شبکه اجتماعی تخصصی بیماران | PatientsLikeMe
شبکههای اجتماعی پزشکان در گذشته نقش مهمی را در تبلیغات، بازاریابی پزشکی و جذب مخاطبین آنها ایفا نمیکرد. همین موضوع پزشکان را از استفاده از شبکههای اجتماعی مردد میکرد. اما اکنون مشخص شده است که شبکههای اجتماعی میتواند تاثیر به سزایی در نحوه عملکرد، میزان بازخورد و جذب مخاطبین و بیماران داشته باشد.
PatientsLikeMe – جایی که بیماران نه فقط دردهاشون، بلکه دادههاشون رو به اشتراک میذارن؛ و از دل همین اشتراک، امید درمیاد 🌱

PatientsLikeMe بزرگترین پلت فرم داده یکپارچه سلامتی جامعه ، مدیریت بهداشت جهان است که از طریق ، جامعه در حال رشد بیش از 830،000 نفر با بیش از 2،900 بیماری داستان شخصی و اطلاعاتی در مورد سلامتی ، علائم و معالجه آنها به اشتراک می گذارند ، با هدف بهبود زندگی همه بیماران از طریق دانش حاصل از تجربیات و نتایج مشترک جهان واقعی . داده های تولید شده توسط خود بیماران به طور سیستماتیک جمع آوری و کمی می شود و در عین حال محیطی را برای حمایت و یادگیری همسالان فراهم می کند. این داده ها از زمانبندی پیچیده و تأثیرات رقابتی گزینه های مختلف سبک زندگی ، جمعیت شناختی اجتماعی ، شرایط و روش های درمانی بر سلامتی فرد استفاده می کنند. این اطلاعات را همه اعضا به اشتراک می گذارند ، جامعه را با نمایندگی های شخصی توانمند می کنند ؛

👥 PatientsLikeMe چیه؟
PatientsLikeMe یک پلتفرم شبکه اجتماعی و دادهمحور برای بیماران هست که توش افراد میتونن:
- علائم، داروها، درمانها و تجربههای شخصیشون رو به اشتراک بذارن
- دادههاشون رو با دیگران مقایسه کنن
- از تجربهی بیماران دیگه برای تصمیمگیری در مورد درمان الهام بگیرن
- در تحقیقات پزشکی مشارکت فعال داشته باشن
یعنی از یه طرف سوشال نتورک بیماره، از یه طرف دیتابیس زندهی پزشکی، و از طرف دیگه یه ابزار تحقیقاتی قدرتمند برای آیندهی دارو و درمان.
💡 ایده پشت پلتفرم
مؤسسان PatientsLikeMe، بعد از درگیری شخصی با بیماری عصبی Lou Gehrig (ALS)، متوجه شدن که اطلاعات پراکنده، غیردقیق و بعضاً گمراهکننده باعث سردرگمی بیماران میشه.
پس یه سؤال بنیادی پرسیدن:
اگه بیماران تجربههاشون رو با هم به اشتراک بذارن، درمان بهتر نمیشه؟
جوابش شد: Yes. Loudly. Absolutely.
📊 چی رو میتونی ثبت و دنبال کنی؟
- نوع بیماری و زمان تشخیص
- داروهای مصرفی و اثراتشون
- علائم روزانه و شدتشون
- درمانهای مکمل یا جایگزین
- کیفیت زندگی در طول زمان
- پاسخ به درمان یا عوارض جانبی
🧠 چطوری کار میکنه؟
- کاربر ثبتنام میکنه و اطلاعات بیماریش رو وارد میکنه
- الگوریتم پلتفرم مشابهترین بیماران به اون شخص رو پیشنهاد میده
- بیمار میتونه ببینه افراد مشابه چه درمانی رو امتحان کردن، چه پاسخی گرفتن و چه مسیری رو طی کردن
- دیتای کل کاربران (ناشناسشده) برای تحقیقات پزشکی و داروسازی استفاده میشه
⚙️ برای کی مفیده؟
گروه | سودش چیه |
---|---|
بیماران | اطلاعات واقعی از افراد واقعی، حس تعلق و کمتر بودن ترس |
پزشکان | بینش عمیق از تجربهی بیماران |
پژوهشگران | دادههای میدانی، بدون هزینه آزمایشگاه |
شرکتهای دارویی | بررسی عملکرد واقعی داروها بعد از عرضه |
🔬 یک نمونه کاربرد واقعی
فرض کن بیماری به اسم “پارکینسون” داره. وارد PatientsLikeMe میشی، میبینی:
- افراد مشابه تو از چه داروهایی استفاده کردن
- چقدر جواب گرفتن
- عوارضش چی بوده
- روند بیماریشون در طول ماهها چه تغییری کرده
این اطلاعات نه فقط بهت دید میده، بلکه باعث میشه احساس تنهایی نکنی. خیلی قیمتیه این موضوع.

🧩 برای طراحان محصول: چی ازش یاد بگیریم؟
شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید.
ورود یا عضویت | خرید یا تمدید اشتراک
.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.
جمعبندی
شبکههای اجتماعی میتواند راهی نوین برای دیجیتال مارکتینگ پزشکی باشد. اما همان طور که میدانید، پزشکان به نسبت سایر مشاغل زمان کمتری برای بازاریابی دیجیتال و حضور در شبکههای اجتماعی دارند.
با این حال وجود برخی شرایط حاکم در دنیا و پیشرفت تکنولوژی موجب شده است نیاز به بازاریابی دیجیتال پزشکی از طریق شبکههای اجتماعی، بیش از پیش حس شود. قطعا حضور یک پزشک واقعی در فضای مجازی که بتواند به سوالات پزشکی مخاطبان پاسخ دهد و آنها را راهنمایی کند، خواسته و دغدغه بسیاری از افراد است.
سود استفاده از شبکههای اجتماعی برای پزشکان فقط مختص به بیماران نخواهد بود؛ همین تعامل و برقراری ارتباط بین پزشک و بیمار موجب میشود تا آوازه نام پزشک در شبکههای مجازی و در نهایت در دنیای واقعی به گوش همه برسد. چه تبلیغاتی بالاتر از تبلیغات دهان به دهان که در شبکههای اجتماعی مانند تلگرام، اینستاگرام، فیسبوک، توییتر، آپارات و غیره … وجود دارد.
این نوع شبکه های اجتماعی اصطلاحاً Niche Social Networks نامیده میشوند.
ما در فارسی معمولاً از شبکه های اجتماعی تخصصی برای توصیف آنها استفاده میکنیم. اگر چه در اینجا تخصص به معنای دانش تخصصی نیست. بلکه به این معنا است که یک شبکه، به گروه مشخص و محدودی از کاربران با علاقهی مشخص اختصاص دارد.
در میان علاقهمندان به شبکه های اجتماعی و دنیای دیجیتال، دیدگاههای متفاوتی دربارهی همگرایی و واگرایی وجود دارد.
- همگرایی: عدهای بر این باورند که روند عمومی به سمت همگرا شدن شبکه های اجتماعی است و نمیتوان کاربران را در شبکه های متعدد فعال نگه داشت. حتی اگر هم شبکه های دیگر باقی بمانند، سهم زیادی از ذهن و زمان کاربران به شبکه های عمومی اختصاص خواهد یافت.
- واگرایی: گروه دیگری بر این باورند که اتفاقاً دورهی شبکه های اجتماعی عمومی به پایان میرسد و به تدریج، کاربران از زندگی در فضای عمومی خسته میشوند و هر یک، فضای اختصاصی مورد علاقهی خود را جستجو میکنند. بنابراین شبکه های اجتماعی عمومی برای هر کاربر به تدریج جای خود را به چند شبکه اجتماعی تخصصی میدهند.
- ترکیب: طبیعتاً همیشه میتوانید عدهای را پیدا کنید که معتقدند مسیر میانهای هم وجود دارد. این افراد بر این باور هستند که حتی در بلندمدت، هیچیک دو نوع شبکه اجتماعی عمومی و تخصصی به نفع دیگری حذف نخواهند شد. آنها به نیازهای متفاوتی پاسخ میدهند و هر دو نیاز هم قرار نیست از بین برود یا کمرنگ شود.