استانداردهای عمومی طراحی و تولید خودرو

نحوه سنجش کیفیت خودرو در هر حلقه متفاوت است، به طور نمونه در طراحی، مرکز طراحی همه استاندارد‌های الزامی را در طراحی یک محصولات جدید، به عنوان ورودی در نظر می‌گیرد؛ در اجرای فرایند طراحی هم سعی می‌شود شایستگی‌های تیم طراحی، مهارت ها، ابزار‌ها و تجهیزات لازم در نظر گرفته شود.

استاندارد های طراحی خودرو

اگر در فرایند طراحی تمرکز بر ویژگی‌های کیفی نباشد، ساخت یک خودرو با کیفیت غیر ممکن خواهد بود ضمن اینکه نداشتن تمرکز کافی در مرحله طراحی، هزینه‌های گزافی را برای کل زنجیره محصول خواهد داشت؛ هزینه هر رفع عیب یا مشکل در مرحله طراحی، بار‌ها و بار‌ها کمتر از هزینه اصلاح در خط تولید است و حتی رفع عیب در خط تولید کم هزینه‌تر از این است که خودرویی وارد بازار شود.

دسته‌بندی استانداردهای بین‌المللی خودروسازی

استانداردها بسیار متنوع و گسترده هستند به همین دلیل بهتر است با دسته بندی کردن آن‌ها درک بهتری به دست آوریم. در ادامه می‌توانید رایج‌ترین دسته‌بندی ارائه شده در این مورد را ملاحظه کنید.

  • استانداردهای ایزو مربوط به خودروهای الکتریکی

ISO/TC 22  : در این استاندارد که مربوط به ماشین‎‌های برقی و هیبریدی است، مواردی همچون امنیت، سیستم تامین کننده انرژی، و میزان مصرف سوخت بررسی می شود.

استانداردهایی که در این دسته قرار می گیرند شامل، ISO 17409 و ISO 23274-1 می‌شوند.

  • استانداردهای سیستم حمل و نقل هوشمند

امروزه بیشتر اتوموبیل‌های جدید، مجهز به سیستم های مبتنی بر فناوری اطلاعات برای جهت یابی و حمل و نقل هستند که ایزو برای این مورد نیز استانداردهایی را معین کرده است.

  • استانداردهای مربوط به تایر

ISO/TC 204، یکی از استانداردهای مربوط به این بخش است و در آن 220 مورد گنجانده شده است.

لیست استانداردهای خودرو

شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. بخشی از محتوا مختص اعضاء و مشترکین می‌باشد.

ورود یا عضویت

restricet content notice 3 دیزاین کلاب

خرید یا تمدید اشتراک | ورود یا عضویت

.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.

ارتباط تصادفات و استانداردهای خودرو

دی‌ماه سال ۱۴۰۰ یک تصادف زنجیره‌ای در جاده بهبان رخ داد که باعث آسیب به ۵۰ خودرو شد. بعد از این حادثه بار دیگر مسئولان نهادهای مختلف و همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی فشارها را بر خودروسازان افزایش دادند تا کیفیت محصولات‌شان را بالا ببرند.

مهدی اسلام پناه، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، در همین زمینه گفته بود با اینکه حداقل استانداردهای لازم برای یک خودروی سواری برای خودروسازها تدوین شده اما باز هم شرکت‌های خودروسازی آن‌ها را رعایت نمی‌کنند. حتی او گفت که اگر کیفیت به اندازه تعیین‌شده نرسد، با همکاری پلیس جلوی شماره‌گذاری خودروها گرفته خواهد شد.

با شروع سفرهای نوروزی سال ۱۴۰۱ و با توجه به لغو محدودیت‌های تردد کرونایی، باز هم شاهد افزایش آمار تصادفات جاده‌ای بودیم. ۱۱۰۱ نفر کشته در تصادفات جاده‌ای بار دیگر باعث افزایش فشار بر خودروسازان شد. گرچه نقش خطاهای انسانی در رخ دادن این فاجعه غیر قابل انکار است اما کیفیت پایین خودروهای داخلی هم تاثیر قابل توجهی در بالا رفتن میزان کشته‌ها داشت.

به همین دلیل این بار علاوه بر نهادهای قبلی، مجلس شورای اسلامی و حتی رئیس‌جمهوری هم به ماجرا وارد شدند که در نتیجه واردات خودرو هم در دستور کار قرار گرفت.

چرا رعایت استانداردهای خودرویی مهم است؟

کاهش آلودگی هوا، ایمنی سرنشین‌ها و عابران پیاده، ایمنی سایر خودروها در خیابان و جاده‌ها، کاهش تصادفات رانندگی ناشی از عدم استاندارد بودن قطعات و… همگی از جمله مواردی است که رعایت استانداردهای ۸۵ گانه را بیش از پیش مهم تلقی می‌کند.

نگاهی به استانداردهای تعیین شده برای تولید و عرضه خودروها نشان می‌دهد مسیر خودروسازی‌ها در رعایت استانداردهای بین‌المللی به ویژه در کشورهای در حال توسعه و تولید انبوه خودروهای رده متوسط، با چالش‌هایی همراه است. این مسیر برای کشوری همچون ایران که هم در تولید قطعات خودرو تبحر دارد و در تولید برخی قطعات به خودکفایی رسیده است و هم طراحی پلتفرم و خودروسازی را تجربه کرده است تا حدی ممکن و از بعدی دیگر مشکل است؛ چرا که تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران به ویژه صنعت خودروسازی تا حدی مسیر را برای خودروسازان پیچیده کرده است.

مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال انتقال