مگامنو

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

خانه هوشمند و متعلقات آن | BMS

تصور کنید همه‌ی دستگاه‌ها در خانه‌ی شما به اینترنت متصل شوند؛ نه فقط کامپیوترها و گوشی‌های هوشمند، بلکه همه‌چیز از ساعت و بلندگو و زنگ در گرفته تا دوربین‌ها، پنجره‌ها، پرده‌ها، لوازم خانگی، وسایل آشپزخانه و غیره. حالا تصور کنید همه‌ی این دستگاه‌ها توانایی برقراری ارتباط داشته باشند، اطلاعات لازم را برای شما ارسال کنند و دستورات شما را نیز دریافت و اجرا کنند. این یک داستان علمی تخیلی نیست، این تکنولوژی اینترنت اشیاء است که جزئی اصلی در اتوماتیک‌سازی خانه و ایجاد خانه هوشمند (Smart Home) محسوب می‌شود. دنیایی که ما در آن زندگی می‌کنیم هر روز شاهد ظهور تکنولوژی‌های جدیدی است که درصدد ساده ساختن زندگی و در خدمت آسایش بشر هستند. اتوماسیون خانگی نیز دقیقا همان چیزی است که به نظر می‌رسد: اتوماتیک کردن قابلیت کنترل وسایل خانه با فشار دادن ساده‌ی یک دکمه (یا یک فرمان صوتی).

برخی فعالیت‌ها مانند راه‌اندازی لامپ‌ها که به میل شما روشن یا خاموش شود، ساده و نسبتا ارزان هستند. برخی دیگر نیز مانند دوربین‌های مداربسته‌ی پیشرفته، ممکن است نیاز به سرمایه‌گذاری‌های بیشتری داشته باشند. 

در دنيای شلوغ و مدرن امروز سيستم هوشمند سازی ساختمان به يک مقوله بسيار حائز اهميت و ضروری در حيطه ساخت و ساز تبديل شده است . هوشمند سازی ساختمان نسل جديدی از ساختمان ها هستند که تعداد آن ها در سراسر دنيا در حال افزايش است.

هوشمند سازی ساختمان BMS یا Building management system  و یا مدیریت هوشمند ساختمان که مجموعه سخت‌افزارها و نرم‌افزارهایی هستش که برای مانیتور کردن و کنترل یکپارچه و مستقیم قسمت‌های مهم در ساختمان ما نصب و راه اندازی می‌شوندِ

برای هوشمند سازی یک خانه محصولات متعدد و متنوعی وجود دارد و شما می‌توانید همه چیز را کنترل کنید؛ از چراغ و دما گرفته تا قفل‌ها و دستگاه‌های امنیتی خانه.

در ادامه‌ی این مطلب به پرسش “خانه هوشمند چیست؟” پاسخ می‌دهیم و ضمن شرح مزایای خانه هوشمند، محصولاتی که برای هوشمند سازی خانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد را معرفی می‌کنیم.

smart-home- خانه هوشمند

خانه هوشمند چیست؟

خانه‌ی هوشمند چیست؟ این سوال به ظاهر ساده پاسخ‌های متفاوت زیادی می‌تواند داشته باشد. به طور خلاصه می‌توان گفت “خانه هوشمند” یک محل اقامت مجهز به مجموعه‌ای از دستگاه‌های مختلفی است که کارهایی که معمولا انسان‌ها انجام می‌دهند را به طور خودکار بر عهده دارند.  برخی از این دستگاه‌ها به این هدف ساخته شده‌اند و برخی دیگر نیز این قابلیت بعدا به آنها اضافه شده است و صاحبان خانه با استفاده از برنامه‌ها، دستورات صوتی یا با استفاده از هوش مصنوعی آنها را اداره می‌کنند. برای برخی از صاحب خانه‌ها، تبدیل یک خانه‌ی معمولی به خانه هوشمند می‌تواند به سادگی خرید یک اسپیکر باشد. برای برخی دیگر نیز خانه هوشمند شامل اتصال چندین محصول متفاوت از جمله اسپیکرها، دوربین‌ها، کامپیوتر، تلفن‌های هوشمند، تبلت، تلویزیون، سیستم امنیتی، لوازم خانگی و غیره است.

تکنولوژی خانه هوشمند که اغلب به آن اتوماسیون خانگی نیز گفته می‌شود، با امکان کنترل دستگاه‌های هوشمند و اغلب از طریق یک برنامه در گوشی تلفن یا سایر دستگاه‌های متصل به اینترنت، امنیت، آسایش، راحتی و بهره‌وری انرژی را برای صاحب خانه فراهم می‌کند. بعلاوه بخشی از اینترنت اشیاء و دستگاه‌ها، سیستم‌های خانگی هوشمند اغلب با یکدیگر کار می‌کنند و مصرف داده‌ها را بین خود تقسیم می‌کنند و عملکرد این دستگاه‌ها کاملا بر اساس تنظیمات صاحبان خانه خواهد بود.

تفاوت خانه هوشمند و هوشمند سازی ساختمان چیست؟

هوشمند سازی ساختمان به انگلیسی BMS به یک سیستم یکپارچه در ساختمان گفته می شود که کنترل و مانیتورینگ تمام تجهیزات را بر عهده دارد. اما خانه هوشمند بخش کوچکی از یک سیستم هوشمند سازی ساختمان است.

برای مثال:
ممکن است شما فقط سیستم سرمایش و گرمایش مرکزی را کنترل و مانیتور کنید و بقیه سیستم ها به صورت سنتی و دستی تنظیم شوند. در این حالت خانه شما هوشمند شده ولی نمی توان گفت که هوشمند سازی ساختمان به طور کامل در آن اجرا شده است.

تفاوت دیگر خانه هوشمند و هوشمند سازی ساختمان هزینه اجرایی آن است که هوشمند سازی به مراتب هزینه بالاتری خواهد داشت.

و تفاوت آخر در خانه هوشمند کنترل تجهیزات در اختیار مصرف کننده است در حالی که در هوشمند سازی ساختمان کنترل تجهیزات در اتاق کنترل و در اختیار اپراتور است.

اهداف هوشمند سازی ساختمان

  • رفاه و آسایش
  • کاربری آسان
  • افزایش طول عمر تجهیزات
  • ایمنی و امنیت بالا
  • زیبایی منزل شما
  • بهینه سازی مصرف انرژی ساختمان
  • مدیریت و کنترل ساختمان
  • کاهش هزینه های نگهداری و تعمیرات
  • افزایش ارزش ملک و ساختمان

سیستم خانه هوشمند از چه اجزایی تشکیل می‌شود؟

این محتوا فقط برای کاربران وارد شده است.لطفا برای مشاهده این مطلب وارد شوید.

بهترین برندهای هوشمند سازی ساختمان

تجهیزات هوشمند سازی ساختمان تحت پروتکل‌های مختلفی توسط شرکت‌های مختلفی تولید می‌شوند. برندهای HDL ، DEOS ، JAEGER ، BUSCH ، JUNG ، ABB ، Tis ، Ibit ، Gfr ، BUSCH ، JAEGER ، AIRTEK ، Fibaro ، Zipato ، Zoblin ، Berker ، Philio و … از بهترین برندها در زمینه هوشمند سازی ساختمان هستند.

سن سازه در هوشمند سازی ساختمان

هزینه هوشمند کردن ساختمان های تازه ساخت ، نسبت به ساختمان های قدیمی ، کمتر است.  علت آن ، نو بودن وسایل پایه برای هوشمند کردن است که ، نیازی به تعویض کردن ندارند.

اگر ساختمان نوساز دارید و الان که ساخت ساختمان تمام شده به فکر هوشمند سازی ساختمان افتاده اید، کار کمی سخت تر و پر هزینه تر خواهد بود. چون هزینه هوشمند سازی ساختمان بستگی به نوع سیم کشی ساختمان دارد. اگر سیم کشی بصورت سنتی انجام نشده باشد و طبق استاندارد های جدید سیم کشی شده باشد می توان تمام نیازهای مشتری را با محصولات بی سیم و تخریب کمتر برآورده کرد.

اسکیمر هوشمند استخر

جمع‌بندی

در خانه هوشمند برخی از فعالیت های مورد نیاز زندگی روزمره را می توان به کمک تلفن همراه هوشمند انجام داد. این کنترل و دسترسی می تواند از هر کجای دنیا صورت بگیرد. کافی است سیستم هوشمند را در خانه خود نصب کنید و اپلیکیشن موبایل را با آن هماهنگ کنید.

استاندارد بودن تجهیزات هوشمندسازی ساختمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اغلب تجهیزات هوشمندسازی ساختمان جهت برقراری ارتباط با کنترل کننده مرکزی و سایر نودها از تکنولوژی ارتباط بی سیم استفاده می کنند.

ارتباط بی سیم انواع مختلفی دارد که بلوتوث و ارتباط رادیویی (RF) از انواع مختلف آن هستند. تمام تکنولوژی های ارتباط بی سیم، اطلاعات را از طریق امواج الکترومغناطیسی تبادل می کنند. چنانچه توان تولید موج نودهای ساختمان هوشمند زیاد (بیش از حد استاندارد) باشد، در دراز مدت آسیب های جبران ناپذیری به سلامتی افراد وارد می کند.

با توجه به اهمیت این موضوع، استاندارد بودن تجهیزات هوشمندسازی ساختمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در حال حاضر استاندارد داخلی در این زمینه تدوین نشده است. استانداردهای بین المللی IEC و CE از جمله مهمترین استانداردهای موجود در این زمینه است.

خانه هوشمند در کنار امکانات و مزایایی که برای کاربران دارد، می تواند چالش هایی برا نیز برای آن ها به وجود بیاورد. بزرگترین چالش ها زمانی به وجود می آیند که هنگام خرید دقت کافی را اعمال نکنید. علاوه بر نکات بیان شده در این مقاله، شناخت دقیق نیازهای پروژه و توانمندی محصولات از اهمیت بالایی برخوردار است.

دوستش داشتید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *