روبیکا، ادغام چند سرویس آنلاین | Robika

امروزه سبک زندگی ما به شکلی است که هرچه بیشتر ما را به سمت استفاده از امکانات آنلاین می‌کشاند. این اتفاق دو دلیل اصلی دارد، دلیل اول زمان کمی است که هریک از ما در اختیار داریم و بنابراین تلاش می‌کنیم برای انجام کارهای روزمره خود سریع‌ترین و ساده‌ترین راه‌های ممکن را انتخاب کنیم، دلیل دوم این است در دنیای پیرامون خود به هرکجا که نگاه کنیم دستگاه‌ها، اپلیکیشن‌ها و امکانات به‌روز و جذابی می‌بینیم که ما را به استفاده از آن‌ها ترغیب می‌کنند. یکی از اپلیکیشن‌هایی که در چند سال اخیر در بین برخی کاربران ایرانی محبوبیت پیدا کرده، اپلیکیشن روبیکا (Rubika) است؛ برنامه‌ای چندمنظوره که قابلیت نصب بر روی گوشی‌های هوشمند را دارد.

اپلیکیشن روبیکا با داشتن قابلیت‌های متعدد این امکان را به کاربران خود می‌دهد که در همین فضای ساده بتوانند فعالیت‌های روزمره خود مثل پرداخت قبض، تماشای برنامه‌های ورزشی تلویزیون، تماشای فیلم و سریال، برقراری ارتباط با سایر کاربران و حتی برخی فعالیت‌های آموزشی را انجام دهند. می‌توان گفت اپلیکیشن روبیکا امکانات و قابلیت‌های نسبتا گسترده‌ای را در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد اما ایجاد حواشی اخیر و اتهاماتی که به اپلیکیشن روبیکا وارد شد از طرفی مشکلاتی حقوقی برا آن ایجاد کرد و از طرفی هم باعث شکل‌گیری ابهامات و سوالاتی در ذهن کاربران این اپلیکیشن شد.

نکته: توجه داشته باشید که ما طبق روال سایت و بخش استارت آپ آنالیتیکس هر استارت آپ و محصولی رو صرفا از نگاه طراحی محور بررسی و تحلیل میکنیم، فلذا پیشنهاد به استفاده و یا عدم استفاده از اونها در مقالات معرفی محصول در محبی‌دیزاین وجود نداره؛ من این مقالات رو با خوندن نظرات و مطالب افراد مختلف و تجربه استفاده خودم از محصولات رو، در اینجا منتشر میکنم؛

در این مقاله ابتدا به بررسی قابلیت‌ها و سرویس های اپلیکیشن روبیکا از جمله سرویسهای کسب درآمد و vod می‌پردازیم و سپس موضوع حواشی اخیر پیرامون این اپلیکیشن را بررسی خواهیم کرد؛

روبیکا یک اپلیکیشن ایرانی است که توسط شرکت توسکا طراحی شده‌است. شرکت توسکا خود یک شرکت توسعه کسب و کار است که در ۱۶ مهرماه سال ۱۳۹۶ شروع به کار کرد و هم‌اکنون سهام‌داران آن سه شرکت ارتباطات سیار ایران، شرکت سرمایه‌گذاری نور دنا و شرکت نقش اول کیفیت معرفی شده‌اند که هرسه متعلق به اپراتور همراه اول هستند. یکی از نخستین محصولات شرکت توسعه کسب و کار توسکا، اپلیکیشن روبیکا بود که در چند اسال اخیر توانسته به محبوبیت زیادی در بین برخی کاربران ایرانی دست پیدا کند.

اپلیکیشن روبیکا

روبیکا یک اتفاق بود! اتفاقی بر اساس جدیدترین متدهای کسب‌وکارهای حوزه‌ی فناوری دنیا که در مقاله‌ای تحت عنوان TMT Business Model مطرح شد. یک سو شرکتی که در فناوری (Technology) شایسته باشد، سوی دوم شرکتی که ظرفیت رسانه (Media) بزرگی داشته باشد و سومین ضلع یک رهبر در بازار Telecom.

این اپلیکیشن در اواخر سال ۹۸ پس از شروع همه‌گیری کرونا و با آنلاین شدن آموزش‌ها بیشتر بر سر زبان‌ها افتاد زیرا یکی از امکانات این برنامه برگزاری کلاس‌های آنلاین و برقراری ارتباط بین دانش‌آموزان و معلمانشان بود. البته روبیکا امکانات جالب دیگری نیز داشت که بخواهند حتی پیش از این جریان هم باعث محبوبیت او شوند، از جمله می‌توان به قابلیت استفاده از خدمات آنلاین بدون استفاده از حجم اینترنت برای مشترکین اپراتورهای همراه اول و ایرانسل اشاره کرد. گفته می‌شود اپلیکیشن روبیکا حدود ۳ میلیون کاربر دارد که از امکانات مختلف آن استفاده می‌کنند. برای اینکه با این برنامه بیشتر آشنا شویم خدمات و قابلیت‌های آن را در ادامه بررسی خواهیم کرد.

روبیکا چه بخش هایی دارد؟

پیش از هر چیز بهتر است بدانیم برنامه روبیکا به دلیل مشکلات حقوقی اخیر که برای آن ایجاد شده در حال حاضر از طریق برنامه‌هایی مثل Google Play و کافه بازار قابل دانلود نیست. برای استفاده از این برنامه باید وارد سایت روبیکا بشوید، در این سایت به طور مستقیم می‌توانید روبیکا را دانلود و از امکانات آن استفاده کنید، پس از دانلود و نصب این برنامه باید شماره تماس خود را در آن ثبت کنید تا به این ترتیب بتوانید وارد برنامه شوید. فضای اصلی برنامه روبیکا شامل پنج بخش اصلی یعنی تنظیمات، ویترین، روبینو، پیام‌رسان و سرویس‌ها است:

[um_loggedin]

بخش های اصلی

  • پیامرسان
    بخش بعدی قسمت پیام‌رسان روبیکا است که می‌توان گفت این بخش نیز شباهت‌هایی با اپلیکیشن واتس‌اپ دارد، به این ترتیب که کاربر در این قسمت می‌تواند با اجازه دسترسی اپلیکیشن به لیست مخاطبینش برای آن‌ها پیام ارسال کند. در این بخش کاربر تنها به مخاطبینی می‌تواند پیام ارسال کند که آن‌ها نیز در اپلیکیشن روبیکا عضو باشند و از بخش پیام‌رسان آن استفاده کنند. همچنین در پیام‌رسان روبیکا همانند واتساپ امکان ایجاد گروه و کانال نیز وجود دارد و کاربران می‌توانند به این طریق نیز در اپلیکیشن روبیکا با یکدیگر در ارتباط باشند.
  • روبینو
    بخش روبینو نیز با شبیه‌سازی پروفایل اینستاگرام به کاربران اجازه می‌دهد محتوای تصویری مخصوص به خود را در اپپلیکیشن روبیکا منتشر کنند. این قسمت درست مانند فضای اینستاگرام دارای دو بخش پست و استوری است که کاربر می‌تواند عکس‌های خود را از طریق این دو بخش با سایر کاربران اپلیکیشن روبیکا به اشتراک بگذارد.
  • اخبار
    روبیکا به کاربرانش اجازه دسترسی به محتوای خبرگزاری‌های مختلف، از جمله خبرگزاری مهر، ایسنا، تسنیم و فارس را نیز می‌دهد. به این ترتیب کاربران می‌توانند با انتخاب خبرگزاری‌های موردنظرشان اخبار آن‌ها را دنبال کنند.
  • دنیای احسان
    یکی دیگر از امکاناتی که این اپلیکیشن در اختیار کابرانش قرار می‌دهد انجام کارهای نیکوکارانه است، در بخش دنیای احسان، کمپین‌های مختلف احسان و نیکوکاری معرفی می‌شوند و کاربر می‌تواند در هریک از این کمپین‌ها شرکت کند. برخی از این کمپین‌ها به صورت دائمی فعال هستند و در هر زمان می‌توان در فعالیت‌های آن‌ها مشارکت کرد و برخی دیگر از کمپین‌ها نیز با وقوع حادثه و اتفاقی مثل سیل یا زلزله شروع به فعالیت می‌کنند.

  • ویترین
    بخش ویترین عینا مشابه بخش اکسپلور در پلتفرم اینستاگرام است و از طریق آن می‌توانید به صورت رندوم عکس و ویدئوهایی که دوست دارید را تماشا کنید. در بالای همین بخش نیز قسمت سرچ وجود دارد که با جستجو موضوع دلخواه خود می‌توانید به عکس و فیلم‌هایی در ارتباط با همان موضوع دست پیدا کنید. بخش‌های پیشنهادی خود برنامه روبیکا نیز در این قسمت عبارتند از فروشگاه، سرگرمی، ورزشی، دانستنی، مد و پوشاک، آشپزی، آرایش و زیبایی، فیلم و موسیقی، طبیعت و گردشگری، خودرو، هنر و مذهبی که از طریق آن‌ها می‌توانید محتوای تصویری مختلفی را مشاهده کنید.
  • فروشگاه آنلاین کتاب
    ر فروشگاه آنلاین کتاب کاربران می‌توانند کتاب‌های الکترونیکی و صوتی مختلف را با قیمت مناسب خریداری و در فضای خود روبیکا آن‌ها را مطالعه کنند. این بخش نیز برای سهولت جستجو کاربران دارای تقسیم‌بندی‌های ویژه مثل محبوب‌ترین رمان‌های ایرانی، پرفروش‌های کودک و نوجوان، روان‌شناسی کودک و نوجوان، مهارت و سرگرمی، خاطرات، زندگینامه و کتاب‌های انگیزشی است.
  • کانال های پرمخاطب
    کانال‌های پرمخاطب روبیکا نیز در بخش سرویس‌ها شامل کانال رسمی افراد، برنامه‌ها و کسب و کارهای مختلف است. کانال ایران‌خودرو، دیرین‌دیرین و دیجی تخفیف از جمله کانال‌های موجود در اپلیکیشن روبیکا هستند که کاربران با عضویت در آن‌ها می‌توانند از مطالب‌شان استفاده کنند.

سرویس های روبیکا کدامند؟

 قسمت اصلی و محبوب اپلیکیشن روبیکا بخش سرویس‌ها است که امکانات مختلفی به کاربران می‌دهد که در ادامه با هریک از این امکانات به صورت دقیق‌تر آشنا خواهیم شد

شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. بخشی از محتوا مختص اعضاء و مشترکین می‌باشد.

ورود یا عضویت

restricet content notice 3 دیزاین کلاب

خرید یا تمدید اشتراک | ورود یا عضویت

.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.

[/um_loggedin]

روبیکا؛ تلاشی برای شبیه سازی پلتفرم های محبوب دنیا

فضای اینترنت پر است از اپلیکیشن‌هایی که هریک به شکلی تلاش می‌کنند بخشی از نیازهای روزمره انسان‌های امروز را برطرف و آن‌ها تشویق به انجام کارهای خود از طریق اینترنت کنند. در بین هزارن هزار اپلیکیشن مختلفی که در فضای اینترنت با آن‌ها مواجه می‌شویم شاید کاربردی‌ترینشان آن‌هایی هستند که تلاش می‌کنند نیازهای روزمره ما را برطرف و به ما کمک کنند تا در وقت و انرژی خود بیشتر صرفه‌جویی کنیم. سازندگان ایرانی نیز در سال‌های اخیر بیکار نبودند و تلاش کردند آن‌ها نیز محصولی مناسب در این زمینه به بازار عرضه کنند. اپلیکیشن روبیکا یکی از محصولاتی بود که با همین هدف به مارکت دیجیتال عرضه شد. هدف سازندگان این اپلیکیشن این بود که بتوانند نیازهای روزمره کاربران اینترنت را تا حد امکان برطرف کنند.

۳ میلیون کاربری که تاکنون به این اپلیکیشن علاقه پیدا کرده و در آن عضو شده‌اند می‌توانند از خدمات نسبتا خوبی بهره ببرند، آن‌ها می‌توانند قبض‌های خود را با استفاده از این اپلیکیشن پرداخت کنند، امکان تماشای تعدادی زیادی از فیلم، سریال و انیمیشن را بدون استفاده از حجم اینترنت خود داشته باشند، موزیک گوش کنند، در انجام کارهای خیرخواهانه مشارکت داشته باشند و فعالیت‌هایی از این قبیل انجام دهند. البته که بخش‌های جنجالی و انتقادبرانگیز اپلیکیشن روبیکا، یعنی بخش ویترین، روبینو و پیام‌رسان نیز طرفداران و مخالفان خود را دارد. بخش ویترین و روبینو که رابط کاربری اونها کاملا کپی‌بردای شده از اپلیکیشن اینستاگرام هستند و پیام‌رسان روبیکا نیز کپی ساده‌ای از اپلیکیشن تلگرام است.

به نظر می‌رسد سازندگان موبایل اپلیکیشن روبیکا تلاش زیادی حداقل برای ارائه کپی بهتری از این اپلیکیشن‌ها نکرده باشند یا شاید علت کپی چنین آشکاری ایجاد محبوبیت بیشتر برای این اپلیکیشن در بین کاربران باشد. 

مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال انتقال