حرفه طراحی خود را با محتوای به‌روز و متفاوت ما که باهدفِ پرورش مهارت‌ها و رها کردن خلاقیت ایجاد شده است، به سطح بعدی ببرید

مشترک شوید
فیدها

طراحی مفهوم | کانسپت دیزاین

منبع الهام در طراحی (به انگلیسی: Source inspiration in design) طراحی مفهومی (به انگلیسی: concept design)

منبع الهام در طراحی - طراحی کانسپت

یک طراحی خوب، با یک کانسپت یا مفهوم درست آغاز می‌شود و این کانسپت است که راه حل‌های دیزاین را به شما نشان خواهد داد و شما را به محصول و تصمیم‌های نهایی می‌رساند،
 کانسپت یا همان مفهوم که بر اساس منطق، تفکر و دلیل شکل می‌گیرد، همان چیزی است که چارچوب‌های فنی و زیبایی‌شناسی را شکل می‌دهد؛
 همونطور که اشاره شد، قدم اول در طراحی هر موضوعی، ایده ای است که در ذهن طراح در مورد راه‌حل اون موضوع شکل می گیرد , طراحی مفهومی یک مرحله اولیه از فرآیند دیزاینِ که در اون طرح کلی عملکرد و شکل چیزی بیان می شه، این شامل طراحی تعاملات ، تجربیات فرایندها و استراتژی هاس…
چگونه باید به یک طرح ناب رسید؟
یا بهتر است بگیم چگونه می‌توان یک ایده طراحی کرد؟

شاید در نگاهی اول این موضوع برای شما بی معنی باشه، ولی با توجه به ماهیت طراحی و ارتباط تصویری اون با مخاطب، مشاهده خواهید کرد که هدف اصلی از این حرفه «انتقال یک پیام» است. این به معنای اینه که برای انتقال یک پیام موثر از طریق تصویر و برند، باید از طریق «طراحی مفهومی» به یک ایده ناب که پایه و اساس کار شما را تشکیل می‌دهد برسید…

طراحی مفهومی‌چارچوبی است برای دستیابی به ایده تشکیل دهنده و پایه و اساس یک محصول، و برنامه‌ریزی در خصوص چگونگی نمایش این ایده به صورت بصری؛
 این موضوع در ارتباط نزدیک با «هنر مفهومی» یا همان Concept Art است که در هنگام طراحی یک فیلم و یا بازی کامپیوتری بسیار از آن استفاده می‌شود و منتقل کننده ایده اصلی هنرمند و چشم انداز وی از نتیجه نهایی محصول مورد نظر خود است.
هنر مفهومی‌اغلب با پرهیز از جزئیات و دقت بسیار طراحی شده و متمرکز است بر ایده کلی پشت طرح و محصول نهایی؛
 به همین ترتیب، اصطلاح طراحی مفهومی‌نیز به ایده، مفهوم و هدف کلی از محصول نهایی طراحی گفته می‌شود؛
 طرح‌ها در حالت کلی بر اساس دو عامل اصلی ارزیابی و سنجیده می‌شوند:
۱) ایده و مفهوم ۲) نحوه اجرا
بنابرین، در هنگام طراحی، نه تنها تکنیک و نحوه اجرای کار شما حائز اهمیت است، بلکه باید ایده و مفهوم پشت آن نیز ارزنده و قابل ستایش باشد.
نکته قابل توجه این است که این دو معیار، یعنی ایده و نحوه اجرای آن، در ارتباط مستقیم با یکدیگر هستند و یکی بدون دیگری معنایی ندارد. برای مثال، ممکن است طرحی به نحوی بسیار زیبا اجرا شده باشد ولی هیچ ایده خاصی پشت آن نباشد. هرچند که در نگاه اول چنین طرحی توجه شما را جلب خواهد کرد، ولی میزان تاثیرگذاری آن در بلندمدت بسیار ناچیز خواهد بود و بنابرین از ارزش مفهومی‌چندانی برخوردار نخواهد بود.

طراحی کانسپت یا concept design

ر سال ۲۰۰۷، آژانس تبلیغاتی دانمارکی FORA، اظهار داشت که هیچ ادراک جمعی درباره کانسپت دیزاین وجود ندارد،  بنابراین تصمیم گرفت تا این مفهوم را در یک کتاب ۲۰ صفحه‌ای باز کند و توضیح دهد، خلاصه این کتاب به این تعریف می‌رسد که: 

«کانسپت دیزاین، راه‌حل برای مشکلی است که تا به حال حل نشده است و یا راه حل قبلی آن مورد رضایت نبوده است»

این تعریف، تعریفی قابل تأمل اما وسیع است و در اصل برای فهمیدن بهتر این موضوع باید تفاوت‌های بین دو عبارت «طراحی» و «طراحی مفهوم» را درک کرد؛هنگامی که در مورد کانسپت دیزاین صحبت می‌کنیم، به مرحله‌ای از فرایند دیزاین اشاره داریم. این مرحله قسمتی از پروسه را شامل می‌شود که ما نیازهای کاربر را می‌دانیم و بر اساس آن ویژگی‌های محصول را مشخص کرده‌ایم. اکنون قبل از شروع طراحی جزئیات، باید «کانسپت» رو طراحی کنیم، در واقع کانسپت تصویر بزرگ اولیه‌ای است که در نظر می‌گیریم.

مثال‌هایی از طراحی کانسپت​

[um_loggedin]

مختص مشترکین دیزاین کلاب. شما به این سطح محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید.

ورود یا نام نویسی 🔗

برای دسترسی به صدها درس و محتوای تخصصی در دیزاین کلاب شما نیاز به ثبت نام و تهیه اشتراک دارید.

تمدید یا تهیه اشتراک 🔗 | ورود یا نام نویسی 🔗

.:برای دانلود کاتالوگ آشنایی با محتوای دیزاین کلاب کلیک کنید:.

 

 

[/um_loggedin]

جمع بندی

از اونجایی که یک «مفهوم» اساسا یک «ایده» است، طراحان باید به پر کردن شکاف موجود میان «ایده و پیام خام» و «مشخصه‌های بصری» بپردازند. زبان طراحی به استفاده صحیح از عناصر طراحی برای خلق طرح‌هایی می‌انجامد که منجر به شکل‌گیری معنا می‌شوند.

حرفه‌های هنری اغلب تمایل دارند تا توسط احساسات و ذوق هنری هدایت و کنترل شوند. چه مشغول طراحی یک لوگو باشید و چه طراحی رابط کاربری یک نرم افزار، طراحی باید منتقل کننده پیامی‌بزرگتر و شاید یک فلسفه ذهنی باشد – و پس از آن مباحث زیبایی‌شناختی مطرح می‌شوند. طراحی مفهومی‌پایه و اساسی است که «چرایی» و «چگونگی» کار را شکل بخشیده و آن را در قالب یک چارچوب فکری پیاده می‌کند.

طراحی مفهومی‌باعث پر شدن شکاف موجود میان تصورات، ایده و پیام می‌شود؛پس متوجه شدیم پیدا کردن یک کانسپت بخشی از فرآیند طراحی عه، حالا سوالی که پییش میاد اینه که منبعی هم وجود داره که ما کانسپت مون رو ازش الهام بگیریم؟ نظرشما چیه؟

مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *