قوانین و حقوق مصرف کننده محصول

مصرف کننده یا Consumer ، هر شخص حقیقی و یا حقوقی است که کالا یا خدمتی را خریداری می کند. مصرف کنندگان یکی از گروه هایی هستند که قانونگذار حمایت از آن ها را وظیفه ی خود می داند ؛ چرا که تولیدکنندگان با در دست داشتن سرمایه و قدرت تولید ، می توانند قیمت ها و کیفیت محصولات را از طریق انحصار تحت الشعاع قرارداده و به دنبال آن حقوق مصرف کنندگان را تحت الشعاع قرار دهند .

طبق این قانون، مصرف کننده دارای حقوق متعددی است. از جمله این حقوق می‌توان به «دریافت کالا یا خدمت به صورت کامل و صحیح»، «دریافت ضمانت نامه و آگاهی از کمیت و کیفیت کالا یا خدمت»، «استفاده از خدمات پس از فروش»، «مصونیت از تبلیغات ناسالم و غیرصحیح» و «حق شکایت از فروشنده یا تولید‌کننده و جبران خسارت وارده» اشاره کرد که در ادامه، به بررسی هر کدام از آن ها، می‌پردازیم.

«امروزه دولت‌ها در راستای کنترل و حمایت از روابط اقتصادی جامعه، نه تنها به وضع قوانین برای اعمال مجازات شدید در مورد بزه‌هایی از قبیل کلاهبرداری و تقلب در معاملات تجاری اقدام می‌کنند، بلکه با وضع قوانین انتظامی، از مصرف کنندگان، به عنوان طرف‌های ضعیف قرارداد، در برابر معاملات غیر عادلانه، تجارت کالاهای معیوب و خطرناک و تحمیل یک جانبه شرایط قرارداد، از سوی تولیدکنندگان، فروشندگان و مراکز خدماتی، حمایت می کنند. نظام‌های حقوقی اغلب کشورهای جهان، حق مصرف‌کننده را مقدم می‌دارند و تلاش می‌کنند تولیدکنندگان، واردکنندگان، توزیع‌کنندگان و فروشندگان را، تشویق و بلکه وادار کنند حقوق مصرف‌کنندگان را در کالاهای تولیدی خود، مورد توجه قرار دهند.»

حقوق مصرف کننده

آن‌چه خواندید، بخشی از «منشور حقوق مصرف کننده سازمان ملل متحد» است که در آن، راهکارهای هشت‌گانه‌ای برای حمایت از مصرف‌کنندگان و حفظ حقوق آن ها، به همه کشورهای جهان، پیشنهاد شده‌است. در کشور ما نیز، حقوق مصرف‌کنندگان مورد توجه قانون گذار قرار گرفته‌است.

حقوق جهانی مصرف کننده محصول

شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. بخشی از محتوا مختص اعضاء و مشترکین می‌باشد.

ورود یا عضویت

restricet content notice 3 دیزاین کلاب

خرید یا تمدید اشتراک | ورود یا عضویت

.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.

جمع بندی

حقوق مصرف کنندگان یکی از موضوعاتی است که توسط قانونگذار به طور جدی حمایت می شود و حتی در مواردی ممکن است مجازات کیفری برای آن در نظر گرفته شود . در ایران طبق قانون حمایت از حقوق مصرف کننده ، تولید کنندگان وظایفی چون ارائه ضمانت نامه ، داشتن نمایندگی ، الصاق برچسب قیمت و … دارند تا حقوق مصرف کننده رعایت شده و بازار در وضعیت مطلوب تری قرار گیرد .

مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال انتقال