درحال انتقال

خودکارسازی چیست و چه مزایایی دارد؟| Atumation

اتوماسیون یا خودکارسازی (به فرانسوی: Automation) معمولاً به فرایند قادر ساختن ماشین‌ها به انجام عملیات‌های ترتیبی از پیش تعیین شده بدون دخالت انسان یا دخالت کم و هم چنین استفاده از تجهیزات خاص که عملیات‌های صنعتی را اجرا و کنترل می‌کنند، گفته می‌شود.

اتوماسیون را می‌توان در ساخت انواع کالاها، از مواد اولیه گرفته تا محصولات نهایی و در انواع تولیدی‌ها، از کارگاه‌های کوچک گرفته تا تأسیسات تولید بزرگ اجرا کرد. از آنجا که به‌طور کلی هزینه اولیه تجهیزات اتوماسیون بالا است و نیاز به دانش اصول بهره‌برداری و نگهداری دارد، تصمیم‌گیری در مورد اجرای حتی سطح پایین اتوماسیون باید شامل بررسی دقیق نیازهای واقعی سازمان باشد. در برخی شرایط، اتوماسیون انتخابی به جای اتوماسیون کامل، یک انتخاب بهتر است.

اتوماتیک سازی کسب و کار به توجه زیادی نیاز دارد اما در حقیقت موضوع جدیدی نیست. از زمانی که مشاغل به وجود آمدند، ما همیشه به دنبال راه هایی بودیم تا کارایی و پایداری سیستم‌ها را افزایش دهیم. هدف ما این است که مدلی از کسب و کار ایجاد کنیم که بتواند کارها را بدون نیاز به اپراتور انجام دهد. این یعنی سیستم هایی را ایجاد کنیم و آنها را تا حد ممکن اتوماتیک سازی کنیم، به گونه ای که بازده ان ها افزایش و زمانی که برای انجام امور صرف می‌کنند کاهش، پیدا کند.یکی از بهترین و قابل اعتماد ترین روش ها برای رسیدن به این وضعیت استفاده از ابزار های بهتر است.

 

سازی دیزاین کلاب

اتوماتیک سازی کسب و کار یعنی شما در کار خود از سیستم هایی استفاده کنید تا هم عملکرد کارها را بهتر کنید و هم کارهای شما بتوانند بطور مستقل انجام شوند. این یعنی شما به عنوان مدیر یا صاحب آن کار زمان کمتری مشغول کار خواهید بود و یا زمان بیشتری پیدا می‌کنید تا کسب و کارتان را ارتقاء، و بازاریابی و جذب مشتریان را افزایش بدهید.
در بعضی موارد، کارها می‌توانند 100% اتوماتیک شوند تا بطور مستقل انجام شوند. در نتیجه شما هم می‌توانید فقط بنشینید و به سود حاصل از این اتوماسیون نگاه کنید. این به معنی درآمد مجهول است و هدف نهایی بسیاری از مردم از کسب و کارشان رسیدن به این مرحله است.

اتوماتیک سازی سیستم ها 

اتوماتیک سازی یعنی اینکه شما به سیستم ها یا دستگاههای موجود برنامه ای بدهید تا آنها بدون نیاز به اپراتور بتوانند کارها را انجام دهند. برنامه هایی که برای این سیستم ها تعریف می‌کنید باید بسیار دقیق باشند تا سبب افزایش بازده این سیستم ها شوند.
خط تولید دیجیتال یا خط مونتاژ مثال بسیار خوبی از سیستمی کردن کسب و کار است که بدون دخالت انسان هزاران کالای مشابه را تولید می کند.

خودکارسازی یا اتوماسیون به بهره‌گیری از سامانه‌های کنترل (مثل کنترل عددی، کنترل منطقی قابل برنامه ریزی، و دیگر سیستم‌های کنترل صنعتی)، مکانیکی، الکترونیکی به کمک رایانه‌ها [CAM، CAD، CAX]برای پایش (کنترل) خط تولید گفته می‌شود، که در آن هدف، کاهش نیاز به دخالت انسان است.

خودکارسازی یک گام فراتر از مکانیزه کردن است. مکانیزه کردن به معنی فراهم کردن متصدیان انسانی با ابزار و دستگاه‌هایی است که ایشان را برای انجام بهتر کارشان یاری می‎رساند. نمایان‌ترین و شناخته‌شده‌ترین بخش خودکارسازی ربات‌های صنعتی هستند.

درآمد مجهول 

درآمد مجهول زمانی به دست می آید که شما در حال خواب و یا در سفر هستید، این به این معنی نیست که شما برای بدست آوردن آن پول زحمت نکشیده اید، بلکه یعنی شما در کار خود به طور مستقیم دخالت نداشته اید.
مثلا فروش لوازم دیجیتالی بصورت آنلاین مثالی از این نوع کسب و کار است. فروش این محصولات مانند استفاده از یک کتاب الکترونیکی یا برنامه ی کاملا دیجیتال است که به حضور فیزیکی شما نیازی ندارد. فروش این محصولات زمانی که شما سایتی طراحی کرده باشید که مشتریان بتوانند این محصولات را بصورت آنلاین خریداری کنند، برای شما زحمتی ندارد، درنتیجه نیازی نیست تا شما برای درآمدزایی فعالیت های فیزیکی انجام دهید، اما این در صورتی اتفاق می افتد که شما دائما سایت خود را آپدیت کنید و بازاریابی های بسیاری برای جذب مشتری انجام دهید.
برای اینکار شما می‌توانید برنامه جدیدی با نام مورد پسند مردم در فروشگاه های الکترونیکی قرار دهید، در آن صورت خواهید دید که چگونه پس از آپلود این برنامه، دانلود آن به طور چشم‌گیری افزایش پیدا می کند. اگرچه بازاریابی و ارتقاء برنامه ها ضرورتی ندارد، اما مسلما سودآوری شما را بیشتر می‌کند.
این کار ایجاد نوعی سیستم است که علیرغم درآمدزایی برای شما به حضورتان نیازی ندارد. بهترین مزایای این سیستم ها این است که شما وقت بیشتری پیدا می‌کنید تا همانطور که مطابق میل شماست آن را سپری کنید. بعلاوه ایجاد چنین سیستم هایی محدودیت ندارد و شما می‌توانید به تعداد دلخواه این سیستم ها را بوجود بیاورید.

تا اوایل دهه ۱۹۵۰، بیشتر عملیات‌های انجام شده در کارخانه‌های تولیدی معمولی، بر روی ماشین آلات سنتی مانند ماشین تراش، دستگاه فرز، دستگاه مته و تجهیزات مختلف برای شکل دهی، و اتصال مواد انجام می‌شد. چنین تجهیزاتی عموماً فاقد انعطاف‌پذیری بوده و برای تولید قطعات با ابعاد و ویژگی‌های قابل قبول به نیروی ماهر قابل توجهی نیاز داشت. علاوه بر این، هر بار که کالای متفاوتی باید تولید می‌شد، قالب‌ها یا ابزارها باید تعویض می‌شدند، فیکسچرها باید آماده یا تنظیم می‌شدند و حرکت مواد در میان ماشین‌های مختلف باید دوباره چیده می‌شد. توسعه محصولات جدید و قطعات با اشکال پیچیده نیاز به تلاش‌های متعدد و آزمون و خطا توسط اپراتور برای تنظیم پارامترهای پردازش مناسب بر روی دستگاه‌ها داشت. بعلاوه، به دلیل استفاده از انسان، ساخت قطعات کاملاً مشابه اغلب دشوار، وقت گیر و پرهزینه بود.

این شرایط به این معنی بود که روش‌های پردازش به‌طور کلی ناکارآمد بوده و هزینه کارگر قسمت قابل توجهی از کل هزینه تولید بود. ضرورت کاهش سهم نیروی کار از هزینه محصول، و همچنین نیاز به بهبود کارایی و انعطاف‌پذیری عملیات تولید، کاملاً آشکار شده بود.

بهره‌وری نیز به یک موضوع اساسی تبدیل شد. بهره‌وری معمولاً به صورت خروجی هر کارمند در هر ساعت تعریف می‌شود. به زبان ساده بهره‌وری راندمان عملیات را اندازه‌گیری می‌کند. یک عملیات کارآمد از همه منابع مانند مواد، انرژی، سرمایه، نیروی کار، ماشین آلات و فناوری موجود به صورت بهینه استفاده می‌کند. با پیشرفت سریع در علم و فن آوری تولید، راندمان عملیات‌های تولید شروع به بهبود کرده و درصد هزینه کل مربوط به کارگر، کاهش پیدا کرد.

در افزایش بهره‌وری مهم‌ترین عوامل مکانیزه سازی، اتوماسیون، و کنترل تجهیزات و ماشین آلات تولید می‌باشد.

مکانیزه سازی یک ماشین یا فرایند را با استفاده از تجهیزات مکانیکی، هیدرولیکی، نیوماتیکی، یا الکتریکی کنترل می‌کند. مکانیزاسیون در دهه ۱۹۴۰ به اوج خود رسید. علی‌رغم مزایای بارز عملیات مکانیزه سازی، کارگر هنوز مستقیماً در یک عملیات خاص نقش داشت و عملکرد کلی دستگاه را به‌طور مداوم بررسی می‌کرد. اتوماسیون گام بعدی در بهبود بهره‌وری فرایندهای تولید بود. این عبارت در اواسط دهه ۱۹۴۰ توسط صنعت اتومبیل ایالات متحده ابداع شد و به معنای کارکرد و پردازش خودکار قطعات در داخل و در بین ماشین‌های تولید بود. با کمک رایانه‌ها و نرم‌افزارهای قدرتمند و پیشرفته، سیستم‌های کنترل توسعه یافته و اتوماسیون پیشرفت چشمگیری را تجربه کرد.

تاریخچه اتوماسیون فرایندهای تولید

تاریخ توسعه
۱۵۰۰–۱۶۰۰ استفاده از قدرت آب برای فلزکاری؛ غلتک نورد تسمه‌های ضرب سکه
۱۶۰۰–۱۷۰۰ دستگاه تراش چوب؛ ماشین حساب مکانیکی
۱۷۰۰–۱۸۰۰ دستگاه تراش، بورینگ، و پیچ تراشی؛ دریل ستونی
۱۸۰۰–۱۹۰۰ دستگاه تراش کپی کننده، دستگاه سری تراش، دستگاه فرز یونیورسال، ماشین حساب‌های مکانیکی پیشرفته
۱۸۰۸ کارت‌های فلزی سوراخ دار برای کنترل خودکار الگوهای بافت در دستگاه‌های بافندگی
۱۸۶۳ نوازنده پیانو اتوماتیک (پیانولا)
۱۹۰۰–۱۹۲۰ دستگاه تراش گیربکس دار؛ دستگاه پیچ زنی خودکار؛ دستگاه بطری ساز اتوماتیک
۱۹۲۰ اولین استفاده از واژه “ربات”
۱۹۲۰–۱۹۴۰ ماشین آلات انتقال؛ تولید انبوه
۱۹۴۰ اولین ماشین حساب الکترونیکی
۱۹۴۳ اولین رایانه الکترونیکی دیجیتال
۱۹۴۵ اولین استفاده از واژه “اتوماسیون”
۱۹۴۷ اختراع ترانزیستور
۱۹۵۲ اولین نمونه اولیه ماشین ابزار کنترل عددی
۱۹۵۴ توسعه زبان برنامه‌نویسیAPT (یک زبان برنامه‌نویسی سطح-بالا برای کنترل عددی ماشین‌های ابزار) ؛ کنترل تطبیقی
۱۹۵۷ ماشین‌های ابزار NC موجود در بازار
۱۹۵۹ مدارهای مجتمع؛ اولین استفاده از اصطلاح “فناوری گروهی”
دهه ۱۹۶۰ ربات‌های صنعتی
۱۹۶۵ مدارهای مجتمع مقیاس بزرگ
۱۹۶۸ کنترل‌کننده‌های منطقی قابل برنامه‌ریزی (PLC)
۱۹۷۰ اولین سیستم تولید یکپارچه؛ جوشکاری نقطه ای بدنه اتومبیل با ربات‌ها
دهه ۱۹۷۰ ریز پردازنده ها؛ ربات کنترل شده با مینی-کامپیوتر؛ سیستم‌های تولید انعطاف‌پذیر؛ فناوری گروهی
دهه ۱۹۸۰ هوش مصنوعی؛ ربات‌های هوشمند؛ حسگرهای هوشمند؛ اتاقک‌های تولید بدون ناظر
دهه‌های ۱۹۹۰ و ۲۰۰۰

سیستم‌های تولید یکپارچه؛ ماشین‌های هوشمند و مبتنی بر حسگر؛ مخابرات و شبکه‌های جهانی تولید؛

دستگاه‌های منطق-درهم؛ شبکه‌های عصب مصنوعی ؛ابزارهای اینترنتی؛ محیط‌های مجازی؛ سیستم‌های اطلاعاتی پرسرعت

ابزارهای دیزاین
استفاده از ربات‌ها برای جوشکاری نقطه ای بدنه خودرو

هدف از اتوماسیون

[um_loggedin]

هدف از اتوماسیون معمولاً موارد زیر می‌باشد:

  • یکپارچه سازی جنبه‌های مختلف فرایند تولید در جهت افزایش کیفیت و تولید با کیفیت یکسان، کاهش زمان چرخه‌ها و کار مورد نیاز، و کاهش هزینه کارگر.
  • افزایش بهره‌وری با کاهش هزینه‌های تولید از طریق کنترل بهتر فرایندها. قطعات با کارایی بیشتری در ماشین‌ها تغذیه، بارگیری، و تخلیه می‌شوند، ماشین آلات به‌طور موثرتری استفاده می‌شوند و تولید با کارایی بیشتری انجام می‌شود.
  • افزایش کیفیت از طریق اجرای فرایندهای تکرارپذیر
  • کاهش درگیری انسان در فرایندها، کسالت او و در نتیجه کاهش احتمال خطای انسانی.
  • کاهش آسیب به قطعات که در هندلینگ دستی ایجاد می‌شود
  • افزایش سطح ایمنی پرسنل، مخصوصاً در محیط‌های خطرناک
  • صرفه جویی در فضای کارخانه از طریق چینش ماشین آلات و جابجایی بهینه مواد.

انواع اتوماسیون

شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. بخشی از محتوا مختص اعضاء و مشترکین می‌باشد.

ورود یا عضویت

restricet content notice 3 دیزاین کلاب

خرید یا تمدید اشتراک | ورود یا عضویت

.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.

[/um_loggedin]

اتوماسیون تا به حال تاثیر قابل توجهی فراتر از تصور انسان، در طیف وسیعی از صنایع داشته‌است. اپراتورهای تلفن موجود، تا حد زیادی توسط برد انتخاب خودکار تلفن و دستگاه‌های پاسخ خودکار جایگزین شده‌است. فرآیندهای پزشکی مانند غربالگری اولیه در الکتروکاردیوگرافی و رادیوگرافی و تجزیه و تحلیل آزمایشگاهی از ژن‌های انسانی، سرم، سلول و بافت، با سرعت و دقت بسیار بیشتری توسط سیستم خودکار به اجرا درمی‎آید.

دستگاههای خودپرداز، نیاز به مراجعه به بانک برای به دست آوردن پول و انجام معاملات را کاهش می‌دهد. به طور کلی، اتوماسیون عامل اصلی انتقال در اقتصاد جهانی از کشاورزی به صنعتی در قرن نوزدهم و از صنعتی به خدماتی در قرن بیستم بود.

cartoon-vending-machines- دستگاه فروش خودکار2
دستگاه های فروش خودکار یا وندینگ ماشین

جمع‌بندی

اتوماسیون بطور فزاینده، نقش مهمی را در اقتصاد جهانی و در آزمایش و تجربه روزانه ایفا می‌کند. مهندسان تلاش می‌کنند دستگاه‌های خودکار را با ابزار ریاضی و سازمانی ترکیب کنند، تا بوسیله ایجاد سیستم‌های پیچیده، پاسخ گوی نیازهای به سرعت در حال گسترشی از برنامه‌ها و فعالیت‌های انسانی باشند.

مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *