تزریق حرکت در دنیای رابطهای کاربری | Motion Ui Design
دنیای واقعی در اطراف ما هرگز از حرکت نمیایستد، جریان زندگی با تحرک و تغییر خود را به ما نشان میدهد و تصور نبودن آن شبیه به تصور نبودن جهان غیر ممکن است. بااینحال ایجاد حرکت و تغییر در طراحی رابطهای کاربری بدون درک نیازهای این فضا ممکن است بجای ساخت تجربهای زنده، تجربهی موجود را نیز مختل سازد.
حتما تابهحال شده شما هم وارد وبسایت کسبوکاری شدید و بعد دیدید که یکی از اجزای لوگوی سایت دارد بالا و پایین میپرد. این نمونهای از کاربرد حرکت در طراحی لوگو، لوگو موشنها، است. کاربرد مهم دیگر، موشن گرافیک (Motion Graphic) یا موشن دیزاین (Motion Design) در ساختن ویدئوها و محتواهای تبلیغاتی است.
- پیش نیاز: درس طراحی رابط کاربری
در ابتدای کار باید بدانیم که حرکت بخشیدن یک مقولهی تزئینی نیست. نمیتوانیم به ساخت انیمیشنهای جذاب و تغییرات چشمنواز اکتفا کنیم و زیربنای تجربه کاربری را نادیده بگیریم. حرکت «رفتار» میسازد و رفتار «پیام» منتقل میکند. پیامی که راهنمای کاربر بوده و مسیرش را مشخص میکند تا «تجربه» بهتری داشته باشد. یک رفتار نادرست، پیامهای رابط کاربری را مختل کرده و تجربه کاربری قربانی میشود.
در ادامه باید به یاد داشته باشیم که نمیتوان در طراحی رابطهای کاربری تنها از اصول سنتی انیمیشنهای کمپانی دیزنی پیروی کرد؛ آنها به دنبال هرچه نزدیکتر کردن انیمیشنها به دنیای واقعیت هستند اما در طراحی رابط کاربری همواره به دنبال نزدیک شدن به تصورات، ذهنیت و انتظارات کاربران هستیم، در تعامل با آنهاست که طراحی حرکت کرده و تغییر میکند.
در رابطه با انیمیشن و حرکت این تعامل را میتوان از دو جنبه بررسی کرد: تعامل در لحظه (Real-Time) و با تاخیر (Non-Real-Time). تعامل در لحظه نتیجه اقدامات و تصمیمهای کاربران را در لحظه به آنها نشان میدهد؛ با انتخاب تعداد بیشتری از یک محصول قیمت تمام شده برای مشتری حرکت کرده و افزایش میابد. در مقابل در تعامل با تاخیر کاربر به تماشای نتیجهی اقدام خود مینشیند؛ با انتخاب دکمهی بازگشت صفحه حاضر محو شده و مرحله پیشین جای آن را میگیرد.
موشن در طراحی رابط کاربری
شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. بخشی از محتوا مختص اعضاء و مشترکین میباشد.
خرید یا تمدید اشتراک | ورود یا عضویت
.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.
جمع بندی
همه میدانیم که سینما وقتی شروع شد نه رنگ داشت و نه صدا. وقتی صدا به آن اضافه شد تحول عظیم و مهمی محسوب میشد. بعد رنگ آمد و این هم تحول مهمی بود. شاید اهالی سینما و مردم هرگز فکر نمیکردند که زمانی بشود روی پرده به هر تخیلی و موجودی جان داد. از وقتی که انیمیشن و تکنولوژیهای دیگر وارد سینما شدند، همهچیز جذابتر و رنگیتر و پویاتر شد.
انیمیشنها وارد دنیای سینما شدند. ورود آنها قطعا سینما را جذابتر کرد و امکانات بیشتری برای داستانگفتن به آن داد. البته، انیمیشنها در سینما نماندند. حرکتبخشیدن به تصاویر و المانهای بیجان کاربرد وسیعی پیدا کرد، از طراحی لوگو و گرافیک تبلیغاتی گرفته تا طراحی سایت و اپلیکیشن. چون انیمیشنها توجه مخاطب/کاربر را بیشتر جلب میکنند و طراحی را جذابتر و چشمگیرتر.