دیزاین سیستم چیست و چه کاربردی دارد؟
بطور خلاصه راهنمای سبک و دیزاین سیستم، دو راه متفاوت در برقرای ارتباط با استاندارهایی هستند که شما برای عناصر بصری، محتوای نوشتاری و رفتار تجربه کاربری در محصولات، وبسایتها و محتوای چاپی خود وضع کردهاید.
به مجموعه ای ضروری از قوانین، محدودیت ها و مرامنامه ها که به شکل دیزاین و کد ارائه میشوند را دیزاین سیستم میگوییم. دیزاین سیستم از جزء شروع شده و به کل گسترش مییابد.
دیزاین سیستم سه بخش ضروری دارد:
- قانون: اینکه یک بخش بصری یا یک متن چه شکلی باشد.
- محدودیت: اینکه مثلا نباید خارج از این ۳ رنگ، رنگی استفاده کرد.
- مرامنامه: برای چه کاربری چه چیزی را نشان دهیم.
به دیزاین سیستم به شکل یک اکوسیستم نگاه کنید
دیزاین سیستم آمیخته ای است از هویت بصری، کامپوننت ها و صدای برند، صدای برند یعنی چه طور برند شما باید با دیگران ارتباط بگیرد و صحبت کند. چه جور ادبیاتی شایسته برند شماست. مثلا بخش Voice and Tone در میل چیمپ را ببینید.
تعریف کامل تر برای دیزاین سیستم
شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. بخشی از محتوا مختص اعضاء و مشترکین میباشد.
خرید یا تمدید اشتراک | ورود یا عضویت
.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.
داستان دیزاین سیستم از کجا شروع شد؟
اینطور گفته اند که ناسا در سال ۱۹۷۵ یک سند برای استانداردهای بصری اش منتشر کرد. احتمالا اگر در تاریخ به قبلتر هم بگردیم نمونه هایی از این استاندارد سازی خواهیم یافت.
به هر حال این کار ناسا را ببینید. کار بسیار باکیفیت و قابل تحسینی است.
اما داستان از جایی شروع شد که با بزرگ شدن شرکت ها نیاز به سیستمی برای دیزاین داشتند که بتواند همزمان با آنها بزرگ شود. قابل اسکیل (بزرگ شدن نمایی- رشد) باشد.
راهنماهای هویت بصری قابل اسکیل نبودند. باید بازنگری و بازطراحی شوند. رابطه کامپوننتی بین اجزای آن وجود ندارد. اما دیزاین سیستم ها متناسب با رشد شرکت، رشد خواهند کرد. پویا و زنده هستند. نسبت به تغییرات کل دیزاین سیستم هوشیار است و خود را منطبق خواهد کرد.نمونه ای از این زنده بودن دیزاین سیستم را در Lonely Planet’s میتوان دید. جایی که تیم طراحان آن آگاه هستند که باید نسبت به تغییرات و تاثیرات آن بر طراحی و دیزاین سیستم هوشیار بود.
فایده دیزاین سیستم برای من/سازمانمن چیست؟
کسی شک ندارد که دیزاین سیستم برای بزرگ شدن لازم است. برای همکاری آسانتر بین تیم ها و کم کردن بحث ها و تسهیل امور به دیزاین سیستم احتیاج داریم.
طراحان دیزاین را به بخش های کوچک تری تقسیم میکنند و با در کنار هم قرار دادن این بخش های کوچک تر فرآیند دیزاین را توسعه پذیرتر و آسان تر میکنند. برنامه نویسان front-end هم میتوانند با component base کردن فرآیند توسعه، با تغییر یک بخش کل سیستم را به روز کنند. این یعنی زمان توسعه کمتر.
وقتی طراحان و برنامه نویسان زبان مشترک هم را بفهمند اصطکاک ها بین تیم ها کم میشود. دیزاین سیستم این پل ارتباطی بین طراحان و برنامه نویسان است.
دیزاین سیستم برای اعضای جدید فرآیند On boarding راحت تر و کم زمانبر تری را ایجاد میکند. صرف زمان کمتر برای ورود عضو جدید به تیم یعنی کاهش هزینه های سازمانی به خصوص در ابعاد بزرگ.
مشخصات یک دیزاین سیستم حرفه ای
شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. بخشی از محتوا مختص اعضاء و مشترکین میباشد.
خرید یا تمدید اشتراک | ورود یا عضویت
.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.
نمونه هایی از دیزاین سیستم:
جمع بندی
دیزاین سیستم در حقیقت یک مجموعه از راهنمای اجرایی، اصول و داراییهای مرتبط با کسبوکار است که کمک میکند تیم کاری شما راحتتر بیاموزد و از آموختههای خود برای تولید و رشد بیشتر استفاده کند. دقت داشته باشید این سیستم در پروژه همانند یک موجود زنده است و میتواند با توجه به شرایط تغییر یابد و تکامل پیدا کند. البته این نکته را نیز در نظر داشته باشید که زبانهای طراحی با توجه به نوع و پروژه مربوط به کسبوکار شما تولید میشود و در راستای بهبود فعالیتتان به شما کمک میکند.
یکپارچگی سیستم از اصلیترین اهداف دیزاین سیستم میتوان به یکپارچگی آن اشاره کرد. در حقیقت این دانش کمک میکند که شما یک برند تاثیرگذار و منسجم در محصولات داشته باشید. دقت داشته باشید که نیاز به یکپارچگی از طریق بازبینی UI یا رابط کاربری تعیین خواهد شد.