درحال انتقال

رشته معماری داخلی + فیدمطالب

معماری داخلی، طراحی فضایی است که توسط مرزهای ساختمانی ساخته شده. همچنین می‌تواند طراحی نخستین نقشه برای لکه گذاری نقاط مختلف یک بنا مثل سرویس راه پله، آسانسور، اتاق خواب ها و آشپزخانه
دانشگاهی است که امروزه در دانشکده های فنی یا هنری دنیا تدریس می شود این رشته دارای دو جنبه هنری و فنی است. چون در درسهای ارائه شده دروسی است مثل: طراحی، زیباشناسی وغیره که جنبه هنری رشته و دروسی مثل: سازه های بتنی و فلزی، مقاومت مصالح و … به جنبه فنی این رشته مربوط می شود.

معماری داخلی یا Interior Design، طراحی فضایی است که توسط مرزهای ساختمانی ساخته شده، همچنین می‌تواند طراحی نخستین نقشه برای لکه گذاری نقاط مختلف یک بنا مثل سرویس راه پله، آسانسور، اتاق خواب ها و آشپزخانه باشد؛معماری داخلی دانشی است که در آن، فضاهای مختلف داخل یک ساختمان بر اساس استانداردها و ضوابط مربوطه، در یک نظام معمارانه طراحی می‌شوند. در واقع معماری داخلی، هنر طراحی قسمت‌های مختلف داخل ساختمان به شمار می‌آید و در این رشته، اصل اساسی، توصیف فضاهای درونی ساختمان و ارتقای سطح سکونت در مکان بر اساس معیارهای انسانی است.

معمار و طراح داخلی

اخیراً معماری داخلی جزئی ازمعماری پایدار نیز محسوب می‌شود که در واقع بخشی از آن نیز به نگهداری منابع و بازیافت برای طراحی کاربردی، می‌پردازد. به‌طور کلی این موضوع به طراحی محیط و فرم بر می‌گردد و معماری داخلی در واقع فرایندی است که در آن قسمت داخلی ساختمان‌ها با توجه به همهٔ جنبه‌های انسانی و استفاده از فضاها، طراحی می‌شود و  طراحی داخلی ساختمان با توجه به قید شرط‌های معمار ی است.

معماری داخلی، هنر طراحی سازه‌ها از درون به بیرون یا بازسازی محیط داخلی سازه‌ها با در نظر داشتن یک هدف خاص است. منظور از معماری داخلی می‌تواند یکی از موارد زیر باشد:

  • هنر و علم طراحی و اجرای ساختمان‌ها و فضای داخلی آن‌ها به همراه دیگر مشخه‌های فیزیکی مرتبط
  • حرفه طراحی و اجرای فضای داخلی ساختمان با توجه به کاربرد انسانی آن
  • اصطلاح معرف فضاهای داخلی ساختمان و مشخصه‌های مرتبط با آن‌ها
  • سبک یا روش طراحی و اجرای فضاهای داخلی ساختمان و مشخصه‌های مرتبط با آن‌ها

معماری داخلی و طراحی داخلی، دو حوزه بسیار شبیه به یکدیگر هستند. در واقع، درصد بالایی از مهارت‌های مورد نیاز برای فعالیت در این حوزه‌ها، تفاوت چندانی باهم ندارند. در معماری داخلی، معماران بر روی عملکرد و کاربری فضا با در نظر گرفتن جنبه‌های سازه‌ای تمرکز می‌کنند. در طراحی داخلی، تمرکز طراحان بیشتر بر روی ایجاد محیط (جلوه نازک‌کاری، چینش مبلمان، رنگ‌پردازی و غیره) منعطف می‌شود.

ژورنال طراحی داخلی

مهارت های یک معمار داخلی

  • یکی از وظایف معمارداخلی، توصیف درونی ساختمان است. این توصیف دو جنبه دارد. در درجه اول باید تصویر درستی از نتیجه نهایی کار در اختیار مشتری بگذارد؛ و در درجه دوم باید بتواند این توصیف را در عمل در طراحی معماری داخلی بیافریند. معمار می‌کوشد فضای طراحی شده دارای تعریفی مشخص و ملموس باشد. تعریفی که از طریق انتقال احساس شکل می‌گیرد؛ و تصویر و واکنشی یکسان را در ذهن ساکنان بنا ایجاد می‌کند.
  • معمار داخلی باید مسلط به طراحی پلان و جایگذاری فضاها باشد و همچنین در  در انتخاب رنگ مبلمان و اکسسوری ها باید علم و آگاهی خودش رو بالا ببره.
  • معمارداخلی باید بتونه پلان خونه رو متناسب با نیازهای کارفرما و اکسسوری های موجود در بازار دیزاین کنه، نه صرف عکس های اینترنتی و ژورنالی.

یک معماری داخلی می‌تواند فرنیچر و اکسسوری های خلاقانه نیز طراحی کند.

تفاوت رشته معماری و معماری داخلی

رشته معماری داخلی در عین تشابه در برخی ابعاد، دارای تفاوت‌هایی با رشته مهندسی معماری است. معماری داخلی صرفا به طراحی و ساخت فضاهای داخل ساختمان می‌پردازد درحالیکه مهندسی معماری به صورت کلی به این موضوع نگاه می‌کند با کلیات ساختمان چه از بیرون و چه از داخل در ارتباط است.

همچنین باید توجه داشت که مهندس معمار روند کلی ساختمان از جمله کاربری ساختمان، برنامه فیزیکی، لکه‌گذاری فضایی، سیرکولاسیون، پی‌ریزی، سقف‌ها، بازشوها و فرم کلی ساختمان را طراحی می‌کند ولی معمار داخلی به جنبه‌های زیبایی شناختی، کاربردی بودن، طراحی مبلمان و طراحی فضاهای داخلی بر اساس نیازها و شرایط محیطی می پردازد.

استفاده از قانون 60 30 10 در معماری رنگ ها

 معماری داخلی تا حدودی به موارد زیر بر می‌گردد:

  • هنر و علم طراحی بناکردن قسمت داخلی ساختمان به عنوان یک معماری مدرک و مرتبط با کیفیت‌های فیزیکی
  • در حالی که معماران سعی در ساخت طراحی کل ساختمان دارند که مرتبط با مسائل سازه‌ای و نقشه است معماران داخلی هدف استفاده و قابل سکونت کردن مکان را طبق معیارهای انسانی دارند.
  • معماری داخلی، توصیف درونی ساختمان و مرتبط با کیفیت‌های فیزیکی است.
  • یک سبک یا روش طراحی است که به ساخت درون ساختمان می‌پردازد.

اگر چه ماهیت اصلی و کلی یک ساختمان توسط اولین معمار آن مشخص می‌شود تکرار و بازسازی متعاقب آن در درون ساختمان چنین نیست و همان‌طور که اکنون نیز دیده می‌شود بسیاری از ساختمان‌ها اگرچه در زمان‌های بسیار قبل ساخته شده بودند اما توسط سال‌های مختلف و بر اساس تغییر نیازهای جامعه مجدداً بازسازی می‌شوند که نشان می‌دهد یک ساختمان هیچ‌گاه نمی‌تواند کامل و تغییرناپذیر باشد.

ساختمانی که بازسازی شده باشد ممکن است از بیرون کاملاً مثل قبل بماند اما از درون ممکن است صورت کاملاً متفاوتی به خود گرفته باشد به همین دلیل یک معمار داخلی نه تنها باید روی جایگاه ساختمان و مکان آن از نظر فیزیکی و اجتماعی و سیاسی حساس باشد. باشد بلکه باید به وضعیت زمانی و مکانی ساختمان از نظر افراد و نیازهای آنان نیز دقت کند که اگر استخوان بندی ساختمان محکم باشد و ایدهٔ معمار اولیهٔ ان مناسب باشد، طی سلسله تغییرات ایمنی درونی آن، ساختمان دچار مشکل نخواهد شد و بقیه مجبور به دنبال یه روی از ان قواعد هستند.

اهمیت شناخت سبک‌هادر معماری داخلی

مختص اعضاء
بخشی از محتوا مختص اعضاء و مشترکین دیزاین کلاب می‌باشد. شما وارد اکانت خود نشده اید.

تحولات در معماری داخلی

اگر چه ماهیت اصلی و کلی یک ساختمان توسط اولین معمار آن مشخص می‌شود تکرار و بازسازی متعاقب آن در درون ساختمان چنین نیست و همان‌طور که اکنون نیز دیده می‌شود بسیاری از ساختمان‌ها اگرچه در زمان‌های بسیار قبل ساخته شده بودند اما توسط سال‌های مختلف و بر اساس تغییر نیازهای جامعه مجدداً بازسازی می‌شوند که نشان می‌دهد یک ساختمان هیچ‌گاه نمی‌تواند کامل و تغییرناپذیر باشد.

مختص اعضاء
بخشی از محتوا مختص اعضاء و مشترکین دیزاین کلاب می‌باشد. شما وارد اکانت خود نشده اید.
  • چرا دیزایـن؟

    مهارت و تفکر دیزاین نیازی نه صرفا برای کار که نیازیی برای زندگی‌ست،  «دیــزاین» می‌تونه به مثابه تفکری برای خلــق و بهبــود، در زندگــی روزمره ما جاری بشه و گره بسیاری از مشکلات رو باز کنـــه.
  • اهمیت حضور دیزاینـر

    امروزه دیزاین کاربردهایی بیش از قبل داره، حوزه های مختلفی که با دیزاین و دیزاینر سرُکار دارن هروز گسترش پیدا می‌کنن و شرکت ها هروزه بیشتر به این موضوع پی می‌برن که حضور یک دیزاینر برای طراحی محصولشون چقدر اهمیت داره.
  • مسیـردیزاینـر

    چنانچه به طراحی محصول و یادگیری دیزاین علاقه دارید، مجموعه درس "مسیردیزاینر" رو از دست ندید.

مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک نظر

  • عدالت مگ

    هزینش رو هم بگید میشه مطلب رو در ادا مه این مطلب توی وبلاگ خودم بزارم؟

    1402-10-02 در 4:38 ب.ظ