درحال انتقال

میوچا پرادا | Miuccia Prada

میوچا پرادا | Miuccia Prada
میوچا پرادا | Miuccia Prada

مـلـیّـت:  ایتالیا

حرفه: طراح استایل و اکسسوری

میوچا پرادا (ایتالیایی: Miuccia Prada؛ زادهٔ ۱۰ مهٔ ۱۹۴۹) طراح مد وکارآفرین میلیاردر اهل ایتالیا است. او طراح ارشد برندهای پرادا و میو میو بوده و برندهٔ جوایزی همچون جایزه ترنر شده‌است.

میوچا فرزند دوم یک خانواده پنج نفری بود که در آرامش و ثروت زندگی می‌کردند. پدرش لویجی بیانچی، مدیر یک کارخانه تولید ماشین‌های چمن‌زنی بود و همان‌طور که درمورد مادرش گفتیم، لوییزا نام داشت و روی کسب‌وکاری خانوادگی کار می‌کرد که از ۱۹۵۸ مدیریت آن را برعهده داشت. میوچا، در سال ۱۹۷۳ مدرک دکترای خود را از دانشگاه میلان در رشته علوم سیاسی دریافت کرد؛ جایی که در آن با تفکرات افراطی آشنا شد و به حزب کمونیست ایتالیا پیوست. او بیشتر وقت خود را در دانشگاه به توزیع اعلامیه‌های حزب می‌گذراند تا درس‌خواندن!

در سال ۱۹۷۰ و سه سال پیش از فارغ‌التحصیلی، میوچا پرادا مدیریت یکی از دو شعبه برند خانوادگیشان را به دست گرفته بود و تنها ۸ سال زمان صرف کرد تا به‌اندازه مادرش در این حوزه موفقیت کسب کند.

توسعه کسب‌وکار پرادا از کجا شروع شد؟

میوچا در ابتدا هم‌زمان که وقت خود را به‌طور کامل صرف طراحی اکسسوری می‌نمود، به تولید کیف‌ها و چمدان‌های باکیفیت نیز مشغول بود. در سال ۱۹۷۷، میوچا پرادا با پاتریزیو برتلی آشنا شد که مرد جوان تاجری بود که در حوزه محصولات چرمی فعالیت می‌کرد. با اضافه‌شدن پاتریزیو به تیم پرادا، داستان این برند در مسیر جدیدی قرار گرفت؛ چراکه با خلاقیت عجیب‌وغریب میوچا و قدرت کارآفرینی برتلی، برند پرادا حالا افق‌های تازه‌ای را در پیشِ‌ رو می‌دید.

زمستانه برند پرادا دیزاین کلاب
کالکشن پائیز و زمستانه برند پرادا

در سال ۲۰۰۴، CFDA او را با جایزه بین المللی خود معرفی کرد و این درحالی بود که مجله تایم در سال ۲۰۰۵، نام او را به عنوان یکی از ۱۰۰ نفر از افراد با نفوذ جهان به خاطر ” تاثیر گذاشتن عمیق شخصیتش روی همکارانش” قرار داد. در سال ۲۰۱۰، او لباس‌هایی برای اپرای وردی “Attila” را در خانه اپرای متروپولیتن شهر نیویورک طراحی کرد. حدود ۳ سال بعد، پرادا توسط شورای مدیترانه بریتانیا جایزه اولین طراح بین المللی سال را گرفت و در سال ۲۰۱۴، توسط فوربز به عنوان یکی از ۷۵ زن قدرتمند دنیا شناخته شد. زیبایی طراحی‌های پرادا در سطح جهانی قدردانی میشود و با آمدن هر فصل او تمایل دارد جهتی جدید در صنایع مد ایجاد کند. پرادا، در طول کار خود، مدال طلا و جوایز متعددی به دلیل مدرک بین المللی خود دریافت کرده است.

