی اورتان (پی یو) و دیگری زیره پلی وینیل کلراید (پی وی سی). زیره های PU سبک تر، راحت تر، قابل انعطاف تر و در برابر سایش مقاوم تر بوده و دوام آنها بیشتر است و بعد از گذشت زمان، اصطکاک آن به صورت جزئی کاهش می آبد و درجه سختی آن نسبت به لاستیک نیتریل کمتر است، به همین دلیل شوک های فشاری را جذب می کند.
    ظاهر این زیره ها توپر بوده و در حالت خم کردن انعطاف بیشتری داشته و با فشار انگشتان دست، داخل می روند.
  • پاشنه به طور معمول از چرم و لاستیک ساخته می شود به طوری که قسمت فوقانی از چرم و کف آن از لاستیک نرم است.
    برای کفش بانوان و کودکان به طور معمول از لاستیک سفت استفاده می شود، زیرا وزن آنها کمتر است و نیازی به جذب ضربه مانند مردان نیست. باید توجه داشت پاشنه با لاستیک سفت دوام کفش را بیشتر می کند. پاشنه پهن و با ارتفاع کم، ثبات را زیاد می کند و فشار وارد بر پاها را کاهش می دهد ولی افزایش ارتفاع پاشنه باعث کاهش ثبات و افزایش تنش های وارد بر جلوی پا می شود.
  • بصورت ژنتیکی در بسیاری از افراد یکی از پاها بزرگتر از پای دیگر است سعی کنید کفش را به اندازه پای بزرگتر تولیدکنید.
  • کفش باید قالب پای شما باشد و کاملا پا را در برگیرد و نه اینکه آن را محدود کند . به این معنی که هنگام راه رفتن , کفش باید با پا خم شود . از ویژگی یک کفش پیاده روی خوب می توان سبکی، انعطاف پذیری کفش در پنجه و ضربه گیری را نام برد. در کفش های ارگونومیک فاصله انگشت بزرگ با نوک کفش حداقل باید ۱- ۵/ ۰ سانتیمتر باشد.
  • جنس رویه کفش باید ترکیبی از نایلون و چرم باشد. این قسمت همیشه باید خشک و سبک بوده و تهویه مناسب داشته باشد.
  • رویه کفش باید حفاظت خوبی برای پا فراهم نماید و در بالای محل قرارگیری پاشنه، پدگذاری شده باشد.
  • کفی کفش نیز باید دارای دو خاصیت اساسی باشد، اول آنکه باید جاذب ضربه در حین راه رفتن بوده و دوم آنکه با دوام باشد.
  • کفش باید طوری باشد که زود تغییر شکل ندهد، همچنین اعصاب و عروق، ماهیچه ها، مجاری لنفاوی پا در آن تحت فشار نباشد و مفاصل بتوانند حرکات طبیعی خود را به راحتی انجام دهند.
طراحی کفش

مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *