مرتضی ممیز | Morteza Momaiez
مرتضی ممیز | Morteza Momaiez
مـلـیّـت: ایرانی
حرفه: طراح گرافیک
دروس مرتبط در مدرسه دیزاین: طراحی گرافیک | طراحی لوگو | طراحی هویت بصری |
مرتضی ممیز (ابراهیم ثانی) (زادهٔ ۴ شهریور ۱۳۱۵ در تهران – درگذشتهٔ ۵ آذر ۱۳۸۴ در تهران) طراح گرافیک، تصویرگر، استاد دانشگاه اهل ایران بود. او را پدر هنر گرافیک معاصر ایران مینامند؛
مرتضی ممیز در خانوادهای هنردوست متولد شد و در دوران کودکی استعداد و علاقهٔ ویژهای به نقاشی و طراحی نشان داد، دوران متوسطه برای کمک به خرج تحصیل خود برای مغازهها تابلونویسی میکرد؛
طراحی نشانواره (لوگو) یکی از تخصصهای گرافیکی محسوب میشود. مرتضی ممیز که خود طراح و بنیانگذار رشتهٔ گرافیک در ایران است، نشانوارههای بسیاری را برای سازمانها، شرکتها، و موسسات طراحی کرد که هر یک از آنها از معروفترین و شناختهشدهترین نشانوارهها در ایران بهشمار میروند.
معروف ترین لوگوهای طراحی شده توسط مرتضی ممیز
وی در طول فعالیتهای هنری خود بیش از ده نمایشگاه اختصاصی از ۱۳۳۹ تا ۱۳۷۷ در تهران و دو نمایشگاه اختصاصی در آلمان (۱۳۶۵–۱۳۶۷) و بیش از ۷۴ نمایشگاه گروهی در ایران، آلمان، فرانسه، آمریکا، بلژیک، فنلاند و یوگسلاوی برپا کرد و طراحی گرافیکی و تهیه پوستر برای صدها جلد کتاب و نشریات مختلف توسط او انجام گرفت.
نمایشگاه پوستر پوستر (نمایشگاه پوسترهای ایرانی طراحی شده برای نمایشگاههای پوستر) آخرین نمایشگاهی بود که با هدایت و حمایت مرتضی ممیز توسط گروه همرکاب (تهمتن امینیان و پدرام حربی) برگزار شد که البته قبل از افتتاح و برگزاری نمایشگاه در سال ۸۴، ایشان درگذشتند.
همچنین وی طراحی و کارگردانی سه فیلم انیمیشن برای فستیوال فیلمهای کودکان کانون پرورش فکری تهران در سالهای ۵۲–۱۳۵۰ با عنوانهای:
- آنکه عمل کرد و آنکه خیال بافت (۱۳۵۰)
- یک نقطهٔ سبز (۱۳۵۱)
- سیاه پرنده (۱۳۵۲)
را برعهده داشت؛
افتخارات و جایزهها
- جایزه بهترین طراحی کتاب کودک سالهای ۴۵–۱۳۴۲
- مدال رتبه اول دانشجوی ممتاز دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران (۱۳۴۴)
- برنده مدال طراحی نمایشگاه بینالمللی طراحی ژوونیزی فرانسه (۱۹۶۶)
- طراح شاعر برای طراحی پوسترهای سینمایی فستیوال سینمایی کان (۱۹۷۵)
- جایزه و مدال بهترین پوسترهای سینمایی جشنواره فجر تهران (۱۳۶۵، ۱۳۶۶ و ۱۳۶۹)
- سیمرغ بلورین بهترین پوستر برای فیلم ای ایران از جشنواره فیلم فجر (۱۳۶۸)
- جایزه بهترین آثار طراحی نشانههای دهه ۸۰ میلادی (۱۹۹۰)
- جایزه ویژه Achievement Award جایزه یک عمر فعالیت هنری به خاطر یک عمر تلاش و دستآوردهای ایشان از طرف انجمن بینالمللی طراحی (آیکو-دی) (۲۰۰۴)
آدرس مطلب
داشبورد
سطح و نقش شما بعد از ثبت نام در سایت قابل مشاهده خواهد بود.
متأسفیم، اما شما به این بخش از محتوا دسترسی ندارید