هویت بصری محصول/برند

هویت بصری(به انگلیسی: Visual identity)هویت بصری شامل تمام مواردی میشود که مخاطب با حس بینایی آن را شناسایی میکند ،شما در شلوغی کسب و کارها میتوانید با استفاده از هویت بصری متمایز دیده شوید!
تعریف هویت بصری بسیار شبیه هویت شخصیتی ما است. زمانی که در مورد هویت شخصیتی خود صحبت می کنیم، هر یک از ما ویژگی هایی داریم که ما را از دیگران متمایز می کنند. در واقع آن هویت و شخصیت ما است که فردیت خود را از طریق نحوه رفتار، صحبت کردن و حتی ظاهرمان بیان و حفظ میکند.
به طور مشابه، هر کسب و کاری و هر محصولی نیازمند شخصیتی خاص و متمایزکننده است تا بتواند در ذهن مخاطبان ماندگار شود. اما در دنیایی که کسب و کارهای زیادی وجود دارند که خدمات مشابهی ارائه می دهند، چگونه تصویری منحصر به فرد در ذهن کاربران خود حک کنند؟ پاسخ این سوال استفاده از هویت بصری و سازمانی می باشد.
کسب و کارهای مختلف از طریق طراحی اوراق اداری مانند کارت های تجاری، سربرگ ها، بروشورها و … شخصیت برند خود را به دنیا معرفی میکنند. پس میتوان اینگونه نتیجه گرفت که هویت سازمانی ابزاری است که یک برند را در ذهن کاربران جاودانه می کند.
این ابزار کاربردی در دنیای کسب و کار باعث تداعی تصویری خاص در ذهن کاربران می شود. در دنیای پرسرعت و رقابتی که مصرفکنندگان گزینههای بیشماری برای استفاده از خدمات و محصولات کسب و کارهای مختلف دارند، باید هوشمندانه عمل کنید و قدم هایتان را بر اساس یک استراتژی مشخص برای حضور دائمی در بازار به پیش بگیرید.
بنابراین میتوان طراحی هویت بصری برند را یک راه حل کامل، همه جانبه و یکی از پیش نیازهای اصلی ساخت برند برای هر نوع کسب و کاری معرفی کرد. طراحی هویت بصری از دیدگاه حرفهای فقط محدود به داشتن مهارت در زمینه گرافیک نمی شود و از جایگاه ویژهای برخوردار است.
به همین دلیل است که یک طراح هویت بصری باید علاوه بر خلاقیت و مهارتهایی که در زمینه طراحی عناصر هویت بصری دارد، متناسب با هر پروژه به تحقیق و بررسی فراوان بپردازد. زیرا زمانی که از انتقال مفاهیم، پیام و ماندگاری در ذهن مخاطبان در کسب و کار صحبت می کنیم، منظورمان بسیار فراتر از صرفا طراحی چند عنصر گرافیکی است.
اجزاء هویت بصری
[um_loggedin]
- لوگو (نمادی از کل هویت و برند)
- لوازم التحریر (سربرگ + کارت ویزیت + پاکت و غیره)
- ابزارهای بازاریابی (بروشور، کتاب، وبسایت و غیره)
- محصولات و بسته بندی (محصولات فروخته شده و بسته بندی که به دست مشتری میرسد)
- طراحی لباس (لباسهایی که توسط کارمندان پوشیده میشود)
- طراحی داخلی و خارجی محیط کار
- و هر چیزی که تصویری از یک کسب و کار در ذهن مخاطب ایجاد کند.
تمام اینها همه جزئی از هویت بصری هستن اما لازمه اشاره بشه که هویت بصری ، لوگو و برند کاملا با یکدیگر متفاوت اند اما هریک در تکامل دیگری موثر است…
- به عنوان مثال ، رنگی (رنگ سازمانی) که برای لوگو استفاده میکنیم ، تکمیل کننده ی بخشی از ماموریتی ست که “لوگو” در نمایش هویت بصری به عهده دارد؛
میتوان گفت که تمام این عناصر ، تکه های یک پازل هستند و باید در جای درست قرار بگیرند. البته این پازل یک پازل با تکه های تعریف شده و منظم نیست که فقط نیازمند چیدمان درست باشد . در طراحی عناصر هویت بصری که شامل ( لوگو ، ست اداری ، رنگ سازمانی و…) میشود گاهی باید از بین المان های نامرتبط و قطعات نامنظم به بهترین ساختار ممکن رسید….
همانند هویت شخصیتی، که شما را منحصر به فرد میکند، هویت بصری برند هم چاشنیای از کسب و کارتان است و شما را از هر شخص و یا شرکت دیگری که در تجارت همنام شماست، جدا خواهد کرد. طراحی هویت بصری نیز چیزی است که به شرکت شما شکل میدهد.
اما دقیقا هویت بصری چیست؟
و چگونه میتوان یک هویت بصری بینقص ساخت؟
چه چیزهایی باید برای آن طراحی کرد؟
چگونه باید یک هویت بصری قوی ساخت که کسب و کار شما را به یک سطح بالاتر ببرد؟
قبل از شروع باید ابتدا به این سوال پاسخ داد که هویت بصری چیست؟ در اکثر مواقع برند، برندینگ و برند آیدنتیتی (هویت بصری) را یکی تلقی میکنند اما در واقع این تعاریف تفاوت زیادی با هم دارند:
“برند شما درک دنیا از شرکت شماست”
“برندینگ فعالیت تجاری شماست برای شکلدهی به برندتان”
و هویت بصری مجموعهای از تمام عناصر برند است که شرکت شما ایجاد میکند تا تصویر مناسب خود را به مخاطب نشان دهد…
اما بیاید کمی عمیقتر شویم،
مختص مشترکین دیزاین کلاب. شما به این سطح محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدهاید.
ورود🔗 | نامنویسی🔗 | خرید یا تمدید اشتراک🔗
جمع بندی
هویت بصری یک برند ابزاریاست برای انتقال درونمایهی برند به مخاطبینه؛طراحان هویت بصری باید با درک درست از بریف و شرایط پروژه، مخاطبهدف و مارکتینگ محصول، هویتی متناسب با اون طراحی کنن، این هویت بصری باید انعطافپذیر باشه و قابلیت انطباق با همهی پلتفرمها و بیان انواع موضوعات رو داشته باشه.