سرمایه گذاری جمعی در کیک استارتر | Kickstarter
- یک نظر
امروزه سایتهای زیادی هستند که بر مبنای Crowdfunding (سرمایه گذاری جمعی) عمل میکنند. بر خلاف گذشته که کارآفرینان کسب و کار یا استارتاپها به دنبال متقاعد کردن یک یا چند سرمایهگذار ثروتمند بودند تا روی پروژه آنها سرمایه گذاری کند، Crowdfunding سیستمی متفاوت را پیش روی استارتاپ قرار میدهد مبنی بر این که مردم یا گروههای حامی از طریق بستر اینترنت در تامین سرمایه کسب و کار نقش دارند.
در این بین سایت کیک استارتر Kickstarter یکی از بهترین سایت های جمع آوری سرمایه اولیه یک پروژه است که در این مقاله به آن میپردازیم.
کیک استارتر Kickstarter یک استارتآپ جمع سپاری است که به صاحبان ایده کمک می کند بودجه مورد نیاز خود برای ساخت و تولید محصولات و اختراعاتشان را تامین نمایند؛
Crowdfunding چیست ؟
همانطور که از نام Crowdfunding مشخص است، از دو بخش Crowd به معنی جمعیت و Funding به معنی سرمایهگذاری تشکیل شده است. بر خلاف گذشته که کارآفرینان کسب و کار یا استارتاپها به دنبال متقاعد کردن یک یا چند سرمایهگذار ثروتمند بودند تا روی پروژه آنها سرمایه گذاری کند، Crowdfunding سیستمی متفاوت را پیش روی استارتاپ قرار میدهد مبنی بر این که مردم یا گروههای حامی از طریق بستر اینترنت در تامین سرمایه کسب و کار نقش دارند. ممکن است تنها سرمایه به عنوان هدیه باشد یا اینکه سرمایهگذاری مردم بخشی از شراکت آنها محسوب شود.
انواع Crowdfunding و اهداف آنها
خیلیها ممکن است فکر کنند که Crowdfunding تنها با هدف جمع آوری پول و سرمایه برای کسب و کارها انجام میشود درحالی که گستره آن بسیار زیاد است که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- جمع آوری سرمایه مردمی برای راهاندازی کسب و کار
- جمع آوری سرمایه برای پژوهش علمی و درمان پزشکی
- جمع آوری سرمایه برای فیلم سازی و فعالیتهای هنری
- جمع آوری سرمایه برای ساخت و اجرا پروژههای خیر خواهانه
- جمع آوری سرمایه برای برگزاری جشن و فستیوال
- جمع آوری سرمایه برای برگزاری مسابقات ورزشی محلی
- جمع آوری سرمایه برای حفظ آثار باستانی
نوع سرمایهگذاریهای جمعی هم میتواند متفاوت باشند که شامل Reward (مبتنی بر پاداش و پیش خرید محصول)، Equity (شراکت و سهام)، Debt (قرض دادن و وام)، Donation (اهدا و کمک بلاعوض)، ICO (عرضهی توکن دیجیتال) است.
معمولا فعالیتهای هنری، پژوهشهای علمی، فعالیتهای خیرخواهانه از مدل Donation استفاده میکنند. کارآفرینانی که به دنبال تولید محصول یا محصولاتی خاص هستند، محصول ساخته نشده را پیش فروش میکنند و مدل Reward استفاده میشود. اما کسب و کارهایی حوزه تکنولوژی یا استارتاپ هایی که نیاز به سرمایههای کلان دارند به طور معمول دیگران را هم در شرکت سهیم می کنند و نوع Equity و ICO بسیار استفاده میشود.
کیک استارتر Kickstarter
Kickstarter یکی از پیشگامان جذب حمایت مالی برای ساخت بازیهای ویدئویی و نرمافزاری است که در آوریل ۲۰۰۹ تاسیس شد؛
پروژههای انجام شده در Kickstarter در بخشهای گوناگونی مانند موسیقی، فیلم سازی، هنرپیشگی و دیزاین بسیار قابل توجه بوده است. با انتشار آمار و ارقام مبنی بر تعداد حامیان و مقدار پروژهها و میزان بودجههای جمع شده در سال ۲۰۱۸ توسط این سایت، به نظر میرسد که بیشترین تعداد پروژههایی که موفق بودهاند و توانستهاند بیشترین بودجه را جمعآوری کنند، مربوط به بازیهای ویدئویی بوده است.
بنا بر گفته Kickstarter، برخی پروژههای جالب و جذاب ممکن است در ظرف سه روز بودجه چند میلیون دلاری مورد نیازشان را از طریق مردم تامین کنند. در نتیجه استارتاپها نیازی ندارد که به دنبال سرمایهگذاران سنتی باشند که ممکن است قانع کردن آنها ماهها طول بکشد.
این استارت آپ دنیای جدیدی برای انسان های خلاق و راهی ارتباطی بین سرمایه گذاران و استعداد یابان در سراسر دنیاست. بسیاری از افراد در سراسر دنیا دارای اختراعات و ایده های نوین در زمینه علمی ٬ هنری ٬ ورزشی ٬ دنیای سرگرمی و…میباشند اما سرمایه لازم برای عملی کردن آن را ندارند.
کیک استارتر در مطلبی که اخیرا منتشر کرده اعلام داشت که تامین بودجه صد پروژه نخست در آن (حدودا سال ۲۰۰۹ میلادی) ۱۲۱ روز زمان برد و این درحالی است که صد پروژه اخیر کلید خورده در آن ظرف مدت تنها سه روز موفق شدند بودجه مورد نیازشان را تامین کنند. همچنین در وبسایت kickstarter از سال ۲۰۰۹ میلادی تا کنون ۷.۷ میلیون نفر ثبت نام نموده اند و ۱ بیلیون دلار سرمایه گذاری انجام شده است و بیش از ۱۰۰ هزار پروژه ی نوین در بخش های مختلف ارایه و به انجام رسیده است.
پروژه های انجام شده در کیک استارتر در بخش های مختلفی چون موسیقی ٬ فیلم سازی ٬هنرپیشگی و دیزاین بسیار قابل توجه بوده است.با انتشار آمار و ارقام مبنی بر تعداد حامیان و مقدار پروژهها و میزان بودجههای جمع شده در سال ۲۰۱۴ توسط ، بیشترین تعداد پروژه های موفق و بیشترین بودجه جمعآوری مربوط به بازیهای ویدئویی بود. در مجموع ۲۰۱۴ بهترین سال برای این وبسایت بود. سال ۲۰۱۴ پروژههای معرفی شده در کیکاستارتر موفق به دریافت ۵۲۹ میلیون دلار بودجه و کمک مالی شدند که معادل ۱۰۰۰ دلار در دقیقه است. وقتی این رقم را با ۴۸۰ میلیون دلار بودجه جمعآوری شده در سال ۲۰۱۳ مقایسه میکنیم، متوجه رشد و نگاه مثبت حامیان به کیکاستارتر و اطمینان آنها به پروژههای معرفی شده میشویم.
جالب است بدانید که بسیاری از پروژه هایی که در کیک استارتر معرفی می شوند توسط افرادی ارائه می شود که در قبلا از طریق این سرویس کسب سرمایه کرده اند به عبارت دیگر صاحبان پروژه های موفق در این پلتفرم وقتی تصمیم می گیرند محصول تازه ای بسازند، باز هم به کیک استارتر باز می گیرند چراکه می دانند خیل عظیم علاقمندان به محصولاتشان در آنجا منتظر آنها هستند و از این طریق علاوه بر جذب سرمایه برای محصول خود تبلیغات می کنند.
کیک استارتر و تولید یک ایرانی ، مشاهده کنید :
در ادامه شما را به دیدن یکی از ویدئوهای کیک استارتر که توسط یک ایرانی تولید شده جلب می کنیم: مشاهده فیلم
ویژگیهای Kickstarter
شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. بخشی از محتوا مختص اعضاء و مشترکین میباشد.
خرید یا تمدید اشتراک | ورود یا عضویت
.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.
جمعبندی
کیک استارتر یک ایده واقعا جذاب و مفید برای همه ماست ، ابتدا ایده خود را مجدد بازبینی کنید و اگر تمایل به استارت آن دارید و نیاز به سرمایه در ایده شما وجود دارد ، کیک استارتر می تواند یک راه معتبر باشد . مطمئن باشید مهم تر از اعتماد شما به این وب سایت ، اعتماد سرمایه گذار به این سرویس است ، پس زمانی که سرمایه گذار از داشته هایش در این وب سایت مایه می گذارد ما هم می توانیم با نداشته های خود که قرار است در آینده به یک ایده مفید و درآمد زا تبدیل شود با اطمینان در این راه قدم بگذاریم .
آدرس مطلب
داشبورد
سطح و نقش شما بعد از ثبت نام در سایت قابل مشاهده خواهد بود.
متأسفیم، اما شما به این بخش از محتوا دسترسی ندارید
یک نظر
اگر پروژه ای برای کیک استارتر دارید و میخواهید توی سایت قرار بدید من در خدمتم
Alijalali73 تلگرام