حرفه طراحی خود را با محتوای به‌روز و متفاوت ما که باهدفِ پرورش مهارت‌ها و رها کردن خلاقیت ایجاد شده است، به سطح بعدی ببرید

مشترک شوید
فیدها

مسابقات طراحی محصول | جوایز دیزاین

جایزه دادن همیشه در طول تاریخ شگردی بوده که آدما تحریک بشن یک کاری رو با تمام وجودشون انجام بدن، فرقی هم نداره یک بچه2 ساله باشی با یک بزرگسال، انسان ذاتا به جایزه علاقه داره؛
در تمامی رشته های هنر اللخصوص بزرگان اون جوایزی رو طراحی کردن که آدما مشتاق تولید بهتر اثر از خودشون بشن!
می‌تونم پیشتاز این جایزه دادن رو هم صنعت سینما بدونم، همه ساله با مهمونی های پرسرُصدا جایزه هایی رو به آدمای مختلف سازنده یک فیلم می‌دن، مراسم اسکار یکی از همون مهمونی هاس.

در این مقاله می‌خوایم بررسی کنیم ببینیم آیا در رشته های دیزاین و طراحی محصول هم از این خبرا هست که جایزه بدن یا نه…

همیشه آدما در طول تاریخ تمدن، در جستجــوی راه‌ی برای زندگــی بهتــر و راحــت‌تر بوده و هستــن و همین خصوصیــت کمال گرایــی و آرمانــی فکــر کــردن انسان‌ها، باعث به وجــود اومدن پـدیـده های اکتسابـی مثل علم، هنر، فرهنگ و تمدن شــده؛  پــررنــگ شدن نقش حرفــه و مهــارت و ارتباط تنگاتنــگ اون با اقتصــاد و سطح رفاه اجتماعی، باعث به وجود اومدن انقــلاب صنعتی شده و یافتن راه‌های جدید و خلاقانه برای حل کردن مشکلات اون هم به‌گونه‌ای که نیازهای مردم در اولویـت قرار بگیـره موضوعـیِ که “تفکـر دیزاین” به ما گـوش‌زد مـی‌کنه؛ 
ما در مدرسـه دیـزاین مهـارت‌ها و رشته‌های دیزایــن محــور رو بررسی می‌کنیم و سعــی داریم فرهنگ دیزاین در زبان فارسی رو گسترش بدیم؛
 اگـر اولین بارِ‌ که مقالات مدرسه ما رو مطالعه می‌کنید، توصیه می‌شه از ابتدای مسیر دیزاینر شدن با ما همگام بشید.

خبر خوشحال کننده برای دیزاینر ها اینه که بله…
رشته دیزاین و طراحی محصول هم در جایزه دادن کارهایی کرده! رقابت های طراحی مانند رقابت های جهانی ، وسیله ای برای سنجش و شناخته شدن طراحان در سراسر دنیاست. با شرکت در این مسابقات است که طراحان برای پیشرفت شان تلاش می کنند و برای ادامه راه انگیزه می گیرند برندهایی مثل:

A design AWARDS

Reddot AWARDS

Good Design AWARDS

IDA Design AWARDS

IF Design AWARDS

هرساله مراسماتی رو برگزار میکنن و جوایزی رو به افراد و ایده های منتخب اهدا میکنن؛طراحان بعد از ثبت نام و طی مراحل مختلف و ارسال طرح هایشان در این مسابقات وارد رقابتی جهانی می شوند؛ اما از بین این‌ها سه جایزه خیلی معروف جهانی هست که هر ساله با برگزاری مهمونی های مجلل به دیزاینر های برتر تعلق می‌گیره:

اولی جایزه “A DESIGN”
 دومی جایزه “IDA”
و سومی جایزه “IF Design

بریم که در ادامه با این جوایز بیشتر آشنابشیم؛

جوایز دیزاین و طراحی

جایزه "A Design"

یکی از معروف ترین و معتبر ترین مسابقات دیزاین مسابقه
” A DESIGN ” هست.
آدرس وب‌سایت (+)
(+یک ویدئو از یوتیوب- از آی‌پی مناسب استفاده کنید)

در دنیایی که سالانه میلیونها محصول و طراحی جدید به بازار عرضه می شود، مسابقه ای دیزاین با هدف شناسایی و معرفی بهترین طرح ها و محصولاتی که به بهترین شکل ممکن طراحی شده اند پا به عرصه وجود گذاشت. این رقابت، فرصتی فوق العاده برای طراحان است تا بتوانند خیز بلندی در عرصه حرفه ای خود بردارند.

مزایای مسابقه برای برندگان

برندگان جایزه و مسابقه A’Design، علاوه بر کیت جامع و کامل ویژه برندگان، به شهرت، پرستیژ، اعتبار، و تبلیغات گسترده جهانی دست می یابند.

کیت برندگان A’Design شامل جایزه فلزی A’Design Award که بصورت سه بعدی چاپ شده است، سالنامه مسابقه، گواهینامه چاپی بهترین طراحی با قالب فلزی، دعوت رایگان به مراسم اهداء جوایز برای دو نفر، مشارکت رایگان و اختصاص بخشی از نمایشگاه برندگان به آثار برگزیده (هم در گالری آنلاین و هم نمایشگاه فیزیکی در ایتالیا)، تبلیغ و معرفی آثار برگزیده از طریق ارتباطات DesignMedia، بازخورد، داوری و ارزیابی آثار ارسالی توسط هیئتی از داوران برجسته و مشهور، قرار گرفتن آثار برگزیده در رتبه بندی طراحی جهانی و بسیاری از مزایای دیگر می باشد.

محصولات و طراحی های برگزیده هر ساله از طریق مراسم جشن شبانه و نمایشگاه A’Design که در ایتالیا برگزار می گردد در معرض نمایش عموم قرار گرفته و برای تمامی مطبوعات مرتبط در سرتاسر جهان ارسال می شود.

مسابقه A’Design شامل بخشهای متنوعی است که برخی از آنها عبارتند از:

  • جایزه بهترین طراحی صنعتی
  • جایزه بهترین طراحی معماری
  • جایزه بهترین طراحی محصول
  • جایزه بهترین طراحی ارتباطات
  • جایزه بهترین طراحی خدمات 
  • جایزه بهترین طراحی مد

این مسابقه شامل بیش از 100 بخش مختلف است که می توانید در آنها شرکت کنید. دیگر بخشهای جایزه طراحی A’Design در آدرس زیر قابل مشاهده هستند(+)


جایزه "IDA"

 

جایزه دوم
جایزه “IDA”
آدرس وب‌سایت (+)
(+یک ویدئو از یوتیوب- از آی‌پی مناسب استفاده کنید)

IDA ماموریت دارد که استعدادهای دیزاین پیشرو را در سراسر جهان کشف و تشخیص دهد. امری که طی یک دهه گذشته به دستاوردهای بزرگ در این باره نائل آمده است و توانسته ایده های خلاق و نوآورانه را در زمینه های متعدد دیزاین از جمله طراحی ها در معماری ، داخلی ، محصولات ، گرافیک و طراحی مد … به دنیا معرفی کند. IDA آرزو دارد توجه را به اهمیت دیزاین در سراسر جهان جلب کند که مفهوم سازی و تولید کارهای عالی است.

یک هیئت داوران بین المللی شناخته شده همه آثار رسیده را با رعایت اصل کپی رایت بررسی خواهد کرد و آثار رسیده نه تنها بر اساس بالاترین استانداردها و روندهای طراحی موجود ارزیابی می شوند ، بلکه به دنبال طراحان واقعاً خارق العاده ای هستند که در حال تولید خلاقیت های واقعاً مطبوع و استثنایی هستند.

پنج برنده برتر در گروه های حرفه ای و دانشجویی در رویداد برندگان جوایز IDA که هر دو سال در لس آنجلس یا نیویورک در سال 2021 برگزار می شود و جزئیات آن بعدتر اعلام خواهد شد معرفی می شوند؛ و علاوه بر جوایز ارزشمند، آثار برنده در یک نمایشگاه ویژه به نمایش در خواهد آمد.

گروه فرمانی IDA را در سال ۲۰۰۷ تاسیس کرد که اکنون به یکی از برترین جوایز دیزاین و طراحی در سطح جهان تبدیل شده است و هر ساله صدها دیزاینر و طراح را معرفی می کند.


 

جایزه "IF Design"

 

جایزه سوم
جایزه “IF Design

آدرس وب‌سایت (+)
(+یک ویدئو از یوتیوب- از آی‌پی مناسب استفاده کنید)

معرفی مسابقه iF DESIGN AWARD و اهداف آن

رقابت های iF DESIGN AWARD یکی از مهم ترین مسابقات طراحی است که هرساله در جهان برگزار می شود. به این دلیل که سالانه بیش از ۶۰۰۰ نفر از ۷۰ کشور در این مسابقه شرکت می کنند. 

iF Design وابسته به یکی از قدیمی ترین استودیوهای طراحی خصوصی در جهان است که در سال ۱۹۵۳ تأسیس شده است و قدمتی طولانی دارد. این استودیو همواره شش اصل را دنبال می کند.

  • شناسایی، پشتیبانی و ترویج طراحی خوب
  • افزایش آگاهی مردم از طراحی خوب و نقش آن در زندگی
  • کمک به شرکت های طراحی برای برنامه ریزی بلندمدت
  • پررنگ کردن نقش طراح حرفه ای و آگاهی دادن به مردم در مورد این شغل
  • ایجاد تغییرات از طریق طراحی
  • ایجاد موقعیت و بستر مناسب برای جوانان با استعداد در طراحی

این ها اهداف اصلی این موسسه بزرگ هستند.

تاریخچه iF DESIGN AWARD

در سال ۱۹۵۳ در حالی که آلمان هنوز در حال تلاش برای بازسازی و از بین بردن تاثیرات جنگ جهانی در کشورش بود، در محل برگزاری نمایشگاه های نیروهای انگلیسی، موسسه ای ایجاد کردند که به تقویت و پشتیبانی از طراحی محصولات صنعتی در آلمان کمک کند.

هدف از تاسیس این موسسه جلب توجه به محصولات صنعتی با طراحی مناسب بود. با انجام این کار، آن ها می خواستند میان اهمیت طراحی و آنچه که می توان به دست آورد، ارتباط برقرار کنند و کم کم تصویری جدید برای محصولات آلمانی شروع به شکل گرفتن کرد. این موسسه به نام آلمانی Die gute Industrieform e.V شناخته شد که به معنی فرم صنعتی خوب است. این نام بعدها به Industrie Forum (یا به طور خلاصه iF) یعنی نام امروزی آن تغییر یافت. نماد IF نشان برتری طراحی است که تا امروز به همین نام خوانده می شود.

ویلهلم واگنفلد (Wilhelm Wagenfeld) در آن زمان پشتیبانی ارزشمندی از این موسسه کرد و یک نوشته بسیار شگفت را برای مراسم افتتاحیه در مورد طرح خوب صنعتی ارائه کرد. اگرچه شش دهه از زمان آن نوشته می گذرد، سخنان وی هیچ کدام اهمیت، شوق و اعتبار خود را از دست نداده اند.

همانند جنبش باهاوس (Bauhaus) و هدف اصلی اش یعنی فرم خوب، iF Design نیز ترکیبی است از فرم عالی، کیفیت، زیبایی شناسی و کاربری. امروزه طراحی ارگونومیک و کارآمد مهم ترین اصل در تمامی رشته های طراحی در سراسر جهان به حساب می آید.

از سال ۲۰۰۱ به بعد iF Design Award بیشتر برروی نقش خود به عنوان واسطه بین طراحی و تجارت متمرکز شده است. هم چنین هرساله تعداد داوران در حال افزایش است و تعداد آنها به حدود ۶۰ الی ۷۰ نفر از سراسر جهان می رسد.

در رقابت های  iF Design برگزارکنندگان معتقدند که اکنون مانند گذشته، آینده طراحی و آینده تمام سیاره ما در هم تنیده شده اند. پیش از این توسط طراحان به مشکلاتی از قبیل نابرابری، اضافه مصرف و تغییر اوضاع پرداخته شده است. در دوره حساس کنونی، موضوع غیر قابل چشم پوشی طراحی، مسئولیت اجتماعی آن است. طراحان و دانشجویان درسراسر دنیا در این رقابت به چالش کشیده می شوند تا راه حل های خلاقانه ای برای مشکلات زمان ما بیابند.

از سال ۲۰۱۷ تاکنون، iF پروژه های شرکت ها، استودیو های طراحی، سازمان های غیردولتی، بنیادها، نهادهای عمومی و سایر سازمان ها را با Prize iF SOCIAL IMPACT پشتیبانی می کند. پروژه های ارائه شده باید به یک مسئله نزدیک شده و آن را حل کنند، همچنین طراحی باید منعکس کننده معیارهای اخلاقی، تقویت روابط گروهی یا ایجاد تجربه های مثبت باشند و اهداف توسعه پایدار سازمان ملل را برآورده سازند. هیچ هزینه ای از شرکت کنندگان دریافت نمی شود و به بهترین پروژه ها مبلغ ۵۰،۰۰۰ یورو جایزه اهدا می شود. تعداد برندگان مبلغ جایزه ۱۵ پروژه هستند و بیش از ۷۰۰ پروژه در سالنامه راهنمای طراحی جهانی iF منتشر می شوند.

در آوریل ۲۰۱۸ همچنین یک بخش خصوصی برای iF تاسیس شد که هدف آن بیشتر ترویج طراحی و اهمیت آن، بدون فشارها و محدودیت های تجاری است. در ۴ مه ۲۰۲۰ (۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹) برای اولین بار نمایشگاه طرح های برنده و جشن اهدای جوایز در برلین، پایتخت آلمان برگزار می شود. در ۸ سال گذشته این مراسم ها در مونیخ برگزار می شدند.

معیارهای ارزیابی آثار ارسالی

حدود ۷۰ کارشناس خبره طراحی از بیش از ۲۰ کشور جهان برندگان جوایز را در یک روند داوری منصفانه ارزیابی می کنند. داوری آثار طبق معیارهای تعیین شده انجام می شود، لیست معیار های داوران برای انتخاب آثار برگزیده در مسابقات iF Design به شرح زیر است:

نوآوری و توجه به جزئیات و کارکرد، عملکرد و ارگونومی و ایمنی، زیبایی شناسی محیطی، مکانی و عاطفی، پاسخ گو بودن در برابر راندمان تولید و همچنین محیط زیست، برخورداری از استاندارد های جهانی و اجتماعی، رعایت اصول برندینگ.

مزیت های برندگان بر دیگر شرکت کنندگان:

برندگان رقابت iF Design می توانند از لوگوی iF برای معرفی محصول شان استفاده کنند. آنها همچنین گواهینامه دریافت می کنند و کارهایشان در نمایشگاه جهانی iF به صورت رایگان شرکت داده می شوند. علاوه بر این ها برندگان می توانند بدون پرداخت هزینه در مراسم جوایز و مهمانی بعد از آن شرکت کنند.

زمینه های رقابت ها

در مسابقات iF Design آخرین تغییرات و نو آوری های دنیا در زمینه های زیر با هم رقابت می کنند:

طراحی محصول، بسته بندی، ارتباطات، معماری، معماری داخلی، کانسپت های حرفه ای و طراحی خدمات.

هر کدام از زمینه ها دارای زیر شاخه هایی هستند که با مراجعه به دفترچه راهنمای شرکت در رقابت های iF Design می توانید از آن ها مطلع شوید.

هزینه های شرکت در مسابقه

برای بخش طراحی محصول در زمان اولیه برای ثبت نام، ۳۴۰ یورو به ازای هر محصول، و برای آخرین مهلت ارسال آثار ۴۹۰ یورو به ازای هر محصول دریافت می شود. برای بخش های دیگر مسابقه ۲۵۰ یورو برای زمان اولیه ثبت نام  و ۴۲۵ یورو برای ارسال آثار با تأخیر در نظر گرفته شده است.

برای ثبت نام در بخش استعدادهای جوان و به صورت رایگان باید در مهلت ثبت نام اولیه برای نام نویسی در رقابت ها اقدام کرده باشید وگرنه شامل ثبت نام رایگان نمی شوید. زمان ثبت نام زودهنگام ۳۱ جولای ۲۰۱۹ (۱۰ مرداد ۱۳۹۸) بوده است.

اسپانسرهای رقابت های iF Design

شرکت لوازم الکترونیکی سامسونگ، کمپانی ژاپنی Miniso طراح و تولید کننده لوازم تحریر، کیف و نظایر آن، شرکت تایوانی Wonderland که تولید کننده لوازم نگهداری از کودکان مانند کریر، کالسکه و صندلی ماشین است و همچنین کمپانی Haier کمپانی چینی تولید لوازم خانگی مانند ماشین لباسشویی اسپانسرهای مسابقات iF Design هستند. هدف آن ها یافتن طراحان جوان با ایده های خلاقانه و جدید و سرمایه گذاری برای آینده است.

برندگان ایرانی مسابقات iF Design Talent 2019

علی فلاحتی، دانشجوی دانشگاه هنر تهران، الهام چایچیان، دانشجوی دانشگاه هنر اصفهان و حوریا صانعی، دانشجوی دانشگاه تهران در گروهی به نام AHE در رقابت های iF Design 2018-2019 در بخش استعدادهای جوان شرکت کردند و محصولشان به نام Stopuzz که یک روکش مخصوص اجاق گاز بود، برنده جایزه شد. محصول آنها روکش اجاق گازی است که قابلیت شستشو دارد و می توان آن را باز کرده و دوباره مورد استفاده قرار داد.

آن ها صفحاتی طراحی کرده اند که مانند پازل هستند و جنس آنها منعطف و قابل شستشوست. می توان بعد از آشپزی آن ها را باز کرده و درون ماشین ظرفشویی قرار داد. همچنین در سمت راست این صفحات، یک ورقه اضافه مخصوص نوشتن یادداشت و دستور پخت هاست.

همان طور که می بینید شرکت در این رقابت ها برای همه ممکن است و می توان بدون پرداخت هزینه و با شرایط خاص در این مسابقات شرکت کرد و به جامعه جهانی طراحان راه یافت.


به نظر شما جایزه چقدر می‌تونه تاثیر گذار باشه؟ دوست دارید یک جایزه برای مدرسه دیزاین مون تعریف کنیم در آینده؟ قول می‌دید استقبال کنید و محصولاتتون رو بفرسید ؟😃😉

دیزاین مهارتی نه صرفا برای کار که مهارتی برای زندگی‌ست،
 «دیزاین» می‌تونه به مثابه تفکری برای خلــق و بهبــود، در زندگــی روزمره ما جاری بشه و گره بسیاری از مشکلات رو باز کنـــه؛
 امروزه دیزاین کاربردهایی بیش از قبل داره، حوزه های مختلفی که با دیزاین و دیزاینر سرُکار دارن هروز گسترش پیدا می‌کنن و شرکت ها هروزه بیشتر به این موضوع پی می‌برن که حضور یک دیزاینر برای طراحی محصولشون چقدر اهمیت داره؛
چنانچه به دیزاینر شدن علاقه دارید، می‌تونید مسیر دیزاینــر شدن رو در اینجا راحت تر پیدا کنید و با آزمونُ خطا مسیر رو طی نکنید،
در / این صفحه / مسیری خلق شده که اگر فعالیت حرفه ای خودت به سمت دیزاینر شدن رو می‌خوای ادامه بدی،
و به مقوله دیزاین جدی تر از بقیه مردم نگاه می‌کنی لازمه نگاهی بهش بندازی؛
 ممنون که تا انتهای این مقاله همراه من بودید، خدا نگهدارتون.

 

مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *