فیدمطالب

استراتژی پیوت (Pivot): تغییر مسیر هوشمندانه در کسب‌وکار

پیوت (Pivot) به معنای تغییر استراتژیک در مدل کسب‌وکار، محصول یا بازار هدف است که معمولاً زمانی رخ می‌دهد که یک شرکت متوجه شود مسیر فعلی نمی‌تواند به نتایج دلخواه برسد. این استراتژی به استارت‌آپ‌ها و حتی کسب‌وکارهای بالغ کمک می‌کند تا از منابع خود بهینه‌تر استفاده کنند و به اهداف جدیدی دست یابند.یک پیوت (Pivot) موفق در کسب و کار می‌تواند جان تازه‌ای به یک کسب‌ و کار شکست‌ خورده بدهد.

Pivot-dont- پیوت <span class=استارت آپ چیست" style="object-fit:cover;" srcset="https://mohebbidesign.com/wp-content/uploads/2022/10/Pivot-dont-پیوت-استارت-آپ-چیست.jpg 1024w, https://mohebbidesign.com/wp-content/uploads/2022/10/Pivot-dont-پیوت-استارت-آپ-چیست-600x396.jpg 600w, https://mohebbidesign.com/wp-content/uploads/2022/10/Pivot-dont-پیوت-استارت-آپ-چیست-300x198.jpg 300w, https://mohebbidesign.com/wp-content/uploads/2022/10/Pivot-dont-پیوت-استارت-آپ-چیست-768x506.jpg 768w" sizes="(max-width: 1024px) 100vw, 1024px" loading="eager" title="استراتژی پیوت (Pivot): تغییر مسیر هوشمندانه در کسب‌وکار 1">

پیوت چیست؟

پیوت(Pivot) به معنای تغییر اساسی جهت یک کسب و کار درست در زمانی است که متوجه می‌شوید محصولات یا خدمات فعلی نیازهای بازار را برآورده نمی‌کنند. هدف اصلی یک پیوت (Pivot) موفق در یک کسب و کار کمک به یک شرکت برای بهبود درآمد یا بقای آن در بازار است. روشی که شما کسب و کار خود را در شرایط پیوت قرار می‌دهید، می‌تواند متفاوت باشد.

[um_loggedin] برخی از کسب و کار ها در مسیر توسعه خود با چالش ها یا فرصت هایی مواجه می شوند که برای گذر از آن یا بدست آوردن بیشترین بهره اقدام به ایجاد تغییراتی در حوزه های مختلف کسب و کار خود می کنند به این تغییر به اصطلاح pivot(چرخش) می گویند.

توضیح بیشتر:

یکی از سخت ترین چالش هایی که یک بنیان‌گذار میتواند با آن مواجه شود، تصمیم گیری در مورد ادامه مسیر فعلی خود persevere (استقامت کردن) یا تغییر اساسی در مورد رویه و برنامه کسب و کار (پیوت) است. انتخاب بین این دو راه کار ساده ای نیست؛ چرا که بیزنس به ندرت با شکست کامل روبرو خواهد شد. کسب و کار شما در شرایط یک بام و دو هوا قرار دارد و از طرفی امیدوارید پلن فعلی جوابگو باشد و از طرف دیگر نگران ریسک های احتمالی تغییر رویه هستید.

پیشنهادی که اریک رایس در کتاب خود میدهد تشکیل جلساتی منظم بسته به موقعیت استارتاپ به فاصله زمانی هر چند هفته تا هر چند ماه یکبار است. در این جلسات تیم فنی تولید محصول و مدیران استارتاپ گزارش های خود را ارائه می دهند، روند ها، پیام های دریافتی مشتریان و بهینه بودن محصول مورد بررسی قرار میگیرد. او این جلسات را به اصطلاح pivot or persevere meeting به معنای جلسات ثبات قدم یا چرخش(رویه) می نامد.

پیوت به معنای متوجه شدن یک اختلال و استقبال کردن از تغییرات است. درواقع می‌توان گفت پیوت مخالف کلمه‌ رکود است. البته این لغت به معنای تغییرات ناگهانی و سریع نیست. بلکه یک فرآیند است. فرآیند به سیستم تکرار شونده‌ و سودمندی گفته می‌شود که هر بار نتایج پایدار و مشابهی تولید می‌کند. با توجه به این موضوع، شما باید برای حفظ رشد و موفقیت کسب‌و‌کار خود از فرآیندهایی استفاده کنید که به شما نشان دهد چگونه باید روند فعالیت‌های خود را تغییر دهید.

هیچ تیم ورزشی با بازی کردن در حالت دفاعی نمی‌تواند به پیروزی دست پیدا کند. دفاع کردن بسیار مهم است اما حمله نیز برای افزایش رشد، انرژی و موفقیت ضروری است.

چرا پیوت اتفاق می‌افتد؟

  1. عدم تقاضای کافی برای محصول یا خدمات اصلی:
    • مثال: Slack که به‌عنوان یک شرکت بازی‌سازی شروع کرد اما اپلیکیشن ارتباط تیمی آن به‌عنوان محصول موفقیت‌آمیز شناخته شد.
  2. بازخوردهای بازار:
    • پس از تعامل با کاربران، ممکن است نقاط ضعف یا فرصت‌های جدیدی شناسایی شوند.
  3. رقابت شدید:
    • در بازارهایی که رقبا سهم بالایی دارند، تغییر استراتژی به مدل یا بازار دیگر ضروری است.
  4. فرصت‌های ناگهانی:
    • کشف یک نیاز جدید در طول مسیر توسعه محصول.

انواع استراتژی‌های پیوت:

  1. پیوت محصول:
    • تغییر ویژگی‌ها یا کاربردهای محصول اصلی برای هدف قرار دادن کاربران جدید یا رفع نیازهای متفاوت.
    • مثال: Instagram که در ابتدا یک اپلیکیشن مکان‌یاب اجتماعی به نام Burbn بود و سپس به پلتفرم اشتراک‌گذاری عکس تغییر کرد.
  2. پیوت بازار:
    • تغییر مخاطب هدف به بازاری دیگر.
    • مثال: Twitter که در ابتدا به‌عنوان یک پلتفرم پادکست به نام Odeo فعالیت می‌کرد و سپس به شبکه اجتماعی کوتاه‌نویسی تغییر یافت.
  3. پیوت فناوری:
    • استفاده از فناوری شرکت برای کاربردی کاملاً متفاوت.
    • مثال: YouTube که در ابتدا به‌عنوان یک سایت دوستیابی راه‌اندازی شد اما سپس به پلتفرم اشتراک‌گذاری ویدیو تغییر کرد.
  4. پیوت درآمدزایی:
    • تغییر مدل کسب‌وکار برای کسب درآمد بهتر.
    • مثال: Facebook که مدل تبلیغات هدفمند خود را توسعه داد تا سودآوری بیشتری داشته باشد.
  5. پیوت کانال توزیع:
    • تغییر نحوه ارائه محصول یا خدمات به مشتریان.
    • مثال: Netflix که از توزیع DVD به استریم آنلاین تغییر مسیر داد.

مزایای پیوت برای کسب‌وکارها:

  1. انعطاف‌پذیری در مواجهه با چالش‌ها.
  2. کاهش هزینه‌های شکست.
  3. فرصت ورود به بازارهای جدید.
  4. ایجاد نوآوری و تقویت تیم‌های داخلی.

چالش‌ها و معایب پیوت:

  1. ریسک از دست دادن مشتریان فعلی.
  2. نیاز به سرمایه و زمان بیشتر.
  3. عدم قطعیت درباره موفقیت استراتژی جدید.

مثال‌های موفق از پیوت:

  1. Slack:
    • Slack به عنوان یک شرکت بازی به نام Tiny Spec شروع به کار کرد و اپلیکیشن ارتباطی تیم آن برای استفاده داخلی توسعه یافت. این شرکت به زودی متوجه شد که برنامه‌اش می‌تواند برای کسب‌وکارهای دیگر مفید باشد و به این ترتیب بود که به یکی از محبوب‌ترین ابزارهای همکاری تیمی تبدیل شد. اگر در مورد پیوت (Pivot) موفق در کسب و کار خود فکر کرده‌اید، قبل از اینکه به سمت جلو حرکت کنید، باید بدانید پیش نیاز آن چه چیزی است.
  2. PayPal:
    • از ارائه خدمات برای کاربران Palm Pilot به یک پلتفرم پرداخت آنلاین جهانی تغییر یافت.
  3. Netflix:
    • نتفلیکس نمونه‌ای عالی از پیوت (Pivot) موفق یک کسب و کار آنلاین است. امروزه بینندگان نتفلیکس را با تماشای زیاد فصل‌های متوالی سریال‌های اوریجینال می‌شناسند. اپلیکیشن  نتفلیکس این روزها به یکی از برنامه‌های اصلی که در اکثر خانه‌ها وجود دارد، تبدیل شده است. مردم به راحتی فراموش می‌کنند که چند سال پیش نتفلیکس سرویسی بود که دی وی دی‌ها را به صندوق پستی شما تحویل می داد. نتفلیکس به تدریج پلتفرم سرویس استریم اضافه کرد. این درحالیست که امروزه بسیاری از مصرف‌کنندگان دیگر دستگاه پخش دی‌وی‌دی ندارند، اما به پخش ویدیو در تلفن، رایانه و سایر دستگاه‌های خود عادت دارند. این پیوت (Pivot) موفق از سرویس دی وی دی قدیمی از طریق پست، ثبات را برای شرکت فراهم کرد. به تدریج این سرویس به بخش بسیار کوچکتری از خدمات شرکت تبدیل شد. نتفلیکس شاهد یک بازار در حال تغییر بود. علاوه بر این، نتفلیکس نیاز به محتوای دائمی در حال تغییر و متنوع را تشخیص داد. نتفلیکس یک نمونه برجسته از پیوت (Pivot) موفق برای استفاده از بازارهای نوظهور و تقاضای مصرف‌کنندگان مبتنی بر فناوری است.
  4. Shopify:
    • از فروش اسنوبورد به توسعه یک پلتفرم تجارت الکترونیک تغییر مسیر داد.
  5. Instagram:
     اینستاگرام به عنوان یک شرکت آنلاین با نام Burbn شروع به کار کرد که به کاربران اجازه می‌داد فیچرها و تصاویر مورد علاقه خود را منتشر کرده و در مورد تصاویر منتشر شده نظر بدهند. Burbn به عنوان یک پروژه پاره وقت برای یکی از بنیانگذاران با نام کوین سیستروم برای یادگیری کدنویسی آغاز شد. همانطور که مشخص شد رایج‌ترین ویژگی اشتراک گذاری عکس است. سیستروم پتانسیل بیشتری را در بازار دید. او برنامه را ساده کرد و نام آن را اینستاگرام گذاشت. ۲ سال بعد فیسبوک اینستاگرام را به قیمت ۱ میلیارد دلار خریداری کرد.

نکات حرفه‌ای برای موفقیت در پیوت

شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. 

ورود یا عضویتخرید یا تمدید اشتراک

برای دسترسی کامل به صدها درس و محتوای تخصصی در باشگاه طراحی شما نیاز به ثبت نام و تهیه اشتراک دارید. بخشی از مطالب مختص مشترکین می‌باشد

.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.


 

جمع‌بندی

استراتژی پیوت می‌تواند یک استارت‌آپ را از شکست به موفقیت برساند، اما نیازمند تحلیل دقیق، شجاعت و ارتباط موثر با مشتریان و تیم است.

اغلب مردم تصور می‌کنند که یک کارآفرین واقعی، شخصی با اراده و سرسخت است که به هر ترتیبی تمام موانع موجود در مسیر تحقق ایده‌های خود را از میان برمی‌دارد. قسمتی از این دیدگاه خوب و صحیح است؛ اما کارآفرینان موفق به این نتیجه رسیده‌اند که در صورت عدم اطمینان بالا از یک محصول و خدمات جدید خود، بهتر است دست به تغییر در کسب‌وکار و یا به اصطلاح پیوت (Pivot)  بزنند. این مسئله باعث خواهد شد تا یک رویکرد جدید برای کسب‌وکار و یا استارت‌آپ شما ایجاد شده و کارایی آن به طرز چشم‌گیری افزایش یابد. بنابراین یک پیوت(Pivot) موفق در کسب و کار می‌تواند تاثیر زیادی در رشد و توسعه آن داشته باشد. اما باید دقت داشت قبل از انجام تغییرات به نکات مهمی چون شناسایی مخاطبان هدف، بررسی رقبا و استراتژی پیوت توجه کرد.‌

مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *