درحال انتقال

MVP چیست و چه کاربردی دارد؟

یکی از موثرترین و کم ریسک ترین راه‌های ایجاد تعهد، ایجاد انتظار در مشتری‌های بالقوه هست. به این شکل که پیش از ساخته شدن محصول یا ارائه خدمات و ورود به بازار، شروع به معرفی محصول خودمون به مشتری‌های آینده بکنیم.

mvp - ام وی پی چیست؟

 برای این کار بهترین روش می‌تونه ساختن MVP(Minimum Viable Product) باشه و یا حتا می‌شه با ساختن یک ویدئو معرفی و یا یک شبیه‌سازی برای نمایش این که ما چطور قراره خدمات رسانی کنیم و یا محصول ما چطور قراره کار کنه ارتباط خودمون رو با مشتری شروع کنیم و از طریق این ایجاد انتظار و تقویت این رابطه با تولید محتواهای مرتبط تا روز پرده‌برداری نهایی از محصول و یا خدمات تعهد خودمون رو به کارمون افزایش بدیم.

MVP دقیقا چیست؟

اصطلاح ام وی پی یا مینیوم ویبله پروداکت  رو در کتاب لین استارت آپ از اریک ریس خوندم، مفهومی که اون تحت عنوان MVP(Minimum Viable Product) یا حداقل محصول قابل عرضه و یا حداقل محصول قابل اتکا ارائه کرده است، امروز به عنوان یکی از کلمات کلیدی در استارت آپ‌ها و استراتژی کسب و کارهای نوپا مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 عرضه‌ی MVP می‌تواند به ما کمک کند تا از بازار بازخورد بگیریم و محصول خود را تکمیل کنیم و اگر اشتباهاتی در مفروضات یا طراحی خود داریم آن را اصلاح کنیم.

mvp به بنیانگذاران ایده‌های مختلف کمک می‌کند با حداقل تلاش و هزینه، یک نمونه قابل قبول از محصول مورد نظر خود را جهت بازخورد گرفتن از مشتریان و سرمایه گذاران تهیه کنند، به بیان دیگر، ام وی پی، به معنی تولید محصول یا خدمتی است که حداقل ویژگی‌های لازم را برای ارائه به مشتریان و سرمایه گذاران دارد. تولید آن نیاز به زمان و هزینه زیادی ندارد و محصول تنها جهت بازخورد از مشتری و تحلیل رفتارهای او ساخته می‌شود.

به خاطر داشته باشید که مفهوم mvp به معنی ساخت یک محصول نصفه و ناقص نیست، بلکه شما محصول خود را با در نظر گرفتن نیازهای مشتری، تحلیل بازار و تحلیل رقبا می‌سازید اما امکانات و قابلیت‌های بیشتری را به آن اضافه نمی‌کنید.

mvp - ام وی پی چیست؟

ویژگی های یک محصول MVP

  • افراد وسیله‌ای را خریداری می‌کنند که بتواند نیاز آن‌ها را رفع کند. بنابراین، از جمله ویژگی‌های یک حداقل محصول پذیرفتنی، کاربردی بودن آن محصول است. چرا که اگر محصولی که ارائه کرده‌اید، مورد نیاز و کاربردی نباشد، نمی‌توانید انتظار استقبال چشمگیری از سوی مشتریان داشته باشید.
  • یکی دیگر از خصوصیات mvp ، اطمینانی است که نسبت به محصول به مشتری داده می‌شود. اگر محصول شما مطمئن نباشد، مشتری به شما و محصولات شما اعتماد نمی‌کند.
  • قابل استفاده بودن، یکی دیگر از خصوصیات یک محصول حداقلی است. قابلیت استفاده باعث می‌شود مردم یک محصول را تهیه کرده و برای رفع نیازهای خود استفاده کنند.
  • در صورتی که استفاده از محصول شما سخت و پیچیده باشد، مشتریان از آن استقبال نخواهند کرد. پس سعی کنید محصول را به شکلی طراحی و تولید کنید که به راحتی مورد استفاده قرار گیرد و مشتریان از آن رضایت داشته باشند. بنابراین، راحتی در زمان استفاده، یکی دیگر از ویژگی‌های محصول حداقلی است.
  • ویژگی مهم دیگری که حتما باید به آن توجه داشته باشید، ظاهر محصول است. در صورتی که محصول شما ظاهر مناسبی نداشته باشد، در زمان عرضه آن با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد.
  • ارزشمند بودن، یکی دیگر از خصوصیات محصول mvp است. اما اکثر تولید کنندگان به این موضوع که بی ارزش بودن محصول تا چه اندازه می‌تواند به ضرر آن‌ها تمام شود و آن‌ها را در زمان عرضه با چه مشکلاتی موجه کند، بی توجه هستند.

مزایای استراتژی محصول MVP

شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. بخشی از محتوا مختص اعضاء و مشترکین می‌باشد.

ورود یا عضویت

restricet content notice 3 دیزاین کلاب

خرید یا تمدید اشتراک | ورود یا عضویت

.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.

تفاوت MVP با پروتوتایپ Prototype

همان طور که اشاره کردیم، mvp سریع و ارزان ساخته می‌شود و هدف‌ آن سنجش مدل‌های مختلف کسب و کار است. می‌توانیم برای آزمودن بخش‌های مختلف کسب و کار، mvp های مختلفی داشته باشیم. به بیان دیگر، ام وی پی‌ها تنها برای اعتبار سنجی مدل کسب و کار، یادگیری و اصلاح مدل‌ها ساخته می‌شوند.

در حالی که نمونه اولیه یا Prototype، همان محصول اصلی است که به شکل دست ساز ساخته می‌شود تا به سوالات تخصصی در مورد طراحی و تولید آن محصول پاسخ دهد. در واقع، نمونه اولیه، امکان پذیر بودن تولید این محصول با ویژگی‌های مشخص را بررسی می‌کند.

نسخه نمایش یا Demo نیز تنها برای آشنایی کاربر با محصول تهیه می‌شود.

اصطلاح ” کمینه محصول پذیرفتنی (MVP) ” رو اولین بار چه کسی مطرح کرد؟

معمولاً طرح اصطلاح کمینه محصول پذیرفتنی یا MVP را به اریک ریس نسبت می‌دهند. چون او تقریباً یک فصل کامل از کتاب نوپای ناب (Lean Startup) خود را به این مفهوم اختصاص داده استt نام دیگری که معمولاً به آن اشاره می‌شود، استیو بلنک است که او هم درباره‌ی MVP نکات و اشاره‌های فراوانی داشته است.

اما قبل از این دو نفر، فرانک رابینسون حدود بیست سال پیش اصطلاح کمینه محصول پذیرفتنی یا MVP را به کار برد (+). توضیحات فرانک رابینسون کمی با تعریف استیو بلنک و اریک ریس تفاوت دارد و این تفاوت، منشاء اختلاف‌نظرهای فراوانی میان فعالان استارت‌آپی‌ نیز بوده است.

نمونه‌های بسیاری وجود دارد که یک کارشناس در یک منبع شناخته‌شده و معتبر، تعریفی از MVP ارائه می‌کند و کارشناس دیگری در منبع معتبر دیگر، توضیح می‌دهد که آن‌چه کارشناس اول گفته، دقیقاً یک فهمِ نادرست و گمراه‌کننده از MVP است!

مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *