مکدونالد | McDonald
عنوان/نام: داستان برند مک دونالد و فیلم بنیان گذار
از زمان پیدایش فست فود ها برند های مختلفی در این زمینه در سرتاسر جهان فعالیت کردهاند. برخی از این برندها علاوه بر شهر و منطقه خود دارای شهرت جهانی نیز هستند، یکی از این برندها مک دونالد است که به عقیده بسیاری این برند, معروف ترین و موفق ترین برند در زمینه مجموعه رستوران های زنجیرهای در جهان است. برند مک دونالد بیشتر به خاطر همبرگرهایش معروف است اما بنظر من در دل مک دونالد کلی درس برندینگ، مارکتینگ، و توسعه وجود داره که در این مقاله بهش میپردازیم؛

موقعیت شما در حال حاضر:
در این سری داستانها که اسمش رو گذاشتم “داستانهای آموزشی برندها و محصولات” قصد دارم با الهام از یک برند و ربط دادنش به مثال های توی ذهنم محتوایی آموزنده رو بنویسم که شاید برای شما و محصولاتتون هم کمک کننده باشه؛
توجه داشته باشید که این محتوا مختص کاربران در سطح پیشرفته تدوین میشوند و حتما باید سلسله مقالات مسیر دیزاینر رو مطالعه کرده باشید تا درک نسبی از مطالب بتونید داشته باشید؛
امیدوارم که بخونید و ببینید و لذت ببرید و ایدهای هم برای توسعه محصولات خودتون از توشون پیدا کنید؛
ممنون که همراه من هستید؛
اگر علاقه داشتید، به همراه موسیقی مطالعه کنید:
خلاصه در مورد برند مک دونالد
مک دونالد بزرگترین و پر درآمدترین مجموعه رستوران های زنجیرهای در جهان است. این شرکت طبق آمار سال ۲۰۱۸ دارای بیش از ۶۹ میلیون مشتری در ۱۰۰ کشور است. امروزه تعداد شعبه های مک دونالد در جهان به ۳۸ هزار فروشگاه نیز می رسد. اگرچه مک دونالد بیشتر از همه به خاطر همبرگر ، چیزبرگر و سیب زمینی سرخ کرده معروف است اما با این حال کلیه شعب این برند دارای محصولات مرغ ، اقلام صبحانه و دسر نیز هستند.
این شرکت در پاسخ به تغییر سلیقه مصرف کننده و برای افزودن تنوع به محصولات خود، به منوی خود سالاد ، اسموتی و دسر میوه نیز اضافه کرده است. همچنین در برخی شهرهای بندری نیز اقدام به اضافه کردن ماهی نیز به محصولات خود کرده است تا بتوانید افزاد مختلفی را با سلایق گوناگون جذب خود بکند.
همچنین شرکت مک دونالد دارای دسته بندی اختصاصی هست. دستور پخت این برند یکی از عوامل موفقیت آن در سرتاسر جهان است.
اولین رستوران مک دونالد در سال ۱۹۴۸ توسط برادران موریس (“مک”) و ریچارد مک دونالد در سن برناردینو، کالیفرنیا تاسیس شد. تولید قالب ساده و کارآمد برای پختن برگر باعث شده بود تا این رستوران بتواند غذایی مقرون به صرفه به مشتریان خود ارائه کند. در سال ۱۹۵۴در این رستوران یک همبرگر اساسی ۱۵ سنت قیمت داشت که تقریبا نصف قیمت همبرگری بود که توسط رستوران های رقیب به مشتریان ارائه می شد. همچنین چون از قبل برگر ها آماده شده و گرم نگهداشته شده بودند, مشتریان سریع غذای خود را دریافت میکردند.
به مرور و با اضافه شدن پیشخوان و تحویل سریع به مصرف کننده, نیاز به گارسون در این رستوران از بین رفت. همین عوامل باعث شده تا در کنار هزینه پایین و فروش بالا بسیاری از سرمایه گذاران به این برند جذب شوند و اقدام به تاسیس شعب آن در شهرهای مختلف مخصوصا شهرهای بزرگ و توریستی بکنند.
چهره عمومی مک دونالد در سال ۱۹۶۳ با معرفی دلقکی به نام رونالد مک دونالد ایجاد شد، در حالی که نماد دو قوس “m” به ماندگارترین آرم مک دونالد در سال ۱۹۶۲ تبدیل شد و این آرم تا به امروز ماندگار شده است.
این زنجیره در کشور آمریکا به گسترش داخلی خود در شهرهای ومختلف ادامه داد و در سال ۱۹۶۷ به کانادا گسترش یافت و تا سال ۱۹۸۸ به ۱۰ هزار شعبه در قازه آمریکا رسید. رشد این شرکت در دهه ۱۹۹۰ چنان سریع بود که گفته می شد مک دونالد جدید هر پنج ساعت یک بار در جایی از جهان افتتاح می شد. برند مک دونالد با تأکید بر غذای مقرون به صرفه ، خوشمزه و طعم دهنده هایی که برای کودکان و بزرگسالان به طور یکسان جذاب است، به محبوب ترین رستوران خانوادگی تبدیل شد.
شرکت مک دونالد با تمرکز بر روی برند اصلی خود، شروع به واگذاری سایر زنجیره های خود در طی دهه ۱۹۹۰ کرد. این شرکت تا اکتبر ۲۰۰۶ صاحب اکثریت سهام در Chipotle Mexico Grill بود، همچنین تا دسامبر ۲۰۰۳ ، بیشتر سهام برند Donatos Pizza نیز به مک دونالد تعلق داشت و از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۱ سهم کمی از Aroma Café را در اختیار داشت. در واقع با پول سازی وحشتناک برند مک دونالد این شرکت به گسترش برند خود پرداخت و تمام سهام خود در مجموعه رستوران های دیگر را به مزایده گذاشت و امروزه این شرکت فقط بر روی برند خود فعالیت می کند.
برند مک دونالد یکی از برندهای پردرآمد در آمریکا شناخته می شود. به طور کلی هرساله سهام و درآمد صاحبان ان ۲۵ درصد افزایش پیدا می کند. شاید در طول چندین سال فعالیت این برند به سختی می توان بازه زمانی را پیدا کرد که سود آن با کاهش روبهرو شده است. برای اولین بار این برند در اکتبر سال ۲۰۱۲ بود که فروش ماهیانه آن با کاهش روبهرو شد. این کاهش برای اولین بار در ۱۷ سال گذشته بود. البته این کاهش به زودی و در ماه های بعدی و با اضافه کردن سالاد و دسر به منو این برند جبران شد.
فیلم بناینگذار The Founder
The Founder یک فیلم بیوگرافی و درام آمریکایی محصول سال 2016 به کارگردانی جان لی هنکوک است و نویسندگی رابرت سیگل است. فیلم The Founder داستان ایده خلق رستورانهای زنجیرهای مک دونالد را به تصویر میکشد. در این فیلم مایکل کیتون در نقش ری کروک، تاجری که با جاهطلبی، پشتکار و البته بیرحمی خود توانست مک دونالد رستوران فست فود خلاقانه دو برادر را به بزرگترین تجارت رستوران در جهان تبدیل کند و نیک آفرمن و جان کارول لینچ در نقش دو برادر بنیانگذار مک دونالد یعنی ریچارد و موریس مک دونالد ظاهر میشوند.
این فیلم در سراسر جهان 24 میلیون دلار فروش کرد و به طور کلی نقدهای مثبتی از سوی منتقدان دریافت کرد که بازی مایکل کیتون را تحسین میکردند؛
این فیلم به زیبایی یک دوگانگی محصور کننده را به نمایش میگذارد. ایده و نوع طراحی این رستوارنها از ابتدا در ذهن کروک نبوده است اما او پس از آشنایی با برادران مک دونالد، ایده آنها را گرفته و گسترش میدهد.
این نوع دوگانگی در فیلم به زیبایی نمایش گذاشته شده است. در واقع این دوگانگی یک مشخصه درام خوب است، اما لحظات زیادی وجود دارد که “بنیانگذار” از تبدیل شدن به یک نوع درام تجاری فرارفته و داستان سختتر از ساخت یک فیلم جنگی میشود. همانطور که فرانسوا تروفو مشخص کرده است: “ساخت یک فیلم واقعا ضد جنگ دشوار است زیرا جنگ ذاتا سینمایی است و وقتی آن را نشان میدهید، مردم به هر حال با حرفهای شما همراه میشوند”.
ری کروک واقعی (۱۹۰۲-۱۹۸۴)، همانطور که دانشآموزان مدرسه کسب و کار و بیش از تعداد کمی از مصرفکنندگان فستفود میدانند، کارآفرینی است که اعداد بزرگ را روی نام رستورانهای مک دونالد قرار میدهد. در دهه ۱۹۵۰، این عدد یک میلیون به پایین بود، اما پس از آن “میلیاردها و میلیاردها” هزینه غیر قابل درک به این نام پیوند خورد.

در ادامه تریلر این فیلم رو مشاهده خواهید کرد و بعد از اون درسهایی که میشه ازین فیلم گرفت رو میخوام بنویسم و توصیه ام اینه اگر فیلم روندیدید اول به تماشای فیلم بشینید و بعد ادامه مقاله رو بخونید؛
(نکته: ویدئو از یوتیوب لینک شده است)
شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید.
ورود یا عضویت | خرید یا تمدید اشتراک
.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.
مک دونالد برای مسلمانان
گوشتی که در رستوران های مک دونالد در کشورهای مسلمان مانند کشورهای حاشیه خلیج فارس استفاده میشود، در کشورهای مبدأ حلال شده اند و مجوزهای حلال توسط نهادهای دولتی مربوطه در آن کشور را دریافت میکنند.
اما در کشورهای دیگر مانند آمریکا و انگلیس به علت کمبود تقاضا از طرف مشتریان از گوشت حلال استفاده نمیشود.
مک دونالد در دورهای به صورت آزمایشی در برخی از شعبه های خود منوی حلال اضافه کرد که پس از مدتی اعلام کرد به خاطر عدم استقبال و صرفه اقتصادی و همچنین مشکلات به وجود آمده مانند شکایت افراد به خاطر استفاده از گوشت حلال تقلبی در یکی از شعبه های مک دونالد در آمریکا منوی حلال را از منوی خود حذف کرد.
مک دونالد بیان کرد که استفاده از گوشت حلال در کشورهای غیر مسلمان به دلیل تغییرات زیاد در روند تولید و آشپزخانه ها به صرفه نمیباشد.
دانشگاه همبرگر مک دونالد
دانشگاه همبرگر اولین بار در سال ۱۹۶۱ توسط مک دونالد در آمریکا ساخته شده است. در حال حاضر ۸ دانشگاه همبرگر در کشور های آمریکا، ژاپن، چین، آلمان، انگلیس، استرالیا، برزیل و روسیه تاسیس شده.
این مراکز آموزشی به هدف آموزش کارمندان و مدیران شاغل در مک دونالد و افرادی که به جنبههای مختلف مدیریت رستوران علاقه دارند افتتاح شده است.
بیش از هشتاد هزار نفر از مدیران و مدیران میانی مک دونالد از دانشگاه همبرگر فارغ التحصیل شدهاند.
دانشجویان این دانشگاه از بوریه تحصیلی بخوردار هستند اما پذیرش در این دانشگاه مک دونالد بسیار سخت است. نرخ پذیرش دانسجویان داوطلب نزدیک به یک درصد است. این عدد حتی از نرخ پذیرش دانشگاه هاروارد هم پایین تر است!
اعتراضات به مک دونالد
موفقیت مک دونالد باعث افزایش انتقاد شد که بیشتر مربوط به ارتباط مواد غذایی آن با افزایش جهانی چاقی بود. مک دونالد با اضافه کردن موارد سالم به منوی خود به این انتقادات جواب داد و در سال ۲۰۱۷ آزمایش همبرگر را آغاز کرد. در این مدت نیز برخی از مواد را از دستور پخت خود حذف کرد به عنوان مثال رستورانهای آمریکایی و کانادایی این برند استفاده از روغن چربی را متوقف کردند. با این حال ، چنین اقدامات کمکی برای تحقق نگرانی های بهداشتی انجام نداد. علاوه بر این ، به عنوان یکی از بزرگترین کارفرمایان خصوصی جهان ، مک دونالد با فراخوان های متعددی برای افزایش دستمزدها روبرو شد. اصطلاح McJob به فرهنگ لغت اضافه شده است تا به معنای “شغل کم درآمد” باشد. ع:اوه براین موارد نقدهای مشابه موارد زیر هم به این برند وارد میشود؛
- دشمن سلامت انسان
خوراک FoieGras غذایی بسیار گران قیمت برای اشراف زادگان
- از بین بردن مراتع و درختان
جدی ترین نگرانی محیطی نسبت به مکدونالد این است که این شرکت برای ایجاد یک چراگاه وسیع در برزیل به تخریب جنگلهای بارانی ان منطقه اقدام کرده است.
- سیاست استخدام
سیاست شرکت در استخدام افرادی با این محدوده سنی به این معناست که بیش از نیمی از کارکنان مکدونالد از حداقل حقوق برخوردار هستند.
- نفوذ در کودکان
این شرکت با ایجاد سیاستهای بازریابی به تقلید از شرکت والت دیزنی و ایجاد شخصیتهایی مانند دلقک رونالد مکدونالد و همراهش برای جذب بازار کودکان تمرکز ویژهای کرده است.
- کاهش مالیات
مکدونالد با نفوذ در میان مدارس از طریق اسپانسرشیپ موفق به کاهش مالیاتهای خود شده است.
تبلیغات هوشمندانه برند جهانی
در سال ۱۹۶۰ کمپین تبلیغاتی مکدونالد با عنوان ” به دنبال قوس های طلایی” (که اشاره به دو آرک طلایی دارد که کنارهم حرف M را می سازند) فروش این شرکت را بسیار بالا برد. Ray Kroc به عنوان مغز متفکر مکدونالد اعتقاد زیادی به تبلیغات داشت او بر این عقیده بود که تبلیغات هزینه نیست بلکه یک سرمایه گذاری است که اگر درست انجام شود در آخر چیزی بسیار بیش از آنچه هزینه شده را باز خواهد گرداند.
مک دونالد به عنوان یکی از مهمترین رستورانهای زنجیرهای در جهان شناخته میشود که تقریبا بیشتر مردم دنیا اگر ساندویچهای آن را نچشیده باشند، قطعا نام آن را شنیدهاند، بنابراین طبیعی است که برند مذکور در راستای معرفی بهتر محصولات خود، ایدههای خلاقانهای را در تبلیغات و بازاریابی خود به کار گیرد.
آدرس مطلب:
داشبورد
سطح و نقش شما بعد از ثبت نام در سایت قابل مشاهده خواهد بود.
متأسفیم، اما شما به این بخش از محتوا دسترسی ندارید