حرفه طراحی خود را با محتوای به‌روز و متفاوت ما که باهدفِ پرورش مهارت‌ها و رها کردن خلاقیت ایجاد شده است، به سطح بعدی ببرید

مشترک شوید

نگاهی به ایده‌ها و محصولات شکست خورده

وقتی فردی مشتاقانه سعی می‌کند تمام ایده‌هایش را به واقعیت تبدیل کند، احتمال شکست هم وجود خواهد داشت. این همان تجربه‌ای است که بسیاری از شرکت‌های تکنولوژی داشته‌اند.

شرکت‌های معروف ، لزوما همواره در عرضه‌ی محصولات خود موفق نبوده‌اند و محصولات شکست خورده بسیاری را روانه‌ی بازار کرده‌اند که در این سلسله مقالات به معرفی و بررسی علت شکست آنها خواهیم پرداخت.

مختص مشترکین  دیزاین کلاب با سطح کاربری 3 و بالاتر ✔

Product-Failure محصولات شکست خورده

کمتر از 3 درصد کالاهای مصرفی جدید از بین 50 میلیون دلار فروش سالانه بالاترین رضایت را به ارمغان میاورند.

جولی هال The New Launch Plan

این دقیقا همان بخش مهم تجارت های کلان است که حتی باعث شکست بزرگترین کمپانی های جهان از پپسی و نتفلیکس گرفته تا مایکروسافت و مک دونالد شده است. در این مقاله قصد داریم به ده ها مورد از این محصولات شکست خورده اشاره کنیم که در طول تاریخ به ثبت رسیده است. این محصولات شکست خورده در حوزه خاصی نبوده و شامل اتومبیل، کامپیوتر، تنقلات و غیره می‌شوند.

یکی از دلایل فراگیر در شکست کسب‌وکارها، به‌خصوص کسب‌وکارهای نوپا، ارائه محصول (کالا یا خدمات) بد به بازار است! بااین‌حال شرکت‌هایی هستند که با ارائه محصول بد موفقیت هم کسب کرده‌اند یا شرکت‌های موفقی که محصول بد، آنها را از هم پاشیده!

 اما محصول بد چیست؟ و اساسا چرا کسی باید محصول بد ارائه دهد؟
محصول بد جدای از بازار بد است؛ یعنی محصولی نامتناسب با بازار را محصول بد نمی‌گوییم، بلکه محصول بد محصولی به‌دردنخور است که در یک کلمه توقع کاربر را برآورده نمی‌کند. شاید یک محصول در فاز تولید خیلی خوب هم تولید شده باشد و امکانات خوبی هم داشته باشد، اما چون کاربری آن سخت است، به یک محصول بد تبدیل می‌شود.

گاهی حتی محصول بد توسط خود شرکت‌ها استفاده می‌شود، اما آنها بدی محصول خود را فراموش کرده و نادیده رها می‌کنند. وضعیتی که فینلایب آن را «کورمحصولی» می‌نامد. این وضعیت زمانی حاصل می‌شود که آن‌قدر از محصولات خود استفاده می‌کنید که ناخودآگاه دیگر اشکالات آن را نمی‌بینید؛ مثلا شاید ثبت‌نام در سایت شما مشکل است، ولی برای پیشبرد کارهای دیگر سایت فعلا از آن صرف‌نظر کرده و با یکی از حساب‌های کاربری موجود وارد می‌شوید. بعد آن‌قدر درگیر کارهای دیگر سایت می‌شوید که فراموش می‌کنید سایت شما از همان اول هم برای ثبت کاربران جدید مشکل دارد! پس محصول شما باید آن‌قدر خوب باشد که خود شما همیشه از آن استفاده کنید و منظور از استفاده از محصول، استفاده واقعی از آن است، نه‌اینکه آن را با داده‌ها یا حساب‌های آزمایشی امتحان کنید.
واقعیت این است که اکثر افراد واقعا به دنبال ساخت محصول بد نیستند، اما وقتی تمرکز بر توجه به ظرایف، هماهنگی اجزای مختلف محصول و نحوه عرضه آن به بازار را از دست بدهیم، محصول نهایی ما همان حسی را که ما انتظار داشتیم و در ذهن می‌پروراندیم به کاربران نهایی ما انتقال نمی‌دهد. نیک سابان، تمرکز را زدودن به‌هم‌ریختگی تعریف می‌کند، اما برای داشتن تمرکز ابتدا باید «هدف» مشخص داشت!
یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های شرکت‌های جسور، اشتیاق سیری‌ناپذیر آنها به تولید فراوان است. وقتی استراتژی شما جواب نمی‌دهد، بهتر است آن را تغییر دهید، اما حتی برای تغییر استراتژی، شما لازم است استراتژی داشته باشید! برخی استارتاپ‌ها آن‌قدر زود دست از تلاش برمی‌دارند که حتی موفق نمی‌شوند ایده خود را محک بزنند. آنها برای تغییر استراتژی یا برای اتمام تلاش‌هایشان استراتژی درستی در پیش نگرفتند. علت این امر آن است که آنها تصویر واضحی از محصول آینده خود ندارند. 

اگر می‌خواهید متمرکز بمانید، باید بتوانید هدف نهایی خود را در یک جمله بیان کنید. فیس‌بوک بین مردم ارتباط برقرار می‌کند. گوگل اجازه جست‌وجو به آنها می‌دهد. آمازون خرید آنلاین را برای آنها فراهم می‌آورد. شما چه می‌کنید؟

اگر شما در تعریف محصول خود بگویید که ابزارهاو فیچرهای زیادی دارد و به راحتی قابل بیان نیستند، احتمالا شما تمرکز خود روی مشتریان را از دست داده‌اید و بیشتر بر تولید متمرکز شده‌اید. واقعیت این است که کاربران، یک محصول را به‌خاطر ویژگی‌های متعددش استفاده نمی‌کنند. آنها محصول را برای آن استفاده می‌کنند چون می‌تواند یک کار بخصوصی را به خوبی انجام دهد. وقتی هزاران مشتری یا کاربر یک معضل حل‌نشده داشته باشند، برای استارتاپ‌های موفق یک فرصت طلایی به دست آمده است.
توجه به مسیر معمولا ناهموار پذیرش محصول هم خیلی مهم است. شرکت‌ها محصولاتی می‌سازند که بالقوه ارزش چشمگیری دارند و با خود می‌گویند چه می‌شد اگر فقط کاربران شروع به استفاده از محصولات می‌کردند، اما آنها از کاربران می‌خواهند تا با پرکردن فرم‌های طولانی، از این محصول استفاده کنند. درمقابل، سایت‌هایی مانند گوگل، لینکدین و فیس‌بوک را در نظر بگیرید که تنها با واردکردن اطلاعات اندکی، شما را در معرض حجم بالایی از اطلاعات مربوط به خودتان قرار می‌دهند! اگر لازم باشد مردم یا سرمایه یک شرکت، برای دریافت ارزش محصول شما زمان یا پول زیادی صرف کنند، باید در استراتژی ارائه محصول خود تجدیدنظر کنید، چراکه هرچقدر هم بازاریابی و فروش داشته باشید، محصول شما جای محصول خوش‌استقبالی را نمی‌گیرد که به‌سرعت ارزش خود را به کاربر نهایی عرضه می‌کند و این یعنی جدای از اینکه چقدر تولید شما خوب و دقیق بوده است، شما محصول خوبی نداشته‌اید!

آخرین مطالب :

  • پروژه آرا | موبایل مدولار گوگل
    گوگل چند سالی بود که می‌خواست یک گوشی ماژولار بسازد و محصولی که امروز با عنوان Project Ara شناخته می‌شود و البته فعلا ساخت و توسعه آن متوقف شده است. درواقع گوگل خود پروژه ساخت چنین محصولی را متوقف کرد.  این پروژه که عمر کمی هم داشت یکی از محصولات جذاب گوگل بود. در گوشی‌های هوشمند ماژولار…
  • داستان شکست گوگل پلاس | google +
    گوگل پلاس سرویس شبکهٔ اجتماعی گوگل بود. گوگل + به‌عنوان لایه‌ای که خدمات اجتماعی مختلف گوگل از جمله گوگل پروفایل و گوگل باز را در خود ادغام می‌کرد، امکانات جدید (امکاناتی که در زمان فعال بودنش جدید بودند) بسیاری از جمله حلقه‌ها، پاتوق‌ها، جرقه‌ها، و تجمّع‌ها را نیز ارائه می‌کرد. زمانی که گوگل موفقیت فیسبوک و توییتر در دنیای شبکه‌های اجتماعی را مشاهده کرد، تصمیم…
  • ظهور و سقوط استارتاپ ترانوس | Theranos | سریال  The Dropout
    پشت هر داستان بزرگ موفقیتی، یک داستان جذاب از شجاعت، جاه‌طلبی و انسان‌دوستانه نهفته است. الیزابت هولمز زمانی که به عنوان جوان‌ترین میلیاردر زن خودساخته شناخته می‌شد و به عنوان استیو جابز بعدی معرفی شد، Theranos را ساخت. ترانوس یک استارت‌آپ مراقبت‌های بهداشتی است که قرار بود صنعت آزمایش خون را متحول کند. با این حال، استارت‌آپی…
  •  کویبی Quibi؛ سرویس استریم همراه
    شبکه‌های آنلاین این روزها بخش جدایی‌ ناپذیری از صنعت سرگرمی هستند. موفقیت سرویس‌های استریم مثل «نتفلیکس» در سال‌های اخیر باعث شده تا شرکت‌های بزرگی و کوچک زیادی تصمیم به سرمایه‌گذاری در این حوزه بگیرند. سرویس Quibi یکی از همین موارد است که محتوای آن برای استریم روی تلفن‌های همراه بهینه‌سازی شده. Quibi یک سرویس استریم…
  • موبایلی با دوربین قدرتمند | Kodak Ektra
    کداک در اواخر سال ۲۰۱۶ میلادی اعلام کرد که قصد دارد به بازار موبایل وارد شود. این شرکت موبایلی به نام Kodak Ektra را طراحی و عرضه کرد که برای علاقه‌مندان به عکاسی طراحی شده بود. کداک اکترا در شرایطی که اکثرا سازندگان موبایل دوربین‌های ۱۲ پیکسلی را بر روی گوشی خود نصب می‌کردند، از…
  • دیمکسن؛ خودرو سه‌کاره فولر | Dymaxion
  • نرم افزاری برای به اشتراک گذاری وسایل | لندم
  • بارکدخوانی به نام CueCat
    شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. بخشی از محتوا مختص مشترکین دیزاین کلاب می‌باشد. ورود یا عضویت خرید یا تمدید اشتراک | ورود یا عضویت .: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.
  • داستان شکست ویندوز فون | Windows Phone
    ویندوز فون (Windows Phone) یک محصول با پتاسیل بالا بود که مزایا و ویژگی‌های زیادی برای موفق شدن در بازار داشت، اما به طرز عجیبی شکست خورد. با وجود اینکه مایکروسافت شبکه ارتباطی قوی داشت و میلیاردها دلار صرف این محصول کرده بود، اما ویندوز فون هرگز به شهرت و موفقیت نرسید و در تاریخ…
  • HQ Trivia و همتای ایرانی آن “اسنپ کیو”
    شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. بخشی از محتوا مختص مشترکین دیزاین کلاب می‌باشد. ورود یا عضویت خرید یا تمدید اشتراک | ورود یا عضویت .: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.
  • برگر کینگ هالووینی | Halloween Whopper
    شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. بخشی از محتوا مختص مشترکین دیزاین کلاب می‌باشد. ورود یا عضویت خرید یا تمدید اشتراک | ورود یا عضویت .: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.
  • بقچه | سرویس تحویل فوری نان | Boghche
    در سال هایی نه چندان دور لطیفه ای بین مردم رایج بود که وقتی می خواستند از امکانات زیاد یک موبایل تعریف و تمجید کنند، می گفتند: نون هم می گیره؟ شاید آن موقع از این جمله برای شوخی و مزاح استفاده می شد، اما حالا واقعا به روزی رسیده ایم که حتی موبایل ها…
  • سریال سیلیکون ولی | Silicon Valley
    دره سیلیکون (به انگلیسی: Silicon Valley) یک مجموعه تلویزیونی در ژانر کمدی است که از شبکه اچ‌بی‌او پخش می‌شد. مایک جاج، جان السچلر و دیو کرینسکی سازندگان این مجموعه تلویزیونی هستند. پخش این مجموعه از ۶ آوریل ۲۰۱۴ آغاز شد. موضوع سریال در مورد ۶ جوان است که شرکتی نوپا در دره سیلیکون به راه انداخته‌اند. چه علاقه‌مند به جهان تکنولوژی و استارت آپ چه مخاطب کمدی‌های…
  • مک‌ تی‌وی، محصول دهه نودی اپل | Macintosh TV
    مک تی‌وی محصولی چندمنظوره از اپل در دهه‌ی ۹۰ میلادی بود. این محصول در واقع ترکیبی از کامپیوتر‌های مکینتاش با تلویزیون بود که به همراه یک ریموت کوچک، موس و کیبورد عرضه می‌شد. با این که امروزه این تماشای تلویزیون روی کامپیوتر‌ها ، به امری بسیار عادی تبدیل شده است ، اما مردم در زمان…
  • لپ تاپ Psion MC 400
    شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. بخشی از محتوا مختص مشترکین دیزاین کلاب می‌باشد. ورود یا عضویت خرید یا تمدید اشتراک | ورود یا عضویت .: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.
  • مایکروسافت زون | Microsoft Zone
    زون ساخته شد تا جای آیپاد اپل را بگیرد، اما در این امر موفق نبود. رابی بچ (Robbie Bach) رئیس سابق بخش سرگرمی های خانگی و تجارت موبایل شرکت مایکروسافت در این باره توضیح می‌دهد:صادقانه باید بگویم که ما به قدر کافی شجاعت به خرج ندادیم تا اپل را با محصولی که چندان بد نبود…

فید اصلی ?

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *