فیدمطالب

سوزان کِر: نمادپرداز دنیای دیجیتال | Susan Kare

🔹 حوزه کاری: طراحی گرافیک، آیکون‌سازی، تایپوگرافی دیجیتال
🔹 ویژگی خاص: طراح اصلی آیکون‌های اولیه مکینتاش و پیشگام رابط کاربری گرافیکی (GUI)
🔹 معروف‌ترین آثار: آیکون‌های کلاسیک مکینتاش (زباله‌دان، فولدرها، ساعت شنی و…)

سوزان کر

🎭 معرفی و بیوگرافی

سوزان کر، متولد ۱۹۵۴، یکی از تأثیرگذارترین طراحان گرافیک در دنیای فناوری است. اگر امروز در حال کلیک روی آیکون‌ها، کشیدن و رها کردن (Drag & Drop) و تعامل با رابط‌های کاربری گرافیکی (GUI) هستی، مدیون کارهای او هستی. یکی از نخستین دیزاینرهایی که توسط اپل برای طراحی رابط گرافیکی‌اش استخدام شد  سوزان کار  بود.

کر در دهه ۱۹۸۰ به تیم اولیه اپل پیوست و در کنار استیو جابز، یکی از بنیان‌گذاران تجربه کاربری مدرن شد. او کسی بود که به کامپیوترها “احساس انسانی” داد، با طراحی آیکون‌هایی که نه‌تنها کاربردی، بلکه دوست‌داشتنی و بامزه بودند.

سوزان کار و اندی

📜 رزومه و تأثیرات

سوزان در حال حاضر به عنوان مدیر خلاقیت در پینترست مشغول است. مجموعه شمایل نگاری او در بسیاری از موزه ها از جمله موزه ملی تاریخ آمریکا، موما، و موزه تاریخ طبیعی و علوم در نوئو مکزیکو en آلبوکرک به ثبت رسیده.

سوزان برای کار خود در 20 آوریل 2018 با این مدال معتبر تجلیل شد AIGA، و نام او در کنار افراد سرشناسی چون چارلز و ری ایمز، میلتون گلیزر و سائول استاینبرگ برده میشود.

طراح اصلی آیکون‌های مکینتاش اولیه (1984)، شامل زباله‌دان، فولدرها، لودر ساعت شنی و ابزارهای سیستم
طراح فونت‌های معروف “Chicago” و “Geneva” که در دستگاه‌های اپل و حتی در iPod مورد استفاده قرار گرفتند
همکاری با NeXT (استیو جابز پس از ترک اپل)
طراح آیکون‌های اولیه‌ی ویندوز و دیگر سیستم‌های دیجیتال
همکاری با Facebook برای طراحی “هدایای دیجیتال” و استیکرهای اولیه
تأثیرگذاری عمیق در طراحی تجربه کاربری (UX) و طراحی بصری دیجیتال

iconos-y-susan-kare سوزان کر - طراحی آیکون

نگاهی به پروژه های حرفه ای سوزان کر

مسئولیت ابتدایی او در اپل این بود که فونت‌های دیجیتال جدیدی طراحی کند، در آن زمان فونت‌های ظاهر خوبی نداشتند، مثلا یک I و یک حرف M، یک عرض داشتند، اما جابز آن فونت‌ها را دوست نداشت، او که زمانی در کلاس‌های خوشنویسی هم شرکت کرده بود، دنبال چیز بهتری بود.

اینجا بود که «کار» فونتی با عرض متناسب برای حروف طراحی کرد که اجازه می‌داد واژه‌ها روی صفحات مک‌ها به زیبایی صفحات کتاب دیده شوند، یکی از مشهوترین فونت‌هایی که توسط او طراحی شد، فونت شیکاگو بود که سال‌ها در سیستم عامل مک مورد استفاده قرار می‌گرفت، نسخه‌های اولیه آی‌پاد هم از این فونت استفاده می‌کردند. بر سایر فونت‌های طراحی شده، نام‌های متنوعی که از نام ایستگاه‌های قطار فیلادلفیا (رزمونت، آردمور) و نام شهرهای بزرگ دنیا (ژنو، نیویورک) گرفته شده بود، گذاشته شد.

فونت شیکاگو

اما مسئولیت دیگر کِر، طراحی آیکون‌ها بود، در آن زمان هنوز برنامه‌ای برای طراحی آیکون نوشته نشده بود، به همین خاطر «کار» به فروشگاه دانشگاه هنر در پالو آلتو رفت و یک دفترچه طراحی ۲.۵ نیم دلاری خرید تا با استفاده از آن ایده‌هایش را روی کاغذ بیاورد. هر خانه در این دفترچه معادل یک پیکسل روی صفحه کامپیوتر بود. طراحی‌هایی که او در این دفترچه انجام داد، نمونه عالی از طراحی‌های کاربرپسند بودند. به تعدادی از آنها نگاه می‌کنیم:

نگاهی به آیکون‌های طراحی شده توسط سوزان

شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. 

ورود یا عضویتخرید یا تمدید اشتراک

برای دسترسی کامل به صدها درس و محتوای تخصصی در باشگاه طراحی شما نیاز به ثبت نام و تهیه اشتراک دارید. بخشی از مطالب مختص مشترکین می‌باشد

.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.


 

کار با اپل، البته فقط قسمتی از فعالیت‌های «کار» بود، او بعد از کار با اپل، مدتی کارمند شرکت NeXT بود، آیکون‌ها را هم برای ویندوز و OS/2 شرکت IBM طراحی کرد. deck مجازی در بازی Solitaire کار اوست.
deck مجازی در بازی Solitaire طرحی از سوزان کر

کار با اپل، البته فقط قسمتی از فعالیت‌های «کار» بود، او بعد از کار با اپل، مدتی کارمند شرکت NeXT بود،  آیکون‌ها را هم برای ویندوز و OS/2 شرکت IBM طراحی کرد. deck مجازی در بازی Solitaire کار اوست.


🎨 سبک کاری و استایل طراحی

شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. 

ورود یا عضویتخرید یا تمدید اشتراک

برای دسترسی کامل به صدها درس و محتوای تخصصی در باشگاه طراحی شما نیاز به ثبت نام و تهیه اشتراک دارید. بخشی از مطالب مختص مشترکین می‌باشد

.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.


 

چرا سوزان کر الهام‌بخش است؟

او اولین کسی بود که آیکون‌های کامپیوتر را به شکلی که امروز می‌شناسیم طراحی کرد.
مینیمالیسم را با عملکرد ترکیب کرد و یک زبان بصری جدید برای دنیای دیجیتال ساخت.
با کارهایش، طراحی تجربه کاربری (UX) و طراحی تعامل (UI) را به مرحله جدیدی برد.
امروز، هر کسی که با آیکون‌ها کار می‌کند، به نوعی تحت تأثیر طراحی‌های اوست.

جمع‌بندی

 سوزان کر، اکنون یک نماد و میراث چشمگیر او در جهان است  دفعه بعد که نماد فرمان (⌘) را روی صفحه کلید خود فشار می دهید سوزان را به یاد می آورید. لیست مشتریان فعلی او شامل مایکروسافت، اینتل، آی‌بی‌ام، موتورولا و سونی پیکچرز و فیسبوک، جایی که او آیکون های متعددی برای هدایای مجازی طراحی کرده است.

دیدگاه او از اهمیت انسانی کردن فناوری و محاسبات برای اپل و طراحی تجربه کاربر اساسی بود. امروز، Kare به عنوان یک معمار طراحی در آزمایشگاه Niantic کار می کند.  کتابی با هنوان آیکون‌های سوزان کار، توسط خود او منتشر شده است ، کار سایتی برای فروش پرینت‌های امضا شده آیکون‌هایش هم دارد.

مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *