حرفه طراحی خود را با محتوای به‌روز و متفاوت ما که باهدفِ پرورش مهارت‌ها و رها کردن خلاقیت ایجاد شده است، به سطح بعدی ببرید

مشترک شوید
فیدها

آرش فردوسی | Arash Ferdowsi

arash-ferdowsi-biography-4آرش فردوسی

آرش فردوسی | Arash Ferdowsi

آرش فردوسی (متولد ۷ اکتبر ۱۹۸۵) کارآفرین ایرانی-امریکایی است. او یکی از دو بنیانگذار دراپ‌باکس و از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۶ مدیر ارشد فناوری (CTO) این کمپانی بوده‌است. او در سال ۲۰۱۱ توسط مجله فرچون بعنوان یکی از ۴۰ کارآفرین زیر ۴۰ سال انتخاب شد.

بنیان گذاران دراپ باکس
بنیان گذاران دراپ باکس

سالهای اولیه زندگی و تحصیلات

فردوسی ۷ اکتبر ۱۹۸۵ در اورلند پارک کانزاس در یک خانواده مهاجر ایرانی متولد شد. پدر او غلام فردوسی متولد ۱۹۵۰ کارگزار وام مسکن و از اهالی تبریز و مادرش تهمینه فریدآذر متولد ۱۹۵۹ بود. والدینش در سال ۱۹۸۴ وقتی که به ترتیب در دانشگاه‌های مرکزی میسوری و دانشگاه میسوری در کانزاس سیتی تحصیل می‌کردند با هم آشنا شدند و ازدواج کردند.

او در یک دبیرستان عمومی به نام بلوولی نورت وست به تحصیل پرداخت و در سال ۲۰۰۴ با رتبه اول فارغ‌التحصیل شد. او سپس برای تحصیل در رشته برق و مهندسی کامپیوتر به موسسه فناوری ماساچوست (ام آی تی) رفت اما برای تمرکز بر کسب و کار در سال آخر تحصیل اش دانشگاه را ترک کرد.

آغاز فعالیت های حرفه ای

 آرش فردوسی در تمام دوران تحصیلش همیشه به این موضوع فکر میکرد که برای بنا کردن یک شرکت می بایست مدرک رشته مدیریتی را داشته باشد، اما دوستان او در دانشگاه این تفکر را تغییر دادند و همین موضوع باعث شد تا او اکنون یک کارآفرین موفق و صاحب شرکت معروفی باشد. فردوسی با همکاری چند نفر از دوستانش سرویسی برای قرض دادن کتاب اختراع کرد و اسم این سرویس را BookX@mit گذاشتند.

آرش فردوسی همیشه سرویس های مقیاس پذیر را دوست داشته است، به همین علت از طرفداران فیسبوک و سرویس گسترده ی آن شد. و به همین دلیل برای طی کردن دوران کارآموزی اش، مدتی در این کمپانی حضور داشت. در همان سال بود که با شخصی به نام درو هوستون دوست شد. هوستون زودتر از فردوسی تحصیلات دانشگاهی خود را به پایان رسانده بود. برای نخستین بار طرح توسعه دادن نرم افزار برای ذخیره سازی فایل ها در فضای ابری توسط هوستون در سال 2007 بیان شد. او این ایده را به فردوسی گفت. فردوسی اوایل کمی مخالفت کرد، اما پس از ساعاتی گفتگو پیشنهاد هوستون را قبول کرد.

آرش فردوسی سال آخر تحصیل خود را ادامه نداد و همه ی حواس خود را برروی طراحی و پیاده سازی این نرم افزار گذاشت. از نظر فردوسی سیستم قوی دانشگاه ام آی تی سبب شد، بر تصمیم او تاثیر بگذارد به طوری که خودش چنین می گوید (اگر در دوره های دانشگاه ام تی آی دقیق عمل کنید، میتوانید پروژه های شخصی را هم مدیریت کنید. اگر پروژه تان به موفقیت نرسید، مطمئن باشید که راه برگشت به دانشگاه همیشه باز است).

فردوسی دراپ باکس را در سال ۲۰۰۷ به همراه شریک تجاریش درو هیوستن در دانشگاه آم آی تی راه اندازی کرد. در سپتامبر ۲۰۰۷ فردوسی شرکتش را به سن فرانسیسکو منتقل کرد و اقدام به دریافت سرمایه‌گذاری خطر پذیر از شرکتهایی مانند وای کامبینیتر، اکسل پارتنرز، سکویا کپیتال و تعدادی سرمایه‌گذار شخصی نمود. در مارس ۲۰۱۸ هنگامیکه دراپ باکس برای ارائه عمومی آماده شد ارزش آن در حدود ۹٫۲ میلیارد دلار برآورد شد.

از بنیانگذاری شرکت در ژوئن ۲۰۰۷ تا اکتبر ۲۰۱۶ فردوسی به عنوان مدیر ارشد فناوری دراپ باکس ایفای نقش کرد. او همچنان به عنوان یکی از اعضای هیئت مدیره و تیم مدیریتی در دراپ باکس ایفای نقش می‌کند.

مجله آی ان سی در سال ۲۰۱۱ فردوسی را به عنوان یکی از ۳۰ کار آفرین برتر زیر ۳۰ سال انتخاب کرد

مجله فرچون در سال ۲۰۱۱ او را بعنوان ۴۰ کارآفرین زیر ۴۰ سال انتخاب کرد

جایزه کرانچی آرش فردوسی

یکی دیگر از مهم‌ترین افتخاراتی که آرش به همراه هوستون کسب کرد جایزه کرانچی بود. مجله تک کرانچ مجله‌ای معروف و مهم است که هر ساله جایزه‌ای را به عنوان جایزه کارآفرینی به برترین کارآفرین سال اهدا می‌کند. سال ۲۰۱۴ سالی بود که آرش فردوسی و رفیق قدیمی‌اش از نگاه این مجله برترین کارآفرینان سال بودند و جایزه مخصوص کارآفرینی خودش را به آن‌ها تقدیم کرد. یک سال قبل از این افتخار آرش و هوستون با تلاش های شبانه روزیشان توانسته بودند رشد قابل توجهی را در کسب و کار خود به وجود بیاورند.

آن‌ها شمار کارمندان خود را از ۲۰۰ نفر به بیش از پانصد نفر رساندند. که این موضوع برای مجله تک کرانچ بسیار حائز اهمیت بود و در انتخاب آرش و هوستون به عنوان برترین کارآفرین بسیار نقش مهمی داشت. این مجله در لیست دلایلش برای انتخاب آرش فردوسی و رفیق قدیمی‌اش آورده است که فرهنگ سازمانی ای که این دو در کسب و کار دراپ باکس ایجاد کرده اند بسیار قابل توجه می باشد.

arash ferdwsi دیزاین کلاب

بنیاد شرپا و انتخاب آرش فردوسی به عنوان برنده جایزه کوروش کبیر

در همان سال ۲۰۱۴ آرش و هوستون موفق شدند افتخار دیگری را نیز برای خودشان و دراپ باکس کسب کنند. بنیاد شرپا نام بنیادی بود که توسط شروین پیشه ور تأسیس شده است. این بنیاد در سال ۲۰۱۴ تصمیم گرفت جایزه‌ای را با نام کوروش کبیر ایجاد کند. ارزش این جایزه چیزی حدود صد هزار دلار بود! شروین پیشه ور درباره جایزه کوروش کبیر این گونه می‌گوید که تصمیم گرفتم این جایزه را به ایرانیانی تقدیم کنم که در کشور آمریکا زندگی می‌کنند و تلاش می‌کنند در حوزه تجارت قدم‌های مثبتی را بردارند.

سال ۲۰۱۴ برای اولین بار بود که جایزه کوروش کبیر به وجود آمد و اولین جایزه نیز به آرش فردوسی تعلق گرفت. هنگامی که از شروین پیشه ور درباره علت انتخاب آرش به عنوان اولین برنده پرسیدند، این گونه گفت که دوست داشتم به عنوان اولین برنده استاندارد جایزه کوروش کبیر را بالا ببرم. از طرفی دیگر با انتخاب آرش و معرفی بیشتر آن به ایرانیان مقیم کشور آمریکا می‌توانم آن‌ها را بیش از پیش تشویق کنم که از انجام فعالیت‌های بزرگی هم چون کسب و کار دراپ باکس نترسند و فقط کافی است که شروع کنند.

مختص مشترکین دیزاین کلاب. شما به این سطح محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید.

ورود یا نام نویسی 🔗

برای دسترسی به صدها درس و محتوای تخصصی در دیزاین کلاب شما نیاز به ثبت نام و تهیه اشتراک دارید.

تمدید یا تهیه اشتراک 🔗 | ورود یا نام نویسی 🔗

.:برای دانلود کاتالوگ آشنایی با محتوای دیزاین کلاب کلیک کنید:.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=voqrjJ7MdZg

مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *