درحال انتقال

تحلیل رقبای بالفعل و بالقوه محصول

آیا آخرین باری که برای بهبود بازار مخاطبان برند، به تجزیه و تحلیل رقبا پرداخته‌اید را به یاد دارید؟ آیا می‌دانید چگونه می‌توان تحلیل رقبا را به طور مؤثرتری انجام داد؟ اگر درمورد زمانی که آنالیز رقبا را انجام دادید، اطمینان ندارید یا فقط تحلیلی سریع روی وب‌سایت و فعالیت‌های مربوط به شبکه‌های اجتماعی رقبا انجام داده‌اید، به احتمال زیاد روش هوش‌مندانه‌ای برای کمک به رشد برند کسب‌وکارتان را از دست داده‌اید! در این مطلب به تجزیه و تحلیل رقبا در کسب و کار و مراحل عملیاتی آن می‌پردازیم.

استراتژی

کاربرد تحلیل رقبا صرفاً به «کسب و کارهای موجود و فعال» محدود نمی‌شود. بلکه در کارآفرینی برای کسب و کارهایی که هنوز راه نیفتاده‌اند هم به‌کار می‌آید.

به عنوان مثال، معمولاً انتظار می‌رود در بخش «تحلیل بازار» در بیزینس پلن (طرح تجاری)، به آنالیز رقبا هم پرداخته شود.

تجزیه و تحلیل رقبا چیست، و چرا اهمیت دارد؟

تجزیه و تحلیل رقبا رویکردی است که در آن رقیبان برتر سازمان خود را شناسایی می‌کنید و درباره‌ی تمام جنبه‌های شرکت آن‌ها، از جمله خط محصول، آمار فروش و برنامه‌های بازاریابی، تحقیق می‌کنید. 

هر‌چه درباره‌ی رقیبان خود بیش‌تر تحقیق کنید، درباره‌ی رفتارها و بازار هدف همسو با آن، دید بهتری پیدا می‌کنید. از این طریق، می‌توانید روش‌هایی را شناسایی کنید که قابلیت اجرایی شدن در سازمانتان را دارند و توسط آن‌ها سازمانتان را رشد دهید و همچنین با مشتریان بالقوه‌ی محصولاتتان ارتباط برقرار کنید.

اطلاعاتی که از تجزیه و تحلیل رقبا به دست می‌آورید، درباره‌ی مخاطبانی که می‌توانید برای بازاریابی آن‌ها را هدف قرار دهید و بالاترین میزان سودآوری را دارند، جزئیات بیش‌تری را در اختیارتان قرار می‌دهد.

تجزیه و تحلیل رقبا کمک می‌کند تا نکاتی را درمورد چگونگی رقابت برای تمایز در صنعت موردنظر بیاموزید و فرصت‌های بالقوه را برای بهبود برندتان شناسایی کنید؛ همچنین، تحلیل رقبا امکانی را فراهم می‌کند تا هم‌سو با صنعت فعالیت خود پیش بروید و به این ترتیب مطمئن شوید که همواره محصولی متناسب با استانداردهای صنعت مربوط و حتی فراتر از آن را ارائه می‌دهید. 

در ادامه، مزایای دیگر تجزیه و تحلیل رقبا را آورده‌ایم:

شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. بخشی از محتوا مختص اعضاء و مشترکین می‌باشد.

ورود یا عضویت

restricet content notice 3 دیزاین کلاب

خرید یا تمدید اشتراک | ورود یا عضویت

.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.

نحوه‌ی ارزیابی کسب‌وکار

قبل از این‌که رقبای خود را به طور دقیق ارزیابی کنید و تجزیه و تحلیل رقبا را انجام دهید، باید نقطه‌ی شروعی را برای کسب‌وکارتان تعیین کنید. انجام این کار کمک می‌کند تا زمان انجام تجزیه‌وتحلیل ماتریس SWOT را به‌درستی تشخیص دهید.

از همان معیارهایی که برای آنالیز رقبای خود استفاده می‌کنید، به اهداف کسب‌وکار، فروش و بازاریابی خود نگاهی عینی بیندازید. این اطلاعات را دقیقا مانند داده‌های مربوط به کسب‌وکارهای رقیب ثبت کنید و از آن‌ها به عنوان نقطه‌ی شروع تحلیل رقبا در کسب و کار  خود در سطوح مختلف استفاده کنید.

مروری سریع بر آنالیز رقبا

  • تجزیه و تحلیل رقبا در کسب و کار کمک می‌کند تا نکاتی را درمورد چگونگی رقابت برای تمایز در صنعت موردنظر بیاموزید و فرصت‌های بالقوه را برای بهبود برندتان شناسایی کنید؛
  • هر برندی می‌تواند از تجزیه و تحلیل رقبا به طور مداوم بهره‌مند شود؛
  • ۱۲ گام ضروری برای تجزیه و تحلیل رقبا وجود دارد که می‌توانید با تمرین آن‌ها، در تجزیه و تحلیل رقبای خود موفق شوید.

مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *