حرفه طراحی خود را با محتوای به‌روز و متفاوت ما که باهدفِ پرورش مهارت‌ها و رها کردن خلاقیت ایجاد شده است، به سطح بعدی ببرید

مشترک شوید

قوطی کنسرو | conserve

یکی از جملات مشهور در زمینه اختراع و نوآوری این است که «نیاز، مادر اختراع است». تا مشکلی وجود نداشته باشد و به تبع آن، تقاضایی برای رفع آن به وجود نیاید، طبیعتاً ایده‌ای برای حل مشکل هم خلق نشده و استقبالی هم از ایده‌های معرفی شده به بازار صورت نخواهد گرفت. یک مثال ساده برای این موضوع، قوطی‌های کنسرو است!

با مدرن شدن زندگی و فرصت به نسبت کمتر افراد برای پخت و پز، استفاده از غذاهای آماده و کنسرو شده، به‌عنوان جایگزینی بی‌دردسر برای غذاهای خانگی، یک پدیده رایج در اکثر جوامع امروزی محسوب می‌شود. خسته و گرسنه به خانه می‌آیید و پس از کمی فکر پیرامون این‌که با چه غذایی شکم خود را سیر کنید، کنسروی از کابینت درآورده و پس از گرم کردن، مشغول خوردن آن می‌شوید. اما باید بدانید که در گذشته، شرایط بدین صورت نبوده است. به عبارت دقیق‌تر، غذاهای کنسروی در واکنش به جنگ‌های مداوم و قحطی‌های ناشی از درگیری‌های پی در پی اختراع شد.

بعضی از اختراعات، تاثیرات عمیق و قابل‌توجهی در دنیا می‌گذارد و به شکلی می‌توان از پدیده انقلاب فناوری صحبت کرد. برای مثال، ابداع ماشین‌بخار که به انقلاب صنعتی منجر شد یا تحول بزرگی را که با اختراع ماشین چاپ به وجود آمد، می‌توان از این دست تأثیرات قلمداد کرد.

در این بین، بعد از انقلاب صنعتی، در دهه ۱۷۰۰ م، دنیا به‎ نوعی با نیاز‌های جدیدی رو‎به ‎رو شد و انسان‌ها ناگزیر از تولید وسایل تازه، برای رفع احتیاجات خود شدند؛ یکی از این اختراعات، تولید غذای کنسرو شده بود که می‌توانست خوراکی‌ها را برای مدت طولانی نگهداری و به راحتی نیز، قابل حمل کند. ماجرای اختراع کنسرو هم، ماجرایی شنیدنی است.

تاریخچه اختراع قوطی کنسرو
[um_loggedin]

کُنْسِرْوْسازی (به فرانسوی: conserve) به روشی برای نگهداری غذا و هم‌چنین به خوردنی‌های نگهداری‌شده به این روش گفته می‌شود.

در روش کنسروسازی، مادهٔ خوردنی در یک قوطی یا ظرف قرار می‌گیرد و پس از بستن سر قوطی یا ظرف، هوا دیگر به مادهٔ غذایی راه نمی‌یابد و این باعث طولانی‌تر شدن مدت نگهداری مواد درون قوطی می‌شود.

کنسروسازی یکی از ابداعات ارتش فرانسه است و در سال ۱۸۱۰ آغاز شد. کنسروسازی باعث می‌شود تا میکروارگانیسم‌ها (ریزسازواره‌ها) وارد قوطی نشوند و در آن تکثیر نیابند.

قوطی‌های کنسرو می‌توانند بزرگ، کوچک، دایره‌ای، بیضوی، مکعبی، پلاستیکی، شیشه‌ای، گالوانیزه یا آلومینیومی باشند.

برای کنسروسازیِ مواد خوراکی، مراحل گوناگون زیادی در کارخانه‌ها انجام می‌شود. برای نمونه، برای کنسروسازیِ ماهی، انجام این مراحل لازم است: آماده‌سازی، آب‌نمک‌گذاری، پخت اولیه، قوطی‌گذاری، هواگیری، درب‌بندی، فرایند حرارتی، قرنطینه و برچسب‌زنی.

تون‌ماهیان از ماهیانی هستند که در صنعت کنسروسازی کاربرد زیادی دارند.

شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. بخشی از محتوا مختص مشترکین دیزاین کلاب می‌باشد.

ورود یا عضویت

restricet content notice 3 دیزاین کلاب

خرید یا تمدید اشتراک | ورود یا عضویت

.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.

[/um_loggedin]

مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *