طراحی ماشینآلات و ابزارصنعتی +فیدمطالب
دستگاه یا ماشین ابزاری شامل یک یا چند جز است که از انرژی برای انجام کار مطلوب استفاده میکند. ماشینهااز منابع انرژی حرکتی، شیمیایی، مکانیکی، هستهای، گرمایی و الکتریکی تغذیه میکنند و انرژی دریافتی را صرف انجام فرآیند از پیش تعیین شده برای دستیابی به هدف معین مشخص میکند.
ماشین آلات صنعتی و ابزارها (machine & Tool) جایگاه ویژه ای در صنعت هر کشور دارند، شرکت های سازنده ماشین آلات صنعتی با استفاده از فناوری های جدید و نوین و ارائه راه حل های کارآمد دستگاه هایی با مدل بالاتر تولید می کنند. طیف وسیعی از کارخانجات صنعتی که در زمینه تولید ماشین آلات بسته بندی، چاپ، مواد غذایی، صنایع چرم و پوشاک و.. نیازمند طراحی دستگاه های کارآمد تر و مدرن تر هستند.
هدف طراحی و ساخت ماشین آلات صنعتی اجرای اتوماسیون، افزایش قدرت تولید و صرفه جویی درنیروی انسانی و… می باشد.
خرید ماشین آلات صنعتی همیشه دغدغه بزرگی برای صنعت گران بوده و هست، تصمیم گیری درست برای خرید دستگاه های صنعتی که علاوه بر کیفیت مناسب، قیمت مناسبی نیز داشته باشد کمی دشوار است، اما با توجه به اینکه در سالهای اخیر علوم و فنون مختلف به لطف اینترنت با سرعت بیشتری منتقل میشن دیگه نیازی به وارد کردن دستگاه های پیشرفته خارجی کمتر شده و متخصصین داخلی اگر خودشون رو به روز نگه دارن میتونن دست به کار تولید دستگاه هایی به مراتب ایرانیزه شده تر از نمونههای خارجی بزنن.
از این رو رشته طراحی ماشین آلات صنعتی یک رشته استراتژیک و قابل توجه به شمار میرود. بریم که با این رشته جذاب بیشتر آشنا بشیم.
امروزه نقش انواع ماشین ها و دستگاه ها در تمام امور روزمره، چه شهری و چه روستایی غیر قابل انکار است و هر یک از ما با آنها در زندگی خود سر و کار داریم، خودرو و موتور سیکلت، هواپیما، چاپگر، آسانسور و پله برقی، مترو و …تنها نمونه هایی از ماشین هایی هستند که ما در زندگی روزمره با آن برخورد داریم؛ هرچه تکنولوژی بیشتر رو به جلو حرکت می کند، علوم بیشتری در طراحی دستگاه دخیل می شوند، امروزه اکثر ماشین آلات صنعتی تنها شامل یک مکانیزم مکانیکی ساده نیستند، بلکه سیستم برق و الکترونیک، کنترل و مانیتورینگ، شبکه و مخابرات و بسیاری از تخصص های مختلف باید گرد هم آیند تا ماشین آلات پیچیده امروزی تولید و در اختیار سایر صنایع و مشتریان قرار گیرند.
طراحی ماشین آلات صنعتی در واقع از زیر مجموعه های علم طراحی و مهندسی صنعتی می باشد که منجر به ایجاد یک دستگاه صنعتی کاملا جدید و یا بهینه سازی دستگاه می شود؛اتوماسیون صنعتی به بهره گیری از رایانه ها به جای نیروهای انسانی برای کنترل دستگاه ها و فرایندهای صنعتی گفته می شه، اتوماسیون یک گام فراتر از مکانیزه کردن است و مکانیزه کردن به معنی فراهم کردن متصدیان انسانی با ابزار و دستگاه هایی است که ایشان را برای انجام بهتر کارشان یاری میکند؛
امروزه ماشین الات پیشرفته صنعتی نقش مهمی در چگونگی اجرا،هزینه وسرعت تولید دارند؛حضور ماشین الات پیشرفته با قابلیت بالا در هر صنعت موجب میشود که محصولات تولیدی با هزینه نیروی کار کمتر وبا سرعت بالای تولید در واحد زمان و کیفیت به مراتب بالاتر تولید می شودو توان رقابت در بازارهای داخلی و خارجی برای تولید کنندگان بیشترشود.
تعریف ماشین(Machine)
در خلاصه ترین تعریف ممکن، به سیستم های صنعتی که انرژی را به انرژی دیگر تبدیل می کنند، ماشین می گویند.
به عنوان مثال موتور الكتريكي، ماشيني است كه انرژي الكتريكي را به انرژي مكانيكي تبديل مي كند، در صورتي كه يك ژنراتور الكتريكي، انرژي مکانیکی را به انرژي الکتریکی تبديل مي كند. مثلا در یک دستگاه ماشین تراش تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی، باعث دوران سه نظام می شود و کار مورد نظر انجام می گیرد.
یک ماشین وسیله ای است که با استفاده از نیرو، حرکت مورد نظری را ایجاد می کند، با این تعریف حتی یک آچار نیز جزء دسته ماشین ها قرار می گیرد، چون نیروی دست را به صورت گشتاور به پیچ وارد میکند و موجب چرخش آن می گردد؛اما ماشین ها بیش از یک قطعه دارند و از مجموعه ای از مکانیزم ها تشکیل شده اند. امروزه ماشین ها نقش بسیاری در انجام امور روزمره چه در شهر ها و چه در روستاها دارند.
ماشین ها برای برطرف ساختن نیاز انسان ها طراحی و ساخته می شوند و با توجه به اجزاء ماشين، هر ماشین، خود از ترکیب چند مکانیزم تشکیل می شوند؛ البته مكانيزم، به تنهايي يك ماشين محسوب نمي شود، برای مثال یک موتور یا دستگاه ماشین تراش، ماشین است، در صورتی که دستگاه اندازه گیری فشار (مانومتر) یک مکانیزم است؛پس در نتیجه مکانیزم دستگاهی است که فقط یک کار انجام می دهد. به عنوان مثال مکانیزم چرخ زنجیر، مکانیزم چرخ دنده و مکانیزم چرخ تسمه که هیچ کدام از آنها به تنهایی قادر به کار نیستند و باید حتما به صورت جفت عمل کنند و به همین علت مکانیزم نامیده می شوند، در حالی که چرخ دنده یا زنجیر به تنهایی اجزاء محسوب می شوند.
انواع ماشینآلات
انواع مختلفی از دستگاه های صنعتی برای مصارف مختلف وجود دارند، مانند دستگاه های صنعتی تولید،دستگاه صنعتی تست، دستگاه صنعتی قالب سازی و…ماشینهارو میتونیم به دو گروه اصلی ماشین ساده و ماشین پیچیده تقسیم کنیم؛ و در واقع ماشین پیچیده از کنار هم قرار گرفتن مجموعهای از ماشینهای ساده به وجود میآیند؛
- دستگاه صنعتی برش
- دستگاه صنعتی نظافت
- دستگاه صنعتی حکاکی
- دستگاه صنعتی معدنی و حفاری
- دستگاه صنعتی بسته بندی و…
تنها چند نمونه از دستگاه های موجود هستند.
نقشه راه مجموعه مطالب رشته طراحی ماشین آلات صنعتی
آشنایی با برندها، طراحان و محصولات ماشین افزار؛ همچنین توصیه هایی برای طراحی بهتر، در این مجموعه.
مختص مشترکین سایت
فرآیند طراحی ماشینآلات
بررسی نیاز یا هدف: (بررسی نیاز های دستگاه، بررسی شرایط کاری، بررسی محدودیت ها)
طراحی مفهومی : (طراحی مکانیزم، طراحی اولیه سیستم برق، طراحی اولیه سیستم کنترل)
انتخاب: (انتخاب مواد، انتخاب قطعات استاندارد)
طراحی اجزاء: (طراحی قطعات، طراحی تفصیلی سیستم برق، طراحی و کدنویسی سیستم کنترل)
تحلیل: (تحلیل تنش و خستگی، تحلیل سایر شرایط، تحلیل سیستم کنترل و مانیتورینگ)
بهینه سازی
نقشه های نهایی
امروزه رقابت شرکت ها به گونه ای است که تنها توان عملکرد یک دستگاه مد نظر نخواهد بود،
بلکه میزان مصرف انرژی، وزن دستگاه، قابلیت انطباق با شرایط مختلف و تعداد عملیات قابل اجرا همگی در رقابت تنگاتنگ صنایع طراز اول موثر خواهد بود.
فرآیند عملکرد ماشینها
ماشینها هر اندازه که از نظر عملكردی با هم تفاوت داشته باشند، از نظر ساختمان نقاط مشترک زیادی دارند. عملکرد و خروجی یک ماشین ممکن است حاصل از تبدیل انرژی شیمیایی، حرارتی، الکتریکی یا هستهای به انرژی مکانیکی یا برعکس باشد، یا ممکن است فقط حاصل تغییر و انتقال نیروها و حرکتها باشد. همه ماشینها دارای ورودی، خروجی و دستگاه تبدیل یا تغییر و انتقال (فرایند انجام شده) هستند.[um_loggedin]
شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. بخشی از محتوا مختص اعضاء و مشترکین میباشد.
خرید یا تمدید اشتراک | ورود یا عضویت
.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.
در ویدئوهای زیر که از صفحه اینستاگرام محبی دیزاین به اشتراک گذاشته شدهاند میتونید چند نمونه ماشینآلات کاربردی رو مشاهده کنید.
تفاوت مکانیزاسیون و اتوماسیون صنعتی
مکانیزاسیون (Mechanization)، استفاده از ماشین آلات، به صورت کامل یا جزئی، با هدف جایگزینی انسان یا حیوان میباشد. یعنی استفاده بیشتر و درست از صنعت در بهبود و بهتر کردن روند کار. اتوماسیون (Automation) یا اتوماسیون صنعتی، برخلاف مکانیزاسیون، ممکن است به هیچ وجه به اپراتور انسانی وابسته نباشد و اکثرا هم هدف اتوماسیون صنعتی، عدم دخالت انسان و یکپارچهسازی و جایگزینی آن با هوش مصنوعی و منطق پذیر با کنترل پنلهای مختلفی کامپیوتری، رباتها با سیستمهای مکانیکی، برقی و الکترونیکی میباشد.
مکانیزه کردن فرآیندهای صنعتی به منطور اهدافی مثلِ:
- [um_loggedin][/um_loggedin]
شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. بخشی از محتوا مختص اعضاء و مشترکین میباشد.
خرید یا تمدید اشتراک | ورود یا عضویت
.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.
انواع فرایند اتوماسیون
فرایند اتوماسیون دارای دو نوع پیوسته و گسسته میباشد. پیوسته برای خطوط تولیدی استفاده میشود که نیاز برای تولید یک محصول خاص میباشد و باید پیوسته از ابتدای خط تا انتهای خط فرایند آغاز شده و پایان یابد (مثل صنایع غذایی، پتروشیمیها و … ). ولی برای خطوط گسسته این عامل ملاک نیست و میتوان چندین محصول را با عوض کردن ابزارها و روشهایی تولید گسسته انجام داد (مثل تولید قطعات خودرو، خطوط تولید لوازم خانگی و … ).
نرم افزارهای طراحی ماشین آلات
اگر به این رشته علاقه دارید مقاله دیگری در سایت موجوده که در اون به معرفی نرم افزارهای طراحی ماشینآلات پرداختیم از طریق لینک زیر میتونید مطالعه بفرمایید.
چرا دیزایـن؟
مهارت و تفکر دیزاین نیازی نه صرفا برای کار که نیازیی برای زندگیست، «دیــزاین» میتونه به مثابه تفکری برای خلــق و بهبــود، در زندگــی روزمره ما جاری بشه و گره بسیاری از مشکلات رو باز کنـــه.اهمیت حضور دیزاینـر
امروزه دیزاین کاربردهایی بیش از قبل داره، حوزه های مختلفی که با دیزاین و دیزاینر سرُکار دارن هروز گسترش پیدا میکنن و شرکت ها هروزه بیشتر به این موضوع پی میبرن که حضور یک دیزاینر برای طراحی محصولشون چقدر اهمیت داره.مسیـردیزاینـر
چنانچه به طراحی محصول و یادگیری دیزاین علاقه دارید، مجموعه درس "مسیردیزاینر" رو از دست ندید.
آدرس مطلب
داشبورد
سطح و نقش شما بعد از ثبت نام در سایت قابل مشاهده خواهد بود.
متأسفیم، اما شما به این بخش از محتوا دسترسی ندارید