سال ۲۰۲۰ میوچا پرادا با نام اصلی ماریا بیانچی، هفتادمین سال تولدش را جشن گرفت؛ مغز متفکر گروه پرادا که برند لباس های زنانه پرادا، پوشاک مردانه پرادا و برند میو میو (Miu Miu) که سالانه ۱۰ مجموعه کامل لباس را راهی بازار جهانی می‌کند. میوچا پرادا با استایلی کاملا معمولی که اتفاقا شاخصۀ طراحان برتر مد و فشن محسوب می‌شود، زنی است که از سنین نوجوانی برای تبدیل شدن به یک طراح مد تلاش کرد تا امروز به یکی از الگوهای بی‌بدیل در این حوزه تبدیل شود. با این حال، رُم یک‌شبه ساخته نشد و میوچا هم یک‌شبه برند پرادا را به یک امپراتوری تبدیل نکرد!

تاریخچه برند پرادا

شکی نیست که برند پرادا امروزه یکی از برندهای تاثیرگزارترین برندها در حوزه مد و فشن به‌حساب می‌آید. طراحان این برند، به شکلی خستگی‌ناپذیر مشغول ارائه محصولات خلاقانه‌ای هستند که بتواند مشتریانشان را همواره مجذوب نگه دارد. این کار برای برندی که بیش از صد سال سابقه دارد، کار آسانی نیست اما پرادا آن را به‌راحتی انجام داده است.

میوچیا پرادا کوچکترین نوه ماریو پرادا است و اکنون ریاست برند پرادا را برعهده دارد. ماریو پرادا برند مد پرادا را در سال ۱۹۱۳ با تولید چمدان‌های مناسب و کیف‌های دستی برای مردم میلان آغاز کرد. در حال حاضر خانه مد پرادا به دلیل تولید پوشاک لوکس زنانه و مردانه شناخته شده است و یک برند لاکچری با ارزش چند میلیارد دلاری است.

اولین کیف دستی موفق پرادا در سال ۱۹۸۵ طراحی شد. این کیف از الیاف نایلونی سیاه و سفید بافته شده بود که به تولید انبوه رسید و بعد از آن بود که پرادا شروع به طراحی اولین مجموعه لباس‌های زنانه خود کرد و در سال ۱۹۸۹ کالکشن خود را معرفی کرد و حدود ۶ سال بعد نیز، موفق به راه اندازی اولین خط تولید مردانه خود شد. سال ۱۹۹۳ برای پرادا یا موفقیت بسیاری همراه بود، برند Miu Miu در سال ۱۹۹۳ معرفی شد و علاوه بر آن، پرادا مدال جایزه بین المللی طراحان را دریافت کرد و سال بعد کالکشن‌های خود را طی دو هفته در نیویورک و لندن به نمایش گذاشت. 

رویکرد پیشگام پرادا به معماری نیز گسترش یافت. پرادا یکی از اولین طراحان بود که برای برنده شدن جایزه‌های Rem Kölhas و Herzog & De Meuron ، مراکز فروشگاه‌های پرادا در نیویورک، توکیو و لس آنجلس تاسیس کرد. در سال ۱۹۹۵ اشتیاق Bertelli و علاقه پرادا به هنر معاصر، آن‌ها را به ایجاد Fondazione Prada با هدف ارائه “پر اهمیت‌ترین چالش‌های فکری در هنر و فرهنگ معاصر ” ترغیب کرد.

 
[um_loggedin]

اولین بوتیک پرادا زمانی آغاز به کار کرد که ماریو پرادا به همراه برادرش مارتینو، سال ۱۹۱۳ تصمیم گرفتند تا یک مغازه فروش پوشاک و محصولات چرمی باز کنند. این فروشگاه انواع کیف و وسایل سفر را به فروش می‌رساند تا این اینکه در سال ۱۹۱۹ موفق شد جایزۀ رویال هاوس ایتالیا را به‌عنوان تولیدکنندۀ برتر به دست بیاورد. همین افتخار معتبر، برند پرادا را از دیگر رقیبانش متمایز کرد و به نوعی این برند را به نماد اشرافی‌گری در ایتالیا تبدیل کرد.

ماریو پرادا، موسس این برند فردی سنتی بود و اعتقادی به حضور زنان در محیط کاری نداشت اما با این وجود، زنان خانواده‌اش را از این قاعده مستثنی می‌دانست. یکی از دلایل اصلی این اتفاق هم این بود که تنها پسر ماریو پرادا، علاقه‌ای به ادامه‌دادن کسب‌وکار خانوادگیشان نداشت اما در مقابل، دختر ماریو یعنی لوییزا این مسئولیت را برعهده گرفت و آن را برای حدود ۲۰ سال اداره کرد. در نیمه دهه هفتاد میلادی، دختر لوییزا برای اداره این بیزنس خانوادگی به مادرش پیوست؛ کسی که سرنوشت برند پرادا را برای همیشه تغییر داد…

اوج‌گیری برند پرادا و محصولاتی که به خط تولید اضافه شدند

در سال ۱۹۸۰، پرادا گسترش کسب‌وکارش را در سراسر جهان آغاز کرد. آن‌ها در سال ۱۹۸۳ شعب جدیدشان را نقاط مختلف تاسیس کردند و خط تولید کفش پرادا را به راه انداختند.

سال ۱۹۸۵، برای میوچا از این نظر اهمیت داشت که او در آن زمان خط تولید کیف‌های پوکانو را راه انداخت. کیف‌های پوکانو در واقع محصولاتی قدیمی‌تر از برند پرادا بودند که دوباره مورد طراحی قرار گرفتند؛ به آن‌ها یک زنجیر طلایی و یک نشان مثلثی‌شکل از همین جنس اضافه شده بود که کمی بعد به لوگوی اصلی شرکت تبدیل شد. جالب این‌جاست که آن‌ها سعی می‌کردند محصولات گران‌تری تبدیل کنند که رقیب کیف‌های چرمی شانل باشد. این ترفند هم کارگر افتاد تا به‌زودی، کیف‌های دستی پوکانو در میان اعیان و ثروتمندان جای خود را باز کند که از این بین می‌توان به بازیگر و مدل معروف جری هال اشاره کرد.

کسب‌وکار پرادا به رشد و توسعه ادامه می‌داد و توجه‌ عمومی را به خود معطوف می‌کرد. آن‌ها می‌کوشیدند تا ارتباطات خود را در تمام جهان تقویت کنند و به همین منظور از یک رنگ واحد برای شعب خود در سراسر دنیا استفاده می‌کردند؛ نوعی رنگ سبز که به «سبز پرادایی» معروف شد.

ازدواجی با طعم شراکت کاری

جالب است بدانید که میوچا و برتلی به‌عنوان یک زوج کاری بی‌نظیر در سال ۱۹۸۷ ازدواج کردند تا نه‌تنها کار، بلکه زندگیشان را نیز با هم شریک شوند. آن‌ها بعد از گذشت این سالیان، هنوز هم همراه یکدیگر کسب‌وکار خانوادگی را مدیریت می‌کنند و تاکنون چندین برند را زیرمجموعه برند پرادا تاسیس کرده‌اند. از میان این برندها می‌توان به میو میو، چرچز، کارشو و پاتریشیا مارچزی اشاره کرد؛ با این حال، قلب بیزنس آ‌ن‌ها همچنان برند پراداست.

برند پرادا و روند موفقیت‌آمیز توسعه در دهه ۹۰ میلادی

شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. بخشی از محتوا مختص اعضاء و مشترکین می‌باشد.

ورود یا عضویت

restricet content notice 3 دیزاین کلاب

خرید یا تمدید اشتراک | ورود یا عضویت

.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.

[/um_loggedin]

طراح لباس و استایل

میوچا پرادا | Miuccia Prada

“آنچه می‌پوشید، معرف شما به دنیای بیرون است و در زمانی که ارتباطات انسانی بسیار سریع پیش می‌رود، مد زبانی است که به‌سرعت پیام‌ها را منتقل می‌کند”

طراح لباس و استایل

میوچا پرادا | Miuccia Prada

“هنر برای ابراز ایده ها و بیان دیدگاه‌هاست. فروش، کار من است.”

طراح لباس و استایل

میوچا پرادا | Miuccia Prada

” شما می‌توانید بهترین و زیباترین لباس را بپوشید اما همچنان احساس قدرت نکنید. اما می‌توانید مانند یک دختربچه نادان شلخته لباس بپوشید، و حس قدرت داشته باشید”

مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *