درحال انتقال

پروتوتایپ | نمونه اولیه | ویژگی ها و مزایای آن

تجسم سه بعدی، مهم ترین فاز عملیاتی در فرایند طراحی و تولید محصول است. در طراحی صنعتی هدف نهایی فرایند طراحی محصول دستیابی به یک شئ سه بعدی 3d dimensional است،که علاوه بر این که تامین کننده ی عملکرد (یا عملکردهای) مورد نظر باشد، از لحاظ فرم ظاهری نیز نیازهای زیبا شناختی ارگونومیکی و… را برآورده سازد. از این رو در فرایند طراحی محصول، تجسم سه بعدی 3d visualization یا تجسم فیزیکی Embodiment
به عنوان مرحله ای که در آن کانسپت های اولیه، ایده ها و تفکرات اولیه و کلی در ابتدا به صورت طرح هایی سه بعدی 3d presentation و سپس در قالب نمونه های سه بعدی مدل ها و پروتوتایپ ها مجسم و ارائه می شوند، مهم ترین و کلیدی ترین فاز عملیاتی فرایند محسوب می شود.

What-is-Prototyping-پروتوتایپ یا نمونه اولیه چیست و چه کاربردی دارد

نمونه اولیــه (به انگلیسی: prototype – Wire Frame) هدف از مرحله پروتوتایپینگ یا نمونه سازی/مدل سازی در طول تولید محصول، ایجاد یک محصول نهایی است که به عنوان نمونه برای تولید انبوه/لانچ از آن استفاده شود، در این مرحله باید ایده/محصول خود رو به دنیا نشون بدید و گوش هاتون رو برای شنیدن نقد ها تیز کنید…

جایگاه مدل و پروتوتایپ در مراحل توسعه ی محصول

 با توجه به تعاریف اصطلاحات مدل و پروتوتایپ واضح است که آنها را باید در مراحلی از توسعه محصول جستجو کرد که فرایند طراحی محصول در آنها به عرصه ی تجسم سه بعدی (تجسم فیزیکی) گام نهاده باشد.حضور مدل ها از مرحله ی طراحی تجسم فیزیکی فرایند طراحی محصول آغاز می شود و در مراحل بعدی طراحی جزئیات و طراحی برای تولید در قالب پروتو تایپ های گوناگون گسترش می یابد. این حضور و نقش پیوسته ی مدل ها و پروتوتایپ ها در مراحل نهایی توسعه ی محصول، خود به تنهایی گویای اهمیت و کاربرد کلیدی آنهادر این فرایند پیچیده و گسترده است.

تفکر طراحی معمولا نسبت به اقدام و عمل تردید دارد! بنابراین اگر نسبت به آنچه برای دستیابی به آن تلاش می‌کنید چندان مطمئن نیستید، بهترین کار این است که به آن عینیت ببخشید،با ساخت پروتوتایپ ایده‌تان را به‌شکلی سخت و مجسم می‌بینید و بهتر می‌توانید نقص‌هایش را برطرف کنید و آن را بهبود ببخشید؛

پروتوتایپ می‌تونیم بگیم مرحله تست محصوله؛به این معنا که صرفاً یک یا چند نمونه رو بسازیم و بررسی کنیم، در حوزه‌ی نرم افزار ممکن است راهکار نرم افزاری ما به شکل نسخه بتا (Beta Version) عرضه شود، گاهی اوقات هم ممکن است به سراغ عرضه محدود (Limited Launch) برویم؛

  • مثلاً یک شامپو را صرفاً در ۱۰۰۰ عدد یا یک تور تفریحی را صرفاً‌ برای ۵۰ نفر برگزار کنیم، سپس بر اساس بازخوردی که به دست می‌آوریم، فرایند توسعه محصول را تکرار و تکمیل کنیم.

پروتوتایپ که عده ای به اون نمونه سازی هم می‌گن،  معمولاً شامل آزمایش چندین نسخه از محصول خود ، حذف گزینه های اضافی و ایجاد اصلاحات می باشد و آن را تا زمانی که از یک نمونه نهایی احساس رضایت کنید باید ادامه دهید،
نمونه سازی نیز بسته به نوع محصولی که تولید می کنید تفاوت قابل توجهی داره، کم هزینه ترین و ساده ترین نوع نمونه سازی این است که شما خودتان مانند دستور العمل های غذایی و برخی از محصولات آرایشی و …  نمونه اولیه محصول را تهیه و تست کنید.

با این حال ، بیشتر اوقات ، کارآفرینان برای تهیه نمونه اولیه از محصول خود با شخص ثالث همکاری می کنند. در صنعت مد و پوشاک ، این کار معمولاً شامل کار با خیاط (برای لباس و لوازم جانبی) و یا سازنده الگو (برای لباس) است؛
در بیشتر مدارس هنری ، طراحی یا مد سرپرستان می توانند به شما اجازه دسترسی به نمونه کار های افراد مختلف را می دهند و در آنجا می توانید درخواست راهنمای نمونه سازی خود را ایجاد کنید.

پروتوتایپ‌های با دقت بالا از نظر ظاهر و عملکرد شباهت بیشتری به محصول نهایی دارند،
به‌طور مثال نمونه‌ی پلاستیکی سه‌بُعدی با اجزای متحرک (که امکان کار با نمونه را به‌شکلی مشابه استفاده از محصول پایانی به کاربر می‌دهند) در مقایسه با یک نمونه‌ی چوبی قابل‌اعتمادتر است. به‌همین شکل، نمونه‌ای از یک سیستم نرم‌ افزاری که با ابزاری مانند Adobe Illustrator ارائه می‌شود، خیلی با دقت‌تر از نمونه‌ای است که روی کاغذ توصیف شده است.

در ساخت نمونه اولیه شما باید چیزهایی که بهش علاقه دارید رو ترکیب کنید و از این موضوع هراسی نداشته باشید، به عنوان مثال استیوجابز دوربین، تلفن یا ایمیل رو اختراع نکرد! اون فقط تمام این فناوری هارو در یک دستگاه کنار هم گذاشت!

  برای ساخت محصولاتی مانند اسباب بازی ، لوازم خانگی ، وسایل الکترونیکی و یا یک بنـای مسکونی به دلیل هزینه های زیاد برای ساخت نمونه اولیه به یک طرح سه بعدی نیاز دارید؛ ابزارهای آنلاین کاربر پسند مانند SketchUp ، Tinkercad و Vectary برای کسانی که می خواهند یاد بگیرند چگونه مدل های سه بعدی را برای خود بسازند نیز وجود دارد، ابزارهای طراحی سه بعدی امروزه به ما در طراحی نمونه های اولیه بسیار کمک می‌کنن که در / این صفحه / بهشون پرداختیم.

برای اینکه یک طرح سه بعدی به یک مدل فیزیکی تبدیل شود، سازندگان باید قالب هایی را برای هر قسمت تهیه کنند. قالب ها معمولاً گران هستند و هزینه های تنظیم آن برای مواردی مانند ابزارها و قالب هایی که برای برش و شکل دادن قطعات پلاستیک و سایر مواد سخت استفاده می شود را شامل می شود.

خوشبختانه با نوآوری در چاپ سه بعدی، می توان با زمان برگشت سریعتر، برای توسعه محصول جدید طرح ها را با هزینه بسیار کمتری به نمونه های فیزیکی تبدیل کرد.

هدف از ساخت مدل و پروتوتایپ

به طور خلاصه می توان گفت هدف از ساخت مدل ها و پروتوتایپ ها، تجسم سه بعدی و فیزیکی هرچه بهتر کانسپت های شکل گرفته در فرایند طراحی محصول است، تا بدین ترتیب بتوان با اطمینان بیشتری به مراحل بعدی و در نهایت تو لید محصول طراحی شده گام نهاد در واقع ساخت مدل و پروتوتایپ روشی است برای کنترل کیفیت (Quality control) فرایند طراحی و کسب اطمینان از موفقیت کانسپت های توسعه یافته که منجر به شناسایی انواع نواقص و اشکالات ساختاری structural و عملکردی functional و در نتیجه تلاش برای رفع آنها می شود.

انواع مدل و پروتوتایپ

شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. بخشی از محتوا مختص اعضاء و مشترکین می‌باشد.

ورود یا عضویت

restricet content notice 3 دیزاین کلاب

خرید یا تمدید اشتراک | ورود یا عضویت

.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.

دلایل استفاده از پروتوتایپ ها

دلیل اصلی استفاده از پروتوتایپ به دست آوردن بازخورد از کاربران در هنگام استفاده از محصول است تا بتوان مطمئن شد پروژه در مسیر درست پیش می رود. با این کار می توان تمام قسمت هایی که بازخورد منفی دارد درست کرد و در مورد قسمت هایی که در تولید نهایی واقعا مورد نیاز است بحث کرد. به طور کلی پروتوتایپ محصول به کاربران اجازه می دهد تا در مراحل اولیه ی کار بفهمند که نتیجه ی نهایی چگونه خواهد بود؛

 دلیل های بسیاری برای این کار وجود دارد از جمله:
 توافق برای باید ها و نباید های طرح وبسایت، تست کردن تئوری ها و ایده های طراحی با توجه به ساختار محصول و مهم تر از همه به دست آوردن بازخورد کاربر در طی تست استفاده از محصول.
 معمولا پروتوتایپ محصول چند مرحله تست را طی می کند تا جایی که کاملا بهینه شود و تیم پروژه به نتیجه ی نهایی برای انجام کار برسند و فرآیند تولید به مرحله ی بعد برود. بسیاری از مردم می پرسند که چرا باید تلاش و وقت خود را برای ساختن پروتوتایپ هدر بدهند وقتی که می توان مستقیما وارد کار تولید انبوه شد؟ جواب این سوال به پروژه بستگی دارد اما به طور کلی هدف از این کار صرفه جویی در وقت و هزینه است. بسیاری از مشتریان بعد از ماه ها به سراغ تولید کننده می روند و اظهار می کنند که محصول آنچه را که انتظارش را داشتند انجام نمی دهد. استفاده از پاک کن روی صفحه ی پیش نویس آسان تر از استفاده از پتک روی ساختمان محصول است!
 با این کار مقدار زیادی پول را در آینده ی پروژه می توان صرفه جویی کرد. به علاوه یک پروتوتایپ می تواند یک داکیومنت با مشخصات کامل برای طراحان و تولید کننگان باشد در حالی که یک داکیومنت طولانی خسته کننده است و کار با آن مشکل است. با پروتوتایپ می توان قسمت های لازم را خیلی سریع و راحت به عینیت در آورد.

پروتوتایپِ خوب، سریع است

 سریع به معنی رساندن سریع محصول به بازار، که به نمونه‌سازی سریع، تکرار فراوان و اصلاحات مبتنی بر بازخورد مشتری واقعی بستگی دارد. در یک فرهنگ طراحی محور، شرکت ها از عرضه محصولی که بی نقص نیست، ترسی ندارند، در زمانی که نیاز بازار برای محصول شما جدیه بهتره که خیلی لفتش ندید و اولین نمونه رو بدید بیرون و سپس با در نظر گرفتن بازخورد مشتری در طراحی مجدد و ساخت و عرضه نسخه بعدی مشکلات رو برطرف کنید؛

اینستاگرام رو در نظر بگیرید که با عرضه یک محصول آغاز به کار کرد و سپس آموخت که کدام ویژگی ها محبوبتر بودند (به اشتراک گذاری عکس، کامنت گذاشتن و لایک کردن) و بعد نسخه جدید ساده شده را عرضه کرد. نتیجه این اقدام دانلود ۱۰۰،۰۰۰ نسخه در کمتر از یک هفته و همچنین هفت میلیون کاربر عضو شده در ۹ ماه اول عرضه نرم افزار بود؛

یا برای یافتن این که داشبوردهای خودروها در آینده چه شکلی ممکن است داشته باشند، کرایسلر (Chrysler) مشتریانش را در کنار طراحان و مهندسین محصول قرار داد تا نمونه ها (پروتوتایپ ها) را توسعه دهند. پروژه با یک داشبورد خالی آغاز شد، تنها یک فرمان و یک کنسول مرکزی خالی. از مشتریان خواسته شد تا داشبورد ایده آل خود را بسازند، با انتخاب اجزا از یک کیت شامل ده ها صفحه دیجیتالی و مکانیکی، دکمه و اهرم. در حالی که نتایج تفاوت های کشور به کشور را نشان می داد، همگی بر روی یک المان توافق داشتند: صفحه فیزیکی بزرگتر بر روی داشبورد برای کنترل حجم صدای ضبط استریو.

خلاصه کلام آن که نمونه‌سازی سریع برای گرفتن بازخورد در لحظه و پرهیز از اشتباهات هزینه ساز در این مسیر بسیار مهم است. در تجربه ما، شرکت های برتر می توانند در مدت کمتر از ۱۶ هفته نمونه‌سازی کنند و یک محصول یا خدمت را عرضه کنند.

مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *