مگامنو

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

رشته طراحی و مهندسی خودرو +نقشه راه یادگیری

نقش طراحی صنعتی به عنوان یک هنر خط دهنده به صنعت، و پل ارتباط دهنده میان صنعت و هنر، از ابتدای انقلاب صنعتی تا به امروز، به صورت واضح و اثر گذاری در زندگی مدرن امروز نمایان است. در این میان خودرو سازی، به عنوان یک صنعت مهم مادر و استراتژیک، در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه، روز به روز در حال ارتقاء است و طراحان زیادی از سراسر دنیا، دیدگاه ها و نقطه نظرهای خاص خود را در فرم و زیبایی این محصول ارائه می کنند؛تا جایی که شرکت های بزرگ خودرو ساز، برای نزدیک تر شدن به دیدگاه های افراد یک کشور و به دست آوردن بازارهای بالقوه و بالفعل جهان، اقدام به تأسیس دفاتر طراحی در جای جای جهان می کنند…

امروزه بشر، به نقش پر اهمیت صنعت ساخت خودرو، در تمامی مراحل زندگی واقف شده و این صنعت تا جایی پیشرفت کرده است که دیگر به وسیله نقلیه نه تنها به عنوان ابزاری برای جابه جایی، بلکه فراخور سطح اجتماعی، به آن به عنوان یک عامل سازنده پرستیژ و یک اثر هنری نگاه می کنند.

امروزه در اکثر جوامع پیشرفته و توسعه یافته نمیتوان نیاز به خودرو به معنی عام آن را در زندگی شخصی و اجتماعی انسان ها نادیده گرفت.

رشته طراحی خودرو از گرایش های رشته طراحی صنعتی محسوب می‌شه و در این مقاله بیشتر باهاش آشنا می‌شیم.

معرفی رشته طراحی خودرو

رشته مهندسی خودرو به همراه رشته‌های مهندسی هوا فضا (Aerospace Engineering) و معماری دریایی (Naval Architecture) شاخه‌ای از حوزه مهندسی وسیله نقلیه (Vehicle Engineering) به حساب می‌آید. در رشته مهندسی خودرو، عناصر مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی نرم افزار و مهندسی ایمنی به طراحی، تولید و عملیات وسایل نقلیه‌ای شامل موتورسیکلت‌ها، اتومبیل‌ها، کامیون‌ها و زیر سیستم‌های مربوط به آن‌ها اعمال می‌شوند.

علاوه بر این، رشته مهندسی خودرو شامل ایجاد تغییرات و اصلاح وسایل نقلیه نیز می‌شود. دامنه تولید با ایجاد و سر هم کردن تمام بخش‌های اتومبیل‌ها نیز بخشی از رشته مهندسی خودرو به حساب می‌آید.

تعبیری که من از یک اتومبیل خوب می توانم داشته باشم به این صورت است که مجموعه است از کاربرد جدیدترین فنون و تکنولوژی های حال حاضر در تمام عرصه ها، در قالب تعادل و تناسبات انسانی و فیزیکی در کاربرد آن، به علاوه زیباترین تناسبات بصری و هنری در جای جای آن از کل تا جزء، تا حدی که خودرو را مجسمه ای کاربردی و زیبا می دانم که در بین محصولات دیگر، بهترین و بالاترین فناوری ها را در خود جای داده است.

انواع خودروها

 انواع خودروی سواری، موتور سیکلت‌ها، اتوبوسها و مینی‌بوس‌ها در شهرها و اتوبوسها، کامیونها و تانکرها در بین شهرها، تراکتورها، انواع ادوات کشاورزی در روستاها، و کامیونها، لودرها و انواع تجهیزات راهسازی متحرک، از جمله کاربردهای اولیه و بدیهی خودروها محسوب می‌شوند.

البته کلمه خودرو معادل فارسی کلمه Vehicle است که قطارها، کشتی‌ها، هواپیماها و حتی فضاپیماها را نیز شامل می‌شود. اما مهندسی خودرو، به‌طور خاص با مواردی سروکار دارد که بر روی زمین حرکت می‌کنند. البته با پیشرفت فناوری‌های جدید و کاهش ذخایر سوختهای فسیلی و همچنین افزایش مسئله آلودگی در دنیا فناوری‌های نوینی در این زمینه از قبیل خودروهای خودران و انواع خودروهای برقی (خودروهای تمام الکتریکی، هیبرید الکتریکی، پیل سوختی و خورشیدی)به شدت در حال توسعه می­باشند.

فرآیند طراحی خودرو

فرآیند طراحی و ساخت خودرویی آماده برای تولید که با یک طرح مدادی ساده روی کاغذ آغاز می‌شود، به‌صورت معمول نزدیک به ۳ سال زمان می‌برد‌ و طی این فرآیند، در هر آن ممکن است طرح به‌طور بنیادی تغییر یابد یا حتی به‌کل کنار گذاشته شود.

طراحان خیلی زود یاد می‌گیرند که طرح‌هایشان، اکثر اوقات، لزوما قرار نیست به واقعیت تبدیل شود. البته 3 ساله بودن این فرآیند هم یک اصل نیست؛ به انجام رساندن بعضی پروژه‌ها ممکن است بیشتر هم زمان ببرد، بعضی هم در زمان کمتری به انجام می‌رسند. در مجموع اما مراحل متعددی برای تبدیل یک طراح به واقعیت طی می‌شود که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

طراحی خودرو

این محتوا فقط برای کاربران وارد شده است.لطفا برای مشاهده این مطلب وارد شوید.

آیکون طراحی خودرو

گرایش های دانشگاهی طراحی خودرو

 رشته طراحی و مهندسی خودرو (در ایران) دارای چهار گرایش مختلف می‌باشد:

  • – قوای محرکه خودرو (یا سیستم محرکه خودرو)،
  • -سیستم تعلیق (یا طراحی سیستم های دینامیکی خودرو)،
  • – سازه و بدنه خودرو 
  • – الکترونیک و برق خودرو

  شایان ذکر است که سه گرایش اول برای جذب دانش آموختگان مقطع کارشناسی رشته مهندسی مکانیک و گرایش چهارم (که امسال برای اولین بار اقدام به جذب دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد می نماید)، برای جذب دانش آموختگان مقطع کارشناسی رشته مهندسی برق طراحی و مهیا گردیده است. 

نقشه راه مجموعه مطالب رشته طراحی خودرو

آشنایی با برندها، طراحان و محصولات دنیای طراحی خودرو؛ همچنین توصیه هایی برای طراحی بهتر، در این مجموعه.

مختص مشترکین سایت✔

اطلاعات جامع صنعت خودروی کشور ایران

1- تاریخچه:

این محتوا فقط برای کاربران وارد شده است.لطفا برای مشاهده این مطلب وارد شوید.
 

معرفی چند شرکت طراحی خودرو

رضوانی موتورز Rezvani Motors
یک برند و تولیدکننده خودروی سوپر اسپورت با عملکرد بالا در ارواین، کالیفرنیاست. رضوانی موتورز توسط فردیس رضوانی، یکی از طراحان خودروی سوپر اسپورت سارت ونسر (Vencer’s Sarthe supercar) تأسیس شد که قبلاً با استون مارتین، فراری و DBC کار می‌کرد.محصول اصلی این شرکت، رضوانی بیست (Rezvani Beast) است، پروژه‌ای که توسط خود رضوانی تأمین مالی شده‌است.
 پدر رضوانی به عنوان خلبان هواپیمای جنگنده F4 فانتوم خدمت می‌کرد، او در سال 2014 شرکت خودروسازی رضوانی را در سانتا آنا واقع در کالیفرنیا تاسیس کرد و نخستین محصول این شرکت نیز، بر اساس خودروی آریل اتم شکل گرفت. کریس براون، خواننده مشهور آمریکایی، نخستین مشتری رضوانی موتورز بود که نخستین محصول این شرکت یعنی هیولای رضوانی (Rezvani Beast) را خریداری کرد.  

ایران روور Iran Rover
یک برند ایرانیِ که خودرو های لوکس و مسافرتی ,و خودرو هایی مناسب کمپ و آفرود رو طراحی و شخصی سازی میکنن و به تازگی کار خودشون رو در تهران آغاز کردن، بهره مندی از تکنولوژی بالا و نوآوری بدون وابستگی به کمپانی های غیر ایرانی و اتکا به توانمندی متخصصان داخلی در طراحی، ساخت و تدوین دانش فنی مطابق با استاندارهای  بین المللی از افتخارات بی نظیر و منحصر به فرد ایران روور در بحث طراحی، ساخت و تولید خودروهای خاص و تجهیزات و قطعات جانبی خودرو (آپشن) در کشور است.
 گروه صنعتی ایران روور تحت لیسانس نیست و نمونه های تولیدی توسط آن را می توان قابل رقابت با نمونه های خارجی دانست. امید است گروه صنعتی ایران روور بتواند گامی موثر در بهتر شدن صنعت خودروسازی کشور برداشته باشد.

 

منصوری Mansori
منصوری به‌عنوان عرضه‌کننده‌ی مدل‌های تقویت‌شده با طراحی مستقل و امکانات لوکس، یکی از بهترین‌های دنیا است. این شرکت، پشت سر برابوس و ABT، همواره در میان برندهای ارزشمند و سودآور صنعت تیونینگ خودرو جهان قرار دارد، 
دیگر موضوع مهم برای برند منصوری، جسارت باورنکردنی در سرمایه‌گذاری روی خودروهای گران‌قیمت و تولید محدود است. به‌عنوان مثال،
 منصوری اولین شرکت تیونینگ دنیا بود که ابرخوردوی بوگاتی ویرون را ارتقاء داد.
در تاریخ خودروسازی،
 هرگز سابقه نداشت که برندهای افترمارکت، سراغ مدل‌های سوپرلوکس ساخت رولزرویس یا بنتلی بروند؛ اما منصوری علاوه‌بر تقویت پیشرانه‌ی محصولات اصیل انگلیسی، امکانات رفاهی و کیفیت کابین آن‌ها را بهبود بخشید. 

جمع‌بندی

در صنعت خودرو سازی تمامی رشته های صنعتی و همچنین تعداد زیادی از رشته های هنری دخالت دارند، تا جایی که اهمیت خودرو سازی آن را تبدیل به یک صنعت استراتژیک و اثرگذار در اقتصاد و سطح رفاه یک کشور کرده است؛ اگر در سالیان دور، طراحان خودرو انگشت شمار بوده و تعداد کمی مشغول به این کار بوده اند، امروزه تعداد متخصصین و علاقه مندان به این رشته به هزاران نفر رسیده و هر روز هم به تعداد این علاقه مندان اضافه می شود.

مردم به اتومبیل و خودرو، نه تنهای به عنوان وسیله ای برای جابه جایی، بلکه به عنوان یک وسیله تفریحی، دارای شخصیت و پرستیژ به آن نگریسته، و تقریبا هر انسانی آرزوی داشتن یک خودروی خوب در حد ایده آل های ذهنی خود دارد.

همه چیز برای طراح خودرو با یک ایده شروع می‌شود اما این ایده امکان دارد تا وقتی که طرح به مرحله نهایی خود برسد، تغییرات بسیاری کند. یکی از مسائل مهم تاثیرگذار در طراحی خودرو بخش بازاریابی آن است که بدانیم هدف این طرح برای تولید در چه منطقه یا در چه برهه‌ای از زمان است که بدانیم بازار هدف چه طراحی را بیشتر قبول می‌کند.

پایان مقاله

گرایش‌های رشته Industrial Design

رشته‌های مادروسائل نقلیهاکسسوریابزار
گرایش 1طراحی خودروطـراحی اکسسـوریابزارآلات
گرایش 2طراحی موتورسیکلتطراحی جواهراتطراحی ماشین‌آلات صنعتی
گرایش 3طراحی فرنیچرهوش مصنوعی | Ai
با کلیک روی عنواین به صفحه مربوط منتقل می‌شوید

نکته: جهت مشاهده بهتر جدول تلفن همراه خود را به حالت افقی بچرخانید؛

  • چرا دیزایـن؟

    دیزاین مهارتی نه صرفا برای کار که مهارتی برای زندگی‌ست،  «دیــزاین» می‌تونه به مثابه تفکری برای خلــق و بهبــود، در زندگــی روزمره ما جاری بشه و گره بسیاری از مشکلات رو باز کنـــه؛
  • اهمیت حضور دیزاینـر

    امروزه دیزاین کاربردهایی بیش از قبل داره، حوزه های مختلفی که با دیزاین و دیزاینر سرُکار دارن هروز گسترش پیدا می‌کنن و شرکت ها هروزه بیشتر به این موضوع پی می‌برن که حضور یک دیزاینر برای طراحی محصولشون چقدر اهمیت داره؛
  • مسیـردیزاینـر

    چنانچه به دیزاینر شدن علاقه دارید و نمی‌خواید با آزمونُ خطا مسیر رو طی کنید، در سلسه مقالات مسیردیزاینـر دانش لازم برای این مسیر رو در اختیارتون قرار دادم؛ اگر فعالیت حرفه ای خودت به سمت دیزاینر شدن رو می‌خوای ادامه بدی و و به مقوله دیزاین جدی تر از بقیه مردم نگاه می‌کنی لازمه نگاهی بهشون بندازی؛

دوستش داشتید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *