طراحی تولید محصول +فید مطالب
طراح تولید کسی است که وظیفه بوجود آوردن ظاهر یک محصول را برعهده دارد، یک خلاق و پژوهنده که تمام دپارتمان هنری و طراحی با او در ارتباط هستند .
طراح تولید (بخصوص در صنعت سینما) فردی است که مسئول زیباییشناسی کلی محصول میباشد. طراحی تولید حسی از دوره زمانی، مکان طرح و کنشها و احساسات شخصیت را به بینندگان القا میکند. طراحان تولید با همکاری مستقیم با کارگردان و تهیهکننده، نقش خلاقانه کلیدی در خلق محصول دارند. اصطلاح طراح تولید نخستین بار توسط ویلیام کمرون مینزیز، در حالی که او در حال کار بر روی فیلم بر باد رفته بود، ابداع شد. طراحان تولید اغلب با کارگردان هنری اشتباه گرفته میشوند، زیرا نقشها و مسئولیتهای مشابهی دارند.
فید مطالب طراحی تولید
وظایف طراح تولید
برای درک بهتر کاری که یک طراح تولید انجام می دهد، بیایید به وظایف و مسئولیت های آنها در هر مرحله از تولیدمحصول نگاهی بیندازیم:
در پیش تولید
بخش عمده ای از کار یک طراح تولید در مرحله پیش تولید اتفاق می افتد که ممکن است ماه ها طول بکشد. طراح تولید در طول پیش تولید :
با کارگردان همفکری و ایده پردازی میکند
طراح تولید بریف محصول را میخواند ، ایدههای خود را با کارگردان مطرح میکند و به درکی از ایده ها و تصاویر ذهنی کارگردان میرسد .
او در طول این مدت، یک سری تصمیمات خلاقانه کلی اتخاذ می کند، مثلا در فیلم سازی: اینکه آیا صحنه ساخته شود یا فیلم در لوکیشن فیلمبرداری شود ، حال و هوا ، لحن یا تم بصری فیلم چگونه باشد . از انیمیشن CGI یا جلوه های ویژه لایو اکشن و این موارد استفاده شود یا خیر .
گفتگو با تهیه کننده درباره بودجه
طراح تولید با تهیه کننده و مجری طرح همکاری می کند تا ایده های کارگردان را در حد بودجه عملی کنند .
تحقیق و بررسی
طراح تولید در مورد عناصر بصری که در ابتدا با کارگردان صحبت کرده است تحقیق می کند. در این مدت ممکن است نیاز به تحقیق در مورد یک دوره تاریخی، خواندن کتابهای هنری، مراجعه کردن به فیلمهای دیگر در این ژانر یا تهیه تصاویر از اینترنت داشته باشند.
برای مثال، یک فیلم تاریخی که در عصر ویکتوریای انگلستان اتفاق میافتد، ممکن است به دوره تحقیقاتی طولانیتری نسبت به یک کمدی رمانتیک معاصر که در شهر نیویورک واقع شده نیاز داشته باشد.
کارگردانان و طراحان تولید اغلب در این مرحله با استفاده از مود برد یا لوک بوک با همدیگر در ارتباط هستند.
طراحی
طراح تولید اسکیس یا مدل هایی طراحی می کند که حال و هوا، اتمسفر، نور، ترکیب بندی، رنگ و بافت یک فیلم را منتقل کند و همه اعضای دپارتمان با هم اتفاق نظر داشته باشند.
طراح تولید معمولاً از مدیر هنری می خواهد که این اسکیس های طراحی شده را به نقشه های فنی یا مدل هایی تبدیل کند که بخش ساخت و ساز از آنها برای ساخت صحنه ها استفاده کنند .
استخدام تیم
طراح تولید کل دپارتمان هنری را استخدام و مدیریت می کند. این دپارتمان اغلب بزرگترین بخش یک گروه فیلمبرداری است.
طراح تولید همچنین بودجه دپارتمان هنری را کنترل کرده و جدول کاری روزانه دپارتمان را برنامه ریزی می کند.
دپارتمان هنری متشکل از :
طراحان صحنه، کارگردانان هنری، تصویرگران، گرافیست ها، سرپرستان بخش لباس، بخش ساخت دکور، بخش ساخت وسایل صحنه، گریمورها، ناظران جلوه های ویژه و غیره است.
طراح تولید باید ارتباط موثری با همه افراد دپارتمان هنری برقرار کند تا یک سبک بصری منسجم را به طور مشترک اجرا کنند.
در حین تولید
طراح تولید در طول تولید:
بر کار آن روز نظارت می کند
طراح تولید خیلی زود سر صحنه حاضر می شود تا اطمینان حاصل کند تمام صحنه و قرارگیری دوربین مطابق میل اوست.
طراح تولید همچنین باید در لوکیشن حضور داشته باشد تا هرگونه درخواست یا نگرانی که کارگردان یا مدیر فیلمبرداری ممکن است در مورد صحنه آن روز داشته باشند را پاسخ دهد.
اگر مشکلی پیش بیاید یا نقشه ای آنطور که می خواستند اجرا نشود، آنها باید بتوانند سریع تصمیم بگیرند تا فیلمبرداری متوقف نشود.
برای صحنه روز بعد برنامه ریزی می کند
در حالی که طراح تولید سر صحنه فیلمبرداری حضور دارد و همه چیز را زیر نظر دارد، با استفاده از بیسیم با مدیر هنری خود یا نفر بعدی دپارتمان هنری هم در ارتباط است و بر ساخت صحنه ها ، صحنه آرایی و لوکیشن های روز بعد نیز نظارت می کند.
یک طراح تولید در حین پستولید چه کاری انجام میدهد ؟
کار یک طراح تولید درگذشته با اتمام فیلمبرداری اصلی به پایان میرسید. از آنجایی که امروزه در تولیدات فیلم، تکمیل اکثر فیلمها در پستولید با CGI صورت میگیرد، بسیاری از طراحان تولید پس از اتمام فیلمبرداری هم در پروسه پس تولید حضور دارند تا هر چیزی که بر ظاهر نهایی فیلم تأثیر میگذارد، مانند جلوههای CGI یا رنگآمیزی را تعیین کنند .
مهارت های مورد نیاز برای طراح تولید
طراح تولید از نظر بصری نقش خلاقانه و هنری بر عهده دارد ، اما یک طراح تولید باید بتواند یک تیم بزرگ را مدیریت کند.
یک طراح تولید باید مهارت های زیادی برای موفقیت داشته باشد مثلا :
مهارت دیزاین
مهارت های دیزاین مانند ساختن و طراحی کردن، درکنار مهارت های طراحی دیجیتال مانند ساخت تصاویر گرافیکی و فتوشاپ .
یک طراح تولید باید دانش عمیقی از هنر و طراحی نیز داشته باشد، از جمله تئوری رنگ، نور، تاریخ هنر، تاریخچه فیلم، فرهنگ عامه، و غیره.
وقتی کارگردان از یک تصویر بصری گنگ و مبهم حرف میزند ، طراح تولید باید بتواند آن را به طور کامل درک کند .
مدیریت
مهارت های مدیریتی و ارتباطی عالی برای اینکه بتواند یک ایده خلاقانه یکپارچه را به طور منسجم به صدها نفر منتقل کند.
تدبیر
طراح تولید باید تصویر ذهنی کارگردان را با بودجه تهیه کننده تطبیق دهد تا راه حل هایی پیدا کند که برای هر دو سمت قضیه کارآمد باشد.
بودجهبندی و مدیریت مالی
هزینه های دپارتمان هنری بسیار زیاد است و اگر به درستی مدیریت نشود، می تواند به طور فزاینده ای افزایش یابد.