قوطی کنسرو | conserve
- 2022-08-14
- 14 آگوست 2022
یکی از جملات مشهور در زمینه اختراع و نوآوری این است که «نیاز، مادر اختراع است». تا مشکلی وجود نداشته باشد و به تبع آن، تقاضایی برای رفع آن به وجود نیاید، طبیعتاً ایدهای برای حل مشکل هم خلق نشده و استقبالی هم از ایدههای معرفی شده به بازار صورت نخواهد گرفت. یک مثال ساده برای این موضوع، قوطیهای کنسرو است!
با مدرن شدن زندگی و فرصت به نسبت کمتر افراد برای پخت و پز، استفاده از غذاهای آماده و کنسرو شده، بهعنوان جایگزینی بیدردسر برای غذاهای خانگی، یک پدیده رایج در اکثر جوامع امروزی محسوب میشود. خسته و گرسنه به خانه میآیید و پس از کمی فکر پیرامون اینکه با چه غذایی شکم خود را سیر کنید، کنسروی از کابینت درآورده و پس از گرم کردن، مشغول خوردن آن میشوید. اما باید بدانید که در گذشته، شرایط بدین صورت نبوده است. به عبارت دقیقتر، غذاهای کنسروی در واکنش به جنگهای مداوم و قحطیهای ناشی از درگیریهای پی در پی اختراع شد.
بعضی از اختراعات، تاثیرات عمیق و قابلتوجهی در دنیا میگذارد و به شکلی میتوان از پدیده انقلاب فناوری صحبت کرد. برای مثال، ابداع ماشینبخار که به انقلاب صنعتی منجر شد یا تحول بزرگی را که با اختراع ماشین چاپ به وجود آمد، میتوان از این دست تأثیرات قلمداد کرد.
در این بین، بعد از انقلاب صنعتی، در دهه ۱۷۰۰ م، دنیا به نوعی با نیازهای جدیدی روبه رو شد و انسانها ناگزیر از تولید وسایل تازه، برای رفع احتیاجات خود شدند؛ یکی از این اختراعات، تولید غذای کنسرو شده بود که میتوانست خوراکیها را برای مدت طولانی نگهداری و به راحتی نیز، قابل حمل کند. ماجرای اختراع کنسرو هم، ماجرایی شنیدنی است.
