حرفه طراحی خود را با محتوای به‌روز و متفاوت ما که باهدفِ پرورش مهارت‌ها و رها کردن خلاقیت ایجاد شده است، به سطح بعدی ببرید

مشترک شوید
فیدها

برنامه‌نویسی و نرم‌افزار +فیدمطالب

بدون شک عنوانی که می‌توان برای عصر حاضر درنظر گرفت، عصر تکنولوژی است و شاهد چنین ادعایی هم این است که در عصر کنونی، تکنولوژی در تمامی جنبه‌های زندگی ما از حریم‌خصوصی گرفته تا محیط کار و … رخنه کرده است؛
در مورد تأثیرات زیاد تکنولوژی در بهبود زندگی بشری جای هیچ‌گونه بحثی نیست اما درعین‌حال بایستی بررسی کنیم و ببینیم که به چه شکل می‌توانیم نسل جدیدمان را از مصرف‌کنندهٔ تکنولوژی به تولید‌کنندهٔ آن مبدل سازیم. یکی از بهترین مهارت‌ها در جهان کنونی، برای داشتن جایگاه شغلی و درآمد خوب، «برنامه نویسی کامپیوتری» (Computer Programming) است. برنامه نویس در ساده‌ترین تعریف ممکن:

” کسی است که کد می‌زند، با منطق برنامه‌نویسی آشنا است و توانایی استفاده و به‌کارگیری امکانات زبان‌های برنامه‌نویسی مانند حلقه‌ها، دستورات شرطی و … را داراست”  به‌ احتمال خیلی زیاد، چنین شخصی توانایی:

  •  ایجاد یک وب‌سایت،
  • ساخت برنامه‌هایی که از بانک‌های اطلاعاتی استفاده می‌کنند
  • و یا دیگر ابزارهای کاربردی مانند نرم‌افزارها را دارا بوده،

که این برنامه‌ها ممکن است با استفاده از مجموعه‌ای از کدها که توسط برنامه‌نویس نوشته می‌شوند کار کنند که در برخی مواقع هم از سورس‌کد بسیار کوچکی برخوردارند؛
 به‌ هر حال، برنامه‌نویس کسی است که  توانایی ساخت برنامه‌های کوچک و متوسط را دارد و به‌ تنهایی می‌تواند از پس این کار به‌ خوبی برآید؛ را مهندسی کنند!در ادامه به بررسی مفصل تر این رشته و معرفی گرایش‌های مختلف اون می‌پردازیم.

programming-برنامه نویسی کامپیوتر

پیش نیاز:

برنامه نویسیَ و نرم افزار از گرایش رشته کامپیوتر می‌باشد و مطالعه رشته کامپیوتر|فناوری اطلاعات IT🔗 توصیه می‌شود. 

برای پرش به موضوع کلیک کنید:

مسیر دیزاینر-مسیری برای توسعه مهارت های دیزاین

برنامه‌نویسی به‌طور خلاصه یعنی تعیین یک سری دستور برای اجرا شدن توسط کامپیوتر به منظور رسیدن به هدف دلخواه؛
برنامه نویسی یا دیزاین برنامه های رایانه ای همان فرایند طراحی و ساخت یک برنامه رایانه‌ای اجراپذیر برای به‌دست‌آوردن یک نتیجه رایانشی خاص، یا انجام یک عمل خاص است،  کدنویسی عبارت است از ارائۀ یکسری دستورالعمل‌ها به کامپیوتر به این منظور که با دریافت ورودی‌هایی خاص، کاری را روی آن‌ها انجام داده و در نهایت یکسری خروجی قابل‌پیش‌بینی در اختیارمان قرار دهد،

حرفهٔ مهندسی نرم‌افزار نیز شامل طراحی، نوشتن، تست و نگاه‌داری برنامه‌های کامپیوتری با هدف حل مسائل و مشکلات پیش روی کاربران هدف می‌شود و با این رشته متفاوت است که در / این صفحه / بهش پرداختیم.

اهمیت رشته برنامه نویسی

امروزه، از کامپیوترها تقریبا در همه صنایع استفاده می‌شود. این ماشین‌ها، دارای طیف وسیعی از کاربردها از «خلبان خودکار» (Autopilot) در هواپیما گرفته تا «سرعت‌سنج» (Speedometer) در دوچرخه هستند و در واقع باید گفت کامپیوترها به اشکال گوناگونی ما را احاطه کرده‌اند.

در دهه‌های اخیر، کامپیوترها نقش اساسی در توسعه بخشیدن به کسب‌و‌کارها داشته‌اند و دارند. روزگاری که انسان‌ها از کاغذ و خودکار برای ثبت اطلاعات استفاده می‌کردند دیگر گذشته و امروزه این کارها با بهره‌گیری از کامپیوترها انجام می‌شود. آنچه بیان شد موجب شده تا اهمیت زبان‌های برنامه‌نویسی روز به روز افزایش بیابد و شرکت‌های گوناگون (صنایع مختلف) برای پیش‌برد اهداف خود نسبت به استخدام افراد مسلط به برنامه‌نویسی اقدام کنند.

  •  در عصر حاضر، یادگیری اصول برنامه‌نویسی به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های سیستم‌های آموزشی کشورهای تراز اول دنیا همچون کشورهای آمریکایی و اروپایی مبدل شده است و دلیل مهم انگاشتن چنین مهارتی توسط این کشورها، نیاز رو به رشد جامعه به این مهارت بسیار کاربردی می‌باشد به‌طوری‌که گفته می‌شود تا چند سال آینده، دانشگاه‌ها صرفاً بخش اندکی از نیاز بازار کار به برنامه‌نویسان را پوشش خواهند داد.
برنامه نویسی

از سوی دیگر، جامعه برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان، با نرخی سریع‌تر از گذشته در حال رشد است و همواره زبان‌های برنامه‌نویسی متنوع و متعدد جدیدی ظهور می‌کنند که برای نوع خاصی از توسعه‌دهندگان کاربرد دارند. منظور از نوع خاصی از توسعه‌دهندگان، زمینه فعالیت و سطح دانش آن‌هاست.

مفهوم برنامه نویسی به زبان ساده

 اجازه بدید مفهوم برنامه‌نویسی رو با یک مثال ساده برای شما شرح بدم:

کمی درباره‌ی نحوه‌ی برقراری ارتباط در موجودات زنده فکر کنید، ما انسان‌ها از طریق صحبت کردن با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنیم، حیوانات با تولید صداهای مخصوص به خود با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند، برخی از حشرات با تولید امواج فراصوت از محیط اطراف خود آگاه می‌شوند و… همین موضوع را در مورد ماشین‌های الکترونیکی هم وجود داره و اونا احتیاج به زبونی برای برقراری ارتباط دارن،
به نظر شما ما انسان‌ها چگونه می‌توانیم با ابزارهای الکترونیکی ارتباط برقرار کنیم؟

به‌خوبی می‌دانیم که یک کامپیوتر تنها از چند قطعه‌ی الکترونیکی مانند پردازنده و حافظه تشکیل شده و با ولتاژ الکتریسیته کار می‌کنه؛ بنابراین ما هیچگاه نمی‌تونیم با زبان انسانی خود با یک ماشین الکترونیکی ارتباط برقرار کنیم و مجبوریم با زبان خود کامپیوتر با آن ارتباط برقرار کرده و دستورات خاصی را به آن منتقل کنیم، این زبان به‌خصوص، زبان برنامه‌نویسی نامیده می‌شود که خود تاریخچه‌ی بلندی دارد. 

برنامه‌نویسی شامل عمل‌هایی مثل:
 تحلیل، ایجاد الگوریتم‌ها، رخ‌نمانگاری دقت الگوریتم‌ها و مصرف منابع، و پیاده‌سازی آن الگوریتم‌ها به یک زبان برنامه‌نویسی انتخاب شده‌است
(که معمولاً به آن کدگذاری (کدینگ) گفته می‌شود).
 کد منبع یک برنامه به یک یا چند زبان نوشته می‌شود که این زبان برای «برنامه‌نویس» قابل فهم است (به جای کد ماشین که به صورت مستقیم توسط واحد پردازش مرکزی اجرا می‌شود).

برنامه‌ نویسی کامپیوتر، روشی است برای این که به کامپیوترها بگوییم کار بعدی که باید انجام دهند، چیست!
 این دستورات، با نام کد شناخته می‌شوند و برنامه‌نویس‌های کامپیوتر، مسائل موجود را با استفاده از کدنویسی حل می‌کنند و برای انجام بعضی کارها از کدنویسی استفاده می‌کنند؛
 هدف نهایی این است که چیزی خلق شود: می‌تواند هر چیزی باشد، از یک صفحه وب، تا یک قطعه نرم‌افزاری یا فقط یک تصویر زیبا. به همین دلیل است که برنامه نویسی کامپیوتر، اغلب به عنوان ترکیبی از هنر و علم توصیف می‌شود؛ 

هدف از برنامه‌نویسی، پیداکردن ترتیبی از دستورالعمل‌ها است که انجام یک عمل را در یک رایانه، معمولاً برای حل‌کردن یک برنامه داده شده، خودکارسازی می‌کند (که می‌تواند تا حد یک سیستم‌عامل پیچیده باشد). بنابراین، یک برنامه‌نویسی حرفه‌ای نیاز به مهارت در چندین موضوع متفاوت دارد، که شامل دانش دامنه کاربردی، الگوریتم‌های خاص، و منطق صوری است.

برنامه نویسی و انواع آن

برنامه نامه نویسی در عصر مدرن به برنامه نویسی برای کامپیوتر خلاصه نمیشه و پای تلفن های هوشمندم امروزه وسط کشیده شده
البته در اینجا می‌تونیم برنامه نویسی رو به چند شاخه مستقل تعریف کنیم:
1-برنامه نویسی برای سیتم عامل ویندوز
2-برنامه نویسی برای سیستم عامل مک
3-برنامه نویس برای سیستم عامل آ‌ی‌او‌اس
4-برنامه نویسی برای سیستم عامل اندروید
5-برنامه نویسی وب

و …

طراحی نرم افزار گوشی موبایل و کامپیوتر

اما این موارد بدلیل اینکه همه شون با کامپیوتر کد نویسی می‌شن و شما هم بیشتر از این گیج نشید – در یک دسته قرارشون می‌دم،فقط به خاطر داشته باشید به مجموعه دستوراتی که در قالب یک پکیج قرار می‌گیرند و در اختیار سیستم گذاشته می‌شن و سیستم هم آن را متوجه می شود، نرم‌افزار یا اپلیکیشن گفته می شود که بعدا به آن خواهیم پرداخت.

برنامه‌نویس‌ها از لحاظ دانش برنامه‌نویسی می‌توانند مبتدی، متوسط و حرفه‌ای باشند و زمینه فعالیت آن‌ها می‌تواند مربوط به برنامه‌های وب، برنامه‌های کاربردی موبایل، ساخت و توسعه بازی، «سیستم‌های توزیع شده» (Distributed Systems)، «سیستم‌های توکار» (Embedded Systems) و دیگر موارد باشد. 

معروف ترین زبان های برنامه‌نویسی

  1. زبان پایتون  python programming language
  2. زبان برنامه نویسی جاوا java programming language
  3. زبان برنامه نویسی ++C
  4. زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت JAVAScriot
  5. زبان برنامه نویسی گو GOLANG
  6. زبان برنامه نویسی آر R
  7. زبان برنامه نویسی سوئیفت SWIFT
  8. زبان برنامه نویسی پی‌اچ‌پیPHP
  9. زبان برنامه نویسی سی‌شارپ #C
  10. زبان برنامه نویسی متلب
    و …
طراح رابط کاربری - طراح تجربه کاربری

زبانهای برنامه نویسی هر کدام قوانین و واژگان خاص خود را دارند. یادگیری یک زبان برنامه‌نویسی جدید درست مثل یادگیری یک زبان گفتاری جدید است!

تفاوت نرم افزار و اپلیکیشن

قبل از اینکه تفاوت های نرم افزار موبایل و اپلیکیشن رو توضیح دهیم لازمه شما رو با تعاریف نرم افزار و اپلیکیشن آشنا کنیم؛

نرم افزار (software):

جان توکی در سال 1958 میلادی به مجموعه ای از برنامه های رایانه ای ، رویه ها و مستندات که وظایف  مختلفی را روی سیستم رایانه ای برعهده دارند  را نرم افزار نامید .نرم افزار متشکل از زبان برنامه نویسی ماشین است که شامل گروهی از مقادیر دودویی بوده و دستورالعمل پردازنده را تعیین می کند.

مختص مشترکین دیزاین کلاب. شما به این سطح محتوا دسترسی ندارید و یا وارد اکانت خود نشدید.

ورود یا نام نویسی 🔗

برای دسترسی به صدها درس و محتوای تخصصی در دیزاین کلاب شما نیاز به ثبت نام و تهیه اشتراک دارید.

تمدید یا تهیه اشتراک 🔗 | ورود یا نام نویسی 🔗

.:برای دانلود کاتالوگ آشنایی با محتوای دیزاین کلاب کلیک کنید:.

 

 

  • چرا دیزایـن؟

    مهارت و تفکر دیزاین نیازی نه صرفا برای کار که نیازیی برای زندگی‌ست،  «دیــزاین» می‌تونه به مثابه تفکری برای خلــق و بهبــود، در زندگــی روزمره ما جاری بشه و گره بسیاری از مشکلات رو باز کنـــه.
  • اهمیت حضور دیزاینـر

    امروزه دیزاین کاربردهایی بیش از قبل داره، حوزه های مختلفی که با دیزاین و دیزاینر سرُکار دارن هروز گسترش پیدا می‌کنن و شرکت ها هروزه بیشتر به این موضوع پی می‌برن که حضور یک دیزاینر برای طراحی محصولشون چقدر اهمیت داره.
  • مسیـردیزاینـر

    چنانچه به طراحی محصول و یادگیری دیزاین علاقه دارید، مجموعه درس "مسیردیزاینر" رو از دست ندید.

مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *