درحال انتقال

پیوت کردن در کسب کار | StartUp Piovt

Pivot-dont- پیوت استارت آپ چیست

بسیاری از استارت‌آپ‌ها ابتدا بر ایجاد پایگاه کاربری خود تمرکز می‌کنند و سپس تعیین می‌کنند که چگونه می‌توانند به بهترین شکل از آن پایگاه درآمد کسب کنند. به عنوان مثال، Slack به عنوان یک شرکت بازی به نام Tiny Spec شروع به کار کرد و اپلیکیشن ارتباطی تیم آن برای استفاده داخلی توسعه یافت.

این شرکت به زودی متوجه شد که برنامه‌اش می‌تواند برای کسب‌وکارهای دیگر مفید باشد و به این ترتیب بود که به یکی از محبوب‌ترین ابزارهای همکاری تیمی تبدیل شد. اگر در مورد پیوت (Pivot) موفق در کسب و کار خود فکر کرده‌اید، قبل از اینکه به سمت جلو حرکت کنید، باید بدانید پیش نیاز آن چه چیزی است.

یک پیوت (Pivot) موفق در کسب و کار می‌تواند جان تازه‌ای به یک کسب‌ و کار شکست‌ خورده بدهد. اما این کار به این معناست که باید از صفر شروع کنید و تمام سرمایه‌گذاری‌هایی را که قبلاً در شرکت خود انجام داده‌اید کنار بگذارید.

پیش نیاز: مطالعه مقاله مدل کسبُ‌کار چیست؟ لازم است.

پیوت چیست؟

پیوت(Pivot) به معنای تغییر اساسی جهت یک کسب و کار درست در زمانی است که متوجه می‌شوید محصولات یا خدمات فعلی نیازهای بازار را برآورده نمی‌کنند. هدف اصلی یک پیوت (Pivot) موفق در یک کسب و کار کمک به یک شرکت برای بهبود درآمد یا بقای آن در بازار است. روشی که شما کسب و کار خود را در شرایط پیوت قرار می‌دهید، می‌تواند متفاوت باشد.

[um_loggedin] برخی از کسب و کار ها در مسیر توسعه خود با چالش ها یا فرصت هایی مواجه می شوند که برای گذر از آن یا بدست آوردن بیشترین بهره اقدام به ایجاد تغییراتی در حوزه های مختلف کسب و کار خود می کنند به این تغییر به اصطلاح pivot(چرخش) می گویند.

یکی از سخت ترین چالش هایی که یک بیزنس میتواند با آن مواجه شود، تصمیم گیری در مورد ادامه مسیر فعلی خود persevere (استقامت کردن) یا تغییر اساسی در مورد رویه و برنامه کسب و کار (پیوت) است.

انتخاب بین این دو راه کار ساده ای نیست؛ چرا که بیزنس به ندرت با شکست کامل روبرو خواهد شد. کسب و کار شما در شرایط یک بام و دو هوا قرار دارد و از طرفی امیدوارید پلن فعلی جوابگو باشد و از طرف دیگر نگران ریسک های احتمالی تغییر رویه هستید.

پیشنهادی که اریک رایس در کتاب خود میدهد تشکیل جلساتی منظم بسته به موقعیت استارتاپ به فاصله زمانی هر چند هفته تا هر چند ماه یکبار است. در این جلسات تیم فنی تولید محصول و مدیران استارتاپ گزارش های خود را ارائه می دهند، روند ها، پیام های دریافتی مشتریان و بهینه بودن محصول مورد بررسی قرار میگیرد. او این جلسات را به اصطلاح pivot or persevere meeting به معنای جلسات ثبات قدم یا چرخش(رویه) می نامد.

پیوت به معنای متوجه شدن یک اختلال و استقبال کردن از تغییرات است. درواقع می‌توان گفت پیوت مخالف کلمه‌ رکود است. البته این لغت به معنای تغییرات ناگهانی و سریع نیست. بلکه یک فرآیند است. فرآیند به سیستم تکرار شونده‌ و سودمندی گفته می‌شود که هر بار نتایج پایدار و مشابهی تولید می‌کند.

با توجه به این موضوع، شما باید برای حفظ رشد و موفقیت کسب‌و‌کار خود از فرآیندهایی استفاده کنید که به شما نشان دهد چگونه باید روند فعالیت‌های خود را تغییر دهید.

هیچ تیم ورزشی با بازی کردن در حالت دفاعی نمی‌تواند به پیروزی دست پیدا کند. دفاع کردن بسیار مهم است اما حمله نیز برای افزایش رشد، انرژی و موفقیت ضروری است. [/restrict] [/um_loggedin]

چه وقت زمان مناسب برای پیوت (Pivot) است؟

پیوت (Pivot) یک قرص جادویی نیست که بتواند تمام مشکلات تجاری شما را حل کند. شرکت‌ها باید فقط در مواقعی که کاملاً ضروری است، پیوت را در نظر بگیرند. این اقدام  باید آخرین راه‌حل باشد، وقتی همه گزینه‌های دیگر بررسی و اجرا شده است.

زمان مناسب برای یک پیوت (Pivot) موفق در کسب و کار ممکن است در شرایطی باشد که در زیر به آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

  • • حتی پس از صرف مقدار زیادی پول و منابع، نمی توانید پیشرفت زیادی را مشاهده کنید.
  • • فقط رقابت بیش از حد وجود دارد.
  • • پیشرفت شرکت کاهش یافته است.
  • • فقط یکی از ویژگی‌ها یا خدمات شرکت شما مورد توجه قرار می‌گیرد.
  • • مشتریان به محصولات شما آنطور که فکر می‌کردید پاسخ نمی‌دهند.
  • • دیدگاه شما در مورد صنعت تغییر کرده است.

توصیه هایی برای پیوت بهتر

[um_loggedin]

شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. بخشی از محتوا مختص اعضاء و مشترکین می‌باشد.

ورود یا عضویت

restricet content notice 3 دیزاین کلاب

خرید یا تمدید اشتراک | ورود یا عضویت

.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.

[/um_loggedin]

رفتار پیشگیرانه (دفاعی) و تهاجمی (حمله‌ای)

حالت پیش‌فرض ما به صورت دفاعی تنظیم شده است. یعنی به طور ذاتی تمایل داریم جایگاه فعلی خود را حفظ کنیم.

پیوت به معنای تغییر دادن این حالت پیش‌فرض و فعال کردن بخش نوآورانه‌ یک کسب‌و‌کار است.

چگونه می‌توان تعریف جدیدی از پیوت ارائه داد؟

یکی از قدرمندترین سوالاتی که باید به طور مرتب از خودتان بپرسید این است که: «من در سه تا پنج سال آینده مشغول انجام دادن چه کسب‌و‌کاری هستم؟»

اگر پاسخی برای این سوال ندارید بسیار عالی است. پرسیدن این سوال از این نظر اهمیت دارد که باعث آغاز شدن یک فرآیند می‌شوند. این مدل سوال‌ها ذهن را درگیر یافتن پاسخ مناسب می‌کند و این آغازی برای فرآیند پیوت است. همواره به خودتان یادآوری کنید که این تغییرات فرصت‌های زیادی را برای شما، برند و شرکتتان فراهم می‌کنند.

۳ قدم اساسی برای داشتن تغییرات موفقیت‌‌آمیز

۱- واضح باشید:‌ زمانی که اعضای یک برند می‌دانند چه کسی هستند، چه کسانی را می‌خواهند تحت تأثیر قرار دهند و کجا باید این افراد را پیدا کنند موفق‌تر هستند. این افراد تغییرات را با آغوش باز می‌پذیرند و نسبت به دیگران شانس بیشتری برای موفقیت دارند.

۲- انگیزه‌ حرکت داشته باشید: داشتن یک هدف بزرگ بسیار خوب است اما گاهی اوقات وجود اهداف کوچک‌تر نیز ضروری است. این اهداف به ما ثابت می‌کنند که فعالیت‌هایمان بی‌فایده نبوده و در حال ساختن تغییرات و فرصت‌های جدید هستند. همچنین به ما این امکان را می‌دهد که موفقیت‌های خود را در میانه‌ مسیر جشن گرفته و با انگیزه‌ بیشتری راه را ادامه دهیم.

۳- از بین بردن موانع: تمام مسیرها دارای موانعی هستند و این بدیهی است که رسیدن به موفقیت نیازمند برداشتن موانع است. در چنین شرایطی است که اهمیت نوآوری خودش را نشان می‌دهد. توانایی تشخیص دادن موانع پیش از تبدیل شدن آن‌ها به فاجعه نیازمند شفافیت است. همچنین توانایی از بین بردن موانع پیش از تبدیل شدن آن‌ها به فاجعه نیازمند داشتن انگیزه‌ کافی است.

شما به‌عنوان یک کارآفرین وظیفه دارید که برند، شرکت و خودتان را همواره رشد داده و به موفقیت برسانید. مشارکت‌ها، فرآیندها و تغییراتی که در مسیر خود ایجاد می‌کنید اصلی‌ترین وظایف شما به‌عنوان یک بنیان‌گذار یا مدیرعامل هستند. شما مسیر خود را پیدا کرده‌اید و حالا باید آن را دائما هموار کنید.

پیوت کردن در بیزنسbusiness-pivot

گاهی اوقات یک کلمه آنقدر در طول روز برایمان تکرار می‌شود که معنای خودش را از دست می‌دهد. و بدترین اتفاق ممکن این است که این لغات دیگر نتوانند تأثیری روی رشد ما داشته باشند. از لغاتی که ممکن است بعد از گذشت مدتی ارزش و معنای اولیه‌ خود را از دست بدهد پیوت (Pivot) است.

پیوت زمانی است که یک استارت‌آپ جهت استراتژی‌های خود را تغییر می‌دهد. درواقع یک کسب‌و‌کار سعی می‌کند خودش را از مسیر دیگری به موفقیت برساند.

نمونه‌هایی از پیوت های موفق

[um_loggedin]

شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. بخشی از محتوا مختص اعضاء و مشترکین می‌باشد.

ورود یا عضویت

restricet content notice 3 دیزاین کلاب

خرید یا تمدید اشتراک | ورود یا عضویت

.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.

[/um_loggedin]

جمع بندی

اغلب مردم تصور می‌کنند که یک کارآفرین واقعی، شخصی با اراده و سرسخت است که به هر ترتیبی تمام موانع موجود در مسیر تحقق ایده‌های خود را از میان برمی‌دارد. قسمتی از این دیدگاه خوب و صحیح است؛ اما کارآفرینان موفق به این نتیجه رسیده‌اند که در صورت عدم اطمینان بالا از یک محصول و خدمات جدید خود، بهتر است دست به تغییر در کسب‌وکار و یا به اصطلاح پیوت (Pivot)  بزنند. این مسئله باعث خواهد شد تا یک رویکرد جدید برای کسب‌وکار و یا استارت‌آپ شما ایجاد شده و کارایی آن به طرز چشم‌گیری افزایش یابد.

بنابراین یک پیوت(Pivot) موفق در کسب و کار می‌تواند تاثیر زیادی در رشد و توسعه آن داشته باشد. اما باید دقت داشت قبل از انجام تغییرات به نکات مهمی چون شناسایی مخاطبان هدف، بررسی رقبا و استراتژی پیوت توجه کرد.‌

مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *