مگامنو

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

طراحی ارگونومی | Ergonomic

ارگونومیک علم طراحی سازگار محیط و محصولات با کاربران است. لغت ارگونومیک از لغات یونانی «ارگون» به معنای «کار» و «نوموس» به معنای «قانون» گرفته شده است و اصطلاحا به معنی انطباق کار برای افراد، از طریق طراحی وظیفه و روش ها و نیز انطباق افراد با کار از طریق استفاده مناسب از چیدن روش های صحیح می باشد. 

باید توجه داشت که آنچه برای یک نفر مناسب است می تواند برای دیگری مناسب نباشد. بنابراین روش های مجزا باید مدنظر قرار گیرند. ارگونومیک در نظر اول ممکن است آگاهی و علم جلوگیری از صدمات و ناراحتی های پیش بینی نشده معنی شود در حالی که موضوع اصلی آن پیش از بررسی وقوع ضایعه ای، تقویت راحتی و روانی عملکرد است. فراموش نباید کرد که انسان ها دارای محدودیت هستند و برای اینکه بتوان با وجود محدویت ها فعالیت مناسبی داشت، شرایط محیط باید به گونه ای مناسب طراحی گردد.

احتمالا واژه‌ی اِرگونومی رو بارها به ویژه در محیط کار شنیده‌اید و در اغلب مواقع صحبت از این بوده که اِرگونومیِ درستی در محیط وجود نداره؛
 شاید دقیقا ندونید ارگونومی چیست،  اما برداشت عمومی اینه که ارگونومی باعث بهبود شرایط کار می‌شه، واقعیت اینه که تعریف ارگونومی که در برخی واژه‌نامه‌ها «علم تلفیق کار و شرایط کار با ویژگی‌ها و نیازهای انسانی» معنی شده است، ساده نیست؛
 اما شاید مهم‌تر از تعریف اِرگونومی، دونستن این باشه که ارگونومی ضمن کاهشِ آسیب‌های شغلی و هزینه‌های خدمات درمانی، کاربردی فراتر از محیط کار داره،
ارگونومی بهره‌وری و کیفیت محصول یا خدمات رو افزایش می‌ده و حتی در زندگی شخصی‌ و سلامتی هم تاثیر گذاره…

ergonomic design طراحی ارگونومی محبی دیزاین

جعبه خدمات:

دوســت عزیــز ســلام،
 شما اولین بار است که به مدرسه دیزاین مراجعه می‌کنید و هنوز وارد اکانت کاربری خود نشده اید؛ مطالب این سایت برای کاربران ناشناس ناقص نمایش داده می‌شوند؛

در این سلسه مقالات که شما در حال حاضر اواسط اون هستید ما داریم با روند و اصول دیزایـن و مدیریت یک محصـول و یا همون مسیر دیزاینــر شدن آشنا می‌شیم، برای درک بهتر مفاهیم و قرار گرفتن در بهینه ترین مسیر  توصیه می‌شه از اولین‌قدم ایـن مسـیر با ما همراه بشید، چون لازمه حتما یک سری پیش نیاز هارو بـدونیـد تا مطالب براتون قابل هضم باشه؛ از طریق لینک زیر می‌تونی بری نقشه راه رو ببینی و از اولین قدم این مسیر با ما هم‌قدم بشی.

(برای پرش به موضوع کلیک کنید)

موقعیت شما در حال حاضر:

کارشناسِ ارگونومی، کریس آدامز (Chris Adams) معتقدِ که ارگونومی همه‌ جا وجود داره! درست نیست که بگیم جایی ارگونومیک است یا نه؛ مسئله ارگونومیِ خوب یا ارگونومیِ بد هست!
 بنابراین آگهی‌هایی که از ابزارهای خارق‌العاده‌ی ارگونومیک حرف می‌زنند، قطعا دروغ نمی‌گن فقط مشخص نمی‌کنن منظورشان ارگونومیِ خوب است یا ارگونومی بد!
ارگونومی نه تنها برای کسب‌وکار بلکه برای کارکنان‌ و برای سلامتی‌ خودتون هم مفیده؛
 کریس آدامز می‌گه:

«من طی یک سیر طبیعی ارگونومیست (کارشناس ارگونومی) شدم و نه به واسطه‌ی تحصیلات و انتخاب‌های شغلی. از همان سال‌های جوانی متوجه مزیت‌ انجام کارها به روش درست و تلاش برای بهتر کردن کارها از همان ابتدا شدم. بعدها فهمیدم دیگران هم چنین کاری را انجام می‌دهند و این کار یک اسم باکلاس هم دارد؛ ارگونومی.»

مزیت های ارگونومی

روشنِ که ارگونومی در صورتی برای ما منفعت داره که درست و مناسب باشه، بنابراین وقتی از مزیت‌های ارگونومی صحبت می‌کنیم، منظورمون ارگونومی خوبه! اما ارگونومی مزیت های فراوانی مثل:

 کاهش هزینه‌ها،
 افزایش بهره‌وری،
بالا رفتن کیفیت،
 مشارکت کارکنان
و فرهنگ ایمنی در کار می‌شود،
همچنین در میزان دقت، سلامتی و زندگی فردی مؤثر است؛
یکی از مهم‌ترین مزیت‌های ارگونومی بهبود و افزایش کیفیت ارتباطات است، اگر بدون نیاز به آموزش، بدونید چطور باید کاری رو انجام بدید می‌تونید با تکیه بر حس درونی‌تون، کارها رو سریعتر انجام بدید؛ فراموش نکنید که مطالعه‌ی راهنما برای هیچ کس خوشایند نیست!
تاحالا براتون پیش اومده که آلودگی صوتی و نور نامناسب پنجره‌های خونه موجب آزار شما شده باشد؟
 یا روی مبلی نشسته اما طراحی آن موجب خستگی کمر و پاهای شما شده باشه؟
 ارگونومی علمی است که دقیقا برای کاهش آسیب‌های این چنینی به وجود اومده و روی زندگی شخصی و سلامت شما تاثیرگذاره؛
 طراحی ارگونومیک نه تنها در محل کار، بلکه در معماری و دکوراسیون خانه و حتی خودرو نیز اهمیت دارد. برای اینکه بدونید ارگونومی چیست و چه نقش در معماری و دکوراسیون دارد، خواندن ادامه این مقاله رو از دست ندید؛

تعریف ارگونومی

این محتوا فقط برای کاربران وارد شده است.لطفا برای مشاهده این مطلب وارد شوید.
درصـد پیشـرفت شما در این مسیـر:
مسیر دیزاینر 4.25%

دوستش داشتید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *