رشته طراحی مبلمان + فیدمطالب
مبلمان، یکی از اکسسوری ها و اثاثیۀ مهم و تاثیرگذار در دکوراسیون داخلی به شمار می آید و وجود آن، رنگ و بویی خاص به فضای خانه می بخشد؛ از این رو، طراحی مبلمان بسیار مهم است و هماهنگی آن با سبک چیدمان می تواند فضایی متفاوت خلق کند.
این شاخه از طراحی محصول فقط به تولید مبلمان منزل محدود نمی شود و طراحی انواع صندلی ها و مبلمان اداری، مبلمان شهری، مبلمان برای فضاهای آموزشی و … هم از زیرشاخه های آن هستند.
شاید هیچ زمانی به اندازه امروز به طراحی مبلمان اهمیت داده نشده باشد. امروزه در دنیای تولید، طراحی از جایگاه ویژه ای برخوردارست. زیرا علاوه بر معرفی ارزش های حاکم بر جامعه و زیبایی نگرش های اجتماعی، برنامه های تولید و عرضه را بر اساس نیازهای انسانی و همچنین روش های تولید فنی و اقتصادی تنطیم می نماید.
پیش نیاز:
- طراحی مبلمان گرایشی از رشته طراحی فرنیچر است؛ مطالعه رشته طراحی فرنیچر توصیه میشود و ضروریست.
- مطالعه رشته طراحی اکسسوری و لوازم جانبی توصیه میشود.
برای پرش به موضوع کلیک کنید:
طراحی مبلمان و تغییر در سبک ساخت و ساز مبل تاریخچه بسیار طولانی دارد. درست از اولین روزهایی که بشر توانست تفاوت بین نشستن روی زمین و فضای بالاتر از سطح زمین را درک کند مبل پا به عرضه ظهور گذاشت. از همان ابتدا غارنشینها با ساخت سکوهای سنگی تفاوت بارز را به نمایش گذاشتند و همین امر در طی گذر زمان برتری افراد را نسبت به یکدیگر با پیدایش مبلمان به تصویر کشید. شاید روزهای اول استفاده از محصول لوکس و زیبا تنها برای اشرافزادهها ممکن بود، اما به مرور زمان و پس از جنگ جهانی دوم و ایجاد سبک مینیمال در طراحی مبل، به نوعی حاشیهنشینهای شهر نیز از این محصول بهره گرفتند.
طراحی مبلمان نیز مثل معماری و دیگر هنرها، تاریخ پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته و حتی وقایع تاریخی هم بر آن اثر داشته است؛ برای مثال، فتح مصر به دست ناپلئون بناپارت باعث شد که اروپاییان با معماری مصر آشنا شوند و از عناصر آن در طراحی مبلمان استفاده کنند.
روند کنونی طراحی در صنعت مبلمان و دکوراسیون در کشور ما تقریبا متوقف شده است و دلیل عمده آن فقدان یا کمبود شدید طراحان متخصص در این حوزه است که کمبود این نیروها باعث بالا رفتن هزینه های طراحی شده که خود عامل اصلی روی آوردن تولیدکنندگان به کپی کاری است. طراحی مبلمان و دکوراسیون داخلی منزل جزو آن دسته از کارهایی است که خیلی از افراد به آن علاقه دارند، اما بعضا به دلیل تحصیل در رشته های متفرقه از رسیدن به این آرزو بازمانده اند. اما این روزها با به وجود آمدن فضای دیجیتالی قابل توجه؛ خیلی از افراد می توانند تحصیل در رشته مورد علاقه شان را تجربه کنند.
دسته بندی انواع مبلمان از نظر کاربری
همانطور که اشاره شد این شاخه از طراحی محصول فقط به تولید مبلمان منزل محدود نمی شود. مبل هارو بسته به محل استفاده اونها میتونیم در دسته بندی های مختلفی قرار بدیم، مثلا:
- مبلمان اداری
- مبلمان انتظار
- مبلمان فضای شهری
- مبلمان استراحت
- مبلمان سینمای
- مبلمان چند منظوره
- مبلمان خودرو
- و…
ویژگی های اِلمان مبل در دکوراسیون
مبلمان، اساس و نقطۀ کانونی هر فضای داخلی است؛ از این رو، انتخاب آن اهمیت بسیاری دارد، خریداران پیش از خرید مبلمان منزل، نکات زیادی رو در نظر میگیرن که شما به عنوان طراح مبلمان باید ازونها آگاه باشید؛
- یک مبلمان مناسب در مرحله اول باید وسیله ای جهت استراحت و راحتی افراد باشد. بنابراین علاوه بر زیبایی، راحتی آن نیز اهمیت دارد.
- مبلمان را بر طبق سبک دکوراسیون منزل خود انتخاب نمایید. به عنوان مثال مبلمان سلطنتی مناسب خانه هایی با سبک دکوراسیون مینیمال می باشد.
- رنگ مبلمان نیز از اهمیت برخوردار است رنگ مبلمان باید به گونه ای باشد، که به راحتی با سایر وسایل موجود در خانه هماهنگ شود.
- بهتر است برای راحتی بیشتر جهت انجام نظافت، مبل های پایه دار انتخاب و تهیه شوند که در طراحی آن ها دسته ها، گیره ها و به طور کل برجستگی ها حذف شده است.
- بهتر است در تهیه مبلمان به جنس مواد به کار رفته در آن توجه شود. در تهیه مبلمان مناسب مواد اولیه با کیفیت بالا به کار رفته است.
- مبلمان مناسب باید امکان ایجاد تنوع در چیدمان را برای شما فراهم آورند.
- مبلمان مناسب باید امکان جا به جایی راحت را داشته باشد به گونه ای که فرد از بابت شکستن اسکلت، باز شدن دوخت و بخیه ها در زمان جا به جایی نگرانی نداشته باشد.
- قابلیت نظافت و شستشوی راحتی پارچه مبل، ار آنجا که سطح مبلمان محل تجمع انواع میکروب ها و باکتری ها است بنابراین سعی کنید مبل انتخابی شما جنس مناسبی داشته باشد، فاقد درز و چین باشد و به طور کل به راحتی تمیز شود. همچنین در برابر انواع ضد عفونی کننده ها مقاوم بوده و محدودیتی نداشته باشد.
- و ….
فرآیند طراحی مبلمان
شناختِ اصول طراحی دکوراسیون ، معیارهای خوبی را برای درکِ انواع چیدمان و هدف آن ها، در اختیارمان قرار می دهد.
طراحانِ مبلمان در مسیر طراحی ، اصول هنرِ طراحی، فکر و عملشان را در کنار یکدیگر قرار می دهند و مبلمانی مناسب را خلق می کنن، در نگاه اول، طراحی مبلمان منزل، دشوار به نظر می رسد؛ اما دانستنِ اصول طراحی مبلمان منزل و رعایت آن ها، این کار را ساده می سازد.
در ابتدا باید به این نکته توجه داشته باشید که در طراحی مبلمان منزل، باید بین زیبایی شناسی مبلمان و کاربردی بودن آن، توازن برقرار باشد، مبلمان باید کاربردی باشد و هیچ چیز اضافه ای نداشته باشد.
در طراحی مبلمان باید به کاربرد و هدف ساخت آن توجه داشته باشید تا بتوانید چیز درخوری را طراحی کنید؛ در ضمن، باید ظرافت و دقت به خرج دهید و این دقت و ظرافت باید با چشم قابل مشاهده باشد.
فید مطالب مطالب رشته طراحی مبلمان
آشنایی با گرایش های تخصصی،طراحان و محصولات دنیای طراحی فرنیچر؛ همچنین توصیه هایی برای طراحی بهتر در این مجموعه.
میتوانید مشترکا از فید رشته طراحی فرنیچر نیز استفاده کنید.
مختص مشترکین دیزاین کلاب
انواع سبک در طراحی مبلمان
یکی از وسایلی که تاثیر به سزایی در طراحی دکوراسیون داخلی هر فضا به عهده دارد مبلمان می باشد، سه سبک کلی از طراحی مبلمان به وجود دارد که هر کدام به دسته های کوچکتر تقسیم می شوند. این سه سبک اصلی عبارت است از :
مبلمان با سبک مدرن
- امروزه با تغییر سبک زندگی افراد، طراحی دکوراسیون داخلی با سبک مدرن نیز طرفداران بیشتری را به خود جذب کرده است. یکی از تاثیر گذارترین موارد در این سبک استفاده از مبلمان با سبک مدرن می باشد که اصول اصلی طراحی آن سادگی، راحتی و زیبایی می باشد. مبلمان مدرن به دلیل سادگی و سبک تر بودن بسیار پر طرفدار می باشند. همچنین در تولید آن ها از پارچه های با طرح امروزی یا پارچه های مخمل و چرم استفاده میشود.
مبلمان با سبک کلاسیک
- از نام این مدل نیز بر می آید که این سبک برگرفته از زمان قدیم و طبق سنت های موجود در هر نواحی و منطقه طراحی می شود. این سبک علاوه بر اینکه دارای ظاهری کلاسیک و به اصطلاح قدیمی می باشد حس راحتی را منتقل میکند. از ویژگی های مبلمان با سبک کلاسیک میتوان به این موارد اشاره کرد: دارای حالت اشرافی یا سلطنتی است، دارای پارچه های سلطنتی می باشد، دسته چوبی آن دارای حکاکی و نقش و نگار می باشد و … همچنین در ساختار این مدل از مبلمان بیشتر از چوب های اعلا مثل چوب گردو، راش، افرا و .. استفاده می شود.
مبلمان با سبک استیل
- میتوان از جهاتی مبلمان استیل و کلاسیک را شبیه به هم دانست اما تفاوت های اساسی نیز بین این دو مدل وجود دارد. یکی از این تفاوت ها بزرگ بودن اندازه مبلمان استیل نسبت به سایر مدل های مبلمان می باشد که به دنبال آن چوب بیشتری در تولید آن مورد استفاده قرار گرفته و طبیعتا قیمت بیشتری نیز خواهد داشت. یکی دیگر از ویژگی های مبلمان استیل بیشتر بودن منبت کاری و کنده کاری های انجام شد بر روی آن است که دقت بالا و ظرافت خاصی را میطلبد.
ساختار داخلی یک مبل
تصویر زیر یک نمای کلی از ساختار انواع مبل را به نمایش درآورده است. نام هر یک از قسمتها به درون عکس تعبیه شده است که به کمک آنها با اجزای مختلف مبل آشنا خواهید شد. البته ممکن است بخشهایی در سایر مبلمان اضافه یا کم شود. برای مثال تقریبا همه مدل های مبل استیل دارای تاج هستند که در شکل زیر نشان داده نشده است و یا دستهههای مبلی که در شکل زیر نشان داده شده است در مبلهای دسته منبتی کاملا متفاوت هستند.
جمعبندی
به طور معمول، طراحان مبلمان ایده طراحی خود را با اسکیس های دست آزاد آغاز می کنند و سپس از نرم افزار های طراحی برای نهایی کردن طرحشان و افزودن پیچیدگی و جزییات استفاده می کنند. طرح های آنها اغلب شامل تمامی جنبه های مختلف طراحی مبلمان می باشد، ازجمله ابعاد دقیق، نحوه اتصال قطعات و اینکه از چه مصالحی برای ساخت آنها استفاده شود.
برخی از طراحان مبلمان ممکن است در بخش طراحی مبلمان و یا حوزه ساخت و تولید فعالیت کنند. اما صرفنظر از سطح مشارکت طراح در پروژه، طراح مبلمان بایستی در ایجاد تعادل مابین نیازمندیهای عملیاتی، ارائه طراحی نوآورانه و داشتن دید زیبایی شناختی تبحر کافی داشته باشد.
آدرس مطلب
داشبورد
سطح و نقش شما بعد از ثبت نام در سایت قابل مشاهده خواهد بود.
متأسفیم، اما شما به این بخش از محتوا دسترسی ندارید