حمید و سعید محمدی | Hamid & Saeid Mohammadi
حمید و سعید محمدی | Hamid & Saeid Mohammadi
حمید محمدی (زاده ۱۳۵۸، تهران) مهندس صنایع دانش آموخته دانشگاه خواجه نصیر کارآفرین اهل ایران و او به همراه برادر دوقلوی خود سعید محمدی از بنیانگذاران دیجی کالا، بزرگترین استارتاپ تجارت الکترونیکی در ایران و جزو کارآفرینان موفق ایرانی محسوب میشوند. آنها این شرکت را در سال ۱۳۸۵ با ۶ نفر کارمند راه اندازی کردند. که در سال ۱۳۹۵ شمسی به ۲۰۰۰ نفر رسید. بر اساس گزارش مجلهٔ اکونومیست در سال ۲۰۱۴ این وبگاه با سرمایهٔ ۱۵۰ میلیون دلار در رتبهٔ اول شرکتهای اینترنتی ایران قرار گرفت.
جرقه ایده شکل گیری کسب و کاری با نام دیجی کالا با تجربه ی تلخ خرید یک کالا
سعید محمدی و حمید محمدی اینگونه از شکلگیری دیجی کالا میگویند:
دوربین دیجیتال تازه آمده بود (شاید دو، سه سال بود) و علاقه به عکاسی دیجیتال ما را به فکر خرید دوربین انداخت، علاقه داشتیم که جدی و حرفهای عکاسی کنیم.
خلاصه تصمیم گرفتیم با هم یک دوربین SLR دیجیتال بخریم، شاید آن زمان بالای یک میلیون تومان قیمت داشت و گران بود.
چون پول پس اندازمان بود و با زحمت به دست آورده بودیم، برایمان خیلی مهم بود که دوربین درستی بخریم.
بنابراین شروع کردیم به بررسی کردن که چه دوربین باید بخریم، با چه تجهیزات و لنزی و… با دوستان و آشنا ها صحبت کردیم، با کسانی که عکاسی میکردند صحبت کردیم و البته باید بگویم که عموما هنوز کسی از فضای عکاسی دیجیتال و جزییات آن خیلی مطلع نبود و همه به دوربینهای آنالوگ مسلط بودند.و این کار ما را در رسیدن به اطلاعات مناسب سخت کرده بود.
سال ۸۴ بود، بنابراین به فکر راه دیگری افتادیم و یکی از گزینههایی که این موقع ها همیشه درآستین داشتیم و داریم، استفاده از اینترنت است، کاری که خیلی آن زمان هنوز مرسوم نبود.
تو اینترنت سرچی کردیم و دیدیم یک سایتهایی هست مثل دی پری ویو (dpreview.com) که کارشان اصلا همین است؛ راهنمایی و نقد و بررسی کردن محصولاتی که دارای پیچیدگی هستند؛ مثل دوربین، وسایل صوتی و تصویری و…
پس از طریق این سایتها با محصولات مختلف، برندهای متنوع و مقایسه مدلها با همدیگر و امکانتشان آشنا شدیم و درنهایت تصمیم نهایی را برای خرید دوربین گرفتیم. آنقدر بررسی کرده بودیم که دیگر برای خودمان هم ماجرا جالب شده بود.
مدل Nikon D7 انتخاب کردیم، در نهایت یک مغازه پیدا کردیم در جمهوری که دوربین را موجود داشت، کلی ذوق داشتیم و خیالمان راحت بود که بالاخره دوربینی را که میخواستیم پیدا کردهایم.
دوربین را خریدیم و آمدیم خانه ولی تا جعبه را باز کردیم متوجه شدیم که لنز دوربین را عوض کردهاند و لنز ضعیف تری روی آن گذاشتهاند که نه لرزشگر دست داشت و نه فوکوس خودکار.
به جزیئترین موضوعات توجه کرده بودیم ولی در نهایت سر لنزی که اهمیتش خیلی زیاد بود سرمان کلاه رفته بود. واقعا برایمان خیلی ناراحت کننده بود،چون اون پول، تمام پس اندازمون بود و پول زیادی برایمان بود .
یعنی نهایت یک تجربه خوشایند بررسی و انتخاب یک محصول دیجیتال به پایان تلخ خرید منتهی شد.
موسس دیجی کالا ، اما از این تجربه تلخ استفاده کردند و به جای اینکه در حسرت پول از دست رفته شان و یا کلاهی که سرشان گذاشته شده بود ،باشند .
سعی کردند که این مشکل را به طور کلی بر طرف کنند.
خرید دوربین تلنگری شد برای تاسیس بزرگترین شبکه خرید و فروش اینترنتی ایران
خرید دوربین تلنگری شد برای تاسیس بزرگترین شبکه خرید و فروش اینترنتی ایران
داستان طلوع دیجی کالا
ادامه داستان طلوع دیجی کالا رو در بخش استارت آپ آنالیتیکس بخوانید.
بنیان گذاران دیجی کالا در خانواده پرچمعیت در منطقه جنوب شهری تهران به دنیا آمدهاند، در طول رشد و پرورش خود هیچگاه امکانات خاص و ویژهایی نداشتند، هزینه زیادی برای آموزش صرف نکردند ولی در ادامه شاهد رشد و پیشرفتی بودیم که همگان را تحت تاثیر قرار داده است.
زمانی که دقیق تر به اطرافمان نگاه می کنیم ،متوجه می شویم که در این سرزمین افراد زیادی هستند که با حداقل امکانات دست به کار آفرینی زدند ،افرادی که در ابتدا امکانات زیادی نداشتند و به اصطلاح از صفر شروع کردند مانند بابک بختیاری،ماهان تیموری و …
این افراد هیچ گاه از اهدافشان کوتاه نیامدند، در صورتی که قطعا در این راه،چالش های بسیار متفاوت و سختی را گذرانده اند اما تنها به پیشرفت فکر کرده اند.
دقیقا به همین علت است که الان افرادی مانند : بنیان گذاران دیجی کالا ،بابک بختیاری ،ماهان تیموری و …
توانسته اند با کارآفرینی که انجام داده اند ،برای چند صد نفر اشتغال زایی کنند. این افراد در کسب و کارشان لحظات سخت زیادی داشتند ،لحظاتی بوده است که شاید بسیار خسته از راهی بودند که باید به تنهایی می پیمودند ،اما با تمام وجود به مسیر ادامه دادند.
افرادی مانند :برادران محمدی ،بابک بختیاری،احمد حلت،ماهان تیموری و … درست در وسط زندگی نشسته اند.صبور،امیدوار و ادامه دهنده
و ادامه دهنده…
آنها باهوش و پر تلاش در مسیر موفقیت گام برداشتند و ذره ذره دست یافتند به آنچه که در آرزوی آن بودند، اهداف بزرگ را برای خودشان تقسیم بندی کردند و به تک تک شان ، اندک اندک دست پیدا کردند و نتیجه آن شده:اشتغال ایجاد کردن برای چند هزار نفر؛
امروز و در سال 1401 از دیجیکالا به عنوان یکی از موفقترین استارتاپهای کنونی ایران میتونیم نام ببریم که در یک دهه اخیر قدم به قدم پیشرفت کرده و با پشت سر گذاشتن چالش های مختلف توانسته در حال حاضر تبدیل به بزرگترین خرده فروشی اینترنتی خاورمیانه شود؛ بسیاری از کسب و کارهای موفق دارای صاحبانی هستند که با اقدام های ساده ای شروع کرده اند و توانسته اند قد به قدم پیشرفت کنند و به موفقیت دست پیدا کنند . یکی از این افراد مالک دیجی کالا است . این کسب و کار که با همکاری دو برادر شروع شد و هم اکنون یکی از برندهای معروف ایران شده است.
حمید محمدی از دریافت کنندگان نشان امینالضرب، مهمترین نشان کارآفرینی بخش خصوصی ایران است.
آن ها با یک وب سایت شروع کردند و کمک کم به این فکر افتادن که محصولاتی را در وب سایت خود به فروش برسانند که در نهایت در این کار موفق شدند و بدین ترتیب کسب وکار دیجی کالا به وجود آمد؛ دیجیکالا موفق شده تا به مستعدترین استارتاپ کشور تبدیل شود؛ به طوری که به گفتهی موسسین این استارتاپِ رو به رشد، دیجیکالا فاصلهی بسیار اندکی با رسیدن به ارزش یک میلیارد دلاری دارد تا رکورد جدیدی را در میان استارتاپهای ایرانی به نام خود ثبت کند.
دیجیکالا طی دو، سه سال اخیر به پربازدیدترین فروشگاه خرده فروشی اینترنتی خاورمیانه تبدیل شد، حال آنکه شتاب رشد بالای این استارتاپ ایرانی ،روند صعودی خود را ادامه میدهد، حمید محمدی و سعید محمدی به عنوان بنیانگذاران دیجیکالا امیدوار هستند تا این روند ادامهیافته و طی ماههای آینده شاهد تبدیل شدن دیجیکالا به بزرگترین فروشگاه اینترنتی منطقهی خاورمیانه و شمال آفریقا از نظر فروش باشند؛