حرفه طراحی خود را با محتوای به‌روز و متفاوت ما که باهدفِ پرورش مهارت‌ها و رها کردن خلاقیت ایجاد شده است، به سطح بعدی ببرید

مشترک شوید
فیدها

انواع رویکرد در طراحی معاصر

سال‌هاست که پیشرفت تکنولوژی در صنعت طراحی محصول بسیار تأثیر داشته به‌طوری که می‌شه فرم نهایی محصول طراحی شده روی کاغذ رو به‌طور کامل به‌وسیله نرم‌افزارهای مرتبط و در دنیایی مجازی مدل‌سازی کرد؛  این موضوع درحال است که طراحی محصول روندی است متشکل از احساس و منطق که همچون مجسمه‌ای به‌دست مجسمه‌ساز شکل می‌گیرد و زنده می‌شود؛ فرم از روی کاغذ تحلیل شده و در دنیای حقیقی با موادی شکل‌پذیر به تکامل می‌رسد و لحظه لحظه باید با دو چشم بررسی و با دست لمس شود تا به حقیقت ذهنی طراح نزدیک‌تر شود؛ نه در ابعاد یک مانیتور در پشت صفحه‌ای شیشه‌ای و با حجمی نا ملموس و در واقع پروسه طراحی در بخش مدل‌سازی همچنان ادامه دارد.

محصول شما چه یک خودکار معمولی باشد چه طراحی یک خودرو بزرگ جثه،  مجسمه‌ای از احساس و هنر است که به فراخور محدودیت‌هایی از جنس دیگر، از دنیای تولیدات صنعتی، با منطق و محاسبات به تعامل رسیده و کمال می‌یابد تا در نهایت به‌وسیله کامپیوتر اصلاحاتی ظریف در آن انجام پذیرد؛

اما مواردی هستند که قبل از اینکه پای میز طراحی بشینید باید به اونها توجه داشته باشید، در این درس از مدرسه دیزاین دیزاین هفت رویکرد برتر طراحی محصول در سال 2022 رو مرور می‌کنیم.

هفت رویکرد برتر در طراحی معاصر

[um_loggedin]

1- طراحی جهانی Global Design:

طراحی صنعتی همچون بسیاری از صنایع دیگر، در اقتصاد جهانی به طور چشم گیری به سرعت تغییر کرده است. به گونه ای که طراحی بین المللی، مرزهای جغرافیایی را از بین برده و یک طراح در دهلی باید با تولید کنندگانی در مونسوتس کار کند.

گرایش به گسترش و رشد روابط میان مجامع طراحی به واسطه استفاده از شبکه وب در فرآیند طراحی منجر به تحولاتی خواهد شد. برای شرکت های بزرگ، تامین نیاز های بازار منطقه ای و خرده پا مقرون به صرفه تر و پر بازده تر از این است که وارد بازار های جهانی بشوند. بیشتر طراحان به طرز فزاینده ای شروع به تأمین نیازهای مشتریان در آفریقا، آسیا، و آمریکای لاتین با محصولاتی نموده اند که به خوبی طراحی شده اند.

2- رویکرد طراحی سبز Green Design

پس از 1990، مسائل مربوط به امور اجتماعی و زیست محیطی به عنوان یکی از مهم‌ترین مسائل در طراحی صنعتی معاصر مورد ملاحظه قرار گرفته است. بدین ترتیب بر اساس این اصلی ترین گرایش طراحی، طراحان می توانند تمامی محصولات را به نحوی که به حفظ سیاره زمین کمک می کند، طراحی نمایند.

سازندگان به طور فزاینده از مواد پایداراستفاده کرده و بر روی پاکسازی فرآیند تولید تأکید دارند، شرکت هایی مثل هرمان میلر ارزش هایی را برای محصولات مورد نیاز برای زندگی به شیوه ی امروزین تعریف کرده اند که ازآن جمله می توان به اثرات زیست محیطی تولید و حمل و نقل محصولات اشاره کرده و با کاربرد رویکرد طراحی سبز روند طراحی را پشتیبانی می نمایند. امروزه در طراحی ساختمان نیز بر طبق شاخصه های سبز اتو دسک، تعداد معمارانی که از عملکرد های طراحی پایدار در پروژه هایشان استفاده می کنند، به سرعت افزایش می یابد. به طوری که 90 درصد معماران انتظار دارند تا سال 2012 قواعد و اصول طراحی پایدار در سطح جهانی مورد استفاده قرار گیرد.

اتو دسک به شرکت های دیگری همچون گرین بیلد و گروه لوسید دیزاین می پیوندد، تا نرم افزاری را توسعه دهد که به طراحان و مهندسان اجازه می دهد اثرات زیست محیطی را اندازه گیری کرده و در تسهیل روند طراحی سبز کمک نمایند و به این منظوردر سال 1993، هرمان میلر مبلغ قابل توجهی را به عنوان بودجه برای شروع کار شورای ساختمان سبز ایالت متحده (USGBC) کمک کرد.

3- رویکرد طراحی سفارشی Personal Design

این بحث رو در بخش مفاهیم کلیدی مطرح کردیم(+)، امروزه شرکت ها نیازمند پیگیری روندهایی جدید و انحصاری هستند تا بتوانند از عهده نیاز های منحصر به فرد خریداران خود بر آیند، چراکه  بسیاری از مشتریان محصولاتی را می خواهند که برایشان به صورت شخصی طراحی و ساخته شده باشد. لذا حرفه طراحی تا جایی پیش رفته که “ساخت بر اساس سفارش به صورت انبوه” را مورد توجه قرار داده و به توانایی تولید محصولات خاص به مقدار کم و با کیفیتی بالا و در نهایت سود آور برسد.

آنها می توانند توضیح دهند که چرا AUDI روند تولید سفارشی را در پیش می گیرد، البته فرآیند تولید برخی از این محصولات سفارشی ممکن است برای انجام خیلی از کار ها به صورت تولید انبوه و کار خانه ای مناسب نباشند، این فرآیند ها دامنه ای از انتشار رومیزی تا تولید غذا های مخصوص را در برمی گیرند.

مردم راه خود را یافته اند؛ آنها محصولاتی را می خواهند که احساسات فردی آنها را در نظر گرفته، اصیل، کاربردی و منحصر به فرد باشند، لذا پیروی از قاعده “یک اندازه – برای همه” اگر تا امروز هم حفظ شده باشد، بعد از این خواهد مرد. تنها راهی که برای رسیدن به موفقیت برای شرکت ها باقی می ماند این است که کالاهای مورد تقاضای مصرف کنندگان را آن گونه که مورد تقاضای ایشان است، تحویل بدهند و فقط این طراحان هستند که می توانند چنین مشکلی را حل نمایند.

شرکت‌هایی مثل کانورس و کفش نایک آی دی، نیبر هودیز و حتی M&Ms و مینی کویر در تلاش هستند تا به علامت های تجاری خود قواعد” خودتان بسازید” را اضافه نمایند.

4- رویکرد طراحی تعاملی Interactive Design

مختص مشترکین دیزاین کلاب. شما به این سطح محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید.

ورود یا نام نویسی 🔗

برای دسترسی به صدها درس و محتوای تخصصی در دیزاین کلاب شما نیاز به ثبت نام و تهیه اشتراک دارید.

تمدید یا تهیه اشتراک 🔗 | ورود یا نام نویسی 🔗

.:برای دانلود کاتالوگ آشنایی با محتوای دیزاین کلاب کلیک کنید:.

 

 

[/um_loggedin]

مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *