دستیار صوتی | ASSISTANT voice
بطور کلی دستیار صوتی برنامه ای است که می تواند دستورات صوتی کاربر را درک کند و بسیاری از کارها را برای او انجام دهد. دستیار صوتی در اکثر تلفن های هوشمند، تبلت ها و رایانه ها و حتی دستیار های صوتی مستقل، مانند آمازون اکو و گوگل هوم وجود دارد؛
دستیار صوتی هوشمند یکی از فناوری های نسبتا جدید است که کار شما را برای کنترل ابزارهای مختلف مانند تلفن همراه هوشمند، تبلت، لپتاپ و حتی تلویزیون های هوشمند، راحتتر میکند. کافی است خواسته خود را به زبان بیاورید و به برنامه دستیار صوتی هوشمند دستور بدهید. به صورت ساده میتوان گفت، برنامه دستیار صوتی هوشمند با گوش کردن به صدای شما، هرآنچه را که میخواهید، انجام میدهد. شرکتهای بسیاری وجود دارند که روی توسعه این گونه برنامهها تمرکز کردهاند. گوگل، مایکروسافت، سامسونگ، آمازون و اپل نمونهای از این شرکتها هستند. در این مقاله قصد داریم شما را با چهار دستیار صوتی هوشمند پر آوازه و محبوب دنیا یعنی Amazon Alexa آمازون، Siri اپل، Cortana مایکروسافت و Google Assistant آشنا کنیم. پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
دروس مرتبط در مدرسه دیزاین: Industrial Design | LifeStyleDesign | Digital Design | طراحی ابزار آلات | اینترنت اشیاء | هوش مصنوعی
در #مدرسـه دیزایـن بصورت خود آموز و آنلاین…
یاد میگیری مثل یک دیزاینر فکـر کنی
یاد میگیری نیازهـای جامعه رو برطـرف کنی
یاد میگیری ایـدههـات رو تبـدیـل به محصـول کنی
یاد میگیری محصـولاتت رو بفروشـی و کسـب درآمــد کنـی
یاد میگیری کسبُکار شخصی خودت رو راه بندازی و مدیریتش کنی
در #دیزاین ترند نگاهی داریم به محبوبترین محصولات دنیای دیزاین
طـراحی صنعتی، فَــشن، معمـاری، نـرمافـزار، رباتیـک و …
در این صفحه لزوما قرار نیست جدیدترین محصولات رو بررسی کنیم، اینجا محصولاتی معرفی میشن که:
- خلاقانه بوده باشن،
- مسئلهای رو حل کرده باشن،
- جـایزهای رو برنـده شـده باشـن،
- و مهم تر از همه تفکردیزاین پشت ایده اونها بوده باشه؛
لازمه در این بخش تعامل داشته باشیم باهم تا بتونیم برای هر محصول نقدهای منصفانه ای تهیه کنیم، پس میخوام خواهش کنم نظراتتون رو نسبت به محصولاتی که معرفی میشن بنویسید؛
بصورت موازی سعی میکنیم در بخش جامعه دیزاین دیزاینرهای این محصولات رو گسترده تر معرفی کنیم و بعلاوه همونطور که اشاره شد، دیزاین یک مهارت بین رشتهای محسوب میشه، رشتههای دیزاین محور رو وقتی از عینک دیزاین بهشون نگاه میکنیم، همه به یک جا ختم میشن؛
مثلا نگاه یک فَشن دیزاینر به مقوله رنگ برای یک گرافیست خیلی میتونه مفید باشه،
یا نگاه یک معمار به ساختمان به نگاه یک برنامه نویس برای معماری نرم افزار خیلی میتونه کمک کننده باشه؛
فلذا زیاد مهم نیست در چه رشتهای فعالیت دارید، پیشنهاد میدم با تمام این محصولات آشنا بشید و سعی کنید ازشون در رشته تخصصی خودتون الهام بگیرید؛
پیش نیاز خواندن مقالات بخش ترندها، مطالعه سلسله مقالات مسیر دیزاینر هست، اگر اون ها رو مطالعه نکردید توصیه میشه برید از اولین قدم با ما هم مسیر بشید تا موضوعات قابل درک تر باشن واستون ممنون که همراه ما هستید؛
تاریخچه و نخستین دستیار صوتی
تکنولوژی دستگاه های جستجوی صوتی مربوط به عصر حال حاضر نیست. بلکه، نخستین دستیار صوتی به سالهای دور حدود 1911 برمیگردند. آن زمان، «رادیو رکس» ساخته شد که یک وسیلهی سرگرمی بود که با صدا زدناش کار میکرد. سالها بعد، در سال ۱۹۶۲ اولین ابزار دیجیتال برای تشخیص گفتار با نام آیبیام شوباکس (IBM Shoebox) در سیاتل رونمایی شد.
در سال ۱۹۷۰ گروهی از پژوهشگران دانشگاه کارنگی در پیتسبورگ پنسیلوانیا با پشتیبانی وزارت دفاع آمریکا و پژوهشگاه امور دفاعی توانستند ابزاری با نام «هارپی» (Harpy) اختراع کنند که توانایی تشخیص هزار کلمه را داشت و اين به وسعت فرهنگ واژههای يک کودک سه ساله بود. ده سال بعد، همین گروه از پژوهشگران سیستم پیشرفتهتری را ايجاد کردند که علاوه بر تشخیص کلمات جداگانه، با استفاده از مدل مارکوف مخفی میتوانست دنبالهيی از واژههای متوالی را هم پردازش کند.
در سال ۱۹۹۰، تکنولوژی تشخیص صدا به همت شرکتهای مایکروسافت، فیلیپس، آیبیام و ديگران به عنوان یک قابلیت در کامپیوترهای شخصی گنجانده شد. مدتی بعد، در سال ۱۹۹۴، با عرضهی گوشی هوشمند آیبیام سایمون (IBM Simon) بنیان دستیار مجازی به صورتی که امروزه میشناسیم، گذاشته شد. اولین دستیار مجازی مدرن با نام «سیری» در گوشی آیفون محصول اپل (روی مدل 4s) در اکتبر ۲۰۱۱ به کار گرفته شد.
در سال ۱۹۹۰، تکنولوژی تشخیص صدا به همت شرکتهای مایکروسافت، فیلیپس، آیبیام و ديگران به عنوان یک قابلیت در کامپیوترهای شخصی گنجانده شد. مدتی بعد، در سال ۱۹۹۴، با عرضهی گوشی هوشمند آیبیام سایمون (IBM Simon) بنیان دستیار مجازی به صورتی که امروزه میشناسیم، گذاشته شد. اولین دستیار مجازی مدرن با نام «سیری» در گوشی آیفون محصول اپل (روی مدل 4s) در اکتبر ۲۰۱۱ به کار گرفته شد.
برخی از دستیارها با تعامل متنی کار میکنند، يعنی با رد و بدل کردن پیامک، پیام فوری در اینترنت، چت، ئیميل و هر نوع کانال ارتباطی که بر پایهی پیام متنی بنا شده ارتباط بين دستیار مجازی و کاربر برقرار میشود. يک نمونه از اين دستيارها محصولیست که برای کاربردهای تجاری از سوی شرکت کانورسیکا (Conversica) آماده شده است.
معرفی 4 دستیار صوتی پرکاربرد
دستیار صوتی هوشمند گوگل Google Assistant
اگر نگاهی به اطراف خود بیاندازید، ابزارهای اندرویدی زیادی را خواهید دید. با توسعه سیستم عامل اندروید و انواع سرویسهای اینترنتی گوگل، این شرکت برای راحتی کاربران خود، دست به اقدامات جدیدی زده است. از جمله این اقدامات توسعه دستیارهای صوتی هوشمند است.
Google Now نخستین دستیار صوتی شرکت گوگل است که انواع سرویسهای مختلف گوگل را پشتیبانی میکند. این دستیار صوتی هوشمند به خوبی قادر است به بعضی از سوالات شما پاسخ دهد. مثلا اگر میخواهید در مورد وضعیت آب و هوا اطلاعاتی به دست آورید کافی است عبارت «هوای امروز چطور است؟» را از برنامه بپرسید و پاسخ خود را بگیرید.
پس از Google Now شرکت گوگل، یک دستیار صوتی هوشمند دیگر با نام Google Assistant را توسعه داد. قطعا کاربرانی که از دستیار صوتی گوگل استفاده میکنند، انتظار دارند که Google Assistant نسبت به Google Now سطح بالاتری از امکانات را در اختیار آنها بگذارد زیرا همان کارهای ساده را Google Now انجام میدهد و نیازی به نسل جدید دستیار صوتی نیست، مگر این که قابلیتهای جدیدی به آن افزوده شود.
پس با این اوصاف، اکنون این سوال برای ما پیش میآید که آیا دستیار صوتی هوشمند جدید گوگل نسبت به نسل قبلی خود هوشمندتر است یا نه؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم بله. Google Assistant نسبت به Google Now قابلیتهای بیشتری دارد. مثلا اگر بخواهید هر روز وضعیت آب و هوا را بررسی کنید، در Google Now باید هر روز، سوال تکراری «هوای امروز چطور است؟» را بپرسید اما در Google Assistant نیازی به این کار نیست. شما میتوانید از این برنامه بخواهید که هر روز صبح، در یک ساعت مشخص وضعیت آب و هوا را اعلام کند.
Google Assistant قابلیتهای ویژهای نسبت به Google Now دارد. برای آشنایی با قابلیتهای وسیع این دستیار صوتی هوشمند، کافی است عبارت ”?What can you do“ را از آن بپرسید. یعنی از آن بخواهید که قابلیتهای خود را برای شما بیان کند. با مطرح کردن این پرسش، فهرستی طولانی از قابلیتهای Google Assistant به شما نمایش داده خواهد شد.
Google Assistant ویژگیهای منحصر به فردی دارد که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره میکنیم:
- اگر از پیامرسان Allo که محصولی از شرکت گوگل است استفاده کنید، از قابلیتهای Google Assistant نیز بهره خواهید جست. برای مثال فرض کنید که در حال چت کردن با همسر خود هستید و او از شما میپرسد که برای شام چه کار کنیم؟ Google Assistant با استفاده از هوش مصنوعی خود، پاسخهایی را برای این سوال پیشبینی میکند و نمایش میدهد و شما میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید. مثلا ممکن است یکی از پاسخهای پیشبینی شده این باشد. «برای شام به رستوران … برویم». با این پاسخهای هوشمندانه در وقت شما صرفهجویی خواهد شد.
- یکی از امکانات قابل توجه دستیار صوتی جدید گوگل، پشتیبانی از زبانهای مختلف است. در حال حاضر این برنامه قادر به تشخیص 8 زبان زنده دنیا است اما براساس مطالبی که گوگل در وبلاگ خودش منتشر کرده است، این برنامه به زودی قادر خواهد بود که به 30 زبان زنده دنیا با کاربران خود ارتباط برقرار کند. از همین رو امیدواریم Google Assistant از زبان فارسی نیز پشتیبانی کند و کاربران ایرانی به راحتی بتوانند از آن استفاده کنند.
- دستیار صوتی Google Assistant قادر به تشخیص تصاویر است و برای رسیدن به این حد از هوشمندی از الگوریتمهای خاصی استفاده میکند. البته در حال حاضر این برنامه قادر به ارائه اطلاعات درباره آنچه که از عکس تشخیص میدهد نیست اما در آینده به این سطح از هوشمندی خواهد رسید. یکی دیگر از مزایای تشخیص تصاویر برای دستیار صوتی گوگل، توانایی خواندن QR کد است.
- اگر سوالی دارید آن را از Google Assistant بپرسید. وقتی سوال مطرح شد، Google Assistant در موتور جستوجوی گوگل میگردد و وقتی پاسخ مناسب را یافت آن را برای شما میخواند. مثلا میتوانید با استفاده از عبارت “?what is google” بپرسید که گوگل چیست و پاسخ سوال خود را دریافت کنید.
- یک برتری دیگر دستیار صوتی Google Assistant این است که اگر به اینترنت متصل نباشید هم میتوانید از آن استفاده کنید. البته نه از سرویسهایی که به اینترنت نیاز دارند. مثلا میتوانید با دستور “open telegram” دستور باز شدن برنامه تلگرام را بدهید.
- در تجربه کار با این دستیار صوتی باید بگویم که این برنامه به خوبی قادر به تشخیص صدای شما است و در تشخیص کلمات کمترین میزان خطا را در مقایسه با برنامههای دیگر مانند Cortana مایکروسافت دارد و این بسیار خوب است زیرا تشخیص غلط آنچه کاربر درباره آن سخن میگوید، او را به زحمت خواهد انداخت.
نکته قابل توجه درباره Google Assistant این است که در آیندهای نه چندان دور، این دستیار صوتی تحت نسخه وب عرضه خواهد شد اما هدف شرکت گوگل از ارائه نسخه وب برای Google Assistant چیست؟ تنها دلیلی که میتوان برای این کار یافت این است که شرکت گوگل میخواهد کاربران پلتفرمها و سیستمهای دیگر مانند اپل را با هوشمندی به سمت خود بکشاند و در این زمینه بیرقیب باشد.
دستیار صوتی Amazon Alexa آمازون
دستیار صوتی هوشمند آمازون که با نام Alexa آمازون آن را میشناسیم، اولین بار روی بلندگوهای اکو شرکت بزرگ آمازون ظاهر شد. Alexa آمازون برای اولین بار نیز روی گوشی تلفن همراه هوشمند هوآوی مدل Mate 9 دیده شد. شرکت آمازون قصد دارد این دستیار صوتی هوشمند را گسترش داده و حتی روی گوشیهای آیفون بیاورد و با Siri اپل رقابتی تنگاتنگی داشته باشد.
در حال حاضر این دستیار صوتی روی سرویسهای مختلف شرکت آمازون فعال است. برای راهاندازی Alexa آمازون کافی است آن را صدا بزنید. بر اساس ادعای آمازون این دستیار صوتی هوشمند قادر است بیش از 1000 دستور را اجرا کند. Alexa آمازون به شما اجازه میدهد که خانه هوشمند خود را کنترل کنید. موسیقی پخش کنید، چراغها را روشن یا خاموش کنید و تلویزیون را کنترل کنید یا کارهای بسیار دیگر.
Alexa آمازون حتی توانسته بسیاری از خودروسازها را به سمت خود جذب کند. جنسیس، مرسدس بنز و فورد از جمله خودروسازهایی هستند که از این دستیار صوتی هوشمند در خودروهای خود استفاده میکنند.
بسیاری از خودروهای جدید که مجهز به سیستمعامل اندروید هستند ممکن است از وجود دستیار صوتی Alexa آمازون آمازون بهره ببرند؛ اما اگر شما روی خودرویتان این دستیار صوتی هوشمند را ندارید نگران نباشید. یک کیت بلوتوث مخصوص خودرو با نام viva طراحی شده است. این کیت با استفاده از تکنولوژی بلوتوث به موبایل و خودرو متصل میشود و از طریق میکروفونی که روی آن قرار داده شده است و از قابلیت حذف نویز برخوردار است، فرمانهای صوتی کاربر را دریافت میکند. این کیت قابلیت شارژ تلفن همراه هوشمند شما را هم دارد.
یک نکته جالب در ارتباط با نام Alexa آمازون وجود دارد که دانستن آن خالی از لطف نیست. نام Alexa آمازون از نام کتابخانه Alexa یا همان کتابخانه اسکندریه کشور مصر گرفته شده است. این کتابخانه بسیار بزرگ، تقریبا تمام اطلاعات جهان را در خود جای داده است. آمازون هم چنین قصدی دارد. هوش مصنوعی به کار رفته در دستیار صوتی هوشمند Amazon Alexa آمازون به این برنامه اجازه میدهد که دائما درحال یادگیری باشد. بنابراین این برنامه به منبع عظیمی از اطلاعات دسترسی خواهد داشت.
دستیار صوتی Siri اپل
سیری یک برنامه کاربردی برای سیستم عامل iOS شرکت اپل است که به عنوان یک دستیار شخصی شما را همراهی میکند. برنامه Siri به صورت رسمی در App Store اپل عرضه میشد تا این که شرکت اپل، شرکت سازنده Siri را در تاریخ ۲۸ آپریل ۲۰۱۰ خریداری کرد. قبل از خرید Siri توسط اپل قرار بود این دستیار صوتی هوشمند برای سیستم عاملهای بلکبری و اندروید نیز ارائه شود. اما با پیشقدم شدن اپل برای خرید این شرکت، این پروژه در حد سیستم عامل iOS باقی ماند و برای سیستم عاملهای دیگر توسعه داده نشد.
دستیار صوتی هوشمند Siri اپل همزمان با عرضه گوشیهای آیفون ۴S عرض اندام کرد. عملکرد این برنامه مانند برنامههای دیگر، به این صورت است که فرد با فرمان گفتاری با برنامه ارتباط برقرار میکند و برنامه نیز فرمانها را انجام خواهد داد. به گفته شرکت اپل، «Siri نه تنها میفهمد که شما چه چیزی میگویید، بلکه به اندازهای هوشمند است که منظور شما را نیز متوجه میشود.»
برای کار با این برنامه نیاز به اینترنت دارید. با داشتن اینترنت و استفاده از این برنامه از تایپ دستی عبارات موردنظر برای جستوجو، تماس با دوستانتان، تنظیم کردن یک یادآور و دیگر کارهای روزانه، بینیاز خواهید بود.
برای فعال کردن دستیار صوتی اپل (Siri) باید از قسمت تنظیمات گوشی تلفن همراه و مراجعه به قسمت Siri & Search گزینه Listen for Hey Siri را فعال کنید. از این پس میتوانید با گفتن عبارت “Hey Siri” این دستیار صوتی هوشمند را فعال کنید.
برنامه Siri قابلیتهای بسیاری دارد که به چند مورد از آنها در زیر اشاره می کنیم:
- رزرو یک رستوران
- مشاهده نتایج مسابقات ورزشی
- تبدیل واحدها به یکدیگر
- حل ریاضیات
- اطلاع از زمان پخش فیلمها
- به دست آوردن اطلاعات هواپیماهای درحال پرواز
- یادداشتبرداری
- پخش موسیقی
- اشتراک گذاری در شبکههای اجتماعی
- ارسال پیام و ایمیل بدون نیاز به تایپ کردن متن مورد نظر
- بررسی وضعیت ترافیک در Siri خاص
- ترجمه صوتی به پنج زبان مختلف فرانسوی، آلمانی، ماندارین، اسپانیایی و ایتالیایی
- افزایش یا کاهش روشنایی صفحه
- بررسی میزان فضای خالی حافظه مخصوص مک
- لطیفه تعریف کردن
و کارهای بسیار دیگر که همگی دست به دست هم دادهاند تا استفاده از ابزارهای اپل را برای کاربران راحتتر و لذتبخشتر کنند.
دستیار صوتی هوشمند Cortana محصولی از مایکروسافت
دستیار صوتی هوشمند جدید مایکروسافت که Cortana نام دارد، با ظهور سیستم عامل ویندوزفون 8.1 شرکت مایکروسافت عرض اندام کرد اما اوج شکوفاییاش زمانی بود که شرکت مایکروسافت سیستم عامل ویندوز 10 را ارائه کرد. در حال حاضر برای برقراری ارتباط با این دستیار صوتی هوشمند فقط باید از زبان انگلیسی استفاده کنید. برای فعالسازی این دستیار صوتی کافی است عبارت Hey Cortana را بخوانید. بر اساس کیفیت میکروفونی که استفاده میکنید، میتوانید از فاصله حداکثر دو متری با Cortana صحبت کنید. البته برای صحبت با Cortana آن هم از چنین فاصله دوری، باید در نظر داشته باشید که عواملی مانند صداهای اطراف میتواند در دستور صوتی شنیدهشده توسط Cortana اثرگذار باشد و Cortana به خوبی قادر به تشخیص دستور نباشد.
هر آنچه از دستیارهای صوتی دیگر مانند Amazon Alexa آمازون میپرسید، از Cortana هم میتوانید بپرسید. با استفاده از این دستیار صوتی هوشمند، میتوانید از وضعیت آب و هوا مطلع شوید، اخبار ورزشی را پیگیری کنید، مسائل ریاضی را حل کنید و … . Cortana هم مانند Siri اپل کمی شوخطبع است و میتواند برای شما لطیفه هم تعریف کند. هرچند که امکانات Cortana قابل پذیرش است اما اگر به هر دلیلی از آن خوشتان نمیآید به راحتی می توانید آن را غیرفعال کنید و الزامی برای استفاده از آن وجود ندارد.
شما به این سطح از محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید. بخشی از محتوا مختص اعضاء و مشترکین میباشد.
خرید یا تمدید اشتراک | ورود یا عضویت
.: برای دانلود کاتالوگ آشنایی بامحتوای دیزاین کلاب اینجا کلیک کنید :.
آدرس مطلب
داشبورد
سطح و نقش شما بعد از ثبت نام در سایت قابل مشاهده خواهد بود.
متأسفیم، اما شما به این بخش از محتوا دسترسی ندارید